• 9.375.048 stemmen

Geregisseerd door: Lee Jeong-beom

Met onder meer: Won Bin, Kim Sae-ron en Kim Tae-hun

Gesproken taal: Koreaans, Italiaans, Engels en Frans

Plot Ajeossi

"Nothing to lose, nothing to compromise."

Tae-sik Cha, gewoonlijk "Ajusshi" (mister) genoemd in zijn buurt, runt een vervallen lommerd in een achterbuurt. Niemand weet veel van hem af en hijzelf bemoeit zich met geen mens, behalve So-mi, het dochtertje van junkiemoeder Hyo-jeong. Als deze een man over de vloer heeft, komt So-mi naar Tae-sik en besteedt daar haar tijd. Op een dag levert Hyo-jeong een pakje bij Tae-sik in met de vraag dit voor hem te bewaren. Dit is het begin van een hoop ellende voor Tae-sik.

Fantastische film. Krijgt vier sterren op The Man From Nowhere (dvd) - schokkendnieuws.nl

avatar van notsub

notsub

Eigenlijk is het een actie film als zo velen, maar die Koreanen gooien er nog wat extra drama en bloed tegen aan. Vermakelijk is het wel, de gruwelijk harde actie is dik in orde. En daar gaat het toch om in deze film. Diepgang tref je hier niet, het gaat om lijken en bloed. Het drama zorgt voor een kader, waarbinnen er gevochten wordt. Je moet toch ergens je mes voor trekken?

avatar van Spetie

Zuid-Koreanen en wraakfilms is een combinatie die goed samengaat. Zo ook bij deze film, die ondanks de voorspelbaarheid gewoon erg lekker wegkijkt.

Bin Won zet een prima hoofdrol neer als de zwijgzame Tae-sik Cha. Hij ziet er apart uit met zijn lange stijlvolle haar en heeft doordat hij niet zoveel zegt lange tijd iets mysterieus over zich heen hangen. Ook de jonge Sae-ron Kim doet het prima als zijn buurmeisje. Aan de ene kant is ze brutaal, maar daarnaast heeft ze iets aandoenlijks over zich heen. Het verhaal is flinterdun en hoewel er ook wel de nodige clichés voorbijkomen, werkt de film toch bijzonder goed.

De film heeft namelijk een sterke cinematografie in combinatie met een aantal bikkelharde scènes. Het wordt uistekend in beeld gebracht en daarnaast is de actie gewoon erg goed. Hoe Tae-sik Cha op het einde los gaat op al zijn vijanden, is echt geweldig om te zien. Het is extreem gewelddadig, maar dat geeft een film als deze nu net dat beetje extra wat de film nodig heeft, om toch boven de middelmaat uit te stijgen.

Op zijn tijd vind ik dit soort filmpjes best lekker.

avatar van Vascago

Vascago

Prachtige wraakfilm. Goed geschoten, sterke sfeer, ijzersterk verhaal en acteerwerk en extreem bloederig geweld. Heerlijk.

avatar van karine01

karine01

Inderdaad één van de betere actie-wraakfilms die zeker niet moet onderdoen voor het Amerikaanse werk.

avatar van Bla

Bla

Als je van films als Oldboy genoten hebt, ga je deze pas echt geweldig vinden!

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Ik vind Oldboy nog altijd veel beter en gecompliceerder dan deze film.

avatar van Bacon

Bacon

Inderdaad, Ajeossi komt niet in de buurt van Oldboy.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik was eerst bang dat ik een film zou krijgen met een aan een schakeling aan acties maar dat was het gelukkig niet (ik ben em op aanraden gaan kijken), er zit een stuk meer verhaal in deze film dan de beschrijving van de film doet vermoeden!

goed verhaal, leuke acties die goed gedoseerd zijn, goeie muziek en goed acteerwerk

heb me erg met de film vermaakt!

3.5*!

avatar van Roust

Roust

wat een heerlijke film komt in mijn top 10 !

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Roust schreef:

wat een heerlijke film komt in mijn top 10 !

Staat er bij mij ook in, en gaat er voorlopig ook niet meer uit.

