Genre: Drama / Fantasy
Met onder meer: Matt Damon, Bryce Dallas Howard en Cécile de France
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 10 maart 2011
Plot Hereafter
"Touched by death. Changed by life."
'Hereafter' vertelt het verhaal van drie mensen die op verschillende manieren met de dood te maken krijgen. George (Matt Damon) is een doorsnee Amerikaan die een speciale band heeft met het hiernamaals. Aan de andere kant van de wereld heeft Marie (Cecile De France) een schokkende bijna-doodervaring. En dan is er nog Marcus, een scholier uit Londen die de persoon verliest die het dichtste bij hem staat en wanhopig op zoek is naar antwoorden. Alle drie zijn ze op pad de waarheid te vinden en wanneer hun paden kruisen zullen ze allen veranderd zijn door wat zij geloven te zullen vinden in het hiernamaals.
George Lonegan
Rescuer
Rescuer
Markus/Jason
arno74
Viel mij tegen, ik had er veel meer van verwacht. De genre van deze film is echt "drama", het "fantasy" of bovennatuurlijk deel is echt bijzaak. Het is een drama die het verhaal van drie verschillende personen vertelt (zeg maar drie drama's in één). Je moet er rustig voor gaan zitten, want het tempo van de film is vrij traag.
Aardig om te zien als je niets beters te doen hebt.
brabusRUS
Jeetje, wat een trage film! Het eerste uur is gewoon geen reet aan. Daarna krijg je wat meer te zien van Matt Damon en zijn verhaal, wat ik redelijk interessant vond. Voor de rest vond ik alles een beetje zwak en saai. Geen aanradertje. 2* door het laatste uur.
Casus Belli
Interessante film waar de verhaallijnen naar het einde toe netjes, maar een beetje voorspelbaar convergeren. De acteurs zetten allemaal een erg ordentelijke prestatie neer - vooral dat kleine ventje die toch echt wel een redelijk zware rol had.
Hoewel ik niet geloof in één of ander hiernamaals kon ik het wel appreciëren dat Eastwood een religieus ondertoontje redelijk goed weet te vermijden. Als dat er ostentatief in zat, zou deze film een pak minder puntjes krijgen van mij.
Noodless
Eastwood laat zich niet verleiden tot een cliché, religieus getint verhaaltje na de dood en dat is toch wel een pluspunt. De beginscène komt toch wel sterk over. De 3 verhaallijnen zijn best interessant , maar hun ontmoetingen met elkaar kwamen wat ongeloofwaardiger en simpel over.
Degelijk, maar niet een film die blijft hangen. 6/10
wendyvortex
Opa Clint weet best prima verhaaltjes te vertellen, alleen zijn sommige van z'n verhaaltjes wat beter dan enkele andere.
Dit is een wat minder goed verhaaltje al blijft het altijd aangenaam om naar te kijken.
Briljante score-mogelijkheden: wetenschappelijk onderzoek naar het hiernamaals en degenen die dit liever niet onderzocht zien worden ... wat had ik die film graag gezien!
Lijntje wordt aangehaald, maar wordt volslagen niets mee gedaan.
Nu dus near death experience, psychic die contact kan maken met the other side en jongen die contact met generzijde zoekt ... ook leuk, niet te sentimenteel uit de bocht vliegend, maar ook een beetje laf alsof Eastwood niemand tegen de schenen durfde te schoppen met deze film.
King Leon
Vermakelijke film, al is hij wat recht-toe recht-aan. Drie rechte verhaallijnen die vanaf het begin voor je gevoel bij elkaar moeten komen. Weinig verrassingen of zijpaden. Redelijk geacteerd en niet bemoederend of belerend religieus. Leuk filmwerk, al met al vermakelijk.
En mijn god, wat blijft Frans toch een mooie filmtaal en Franse dames en discussies in films een genot om naar te kijken.
jaspertje3
Denk je Cellda 211 gekocht te hebben, zit deze film erin. Beetje slordig FRS! Al meer dan 2 maanden geleden gekocht, dus ben benieuwd of ik de film nog kan krijgen die ik oorspronkelijk wou hebben.
Anywayz, na deze verrassing de film toch maar uitgekeken. Kende de film nauwelijks, het is ook wel eens leuk om een film voorgeschoteld te krijgen waar je nog niks vanaf weet. Maar was toch niet erg onder de indruk. Iets te traag allemaal, en de drie verhaaltjes zijn gewoon net niet boeiend genoeg, maar toch net boeiend genoeg om het geheel toch uit te willen kijken. Je wilt uiteindelijk toch weten hoe alles in elkaar steekt en hoe het afloopt.
Heb er dus zeker geen spijt van deze film gezien te hebben, dus geef ik een terechte 3 sterren.
movie-edje
Deze film heeft mij niet teleurgesteld,
zeer vermakelijk, en dat de karakters in deze film, mij wel degelijk boeide!
