Genre: Drama / Fantasy
Met onder meer: Matt Damon, Bryce Dallas Howard en Cécile de France
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 10 maart 2011
Plot Hereafter
"Touched by death. Changed by life."
'Hereafter' vertelt het verhaal van drie mensen die op verschillende manieren met de dood te maken krijgen. George (Matt Damon) is een doorsnee Amerikaan die een speciale band heeft met het hiernamaals. Aan de andere kant van de wereld heeft Marie (Cecile De France) een schokkende bijna-doodervaring. En dan is er nog Marcus, een scholier uit Londen die de persoon verliest die het dichtste bij hem staat en wanhopig op zoek is naar antwoorden. Alle drie zijn ze op pad de waarheid te vinden en wanneer hun paden kruisen zullen ze allen veranderd zijn door wat zij geloven te zullen vinden in het hiernamaals.
George Lonegan
Rescuer
Rescuer
Markus/Jason
AGE-411
Zeer zeker geen slechte film.
Na de negatieve kritieken had ik er niet veel van verwacht, dus als een film het dan redelijk doet, is dat meteen een succes.
Een commercieel succes zal het volgens mij niet zijn. Ik en metgezel zaten helemaal alleen in de cinema
Om een of andere reden kan ik bij deze film geen grote nadelen ontdekken. Het thema is interessant (al denken anderen daar vast anders over), het verhaal is goed uitgewerkt, en de belangrijkste acteurs spelen best goed en geloofwaardig.
Vooral dat laatste is bij films als deze altijd een risico, daar het verhaal over bijna-doodervaringen en kwakzalverij niet echt geloofdwaardig is. Dat risico is nog groter wanneer er een kind aan te pas komt, maar ook dit jochie stelt niet teleur.
Op IMDb is te zien dat het zijn debuut is.
Ook de Waalse Cécile de France kan in mijn ogen op deze manier aansluiting vinden bij Hollywood, want ze doet het echt goed
Matt Damon is de enige echte gevestigde waarde en (moet het gezegd worden?) doet het ook hier uitstekend.
De minder belangrijke acteurs doen het dan weer wat minder. Lyndsey Marshal, die de toekomstige vriendin van George moet spelen, op kop.
Een minpunt is dat deze laatste rol eigenlijk niet echt belangrijk is. Anderen zullen het misschien zelf 'overbodig' noemen. Toch heb ik het niet als irritant ervaren. Het illustreert namelijk hoe wereldvreemd George geworden is.
Omdat het mens in kwestie verschrikkelijk irritant speelt, ben ik blij dat de film niet als verwacht af loopt, en ze al snel uit de film verdwijnt.
Ook een pluim voor Eastwood dat ie het aan durft om 1/3 van de film in het Frans te laten verlopen. Waar menig Amerikaanse films zichzelf na 2 zinnetjes Frans al de sticker multi-langual opkleven en er duidelijk met gaan stoefen ("kijk wat we doen") komt het in deze film allemaal heel natuurlijk over.
Een 2de pluim is dat Eastwood geen kunstlicht gebruikt. Dit kan bewust zijn (is me in andere films nog niet op gevallen?). Maar het heeft bepaalde scéne's toch iets meer. Alle scéne's op het duistere flatje van George bijvoorbeeld.
Belangrijkste minpunt is dat de film niet spectaculair is om te blijven plakken. Het kijkt lekker weg, maar binnen een maand ben ik al helemaal vergeten waarover deze ging. Dit omdat een stevig plot wellicht mist en de film eindigt op dezelfde kabbelende manier waarop het al 2 uur bezig is.
Eastwood mag zo wel nog even door gaan.
Anjin
Dikke nep man die tsunamie,man wat een draak van een film.
Doodgewoon saai en zeker geen bioscoophit..
AGE-411
Dikke nep man die tsunamie,man wat een draak van een film.
Doodgewoon saai en zeker geen bioscoophit..
Dus omdat de Tsunami er nep uit ziet is het een draak van een film?
Ik vond hem er niet nepper uit zien dan in bijvoorbeeld 2012
Drakkuz
Weken gewacht en eerlijk gezegd had ik er best wat van verwacht ook gezien de beschrijving.