Een film om meerdere malen te zien.

avatar van Roust

Roust

hannes64 schreef:

Staat er bij mij ook in, en gaat er voorlopig ook niet meer uit.

Een film om meerdere malen te zien.

inderdaad heb hem 2 keer in week tijd bekeken op blu-ray

avatar van Film Pegasus

Nog eens een Zuid-Koreaanse film met verwijzingen naar Léon en Taken in de synopsis. Qua stijl is het resultaat in de stijl van Dalkomhan Insaeng met inderdaad voor het verhaal verwijzingen naar Léon en Taken. De Zuid-Koreanen zijn goed bezig en leveren steeds meer van dit soort actiefilms af. Tae-sik Cha is een coole rustige moordenaar die pas in gang schiet als het nodig is of als hij kwaad wordt. Het contrast met z'n rustige teruggetrokken levendje is enorm. Het is een prachtig filmfiguur geworden.

De troeven van de film zijn natuurlijk de actiescènes met een geweldige finale. Maar ook tussendoor valt het goed mee met aandacht voor lichte humor en emoties. Met momenten zelfs wat confronterend. Ajeossi is een geweldige film gezien en doet me naar meer verlangen uit dit filmland. Ze zijn de goeie kant op.

avatar van Pacino88

Pacino88

Dat zijn ze al wel een hele tijd! Net ook voor het eerst gezien, topper inderdaad! Al zag ik hiervoor a Bittersweet Life, dan valt dit weer een beetje naast zo'n klassieker. Kwam er net achter dat de film in het Koreaans Ajeossi heet, wat daar gewoon 'oudere man' betekent. Nou klinkt The Man from Nowhere dan wel beter als vertaling ook omdat het klopt!

Heb eigenlijk nog geen 10 Koreaanse films gezien bij elkaar maar in combinatie met geniale series als Iris blijf ik nog wel bezig! 4 * voor deze.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Sterke film met een weergaloze finale (dat intens gefilmde messengevecht is best uniek in zijn soort). De film wordt sterker naarmate het einde nadert.

avatar van Apster

Apster

hannes64 schreef:
Zoals `t zeer mooie camerawerk, dat ie door een raam springt, en de camera er gelijk achteraan gaat....zie de film, en je weet wel welke scene ik bedoel.

Prachtige actiescene inderdaad, sprong er bij mij ook uit. Dit soort actiefilms trekt mij ook altijd wel. Een myterieus type, die zich ontpopt tot vigilante en de een na de ander keihard uit de weg ruimt. Niks nieuws natuurlijk, maar de uitvoering is wel dik in orde. Klein minpuntje was wel dat ik af en toe de Chinezen, Japanners en Koreanen niet uit elkaar kon halen in de film, en dit is niet rascistisch bedoeld overigens. Finale is trouwens erg bevredigend, met een geweldig messengevecht.

avatar van ASman

ASman

Apster schreef:

Dat komt omdat de acteurs op de Thai na allemaal gewoon etnische Koreanen waren

Het verschil tussen die drie volken is normaal overduidelijk.

avatar van ASman

ASman

En die soundtrack trouwens

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Blijft op de volle ★★★★★.

Wat een kanjer van een film.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Fijn wraakfilmpje.

Erg enigmatisch hoofdpersonage dat erg weinig zegt maar wel aardig zijn mannetje staat in de gevechten.

De cinematografie is heel erg stijlvol en de gevechten en effecten zijn top. Enige kleine minpuntje is dat er wel heel erg veel personages de revue passeren en het daarom niet altijd even gemakkelijk is om het verhaal te volgen.

Toch weet het verhaal dankzij meerdere plotwendingen de aandacht prima vast te houden.

Ook het finale gevecht is een lust voor het oog.

