• 9.374.701 stemmen

Met onder meer: Kristen Wiig, Maya Rudolph en Rose Byrne

Releasedatum: 7 juli 2011

Plot Bridesmaids

"Save the date."

Het leven van Annie (Kristen Wiig) is een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Wanneer ze door haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) als getuige op haar bruiloft wordt gevraagd, besluit ze Lilian en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation.

avatar van Prudh

Prudh

En ik maar denken dat ik niet van chickflicks hield. Een beetje The Hangover voor vrouwen dit, inclusief bijzonder ongepaste humor en zeer veel gevloek. Erg leuk, hard om kunnen lachen. Jammer dat het toch een klein beetje zoetsappig wordt en dat de film 20 minuten te lang duurt.

avatar van wwelover

wwelover

Het word de vrouwelijke versie van The Hangover genoemd, daar kan ik niet over oordelen omdat ik geen vrouw ben, maar sommigen dingen vond ik echt niet leuk terwijl de vrouwen in de zaal dubbel lagen. Het is best een aardig verhaal, al had ik een heel ander idee van de film (was bang dat 80% van de film in Las Vegas zou afspelen). Sommigen grappen zijn leuk, maar wat nogal storend was vond ik toch de karakters. Het is allemaal veels te overdreven en een beetje gaar. Met name de rol van Melissa McCarthy (die ik doorgaans wel leuk vind) was niet geslaagd, het was gewoon te duidelijk dat zij de 'Alan' van Bridesmaides moest voorstellen. Sommigen grappen vond ik overigens echt te smerig, kots en poep zie ik liever niet met vrouwen geassocieerd worden :-P

avatar van klini-oma

klini-oma

Bij sommige scenes lag ik hélémáál stuk!

En dan ineens weer -_- ZzZzz..eventjes boring

En dan weer HAHAHA

Vooral de bijrollen (de bruidsmeisjes) waren hilarisch, jammer dat deze niet meer belicht werden.

De verhaallijn zelf, was niet heel boeiend..

Maar toch was het wel een leuke film om gezien te hebben =D

avatar van Parisa

Parisa

Met een vriendin ben ik naar deze film geweest met het simpele doel gewoon lekker te lachen. Deze film is meer en minder dan dat. Het is meer omdat er ook een aantal best gevoelige momenten in zitten die de film meer geven dan een gewone, snelle Amerikaanse komedie. Het is minder omdat er ook een aantal dode momenten in zitten die de vaart te veel uit de film halen.

Wiig maakt deze film menselijk genoeg. Wilson Phillips - Hold on was de perfecte afsluiter.

avatar van Hondeman

Hondeman

Gezien de vele goede recensie viel mij de film tegen zat weinig vaart in de film en kon mijn aandacht op het laast er niet meer bij houden.ik heb ze wel eens beter gezien die in de top 10

stonden.

avatar van Number23

Number23

Wat ze ook zeggen, deze film is geen typische vrouwenfilm. Okay er wordt veel vanuit het oogpunt van de vrouw gekeken en je kan je als man niet overal mee associeren, maar de humor werkt. En dat is natuurlijk het belangrijkste in een komedie. Wiig is geen superbabe, maar dat compenseert ze met een lijf vol met humor. Ze omringt haarzelf met komische actrices bekend van TV-series, zoals Maya Rudolph(SNL), Wendi McLendon-Covey(Reno 911), Ellie Kemper(The Office), Melissa McCarthy(Gilmore Girls) en mooie dame Rose Byrne.

avatar van RickZ

RickZ

Komedie rondom rivaliserende bruidsmeiden. Typische vrouwenfilm met al die vijandigheden en sneers naar elkaar, zal zeer herkenbaar zijn voor sommigen. Nergens echt leuk, wat voorspelbaar natuurlijk, en wat te lang (1.5 uur was lang zat geweest). Die andere film Revenge of the Bridesmaids (2010) is net een tikkie beter.

avatar van blurp194

blurp194

Niet heel bijzonder, vind ik - en zeker geen opvallende uitschieter in dit genre. Wel een paar aardige grappen, en een wat scherpere humor dan meestal in dit soort films.

avatar van DeCol

DeCol

De vrouwelijke Hangover? No way!