Dit soort films zijn echt mijn genre.
Helaas wat een slechte film, het was voor mij geen geheel de film, steeds zag je het losstaande verhaal van een van de spelers, De tweeling met verslaafde moeder, de vrouw die de tsunami overleefde wat de verhalen met elkaar van doen hebben en hoe ze bij elkaar passen vind ik té ver gezocht..
Ik had veel meer verwacht van de Rol van Matt Damon, zijn rol sloddert net als de rest van de spelers een beetje door, en op het einde moet er snel iets gevonden worden om ze te connecten Marcus ziet hem op internet en hop spontaan ontmoet hij hem op een beurs.. hoe ongeloofwaardig en op die beurs ontmoet die ook spontaan Marie zou je de laatste 15 min van de film afhalen lijkt het net een film over 3 mensen die allemaal een connectie hebben met de dood, hebben we dat niet allemaal?
Vind ik net super.
Van mijn part moesten die verhalen zelf niet 'samenkomen'.
ernstkrijger
Ik vond de visuele effecten in tegenstelling wat anderen vinden zeer realistisch(misschien had ik hem in de bios moeten kijken), Verder een goede film,soms aangrijpend.
leuke bijkomstigheid er wordt frans in frankrijk gesproken,en brits in londen.
Inderdaad.
Waarom klagen over een Tsunami die er fake uit ziet.
Precies of ze hebben al een Tsunami van dichtbij gezien?
Joän
Vond de film moeilijk op gang komen, pas na de eerste helft begon de film mij te boeien.
3 aparte verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen.
Vond het ook voorspelbaar.
De film word omschreven als drama/fantasy, vond het zeker geen fantasy film, daarbij moet ik dan denken aan Harry Potter enz.
Moest bij deze film gelijk denken aan Derek Oglivi and Char......
olbo
Hereafter... tjonge zeg, breek me nek over de film titel en nu zie ik pas dat het here (spatie) after staat... ik zag de twee woorden niet. Zal mijn gebrek wel zijn.
Ricochan38
Vond het begin juist heel realistisch en indrukwekkend, beelden leken erg op de beelden uit de documentaires.
Het einde vond ik niet echt sterk, en nog een paar dingetjes die niet klopten maar al met al toch de moeite waard ook dankzij Matt Damon.
eduard
Zonde van de tijd. Het verhaal klinkt goed maar het gaat nergens over. 3 oninteressante verhalen die in elkaar overvloeien maar niet echt.
Keane1983
De film begint best wel spectaculair en weet dit ook het eerste uur vast te houden.
Maar hierna valt eigenlijk alles als een plumppudding in elkaar. De film gaat ubertraag vooruit en wist mij echt niet meer mijn aandacht vast te laten houden.
Acteerwerk is niet van alle spelers even sterk en soms zelfs zwak en emotie-loos. Hierdoor kwamen de wat zwaardere scenes ook niet echt bij mij aan.
De soundtrack is overigens wel weer heel erg sterk, en had een beetje weg van "the notebook".
Tja, de film is echt niet wat ik me ervan voor had gesteld!! Ik moet ook zeggen dat ik zonder verdere enige voorkennis de film in ben gestapt en alleen de trailer te hebben gezien.
De trailer is eigenlijk een gehele samenvatting van de film!! waarin je dus echt letterlijk alle spectaculaire scenes krijgt te zien.
Nee, ik vind het ook geen bioscoopfilm, maar eerder een tvfilm na Char!!!
Van mij een 2.5* En dit eigenlijk alleen voor de eerst scenes.
borgy
De trailer doet misschien wat meer aktie verwachten maar omdat het geen aktie film is (wat er ook gewoon staat drama fantasie) maakt het geen slechte film.
Zo'n film zal niet iedereen aanspreken maar ik heb een aangename avond gehad.
Als je een beetje open staat voor de titel dan is dit zeker het bekijken waard.
Mr_White
- 2067 berichten
Beetje langdradig en bovenal niet erg bijzonder drama. Drie losse verhalen over mensen die omgaan met de dood en het hiernamaals, maar geen enkel verhaal is echt bijzonder. Vond met name het verhaal van de Engelse jongen zwak omdat die jongen absoluut niet kon acteren en dat lijdde gruwelijk af. Wat dat betreft waren de verhalen rondom Matt Damon en Cecil De France nog wel te hebben, maar wederom, echt speciaal wordt het nergens (misschien op de tsunami in de openingsscène na).
He, jammer wat een teleurstelling is dit geworden
Ik keek nog wel enorm uit naar de film. Geregisseerd door Clint Eastwood en als onderwerp bovennatuurlijke zaken; iets wat ik altijd enorm interessant vind.
Jammer zeg dat de uitwerking zo saai is.
De film begint bijzonder sterk met de introductie van verschillende verhalen. Het tsunami gedeelte is echt erg sterk en het begin van het plot van de tweeling broertjes ook. Maar wat jammer dat het al snel een vervelend emotioneel drama wordt dat me nooit kan boeien. Ik wist ook niet echt wat dit voor film zou worden. Stiekem hoopte ik iets a la The sixth sense qua spanning en impact, maar zoiets werd het niet. Het hoeft van mij niet enorm spannend te zijn, maar zorg dan tenminste dat het verhaal je pakt. Dat lukte niet helaas. De speelduur van 2 uur tijd werkte ook zeker niet in het voordeel. Het ging allemaal erg traag en na een uur had ik er eigenlijk genoeg van. Gelukkig werd het later weer een beetje de moeite. Maar toch is er veel te weinig gedaan met het bovennatuurlijke. Matt Damon kwam ook bepaald niet geloofwaardig als paragnost over.
Toch jammer van en voor Eastwood. Ik heb de laatste jaren echt geweldige films van hem gezien, maar deze valt buiten de boot. Op zich heb ik weinig de klagen over de sfeer en de kwaliteit van de film, maar als het verhaal gewoon niks is, dan ben je als kijker toch snel erop uitgekeken.
ralfsjam
In eerste instantie begon de film veel belovend, maar eenmaal na de tsunami zakte de film in tot een laag pitje. de vaart was er uit en zat er niets anders op dat het verhaal te volgen, wat opzich een aardig verhaal was, maar voorspelbaar. 129 was een lange zit, maar het lukte. verveelde net aan niet, maar had meer peper gemogen. De tsunami was in mijn ogen best goed gedaan en zag er realistisch uit. Daarom gaf het me hoop! Maar ondanks het aardige verhaal miste ik aardig wat vaart en spanning. slecht? nee! goed? had beter gekunt....
jadolino
Ik had toch wel meer verwacht, na het zien van de trailer. Maar helaas.
Heb naar de 91 berichten voor mij gelezen en sluit me het beste aan bij de eerdere opgemerkte meningen; te weinig vaart en te weinig gedaan met het bovennatuurlijke.
Maar ondanks dat vind ik het wel een mooie film
Vond het einde wel leuk. Een drama met een happy end. Mag ook wel eens.
Goed bedoeld maar nogal simplistisch uitgewerkt verhaaltje, nog eens veel te lang ook. De openingsscene is zonder meer indrukwekkend en de film kent hier en daar wat mooie momenten, maar het is het allemaal net niet. De stroperige muziek en het trage tempo helpen ook niet echt. Damon zet wel een sympathiek personage neer; hij is de drijvende kracht van deze middelmatige film. Eastwood weet als regisseur in ieder geen kwaliteitsstempel op dit materiaal te drukken, net zo min als producent Steven Spielberg,
b00ts
Ik heb een boeiende film gezien. Erg sterk begin, met name van de Française en de twee broertjes in Londen. De tsunami vond ik mooi opgenomen. Ik dacht nog bij mezelf toen ze tegen die boomstam (of wat was het) aandreef.....laat los dat ding want anders krijg je een auto tegen je hoofd, maar het kwaad was al geschied. Wel had ik tijdens de film al zoiets, dat deze verhalen niet in één film gepropt hadden mogen worden.
