Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Lee Jeong-beom
Met onder meer: Won Bin, Kim Sae-ron en Kim Tae-hun
Gesproken taal: Koreaans, Italiaans, Engels en Frans
Plot Ajeossi
"Nothing to lose, nothing to compromise."
Tae-sik Cha, gewoonlijk "Ajusshi" (mister) genoemd in zijn buurt, runt een vervallen lommerd in een achterbuurt. Niemand weet veel van hem af en hijzelf bemoeit zich met geen mens, behalve So-mi, het dochtertje van junkiemoeder Hyo-jeong. Als deze een man over de vloer heeft, komt So-mi naar Tae-sik en besteedt daar haar tijd. Op een dag levert Hyo-jeong een pakje bij Tae-sik in met de vraag dit voor hem te bewaren. Dit is het begin van een hoop ellende voor Tae-sik.
Cha Tae-sik
Hyo-jeong
Jang Doo-sik
Oh Myung-gyu
Bacon
Clichématige film over een "Ajeossi" die alles op alles zet om zijn buurmeisje te redden uit de klauwen van criminelen. Niets nieuws, maar het kijkt wel lekker weg.
groente12
Het verhaal klinkt een beetje als die van Leon the Professional. In Zuid Korea is deze film een groot succes, hoop snel op een voorstelling in NL.
jacobine_rodijk
Ajussi on Fire
Als ie wat strakker in elkaar was ge-edit was ik op een iets hogere beoordeling uitgekomen. Soms ging het een en ander iets te lang door, maar voor de rest prima Hollywood vermaak uit Zuid-Korea wat wel wat overeenkomsten had met Man on Fire en, inderdaad, Leon.
groente12
De film is cinematografisch erg fraai. De belichting ziet er erg goed uit de shots en met name de actie shots zijn erg mooi geschoten. Deze film had makkelijk vier sterren kunnen halen met deze pluspunten, maar de film duur veel te lang. Soms heeft de film te veel clichés ik moest wel heel erg door bijten door paar scenes om deze film af te kijken, gelukkig is het laatste half uur een stukken beter en sneller vooral de nu al legendarische ''Knife fight'' heeft mij echt the goosebumps gegeven.
Priller
Het eerste half uur zat ik ook te denken aan vergelijkenissen met Léon. Uiteindelijk is dit een meer dan leuke film geworden en gaat ie voor mij nergens vervelen. Wederom een fraaie film gezien deze avond!
Stijlvolle, bikkelharde wraakfilm, zoals de zuid-koreanen dat zo goed kunnen. Hier en daar wat sentimenteel, vooral aan het begin en het einde, maar daartussenin is de film uitstekend, met sublieme, extreem gewelddadige en zeer bloederige aktiescenes, virtuoos in beeld gebracht. Coole hoofdpersoon en heerlijk foute schurken.
gauke
Vooral een actiefilm, geweldig gemaakt, van het begin tot het einde boeiend en onderhoudend, ultrarealistisch, wreed en gewelddadig, met heerlijke sentimentele stukjes, tandenknarsende mesgevechten, zo hier en daar een klein beetje over-de-top. Mooie choreografie, de film is met stijl uitgewerkt en kent prachtige geluidseffecten. Wauw!!!
Aktiefilm zoals vele anderen de film onderscheidt zich nergens en is nooit bijzonder.
Davidus
Wat maken die Koreanen toch geweldige films. Deze films komen zo realistisch over, geen nonsense, geen over-sentimenteel gedoe,, gewoon puur, hard, wreed
Ziet er prachtig uit, kleuren, belichting, aankleding, locaties, heerlijk.
Tempo en opbouw van de scenes wijken af van de standaard Hollywood thrillers, zijn wat trager, wat genuanceerder, maar dat maakt de beleving intenser en minder oppervlakkig. Ik kan zo genieten van de aankleding van de locaties; die koreanen hebben zo veel oog voor details
Actiescenes zijn mooi, haast artistiek in beeld gebracht, rauw, hard, bloody.
Echt genieten van deze film
Peekstra
Het verhaal is zeer voorspelbaar en de paar leuke actie scenes zijn niet genoeg om de slaapverwekkende momenten te compenseren.
Daarnaast ook nog de nodige shakey-cam shots die het camerawerk ontsieren.
Ik vond 'm dus fiks tegenvallen.
film88888
Prachtige film !