De enige overeenkomst is dat het om een groep gaat die met elkaar optrekken, maar het is duidelijk dat het verhaal om Annie draait. Tussendoor komen de bridesmaids 'als groep' in beeld. Een wilde trip? Op het moment dat ze naar Vegas gingen, dacht ik dat het ging beginnen. Dus niet. Het is mij ook een beetje onduidelijk wat het doel van de regisseur is. De scenes met de bridesmaids zijn niet serieus te nemen, maar het leventje van Annie moest wel zo overkomen had ik het idee. De humor is flauw en over the top en op een paar scenes na niet grappig. Het duurt ook allemaal net wat te lang, net als bij een grap als de clou te lang op zich laat wachten. Sowieso duurt heel de film wat te lang. De voedselvergiftingsscene was erg leuk, maar die bridal shower dan weer totaal niet. Vaak was het ook plaatsvervangende schaamte ipv dat het hilarisch was. Duidelijk is wel dat Kristen Wiig wat in huis heeft en van de bridesmaids vond ik Melissa McCarthy wel grappig.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren in de bios gezien bij gebrek aan films die later begonnen en de film deed me in eerste instantie denken aan een wannabe vrouwelijke versie van The Hangover alleen dan minder grappig.

Zitten op zich wel wat leuke stukken in, bijvoorbeeld bij het stukje dat ze voedselvergiftiging hadden kwam ik niet meer bij van het lachen. Voor de rest zaten er wel wat tenenkrommende scènes in zoals de speech waarbij Annie en Helen elkaar proberen af te troeven. Dat bleef maar doorgaan, waardoor het totaal niet meer grappig was.

De titel 'Bridesmaids' is overigens wel erg ruim genomen, aangezien het eigenlijk alleen maar om Annie draait en haar saaie leventje.
En dat zij-verhaaltje met de politie agent had van mij ook wel achterwege kunnen blijven neemt gewoon te veel tijd in voor een film die gewoon veel te lang duurt. Ze hadden gerust een halfuur eruit kunnen knippen, dan had ik me minder verveeld.

2,0 Sterren.

avatar van stinissen

Bridesmaids is een matige luchtige komedie met als hoogte punt de schijt en kots scene en dat is erg pover na ruim twee uur. Verder is de film totaal niet romantisch en vind ik Kristen Wiig maar een lelijke vrouw. Verder is het enige leuke personage de forse Rebel Wilson en is deze productie de laatste film van ster Jill Clayburgh.

avatar van The Oceanic Six

De vrouwelijke versie van The Hangover? Absoluut niet!

Waar The Hangover uitblonk met hilarische grappen in een enorm grappig plot, daar is Bridesmaids gewoon saai met veelal onleuke grappen. Bij de grappen in The Hangover moest ik lachen, bij veel ''komische'' momenten in deze film kreeg ik plaatsvervangende schaamte (bv de 2 vrouwen die elkaar bij de persoonlijke toespraak aan het aftroeven waren).
Verder vraag ik me af wie er nou anno 2011 nog echt kan lachen om een plotseling schijtprobleem of een bezopen vrouw die tegen een Duitse vliegtuigmedewerker Hitler imiteert? Veel te simpel en goedkoop bedacht.

Is alles slecht? Neu. Ik vind de agent en de dikke vriendin nog best wel oké. En soms zat er best wel een aardig grapje in, zoals het aandacht trekken van Annie in de auto voor de agent. Maar helaas, de makers kennen een beroerd gevoel voor timing. De grappen gaan vaak te lang door waardoor het irritant wordt. Zo zijn er wel meer potentiele grappige momenten verknald. Misschien komt het ook wel door de veel te lange speelduur. Waarom duurt dit 2 uur?! Zo'n filmpje moet echt maximaal 1,5 uur duren. Het was nu een lange, vervelende zit.

avatar van wimnoot

wimnoot

Heerlijke comedy, die het doel van gisteren avond met vlag en wimpel behaalde. Ik was namelijk met mijn personeel een avondje uit. Lachen, gieren en brullen om de schaamteloze grappen die voorbij kwamen. En die ranzige grappen werken nog beter als ze door een stel gekke wijven gemaakt worden. Duidelijk was dat judd Apatow hier weer mee te maken had. Zijn films hebben toch wel een herkenbaar stempel.