Macmanus
Geinig Eastwoodje
Na het vreselijke Invictus en vrij treurige Gran Torino viel deze me dan wel weer mee. Echt goed is het nog steeds niet. Zo zie je op bepaalde momenten dat hij gewoon geen interessante of goede regisseur is. Neem nou de drie verhalen die we volgen. Eerst zien we een best aardige scene met Cecile die een bijna dood ervaring heeft, (beetje matige CGI maar goed) daarna geloof ik Matt Damon die meteen zijn gave tentoonstelt en dan gaat er een jongetje dood. Het is allemaal netjes achter elkaar gemonteerd. Toch vraag je je af of er niet iets leukers had kunnen gedaan worden in de montage om dit vrij lange intro van de personages misschien meer kracht te geven. Beetje door elkaar snijden ik noem maar iets.
Dat is de hele film een beetje zo. Het kabbelt wel geinig voor, de makers willen ons wel doen geloven dat er meer is na de dood, maar heel erg prekerig kwam het niet over en er zit verder ook geen religieuze toon in. Wat het voor mij altijd beter te slikken maakt. Eastwood houdt de gehele film lang een oude man tempo aan. Maar toch kwam ik wel in de flow en vermaakte ik me wel.
Echt goed dus weer niet maar het kan erger met Eastwood.
3 kleine sterren.
Leo1954
- 2073 berichten
Goed gemaakte film, het thema is me wel te zweverig. Knap dus dat de film me zeker niet ergerde (behalve dan dat geijkte einde, eind goed al goed), ik ging er wel in mee. Geen hoogstandje, maar gewoon een aardige film. Matt Damon is echt een dijk van een acteur, die kan echt alles en dat kon deze film zeker gebruiken.
Redelijke Eastwood die het toch niet helemaal maakt door gebrek aan emotie van de personages cq verhaal.
Helldemonium
Een film die lekker wegkijkt. Het heeft een goed verhaal en heeft mij geen moment verveeld!
_Casper_
Aparte film!, film kijkt zeker lekker weg en heeft me elk moment weten te boeien. Ik vond het een itneressant onderwerp!
Wel moet ik erbij zeggen dat dit geen film is die voor iedereen geschikt is, je moet niet deze film gaan kijken met de gedachte oh clint eastwood+matt damon dat word dikke actie..
Het is een vrij rustige film, die nergens echt spannend word.. maar gewoon ''loopt'' maar je zeker wel aangreipt.
Gewoon een goeie, aparte interesante film! 3.5*
Leland Palmer
Helaas één van de mindere films van ''held'' Eastwood. Hereafter lijkt nooit echt ergens heen te gaan en blijft haken bij haar drie hoofdpersonages, zonder dat het echte ''hiernamaals'' (gevoel) op één of andere manier bereikt wordt. De openingsscéne, met de tsunami, is gewoon bijzonder matig - en dat komt door de effecten. Daar kan je in deze tijd gewoon niet meer mee aankomen. Simpel.
Voor de rest viel dit me nogal tegen wat de uitwerking van het verhaal(tje) betrof. Verder dan een Damon die contact schijnt te hebben met de doden komen we niet echt. Jawel, met de andere twee natuurlijk, maar het is allemaal zo plat en simpel, vooral De France haar verhaal. Er lijken een aantal zijplotjes hun intrede te doen, maar ook die raken halverwege weer buiten beeld. Het einde lijkt daarnaast net een scéne te zijn die zich midden in de film af zou moeten spelen. Ik dacht echt; is dit het?
Maar oké, de film kent (gelukkig) een paar schaarse pluspunten. De cast is uitstekend en het verhaal van dat kleine jochie met z'n broertje is best interessant, al zat ik ook daar op een gegeven moment ''ja, en?'' - het komt gewoon nooit écht helemaal uit de verf. Natuurlijk is dat lastig met een film over zo'n onderwerp, maar het had gewoon beter gekund / gemoeten. Dus... gemiste kans, helaas.
martenaria
vond de tsunamiscene veelbelovend, maar daarna ging het eigenlijk nergens meer over. los zand!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Gran Torino