• 9.370.323 stemmen

What Becomes of the Broken Hearted? (1999)

Actie / Drama | 103 minuten

Genre: Actie / Drama

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Ian Mune

Met onder meer: Temuera Morrison en Rena Owen

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Plot What Becomes of the Broken Hearted?

"Once they were warriors. Men of Honour. Now five years on one man's battle has only just begun."

Wanneer Beth hem verlaat voor een leven zonder geweld en onzekerheid, keert Jake zijn gezin de rug toe. Hij vindt een nieuwe vriendin, Rita, maar dan wordt zijn oudste zoon Nig gedood in een bende oorlog. Sonny, Nigs jongere broer en zijn vriend Mookie besluiten Nig te wreken. Samen met Tania, Nigs vriendin, vragen ze Jake om hulp. Jake ziet niets in hun plan. De drie besluiten zich dan op eigen houtje aan te sluiten bij een rivaliserende bende. Ze raken steeds meer verstrikt in een wereld van geweld. Als Jake eindelijk besluit zijn zoon te hulp te schieten, heeft het noodlot al toegeslagen. Vervolg op Once Were Warriors.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

What becomes of the broken hearted? is het vervolg op Once we're warriors die ik erg op waarde schat. Toch mag deel 2 niet in de schaduw staan van 1. Het is een weerzien met een groot deel van dezelfde acteurs als deel1 en uiteraard een aanblik op het treurige leven van Jake Hege, een onverbeterlijk man, alcoholist, werkeloos, agressieveling, en gelooft heilig in zich zelf en dat niets aan hem ligt.

Verder draait de film voornamelijk om de dood van zijn oudste zoon die gewroken moet worden, dat is de reden waarom zijn jongste zoon zich tevens bij een bende aansluit. Een verder deprimerend beeld volgt van doelloosheid, armoede, honger, alcohol, mensen claimen en gebruiken of misbruiken. Het enige gedeelte dat tot op zekere hoogte enigszins wat cachet aan het verhaal geeft is toch dat Jake het licht ziet en probeert zijn jongste uit de klauwen van de bendes te redden. Waarom Mulla zich opeens tegen zijn eigen bendeleider keert wordt niet echt uit de doeken gedaan en waarom Jake die twee klerenkasten treft en daarmee op wilde zwijnen jacht moet ontgaat me ook een beetje.

Een niet zo geslaagd vervolg op een hele goede eerste film. Deel 3 sla ik maar over denk ik.