3.5

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Bij vlagen vreselijk en tenenkrommend!

De film kende 2 pluspunten. Allereerst Kirsten Wiig, die toch wel laat zien dat ze grappig is en de scene waarin Annie en Helen proberen de aandacht te trekken van de politieagent.
Maar daar is ook alles mee gezegd. Wat er verder grappig aan gevonden moet worden is me totaal een raadsel.
Daar komt nog bij dat de film veel en veel te lang duurt, dialogen die nergens op slaan, tenenkrommende scenes met als hoogtepunt dat Annie en Helen om de beurt de microfoon pakken en mekaar proberen te overbluffen. Eén van de slechtste scenes die ik de afgelopen tijd heb voorbij zien komen.

Wat ik helemaal niet begrijp is waar de vergelijking met de Hangover vandaan komt. Niks dat er op lijkt.
Ach, ik begrijp wel meer niet van deze film. Maar wat ik wel snap is dat ik deze film nooit en nooit meer kijk.

avatar van Elineloves

Elineloves

Zondag in het vliegtuig gezien, omdat ik alle andere films die je kon kiezen al gezien had, maar wat een verschrikking is deze film. Heb er amper een goed woord voor over. Bij de openingsscene dacht ik al ; 'oh nee, meen je niet.. gaat dit de hele tijd zo door?' En het werd er niet veel beter op. De grappen waren niet leuk en hoe zeer ik het ook probeerde, het lukte me niet om een glimlachje tevoorschijn te toveren. De personages waren verschrikkelijk, het verhaal zeer vervelend en ook vaak gejat van andere films.. en tsja, voor een komedie viel er bar weinig te lachen.

Brr.

avatar van james_cameron

Best leuke komedie uit de stal van Judd Apatow. Dat betekent dus ook hier weer een aantal geforceerd ranzige komische momenten en een te lange speelduur, maar gelukkig is de film voor het grootste gedeelte zeer onderhoudend en voelt het niet aan alsof alles te lang duurt. De cast is eersteklas, met vooral Wiig en Byrne uitstekend. De vaak hilarische dialogen en de uitstekende timing van de grappen tillen dit makkelijk boven de middelmaat uit. Dan nemen we de sporadische over de top momenten maar op de koop toe.

avatar van Mirckje

Mirckje

Pff, maffe mensen komen hier hun mening vertellen zeg. Weinig gevoel voor orginaliteit. De opmerkingen spreken ook voor zich, jammer. Laag niveau hier.

Dit is een leuke film. Oprecht grappig en goede humor. Direct en ongeneerd. Het is een vorm van humor die overal doorheen prikt. Gewoon lol maken met waarheden van bepaalde situaties. En dat gebeurt op een originele intelligente manier. Dat deze humor te laag is voor het aristocratische volkje wat hier komt is dan ook niet belangrijk, wel weer typisch.

Deze film wordt gedragen door een hele leuke en originele hoofdrolspeelster. Zij maakt de film echt, haar humor is waar de film zijn vibe vandaan haalt. Ik vond de vriendinnen soms wat ver gezocht, alleen om humoristische situaties op te zoeken, maar niettemin was het wel grappig geworden.

Een leuke en vooral grappige originele film.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verrassend leuk. Zie ''The Hangover'' veel vallen hier, onterecht! Niet alleen was dit leuker.. de vergelijkingen zouden uberhaupt veel te algemeen zijn

Ben best te porren voor wat chickflicks. Moet de cast wel in orde zijn, hoor. En dat is hier het geval. Vooral een feest van herkenning. Ellie Kemper uit The Office vind ik altijd geweldig (begon bij College Humor ), Rose Byrne is best hot en Wendi McLendon-Covey ken ik nog van Reno 911 wat een hilarische serie was.

