• 9.369.690 stemmen

What Becomes of the Broken Hearted? (1999)

Actie / Drama | 103 minuten

Genre: Actie / Drama

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Ian Mune

Met onder meer: Temuera Morrison en Rena Owen

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Plot What Becomes of the Broken Hearted?

"Once they were warriors. Men of Honour. Now five years on one man's battle has only just begun."

Wanneer Beth hem verlaat voor een leven zonder geweld en onzekerheid, keert Jake zijn gezin de rug toe. Hij vindt een nieuwe vriendin, Rita, maar dan wordt zijn oudste zoon Nig gedood in een bende oorlog. Sonny, Nigs jongere broer en zijn vriend Mookie besluiten Nig te wreken. Samen met Tania, Nigs vriendin, vragen ze Jake om hulp. Jake ziet niets in hun plan. De drie besluiten zich dan op eigen houtje aan te sluiten bij een rivaliserende bende. Ze raken steeds meer verstrikt in een wereld van geweld. Als Jake eindelijk besluit zijn zoon te hulp te schieten, heeft het noodlot al toegeslagen. Vervolg op Once Were Warriors.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Wat Once Were Warriors zo'n goede film maakte is hier uitgelaten en in plaats daarvoor is meer geweld en een soort bendeoorlog verhaaltje gekomen. Maar het is wel leuk wat meer van de karakters uit Once Were Warriors te zien.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het was m'n bedoeling om 'Once Were Warriors' te huren, maar ik kwam met m'n lamme kop per ongeluk met 'the powerful sequel' thuis... Yeah right

avatar van Pkunk

Pkunk

Dan zou ik voor de zekerheid toch maar deel een kijken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dat ga ik ook zeker binnenkort een keer doen. De film staat tenslotte in de MM Top 100!

avatar van tamara74

tamara74

Opzich vind ik dit wel een redelijke film. Maar als je Once were warriors eerst hebt gezien, valt What becomes of the broken hearted gewoon in het niet.

avatar van Sjan

Sjan

Once were warriors vond ik zeer goed, deze film vind ik erg middelmatig. Waar Once were warriors ook nog draait om de tragiek in het leven van die mensen (daar ligt eigenlijk de nadruk in die film zelfs héél sterk op), is dit een goedkope actie-film die niets bijzonders is. 2.5* voor een middelmatige actiefilm dus.

avatar van Keezz

Keezz

Deel drie zal er binnenkort ook wel aankomen....

avatar van Diesel

Diesel

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dat is toch geen vervolg hierop? Totaal andere personages als ik het zo lees.

avatar van Diesel

Diesel

Vreemd inderdaad, maar ik zag een DVD box liggen bij de Media Markt met de films Once Were Warriors, What Becomes of the Broken Hearted? en Crooked Earth.

Vandaar.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ja, klopt die heb ik ook zien liggen maar dan bij de FRS. Ging in die box meer om films die wat van de Maori cultuur lieten zien.

avatar van Keezz

Keezz

Dat is 'm inderdaad niet. Het derde deel zal waarschijnlijk (gewoon) 'Jake's Long Shadow' heten, naar het boek....

Voor de geinteresseerden:

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ondanks dat ie shit is vergeleken met deel1, is hij toch 3 sterren waard. I love maori culture movies.

avatar van AncientRites

AncientRites

SmuttWars schreef:

ik heb hem ook 3 * gegeven, het verhaal op zich is niet slecht, maar ze hadden het mooier kunnen brengen, en deel 1 is inderdaad beter (hoewel ik deze 2 films graag achter elkaar kijk, lijkt wel 1 geheel)

avatar van SmuttWars

SmuttWars

En waar komt die zoon van jake (hoofdrol) nou vandaan?

• 1975 stemmen

Vind het een zeer goed vervolg.Zit goed in elkaar en je ziet dan eigenlijk hoe Jake toch wat meer mens word.Heb hem nu ook gekocht een week later na dat ik deel 1 heb gekocht en het zijn al 2 mooie delen.Heb hier wel al gelezen van deel 3 met andere personages,dat is toch spijtig vind ik,Het eind is nu al mooi vind ik.ga misschien deel 3 is huren of als de prijs meevalt ook kopen

4sterren

avatar van Jennifer

Jennifer

Een goede film, en een goed vervolg op 'once were warriors'. Alleen hadden ze de karakters van de kinderen van Jake wel wat beter uit kunnen werken, want op twee van de kinderen na, zijn het totaal andere kinderen die in deel 1 niet terug te vinden zijn.

Voor de rest: wederom zeer goed in beeld gebracht, en goed acteerwerk.

3 sterren.

• 1975 stemmen

Vind dat de kinderen wel goed zijn uitgewerkt en daardoor is het een goed vervolg;vind ik e:-)

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Erg boeiende tv-film, acteren is aardig, een film die tijdloos is had ook al 20 jaar oud kunnen zijn... 3*

avatar van Edie

Edie

Zojuist gezien, erg goede film vond ik.. Leuk om het verhaal verder te zien gaan waar het eerste ophield, ik twijfel aan het aantal sterren... Toch ook krijgt dit vervolg 3.5 sterren, zal binnenkort het eerste nogmaals bekijken (hele tijd geleden) en zien of ik het staan laat

avatar van Jurruh

Jurruh

Once were warriors nooit gezien, maar deze film toevallig meegepikt vannacht!

