Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Disney+
Plot Unstoppable
"1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes."
Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.
Frank Barnes
Darcy Colson
Nicole Barnes
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie actiefilm, beetje een voorspelbaar verhaal, maar wel gewoon goed geacteerd.
markie1978
Voor de afwisseling een geloofwaardige actiefilm die je vanaf het begin in je greep houd en doordendert tot het einde. Dit keer geen superslechterik of psychopaat, maar eennormale goederentrein met gevaarlijke stoffen die door menselijke fouten, onbemand maar met een misselijkmakende snelheid recht op een stadje rijdt. Een spectaculaire en spannende film met uitstekend acteerwerk van Chris Pine en Denzel Washington. Het is duidelijk dat de regie is gedaan door Tony Scott, want de sfeer van zijn eerdere films is opvallend aanwezig.
Wist niet dat Tony Scott, tegenwoordig ook films maakt. Vond hem een goede rapper.
The Cheif is nog steeds een van mijn favouriete rap nummers.
Toch mooi dat deze jongen is doorgebroken in Amerika.
aburex
Eliaz Z schreef
Van te voren helemaal niks van deze film verwacht, en terecht gebleken!
Heb deze film alleen maar gekeken vanwege Denzel.
Alles was zoo voorspelbaar, cliché en slaapverwekkend.
Op een gegeven moment hoopte ik dat die trein zo snel mogelijk zou exploderen, was de film voorbij.. maarja.
0.5
Voorspelbaar? Is dit niet altijd met een waar gebeurd verhaal. Slaapverwekkend? Leidt u aan slaapziekte? Ga dan slapen en vertel geen onzin.
Vond dit een spectaculaire film met prima acteurs.
Boneka
Ik vond dit een echte 3 sterrenfilm. Niet meer en niet minder. De vaart zit er gelijk goed in en blijft je vasthouden. Ook de wisselwerking terug naar het rangeerstation was redelijk goed, maar de rol van Rosario Dawson vond ik wat vreemd. Vond haar niet geschikt voor deze "functie". Plaatjes zijn mooi geluid is goed al vond ik de inzoommomenten soms hinderlijk. Ik houd persoonlijk niet van flitsbeelden. De film zou oorspronkelijk in Montana gedraaid moeten worden, maar men koos toch voor meer burgelijke steden. Niks mis mee.
Wat ik wel een beetje jammer vond dat je weinig schrikmomenten zag onderweg. Geen razende trein door stations heen met wachtende mensen (zou je toch verwachten), geen trein die een onbewaakte overgang net een ouderpaar wilde oversteken of zo. Nee niks van dit alles, behalve de paardentrailer.
Een absoluut + punt in de film is het gebruik van echte treinen. Geen computerwerk, zelfs niet bij het ontsporen van treinen.
Overigens deze film startte begin september en eindigde in de winter. Als je goed kijkt zie je dit. Wat ik wel een echte fout vond is na de graanstorm. Je ziet Chris Pine terug gaan naar de locomotief en als ie binnen komt valt er geen een graankorreltje meer op de vloer.
+ lekkere snelle film met mooie beelden en goed geluid met verstand op nul
- weinig schrikmomenten onderweg.
jappieBM
Bij het kijken van deze film heb ik me geen moment verveeld. De spanning is gedurende de hele film goed te voelen. Dit door de frequente overschakeling van euforie van een overwinning naar doemscenario, met uiteindelijk de ultieme euforie aan het einde van de film.
Ondanks dit alles zat er toch wat weinig actie (bloed) in de film met uitzondering van de paardentrailer. Hier had men meer mee kunnen doen.
Een boeiende film over een iets wat ik doorgaans toch een saai onderwerp zou noemen. zeker 3.5 sterren waard!
tristanrc1
Alsof een film pas goed is als er actie (bloed) in zit...
dj@themovies
ondanks het redelijk saai gegeven (treintje blijft rijden) toch een heel spannende film, zeer realistisch
jammer van het o zo amerikaanse einde met alle bijhorende clichés!
jappieBM
Alsof een film pas goed is als er actie (bloed) in zit...
Die opmerking had je best even mogen nuanceren aangezien ik absoluut niet wil zeggen dat een film zonder actie slecht is. In een film als DEZE echter, was meer echte actie op zijn plaats geweest aangezien er uiteindelijk amper echt iets fout gaat met de trein.