Prima.

avatar van holbewoner

holbewoner

Zeer goede actiefilm. Een wraakfilm zou ik het nu ook niet echt noemen want het is eigenlijk maar het laatste halfuur dat het een wraakfilm komt. Hij lijkt in mijn ogen meer op Taken. Alhoewel The man from nowhere beter is. Goeje schietscenes en de vechtscenes met de messen zijn ook mooi in beeld gebracht. Vond het drama dat erin zat ook niet slecht. Maar een wraakfilm vind ik dit niet echt. Vind I saw the devil dan toch meer een Wraakfilm dan deze.

avatar van evervaet

evervaet

Deze mag je zeker niet missen. Goede actie film. Alleen raar taaltje dat Koreaans.

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg sterke wraakfilm die goed gedragen wordt door het puike acteerwerk van Bin Won.

Gedurende de film kom je gelukkig meer over zijn zwijgzame personage Tae-sik Cha te weten en door wat voor drama hij heen is gegaan. Wat ook meteen zijn motivatie is om zijn buurmeisje So-mi te redden.

Erg dun verhaallijntje, maar dat deert niet echt want de actie wordt echt goed gebracht met name de laatste gevechtsscène met de messen.

Alleen jammer dat de film een halfuur te lang is, er had hier en daar wel wat knipt kunnen worden om het compacter te houden en een betere spanningsboog te creëren.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van j0enne

j0enne

Die scene waarin die ene even ingreep omdat die ander te veel tijd verspilde en hij met de lunch wilde beginnen

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Alweer een toppertje van Koreaanse bodem. Kijken dus!

avatar van Insignificance

Insignificance

Eentje die me met gemengde gevoelens achterlaat. Op z'n beste momenten een spijkerharde thriller met een weerzinwekkend gegeven. Dat zou eigenlijk genoeg moeten zijn om de mysterieuze Tae-sik in beweging te krijgen, maar hij sleurt nog een hele achtergrond met zich mee. Samen met het op poten zetten van het verhaaltje neemt de vertellerij zo heel wat film in beslag. Jammer, want Jeong-beom Lee's pap bezit de nodige krenten.

Het ziet er allemaal best fraai uit met mooie of in ieder geval opvallende beelden, zoals de volgende camera door het raam en de point of view shots tijdens een messengevecht. Het toont een smerige wereld, heeft een sterke hoofdrol en zeker wanneer de klopjacht (eindelijk) begint, is de bloeddorst niet van de lucht. Wat mij betreft was besloten met een droge kogel, maar het laatste half uur spettert genoeg om daar niet al te moeilijk over te doen.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Prima film.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Hm ik moest er toch wel even inkomen met al die personages en de vrij onduidelijke opzet.. maar na een uurtje komt de film goed van de grond. Waar de gevechten soms beginnen met geklap van dichtbij (vind het altijd wat nichterig overkomen) gaan ze meteen over in het betere werk zodra de messen geslepen en getrokken worden.

Af en toe ook mooi camerawerk zoals bij het raam (meer van dat graag ) en vind het strak gedaan dat Ajeossi een paar keer langs de camera kijkt en in een paar woorden al z’n wraak en woede bijna met het gal erbij uitspuwt. De flashback-scene, de laatste motorkap-attack en de finale mogen er ook zijn; gaaf personage die Ajeossi samen met dat aparte meisje (dat zelfs best aangrijpend is op momenten).

Alleen bevat de film naast de actie en drama wel érg veel elementen - drugshandel, kinderarbeid, orgaanhandel, drugslabs, etc. - het komt allemaal langs. De Zuid-Koreanen lijken altijd veel in de mix te gooien maar dit werd te gortig en ging ten koste van de tijd voor actie en de relatie tussen Ajeossi en het buurmeisje. Verder een uitstekend filmpje.

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Zeeer toffe film zeg.

avatar van missl

missl

Prima wraakfilm. In het begin vond ik de man met de lange pluk voor zijn ogen maar een vreemde snuiter. Wanneer hij zijn haar geknipt heeft is het nog steeds een vreemde snuiter maar wel beter in beeld. Wat ik jammer vind is dat de relatie tussen hem en het buurmeisje niet goed is uitgediept, waarom hij naderhand zoveel voor haar doet is mij compleet onduidelijk. Helemaal wanneer hij zegt dat hij niet meer weet hoe ze er eigenlijk uit ziet. Maar goed, het is prima vermakelijk.