Heeft me wel vermaakt, alhoewel hij wel voorspelbaar was natuurlijk..

***

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

magere actiefilm met een snufje Maori-saus. Niet te vergelijken met deel 1.

avatar van Nomak

Nomak

Goede film, net nog eens gezien. Verveelt geen moment.

****

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

ga m zeker kijken maar koop hem los bij bol.com omdat die box daar zit deel 3 bij en volgens mij sluit dat niet echt aan op de 2 andere delen, boevendien deel 1 heb ik al gezien en die was goed

avatar van Waku

Waku

Opnieuw bikkelhard.

Een nog gefrusteerdere Jake is nog beangstiger dan in het

eerste deel.

Zeker als zijn zoon komt te overlijden in de bikkelharde

bendestrijd.

Een heerlijke film over eer en wraak...

avatar van Mescaline

Mescaline

Ik heb een vraagje:

Deze film is voor 5 euro te koop op bol.com

Maar deel 1 kan ik nergens vinden..

Kun je deze film volgen zonder deel 1 gezien te hebben?

Of moet je deel 1 zien om alles te kunnen begrijpen?

• 1975 stemmen

Heb zonet dit deel gezien en moet zeggen blijft een goed vervolg op het vorige deel.

Jake word wat kalmer maar toch nog een harde film moet ik zeggen en ga hierbij Mescaline haar vraag beantwoorden en die is van deel 1 is goed als je het ziet dan zie je wat er met het gezin vroeger gebeurd is en snap je sommige frustaties van sommige.

Dus toch beter eerst deel 1 zien maar je kan hem appart kopen ook.

avatar van N_SANE

N_SANE

Mooie film en een zeer goed vervolg. Al haalt deze het net niet bij deel 1.

Het is wel mooi om deze na deel 1 te kijken omdat het mooi overloopt.

Veel actie, eer en wraak en het acteren en de sfeer is om van te genieten.

avatar van Elineloves

Elineloves

Deel 1 blijft de beste, maar deze film doet niet veel onder als vervolg. Het acteren is zeker de moeite waard.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

What becomes of the broken hearted? is het vervolg op Once we're warriors die ik erg op waarde schat. Toch mag deel 2 niet in de schaduw staan van 1. Het is een weerzien met een groot deel van dezelfde acteurs als deel1 en uiteraard een aanblik op het treurige leven van Jake Hege, een onverbeterlijk man, alcoholist, werkeloos, agressieveling, en gelooft heilig in zich zelf en dat niets aan hem ligt.

Verder draait de film voornamelijk om de dood van zijn oudste zoon die gewroken moet worden, dat is de reden waarom zijn jongste zoon zich tevens bij een bende aansluit. Een verder deprimerend beeld volgt van doelloosheid, armoede, honger, alcohol, mensen claimen en gebruiken of misbruiken. Het enige gedeelte dat tot op zekere hoogte enigszins wat cachet aan het verhaal geeft is toch dat Jake het licht ziet en probeert zijn jongste uit de klauwen van de bendes te redden. Waarom Mulla zich opeens tegen zijn eigen bendeleider keert wordt niet echt uit de doeken gedaan en waarom Jake die twee klerenkasten treft en daarmee op wilde zwijnen jacht moet ontgaat me ook een beetje.

Een niet zo geslaagd vervolg op een hele goede eerste film. Deel 3 sla ik maar over denk ik.

avatar van Lebarron

Lebarron

Once Were Warriors was een keiharde, rauwe film gebaseerd op het gelijknamige boek van Alan Duff. Het boek maakt deel uit van een trilogie. What Becomes Of The Broken Hearted is dus de verfilming van het tweede boek. Jake Heke is helemaal alleen en nog steeds niet veranderd. Hij drinkt nog steeds graag en hij verbouwd ook nog steeds met enige regelmaat een kroeg. Wanneer zijn zoon Nig wordt vermoord ziet hij zijn familie weer eens. Iedereen lijkt verder te zijn gegaan behalve hij en dat zet hem aan het denken. Hij besluit om zijn leven om te gooien en een baan te nemen. Zijn zoon Sonny gaat ondertussen op jacht naar de moordenaar van Nig. Deze film kampt echter met het zelfde waar sequels mee te maken hebben. De verwachting bij de kijker is hoog maar het verassende wat deel 1 had is weg. Temuera Morrison speelt sterkt. Zijn vertolking is misschien zelfs beter als in Once Were Warriors maar hij mist misschien wel de impact die Jake in die film wel had. Deze film introduceert een nieuwe zoon genaamd Sonny en dat maakt deze film voor fans uit van Once Were Warriors moeilijk te volgen. What Becomes Of The Broken Hearted is dus een goede film maar mist de punch die zijn voorganger had. Het wachten is op deel 3 Jake's Long Shadow, hopelijk kan die de trilogie op een waardige manier af sluiten.