Er zaten voor mij gevoel, geen saaie momenten in deze film.
de kardinaal
Wat een vreselijk saai en vooral langzaam drama.
Alles in de film is erop gebaseerd om je te bewijzen dat er leven na de dood is.
En daar heb ik een broertje dood aan. Dat je probeert degenen in de film ware gavens toe te dichten alsof het de absolute waarheid is zonder enige kritische noot of de gebeurtenissen te bekijken via een andere invalshoek is gewoon pure propaganda. Als ik iets over god en leven na de dood wil weten ga ik wel naar de kerk!
Het lijkt erop dat Clint Eastwood zelf hoopt op een leven na de dood nu hij dichter bij de dood komt. Misschien wil hij hiermee zijn plaatsje in het "hiernamaals" veilig stellen.
Want anders had hij deze prut waarschijnlijk niet gemaakt.
Alleen het begin was wel goed te pruimen daarentegen. De verschrikkingen van het persoonlijk meemaken van een tsunami werd realistisch en spectaculair in beeld gebracht maar daarna wilde ik letterlijk na zo'n 20 minuten de bios uitrennen. Maar jammergenoeg moest ik blijven want mijn vriendin wilde hem toch afkijken.Daar kwam zij na de film trouwens ook op terug.
Maar ik heb dus nog zo'n anderhalf uur lang tandenknarsend de film uitgekeken.
De personen in de film wil ik niet in het echt maar ook niet in film-vorm meemaken want film kijken doe ik voor mijn lol.
Dat overdreven blije zweverige hippie vriendinnetje van Matt Damon bijvoorbeeld is totaal onuitstaanbaar. Deze blije types roepen alleen maar ergernis op bij mij. Zweverige godsdienst hippies.Ja, je hebt ze in atheistische en godsdienstwaanzinnige vorm.
Ik ben meer van het sceptische soort.
Ik ben gek op fantasy films met goden,geesten,demonen,heksen tovenaars,engelen elfen en meer van dat gespuis van of buiten deze aarde maar ga me niet lastig vallen met de bewering dat ze echt bestaan.
En als je het probeert doe het dan met wat meer fantasie en niet met een langzaam halfgaar docu-drama. Dat maakt het tenminste draaglijk. Knowing en I am legend hebben ook die akelige "god bestaat echt" boodschap waar ik totaal niet blij mee ben maar ok. Dat zij geen drama's natuurlijk.
Ik heb net Gran Torino gezien en dan zeg ik goedzo; schoenmaker hou je bij je leest.
Dat is de Clint Eastwood die ik wil zien.Er zat ook een boodschap in die film maar gebracht met humor en vaart. Hier kon ik wel met plezier naar kijken.
systemofadown.be
Gewoon een heerlijke film. Ik begrijp alle kritiek niet, je moet hier echt geen actie film van verwachten. De film start met een enorme actiescene en gaat daarna verder als een drama. De acteurs speelden hun rol voortreffelijk en overtuigend. De kritiek die de film te verwerken krijgt gaat waarschijnlijk om het feit dat dit een onderwerp is waarover je eindig kan verder discusieren... De film heet niet voor niks Hereafter, en het is dus voor ons allen gissen wat ons te wachten staat. Iemand die interesse heeft voor medium's en de dood moet deze zeker eens hebben gezien.
Triple G
De traagheid van de film was absoluut geen probleem. Echter diezelfde traagheid zorgde wel voor een verlangen én verwachting (al tikten de minuten weg..) van een boeiend samenkomen van verhaallijnen. En die viel helaas behoorlijk tegen. Veel te oppervlakkig, veel te snel afgerond.. Ieder z'n meug natuurlijk, maar met een half uur extra had hier een nog veel strakker verhaal uit getrokken kunnen worden. Best een aardige hoeveelheid loose ends die hier en daar bijna schreeuwen om meer aandacht. Erg jammer, want buiten dat mankeerde er eigenlijk verdacht weinig aan...
benni
Kan me redelijk vinden in t verhaal voor mij, alleen geef ik hem wel 1 ster meer.Omdat dit onderwerp zo weinig aan bod komt, tenminste op een serieuze manier. Einde had idd langer moeten duren. Was geld/tijd op ..??
richiedoom
Mooi onderhoudend verhaal, leuk om een keer gezien te hebben. Die Franse dame vond ik trouwens wel ontzettend mooi, dus was ook geen straf om naar te kijken.
Ik vond het vooral mooi hoe de verhaallijnen bij elkaar kwamen, daar waar ik de hele film me zat af te vragen wat die drie verhaallijnen voor zin hadden, aangezien ik die van matt damon al boeiend genoeg vond. Maar prima gedaan.