Voor de uiteindelijke euforie van de kijker is eerst een reeele dreiging van teloorgang nodig. (Hoge pieken bestaan niet zonder diepe dalen in een film).
Naar mijn mening hadden deze diepe dalen beter geillustreerd kunnen worden met daadwerkelijke rampspoed (destructie/bloed) dan met een slappere gefaalde poging tot ontsporing van de trein.
Nogmaals. Meer destructieve actie had het gevoel van euforie aan het einde beter naar boven gebracht in DEZE film. Voor iedere andere film ligt dat compleet anders.
tristanrc1
Tja, dat zou spectaculair zijn, en ik moet zeggen dat ik daar ook stiekem op gehoopt had, maar het zou niet passen bij de realistische sfeer van de film, denk ik.
Humphrey
De film doet me onmiddellijk denken aan "Runaway Train" met Jon Voight. Deze laatste film is stukken beter. Een geluk dat er in "Unstoppable" ene Denzel Washington de hoofdrol speelde. Voor de rest was het al helemaal niks met een einde dat in feite het begin van de film kon geweest zijn ... als je begrijpt wat ik bedoel. 2,5*.
orbit
- 12092 berichten
Aardige actiefilm, deed me erg aan Runaway Train denken en dat soort films. Maar als brainless actieflick okee, verder niks bijzonders.
xel
eens met Orbit, maar niet te vergelijken met de betere Runaway Train...
david bohm
Goed kijkbare film met in de hoofdrol een trein die het best aanlokkelijke landschap van Pennsylvania doorkruist. Voldoende actie wordt afgewisseld met wat slappere stukken. Bovendien is de film erg Amerikaans maar wat geeft het.
Decec
Uitstekend spannend actiefilm...
Uitstekend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Denzel Washington speelt zeer goed...
Acteur Chris Pine speelt ook goed...
Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
the new guy
Absolute meevaller! Een extra verhaallijntje minder had gemogen, maar de spanning was er absoluut.
RogerPluim
slechte film, te voorspelbaar en er gebeuren dingen die in werkelijkheid niet kunnen of wel waren gelukt.
typisch amerikaans had er meer van verwacht vooral omdat deze film boven 3 sterren kreeg hier wat normaal toch wel betekent dat het een aardige film is.
Fran
- 1953 berichten
Ja, af en toe een lekkere actiefilm als deze is ook wel eens fijn tussendoor. Lekker op het puntje van je stoel zitten en kijken maar. Deze actie is zeker standaard en onderscheidt zich zeker niet van de rest. Maar toch kon ik het wel waarderen dat de spanning er weer goed in zat.
Naomi Watts
Wat is er toch met Tony Scott aan de hand. Met Man on Fire, de eerste helft van Deja Vu en vooral Domino liet ie zien dat ie zonder meer visueel één van de betere was. Maar zijn montage, camerawerk en kleurenfiltertjes worden de laatste tijd enorm getemperd. Wat zijn enige maar enorme troef was en zonder die troef zijn zijn films niet meer zo veel waard. Echt zonde.
Zelfs voor een Tony Scott valt net narratief nogal tegen. Geen enkel moment weet Scott te overtuigen dta de situatie rond de trein desastreuze gevolgen kon hebben. Niet dat ik een Tony Scott voor het narratief kijk maar met een getemperde visuele stijl ga ik zelfs hier over nitpicken. Washington die voor de zoveelste keer in de huid van zo'n personage, Pine was wel aardig en dan dat melodramatische thuissituatie gezever
. Zware middelmaat, hopelijk herpakt Scott zich weer snel.
shadowboxer
Als je vooraf al weet waar dit gaat eindigen moet het tussen de opening- en endcredits wel zeer behoorlijk zijn wil het boeien. Helaas, de o-zo-vervelende-clichés en zo mogelijke nóg vervelendere Denzel-momentjes vlogen me als een ware bijenplaag om de oren. Nu is de combinatie Denzel + goed script de laatste jaren ver te zoeken, dan nog is dit een triest geval.
Goeie actiefilm over een op hol geslagen, en onbemande trein. De personages zijn absoluut ondergeschikt aan de actie en ook nogal eenzijdig. Maar dit is niet storend, aangezien de hoofdrol is weggelegd voor de trein zelf. De actie-scenes zijn spectaculair gefilmd en zien er ook geloofwaardig uit waarbij het zeker helpt dat het CGI-gebruik tot een minimum is beperkt.