Ben enorme grote fan van films dat over wraak gaan, net als: Man on Fire, Faster, Léon, en de 100 andere die er zijn. Ahjeosshi hoord sowiso bij één van men lievelings wraak films.
Hier heb ik van het begin tot het eind heel aandachtig goed zitten volgen, en wat me vooral weer eens opviel was het prachtige camerawerk, en de heerlijke shots door heel de film (Vooral de scene als ze Bin Won op dat hek gooien in de regen, WAT EEN PRACHTIG SHOT!
Puik acteerwerk, en geweldige geweldadige actie volle 2uur lang. vond dat de film direct gedaan was dankzij zoals ik al zei de geweldige vecht, en schiet scenes.
Heb de film wel niet orgineel gekeken, maar met amerikaanse stemmen. Dat stoorde me zeer zeker niet, maar ga hem toch ook zeker eens bekijken in het orgineel met de echte stemmen
Coole stunts, en non stop actie gegarandeerd.
4.5
Leo1954
- 2073 berichten
Zuid-Korea goes Hollywood! Aardig gemaakt, onderhoudend, maar te lang en onzinnig verhaaltje met sentimenten die je tenen laten krommen. Een tegenvaller.
hannes64
- 1926 berichten
Ik ga geheel met Davidus en film88888 mee.....zulk soort films zijn nou echt ook mijn ding.
Met een paar bloedjeharde scenes, en ook nog op `t eind zeer sentimenteel, word dit ook 1 van mijn favo`s.
Heerlijke film.Zoals `t zeer mooie camerawerk, dat ie door een raam springt, en de camera er gelijk achteraan gaat....zie de film, en je weet wel welke scene ik bedoel.
Zoals Kathmandu al vermeldde.........Korean Cinema op z'n best !!!!!
FillumGek
Een Zuid-Koreaanse misdaadfilm staat bij mij blijkbaar garant voor een schot in de roos. Jeong-beom Lee levert met Ajusshi een heerlijke wraakfilm af waar het geweld weer vanaf spat, zoals we dat gewend zijn.
Tae-sik Cha, die natuurlijk wat geheimen met zich meedraagt, wordt sterk vertolkt door Bin Won. Erg kil en meedogenloos waar nodig. Zijn buurmeisje So-mi, ook goed geacteerd door de kleine Sae-ron Kim, is namelijk ontvoerd en niets houdt hem tegen om haar te redden. De film heeft een paar sentimentele scenes waarbij de chemie tussen de twee goed overkomt. Voor het einde is hierin iets overdreven, maar het werkt wel.
De Zuid-Koreanen weten als geen ander hoe je vlotte actie combineert met gruwelijk geweld. De kogels vliegen rijkelijk door de lucht, terwijl je het volgende moment met een verbeten blik doch bewondering zit te kijken naar het excessieve geweld dat prima in beeld wordt gebracht. Als ik zeg 'drugs, organen, kinderen', weet je dat het qua onderwerp een aangrijpend filmpje is, dat overigens aangevuld wordt met een uitstekende score.
Bin Won is een erg goede killer, met het hart op de juiste plaats. Reteharde actie is wat je krijgt in Zuid-Korea en daar is deze film geen uitzondering op gelukkig. Ik ben hier voorlopig nog niet op uitgekeken in elk geval.
hannes64
- 1926 berichten
Voor een 2de maal bekeken, en hij krijgt voor mij een plekje in mijn persoonlijke top 10.
Een dijk van een film met schitterende acteerprestaties van zowel Bin Won als Sae-ron Kim...trouwens, de gehele cast is prima.
Uitmuntende vechtscenes, waar ik geen enkel foutje in zag.....of ik moet me heel erg vergissen.
En het verhaal zoals FillumGek aangaf.......'drugs, organen, kinderen', was een ietwat zwaar onderwerp, dus zeker aangrijpend.
Niks meer over te vertellen, alleen dat dit 1 van de beste koreaanse actie/misdaadfilms is ( en er zijn er zòveel goeien.)............punt!
Engage77
Topper,
Perfecte actie, klasse acteer en filmwerk en een goed verhaal.
Koreaans gesproken en met nl ondertitels.
Deze ga ik nog vaker zien
Mr_White
- 2067 berichten
Mwoah, ging wel. Op het gebied van de Koreaanse wraak-thriller niet veel meer dan een middenmoter die flink leentjebuur speelt bij sterkere films zoals A Bittersweet Life. De hoofdrolspeler is uitstekend en de actiescènes best goed, maar de uitwerking laat hier en daar wat liggen. Het had allemaal wel wat strakker geregisseerd mogen worden want de film lag net iets te vaak op het randje om te gaan sukkelen.
RickZ
Koreaanse misdaadthriller met een zeer matige start. Vanaf het 2e deel volgen een paar harde en bloederige actiescenes. Helaas pakt de mix tussen actie en drama niet zo goed uit, een beetje hinken op 2 gedachten waardoor beide niet goed overtuigend overkomen. Toch zeker het kijken wel waard: 7+
Baggerman
Een beetje een standaard Koreaanse actiethriller, die lekker wegkijkt. De film doet (zeker in het begin) wel denken aan Léon en liefhebbers van die film zullen deze ook wel kunnen waarderen. Het geheel wordt ook aantrekkelijk in beeld gebracht (laat dat maar aan de Koreanen over!).
De film duurt wel tien minuten te lang, die laatste minuten slepen maar en slepen maar,
....
Pluspuntje aan het einde is dan wel weer het realisme dat Tae-sik gewoon de bak ingaat na al zijn moordpartijen en dat er niet één of andere onrealistische en idyllische einde aan wordt gebreid waarin hij het meisje adopteert en ze ergens nog lang en gelukkig leven.
wwelover
Ik ben ontzettend gepakt door Ajeossi. Ik ben absoluut geen kenner van de Aziatische filmwereld. Al heb ik wel enkele van de grote namen gezien. Daardoor kwam ik ook bij deze uit. Hij stijgt voor mij zeker uit ten opzichte van andere 'wraakfilms'. Mede doordat de film visueel zo onwijs strak is, bleef ik onder de indruk. Al is dit wel iets wat je meer ziet in Zuid-Korea. Het verhaal is ook gewoon goed, het brengt ook de nodige realisme mee. Met name het eind. Dat hij gewoon naar de gevangenis moet. Verder vond ik het ook wel mooi om te zien dat één van de badguys die ook in de ambulance zat ook zichtbaar ontroerd was. Ik had toen al het gevoel dat hij zou ingrijpen en dat de ogen van de chirurg zouden zijn.
De actie is natuurlijk geweldig. Vooral de laatste actiescene slaat echt alles. Geniaal! Wat ook komt door Bin Won. Hopen dat hij niet in Hollywood beland om enkel wat trucjes te doen. Hij heeft wel meer in zijn mars. Ook het jonge meisje was verrassend sterk. Verder was ik ook enorm geraakt door de muziek. Vooral het nummer "Dear".
mixmaster
weer een goeie actie/drama film uit Zuid-Korea.
mooie mix van drama , actie en spanning , mooi camerawek en goed acteerwerk.
wel een beetje lang maar toch boeiend genoeg van de 1e tot de laatste minuut.
Onderscheidende wraaktocht.
Met een dun verhaaltje kun je er best komen, als je het op een originele manier brengt. Lee doet dat hier sowieso graag met grof geweld en een lekker tempo. Het begin van de actie doet even op zich wachten, maar dan breekt de hel los wanneer een onopvallende lommerd op wraaktocht gaat. Nergens origineel, maar wel onderscheidend vanwege mooi camerawerk en puik uitgevoerde gevechten.
Zeer goed.
De Knip
Dit begint onderhand mijn favoriete genre te worden. De Zuid-Koreaanse misdaad/actiefilms.
Prima wraakfilm (wederom) !
Ook de rol van Thanayong Wongtrakul (heeft wel wat van Johnny Depp) - enige man die Tae-sik tegenpartij bood - is uitstekend:
****1/2
Lil Funk
Beste koreanse thriller die ik in tijden heb gezien (sinds Dirty carnival heb ik niks bijzonders meer gezien), Het is hard, het is sympathiek en wat zit hij camera technisch toch goed in elkaar! ook een hele toffe henchman(die ene die engels spreekt) en uitstekende acteer prestaties van Bin won en het kleine meisje!
enige min punt is dat hij iets te kort is naar mijn smaak (het verhaal voelde op het einde wat afgeraffelt aan).
usr14112
Uitstekende film. Heerlijk drama (ietwat over the top), vette actie en lekker sfeertje.

'Ajeossi'-remake geproduceerd door Chad Stahelski, Keanu Reeves gecast

Vijf sterke actiefilms van de laatste tien jaar

So-won
Drama, 2013