Openingsscene maakt trouwens veel indruk!
m1chel
- 1948 berichten
Wat een vreselijk saai en vooral langzaam drama.
Want anders had hij deze prut waarschijnlijk niet gemaakt.
Maar ik heb dus nog zo'n anderhalf uur lang tandenknarsend de film uitgekeken.
Ik ben meer van het sceptische soort.
petervp
Prachtige film! Met super acteurs Matt Damon en Cécile De France! Zeker een aanrader!
Phjd
Ik ben beginnen kijken vooral omdat enkelen van mijn nabijheid hem aanraadden.
sorry, maar na een uur heb ik het opgegeven.
heb toen gekeken naar Glee en ik was er een stuk blijer door.
ik heb niet het geduld om tegen mijn zin te blijven kijken.
je krijgt 1 stem omdat het begin heel fraai in scene gezet is, met een paar schrikmomenten.
groeten
Dit is gelukkig geen sixth sense gedoe, maar een mooi drama met weeral de sterke regie van Eastwood die ondertussen al een even sterk parcours heeft afgelegd als regisseur en als acteur.Prachtige opening trouwens met voor de eerste keer dat ik in een film de ramp van de tsunami zie. Cécile De France blijft één van mijn favoriete actrices en ook hier doet ze het geweldig. Damon is Damon, al valt hij hier best wel mee. Verder veel karakterrollen, mooi verhaal dat ondanks het thema van het hiernamaals vrij geloofwaardig blijft. Eastwood richt zich vooral op de vragen die mensen hebben en de charlatans die die vragen denken te antwoorden voor grof geld. Eastwood zal zelf niet per se het antwoord voorschotelen, tenzij je zou denken dat er toch wel IETS zou zijn. Denkelijk zit de man ondertussen (80 jaar anno 2010) zelf met vragen wat er zou zijn na de dood. Ondanks het feit dat de film uit conservatief Amerika komt, wordt deze vraag niet onmiddellijk met een religieuze verklaring beantwoord. De film heeft me vooral blij verrast omdat ik er niet de grootste verwachtingen in had.
klini-oma
Nou..Hij is eindelijk afgelopen
De film begon best indrukwekkend en spannend..maar daarna zakte het in en werd het gewoon weg saai zon dik anderhalf uur en was het moeilijk om door te zetten..
Toen kwam het ineens snel weer op gang, maar was toch een anticlimax.
En waarom kon hij marie uiteindelijk ineens wel aanraken zonder van die flashes te krijgen?
Vond het al met al een teleurstellende film, jammer hoor want op zich werd er verder goed in geacteerd.
Norma
Ik ben niet bijzonder gecharmeerd van Eastwood zijn regiekunsten, (een aantal uitzonderingen daar gelaten) maar doorgaans vind ik wel dat hij degelijke films aflevert. Helaas kan ik dat van Hereafter niet zeggen. Niet alleen zit er kraak noch smaak aan hoe alles in beeld wordt gebracht (op de beginscène met de tsunami na!) maar het acteerwerk vond ik echt beneden alle peil.
De dialogen lijken opgedreund te worden en komen pijnlijk simpel over. Damon kan bijna niet echt slecht zijn, dus die komt er nog een beetje mee weg, maar overige cast bakt er echt helemaal niks van.
Het thema van de film interesseert me wel, waardoor het me gelukt is om hem tot en met het duffe einde uit te zitten, maar de uitwerking vind ik echt bedroevend slecht.
Leno
Teleurstellende film van Eastwood die vakkundig gemaakt is (ook goed dat best een groot deel in het Frans) maar verder weinig te bieden heeft. Het verhaal is erg oppervlakkig en bovendien sentimenteel, zonder echte sentimentele scenes overigens. Eastwood houdt zich wat dat betreft wel in. De verhaallijnen zijn echter wel dramatisch misbruik, verslaving; alles wordt er bij gehaald[/spoilder]. Verder leidt alles eigenlijk tot niets erg vrolijk wordt er je ook niet van.
Arlynn
Was blij toen ie eindelijk afgelopen was. Volkomen blanco aan deze film begonnen op grond van "het verhaaltje" wat me wel interesseerde. Diverse keren de fastforward gebruikt om door dit supersaaie, eindeloos gerekte drama heen te komen. Ik miste iedere diepgang. Het einde kwam toch nog ineens onverwacht snel en toen had ik zoiets van: was dit het nou? Aftiteling bekeken en tot mijn grote verbazing gezien dat dit een werk was van Clint Eastwood, het kon er bij mij bijna niet in.
Zelden zoveel emotieloos flutwerk gezien, heel af en toe iets beter acteerwerk en Matt op de automatische piloot.