Menno
heerlijke flic. amerika zoals amerika er uit ziet. vaart. spanning. emotie. heerlijke amerikaanse cliches. en dat alles prachtig in beeld gebracht.
oemoemenoe
Goeie film , toch maar 3 sterren omdat ik het Amerikaanse uberalles sentiment erg irritant vond...
Actie en verhaal was mooi.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Kedeng kedeng oe-oeeee!
De titel maakt het begin voor een groot deel overbodig en maakt het geheel daarnaast bijzonder voorspelbaar. Maar dat ligt natuurlijk niet alleen aan de naam. De wagons van de trein hadden clichébommen als lading. Ook al heeft de trein, met zijn wagons, het niet op een ontploffen gezet, de clichés explodeerden van het scherm.
Unstoppable is een soort Speed met treinen, alleen is een achtelijk foutje van een dikzak de aanleiding van het niet te stoppen object en geen gestoorde psychopaat. En dan vraag ik me af, is zo'n onschuldige trein nu echt zo moeilijk te stoppen? Hadden ze het niet allang eerder kunnen proberen door iemand met behulp van een helikopter op de trein proberen te dumpen? Of als de eerste poging niet lukt, waarom dan geen tweede? Reddingsacties passeren de revue, maar uiteindelijk werkt het allersimpelste plan, iets wat ze al 100x hadden moeten proberen. Maar goed, dat zou vast geen aantrekkelijke film opgeleverd hebben...
Verder heb ik me geërgerd aan het onnodige liefdesverhaaltje, de zogenaamde geforceerde klik tussen de hoofdpersonages, het achterlijke gejuich van de mensen voor de televisie (de dochters van Frank klapten en joelden alsof ze luchtig hun cheerleader oefeningen deden) en het feit dat de hemel openging, witte duiven de lucht in werden geworpen en iedereen nog lang en gelukkig leefden en nooit meer ruzie zouden krijgen toen de trein overmeesterd was.
Tony Scott heeft niet hard genoeg aan de noodrem getrokken, maar heeft met zijn ervaring de film nog een beetje de moeite waard gemaakt om te bekijken, dankzij een vlotte regie en een redelijke spanningsboog, die eigenlijk nog een stuk groter had moeten zijn.
Vluchtig tussendoortje. Nipte 3* (gulle bui).
Montorsi
De film draait om een trein die op hol slaat en met een gevaarlijke lading over de rails jaagt.. prima voer om een simpel actiefilmpje in elkaar te draaien zonder al te veel pretenties zou je denken.
Kiest Scott er voor om er van die halfbakken clichématige flauwekul personageuitdieping in te toppen. Oh onze helden, gij die uw leven waagt hebben natuurlijk allerlei achterliggende problemen waar we de hele film door mee dood worden gegooid. Vreselijk altijd dat gedoe altijd in dit soort Hollywood films.
De uitwerking is zo suf, met de hele tijd televisiebeelden (inclusief klappende en juichende mensen die daar naar kijken), beelden uit een soort controlekamer en de protagonisten die ondanks alles nog wel zo cool en heroisch zijn om de tijd te nemen allerlei bijdehandte grapjes en dialogen af te wisselen. En aan het einde is het natuurlijk allemaal weer goed
(ondanks de problemen die door de film heen aan het licht zijn gekomen). Kortom, alles wat je verwacht van een film als deze.
Je hoeft eigenlijk maar een paar dingen echt goed te doen wil een film als deze de moeite waard. Allereerst moet het visueel de moeite waard zijn (vooral ook wat aardige actie). Daar slaagt Scott deels in, visueel is het wat te degelijk maar oké, en de actie is niet erg opvallend. Daarnaast mag je een eigen draai aan de clichésoep verwachten, die zit er totaal niet in. Bovendien is het allemaal amper spannend te noemen, omdat je alles toch al 10x eerder hebt gezien en je alles zelf al wel kunt invoelen. En dan bedoel ik niet eens perse dat het goed afloopt.
Superstandaard actiefilmpje, kijkbaar, maar te flauw om op welk vlak dan ook indruk te maken. 2*

Steengoede thrillers 'Unstoppable' en 'Unbreakable' vanavond op televisie

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977

Rush
Biografie / Sport, 2013
helikopterpennsylvania, usadeputy sheriffpolitiepolice headquarter profanitytrain crashinjured leg treinauto achtervolgingdoodrunaway trainpolice helicopterhelicopter chasepassenger traintrain passengers