Matt Bennett uit Victorious komt ook langs en ik dacht dat er nog een ander mevrouwtje uit Zoey101 in het vliegtuig zat. Anyway, de hoofdrol wordt goed aangepakt door Wiig. Lollig vrouwtje, kon het best dragen. Jammer dat de kwaliteit van de humor vaak wat wisselend is (gaat dus niet om hoe flauw/grof o.i.d). Het is heel geforceerd ongemakkelijk gemaakt. Zo'n foute en ongemakkelijke sfeer moet je creëren, niet forceren.

Verder de bekende lijntjes die worden gevolgd. Probleem, oplossing... het is zo omslachtig doch voorspelbaar dat je je al snel kunt gaan vervelen. Je weet toch hoe het weer op z'n pootjes terecht zal komen. Gelukkig zitten er leuke jokes in, zijn de dames goed op dreef en kent het wat leuke personages (die roommates ). Daarnaast is het gewoon goed geschikt als voer tegen je verveling. Er zijn slechtere gevallen..

Na de trailer NIET bekeken te hebben, toch begonnen aan de film. Wat een ont-ering van "het man" zijn. Oftewel een ontzettende vrouwen film! zonde van mijn tijd.

--na twee minuten bekijken met mijn vriendin hebben we maar besloten dat het een vrouwenfilm is---

avatar van rep_robert

De vergelijking met the Hangover, maar dan de vrouwen variantis al heel vaak gemaakt in dit alom geprezen werkje. Helaas wordt het niveau van the Hangover bij lange na niet gehaald en heb ik helaas niet zoveel moeten lachen als men op voorhand heeft willen doen geloven. Daarvoor zijn veel grappen te banaal, te voorspelbaar en mis je gewoon de creativiteit die de eerstgenoemde film overduidelijk wel heeft in haar grappen.

Ook zijn de vele typjes af en toe te overdreven en wordt er iets teveel aan overacting gedaan(dronken gedoe in het vliegtuig en dat aftroeven bij de speech). Over de top en eigenlijk niet meer geloofwaardig.

Nu klink ik wel erg negatief, dat is natuurlijk ook weer niet helemaal terecht. De film is best onderhoudend en het is gelukkig dat de film zichzelf niet serieus neemt, want dan neem je de bovenstaande kritieken ook iets meer voor lief. Af en toe erg moeten lachen om die huisgenoten van Annie en enkele andere kleine grapjes.

Heb me opzich prima vermaakt, maar nergens voelde de film qua grappen echt origineel aan en duurde het met ruim 2 uur ook nog is veel te lang. De leuke typetjes redden de film verder.

3 sterretjes.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Typisch dat in een comedy met vrouwen in de hoofdrol een man (Jon Hamm) en een kind (dat joch met dat geniale dansje) voor de met afstand grappigste momenten zorgen.

avatar van sheill

sheill

Ontzettende cliché rom-com met van die flauwe vrouwenhumor. Veel momenten in deze film waarin ze grappig proberen te zijn door van die random of awkward dingen te laten gebeuren, maar er gewoon compleet naast grijpen.

Verder, leuke cast afzonderlijk maar samen is het echt een ongeloofwaardige vriendinnengroep. Het voelt allemaal zo geforceerd aan.

Het verhaal zelf is ook echt flut. Het acteerwerk is mwa. Verder niks speciaals.

Conclusie: Alles aan deze film is bagger.

Toch best wel grappig. Met name het idee en de basis voor het script zijn stukken beter dan de meeste van dit soort komedies. Ook best knap hoe ze van die plaatsvervangende scenes er in gestopt hebben.

Maar het gaat helaas geregeld veel te veel over the top zodat het gewoon niet echt leuk meer wordt. Beetje te Amerikaans bij vlagen.

Die McCarthy is wel erg droog, speelt ook wel erg goed. Zoals wel meerdere uit de cast. Helaas wordt Jon Hamm echt vreselijk slecht gebruikt .

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vond 'm hilarisch en heb me er meer mee vermaakt dan met The Hangover. Er zat geen enkele slechte grap tussen, en de tijd vloog voorbij tijdens het kijken van Bridesmaids. Een aantal hilarische personages stelen de show en de scène waar het grote koekje word aangevallen was fantastisch.

Prima vermaak, uiteraard wel een echte vrouwenfilm maar who cares, hebben wij ook een keer wat!

avatar van mr_erp

mr_erp

Met hoge verwachtingen van deze film toch tegenvaller..

Film was met vlagen wel grappig.
Met als hoogtepunt het stuk waarbij Kristen Wiig op en neer blijft rijden langs die politie-agent.

Maar de film was vrij lang en grappige momenten waren te schaars.
Matig filmpje.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een leuke film die voldoende vaart kent om intresant te blijven (gezien de lange speelduur).

Personages zijn leuk uitgewerkt en de situaties die voorvallen zijn op bebaalde momenten hylarisch en genant. Toch gebeurd er teweinig om zich een echte comedy te momen noemen.

Op een bepaald moment neemt de Drama toch echt meer de overhand. Maargoed, dit is persoonlijk.

Acteerwerk is aardig, maar niet door alle acteurs even goed.

Het verhaal is niet heel erg bijzonder en ook redelijk voorspelbaar. Het is niet iets wat we nog niet eerder hebben gezien, maar daardoor niet minder leuk.

Soundtrack/score is aardig, maar dat is (in mijn ogen) meestal het geval in dit soort films.

Al met al, een aardige tot goede film. Persoonlijk denk ik dat het meer een vrouwenfilm is (hoewel ik mij hier ook mee heb geamuseerd). Van mij een voldoende van een 3.0*

Ik had meer van deze film verwacht. Hier en daar waren er wel grappige momenten, maar toch minder dan ik verwacht had. Het acteerwerk is ook niet echt geweldig te noemen, maar het kan ermee door.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Had hier echt veel meer van verwacht. Humor was totaal niet mijn ding op een paar scenes van Annie na dan. Zo ontzettend flauw en totaal niet grappig, vooral die pies, poep en kots humor niet, echt vreselijk. Erg jammer ook want de cast is verder prima, en in het begin had ik echt zoiets van dit gaat leuk worden, want de openingsscene was erg grappig, maar helaas werd dat het verder dus niet.

Verhaal op zich ging nog wel, idee was ook leuk en met McCarthy erbij kon het bijna niet mis gaan, maar helaas, zelfs McCarthy had geen leuke rol en was verre van grappig. Ik heb echt maar twee keer gelachen om Annie, bijvoorbeeld door die scene met de auto, als ze aandacht probeert te krijgen van die politieagent (ben even zijn naam kwijt) daar moest ik dus wel vreselijk om lachen, dat is mijn soort humor. Maar niet die scene dat hun eten verkeerd was gevallen etc. Walgelijk en totaal niet grappig.

Speelduur was ook veel te lang, vooral als de film zo tegenvalt. Acteerwerk ging wel, het kwam alleen wel een beetje te geforceerd over naar mijn mening en dat terwijl de cast best leuk was. Echt een gemiste kans want hier had zoveel meer in kunnen zitten. Maar helaas.

avatar van doctari

doctari

Nog steeds mijn kandidaat voor slechtste film van het jaar, hetgeen wat wil zeggen aangezien Nicolas Cage ook weer een aantal wanproducten heeft uitgbracht en Transformers 3 ook uit 2011 komt.

Maar deze toppers leggen het wat mij betreft af tegen "Bridesmaids", een bijna twee uur durende comedy waarbij het aantal geslaagde grappen op 1 hand te tellen is. Ik zal wel niet helemaal de doelgroep zijn, maar dan nog, dit is m.i. gewoon slecht gemaakt.

Vervelende, onsympathieke karakters, toilethumor die alleen maar smerig is in plaats van vermakelijk, grappen die al niet leuk zijn maar waar dan ook nog vijf minuten te lang op voortgeborduurd wordt, en een hoop geschreeuw.

Het wordt wel "de vrouwelijke Hangover" genoemd, maar The Hangover had een creatief verhaal, sympathieke karakters en vooral gewoon goede grappen. Dingen hier ik hier niet in heb kunnen ontdekken.

avatar van ibendb

ibendb

I met a dolphin down there!

Bridesmaids is toch een tegenvallende film. Ik had veel meer verwacht van deze komedie. Er zijn niet bepaald grappige scènes in de film. Het was ook allemaal cliché en voorspelbaar. Jammer want ik had echt een leuke film verwacht.