Onlogica, conversaties gaan nergens over, beelden die bepaald niet de verbeelding prikkelen als het over het hiernamaals gaat, de actrice waarmee Matt op kookles zit, was een zeer irritant mens met haar kinderlijke maniertjes en maar doordrammen daar waar Matt overduidelijk aangaf niet verder te willen praten over zijn gave, enz. De broer idem dito, botter kon niet.
Nee, een grote teleurstelling vooral na dat toch wel veelbelovende begin met de tsunami.
Honey Blossom
Ik heb gemengde gevoelens bij deze film.. De Subtitle: Touched by death. Changed by life, is wel spot on.
De film gaat over drie verhaallijnen die uiteindelijk, dankzij het lot, samenkomen. Een franse vrouw heeft een bijna doodervaring nadat ze bijna verdronken is door een Tsunami. Een kleine jongen verliest zijn broer in een ongeluk en doet er alles aan om met hem in contact te komen. En dan heb je Matt Damon die een medium is en die zijn gave als een vloek ziet.
Clint Eastwood heeft zelf een dergelijke ervaring gehad, en dat heeft hij erg mooi in deze film weten te verwerken met de Tsunami. (Bron Imbd: 'Several biographies describe how Clint Eastwood was stranded offshore in the ocean several days after his Navy training plane crashed.' )
Matt Damon was tijdens deze film, ook bezig met de opnames van The Adjustment Bureau (erg teleurstellende film overigens), die eigenlijk ook een beetje ging over het hiernamaals.
Dat vind ik wel ironisch want, in een interview verteld hij namelijk dat hij erg sceptisch is tegenover het paranormale gebeuren en het hiernamaals en er totaal niet in geloofd.
Toch heeft hij geprobeerd om zijn goed rol neer te leggen. Ik denk dat hij heel de film op automatische piloot stond. Het feit dat zijn personage door de war is, en eigenlijk wilt stoppen met alles, maakte het voor hem wat draaglijker. Ik vond hem niet overtuigend tijdens zijn 'readings' in de film. Het is dankzij de dialogen/het script dat hij enigzins geloofwaardig overkomt.
Ik vond het leuk dat de verhaallijn van Cécile De France volledig in het frans is. Ik begin de franse films meer te waarderen tegenwoordig. Zeker na het zien van Intouchables.
Frankie McLaren vond ik Erg goed.
Uiteindelijk heb ik wel genoten van deze film, maar het is niet het betere werk wat we van zowel Clint Eastwood en Matt Damon gewend zijn.
Kleine 3*
jiesyboy
Valt een beetje tegen,inderdaad zeer traag verhaal
Je denkt alles komt op zijn plaats eind van de film
Word het eindeeven snel in 5 minuten afgeraffeld
Clint !!! Niet goed gedaan rommelig
Leno
Eastwood slaat na verschillende goede films hier de plank toch mis. Het ambitieuze verhaal strandt eigenlijk al meteen in een sentimenteel en afstandelijk geheel. De karakters weten niet te boeien, terwijl hier de film juist om draait.
knusse stoel
Ook ik heb enigzins gemengde gevoelens over deze film. Vond hem aardig maar van Eastwood ben ik toch beter gewent. Nee, doordenkend over deze film had ik meer verwacht uit de koker van Eastwood. En misschien is dat de fout, ervan uitgaan dat het beter moet zijn met hem als regisseur. De film ansich is eigenlijk niet eens zo slecht alleen die Eastwood gaf mij van tevoren te veel verwachtingen.
Dus, eindconclusie: Toch een redelijk aardige film.
missl
Mooi verhaal maar het is wat saai uitgewerkt. Wel aardig maar het kreeg me niet mee.
LOTR-lover
Het gevoel wat voornamelijk blijft hangen is dat er veel meer uit deze film gehaald had kunnen worden. Het onderwerp zelf en de 3 verhaallijnen zijn op zich veelbelovend, maar mede door de trage opbouw en voornamelijk door het simpele en heel goedkope einde heb ik een vrij ontevreden gevoel aan deze film overgehouden. Jammer, want op zich had Hereafter zich potentieel wel naar 4* kunnen werken, nu blijft 'ie op 2,5* steken.
Prachtige film die drie aparte personen volgt die ieder te maken hebben met de dood. De drie afzonderlijke verhalen worden tegen het einde mooi bij elkaar gebracht. De dood is uiteraard een boeiend onderwerp, en het wordt ook boeiend gebracht. Een fijn, rustig tempo en ondanks de behoorlijke lengte zit er geen scene teveel in de film. Een aantal oprecht ontroerende momenten die ook op het conto van de cast te schrijven zijn.
frolunda
Een film die niet op alle fronten overtuigd maar me toch wel wist te raken.De drie- in opzet- vrij simpele verhalen kennen tal van sterke en ontroerende momenten en ook het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers is ijzersterk.Vooral George McLaren als Jason/Marcus maakte veel indruk.Clint kan het nog steeds.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix