• 9.378.153 stemmen

Met onder meer: Alexandra Dahlström, Rebecka Liljeberg en Erica Carlson

Gesproken taal: Zweeds

Releasedatum: 3 februari 2000

Plot Fucking Åmål

Åmål is een onooglijk provinciestadje waar nooit iets gebeurt en de jongeren zich te pletter vervelen. De 16-jarige, lesbische Agnes voelt zich eenzaam en slaagt er niet in een stabiele vriendenkring op te bouwen. Zelf kijkt ze vooral op naar haar klasgenote Elin die de jongens om haar vingers windt, maar ook daar op uitgekeken is geraakt. Agnes' wereld stort in wanneer uitgerekend Elin haar op haar verjaardagsfeestje vernedert om indruk te kunnen maken op haar oudere zus Jessica. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Er volgt een langzame toenadering tussen de twee.

sydney

FÅ in 2004 als side show op het Berlijn Festival bedoeld voor de jongere doelgroep. Artikel in het Engels

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

uit de top 100 :O schandalig!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Queto Yurlunyur schreef:

Die vereiste 1250 regular voters haalt de film vast wel; hij stond vroeger namelijk wel in de top-250 als ik me niet vergis.

Èen jaar geleden (of iets langer) stond ie inderdaad in de IMDB Top-250 (weliswaar ergens tussen de 240e en 250e plek). Ik denk dat het vooral aan het kleine aantal US-votes ligt. Er dient een balans te zijn tussen US-votes, en NON-US-votes....

avatar van speedy23

speedy23

Op imdb heeft deze prent trouwens nog altijd 8*, wat zou resulteren in een plaats tussen 95 en 225. Niet vergeten, Amerikanen zijn de grootste democraten ter wereld, maar alleen als het hen goed uitkomt...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Meaning? De IMDB is van oorsprong een Britse site...

Ze maken het onderscheid us-voters en non-us voters. Dat is krankjorem.

kappeuter schreef:

Ze maken het onderscheid us-voters en non-us voters. Dat is krankjorem.

hoezo is dat krankjorem?

Dat is heel erg ERG Amerikaans.

avatar van Wouter

Telt de ene meer dan de andere?

avatar van cornelis

cornelis

Kweenie, maar op zich vind ik dat onderscheid niet heel gek, en zeker voor sommige films juist wel interessant. Alleen zou je het dan eigenlijk per continent moeten doen ofzo?

Zal wel komen omdat die studio's dat interessanter vinden om te weten wat Amerikanen vinden.

Goed idee voor Moviemeter: non-Randstad-stemmers.

cornelis schreef:

Goed idee voor Moviemeter: non-Randstad-stemmers.

Denk dat Nederland hier te klein voor is.Er zal waarschijnlijk geen enkel verschil zijn tussen de Randstad en de rest (trouwens,waar trek je vandaag de dag de grens tussen Randstad en niet-Randstad?).

Was een grapje van een randstedeling jason.

had ik kunnen weten

avatar van speedy23

speedy23

narva77 schreef:

Meaning? De IMDB is van oorsprong een Britse site...

Dat hij volledig overgenomen is door Amerikanen, that's what I meaning...

avatar van gotti

Weet iemand of deze Zweedse poster ergens niet zo heel duur te verkrijgen is?

avatar van FisherKing

FisherKing

Bij de VVV in Trollhättan in Sverige. Sydney heeft hem daar gekocht en heeft wellicht meer details.

sydney

Als ik me niet vergis kost hij SEK 65 oftewel € 6,50 verkrijgbaar bij het Turist Byrå in Trollhättan.

Trollhättans turistbyrå

Innovatum

Åkersjövägen 10

[email protected]

Ik zou gewoon ff een mailtje sturen en vragen of ze er eentje willen opsturen ofzo.

avatar van gotti

Bedankt voor de info. Ik zal eens kijken.

sydney

Oke, hij staat in het TV overzicht. Omdat veel mensen daar niet in kijken wil ik toch ff de aandacht vestigen op de uitzending van Lichtpunt (Vrijzinnig Humanistische omroep) op Canvas a.s. Zondag om 22.55

avatar van FisherKing

FisherKing

Is de TV-kwaliteit beter dan de DVD van A-film ?

sydney

Bij de uitzending door de NPS vorig jaar was de beeldkwaliteit beter. Dat zal in dit geval ook wel zijn.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

In het begin irriteerde het gepuber me een beetje. Pas na de helft begon deze film me te boeien, vandaar 3,5*

avatar van Yak

Yak

Intussen een keer of zes, zeven gezien, en Fucking Åmål blijft me boeien. Formidabele, ontwapenend mooie film. Geen verandering aan de score van 5*.

Vraagje: is dit, één van de bekendste foto's van FÅ, nu een persfoto of een verwijderde scène?

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Geloofwaardig tienerdrama met uitstekend acteerwerk. 4*

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Yak schreef:

inderdaad! een erg integere film, zonder vals sentiment bovendien!

avatar van FeZ

FeZ

Een van de mooiste films die ik ooit heb gezien, na een paar minuten kijken kon ik gewoon niet meer stoppen. Af en toe komt de film echt té dichtbij; ik herken veel dingen aan groepsvorming op school, dat er dan altijd een aantal zijn die nergens bij horen waardoor ze vaak het mikpunt zijn. Met een geniaal einde, zó mooi, ik werd meteen heel blij.

FeZ schreef:

Over herkenbaar gesproken. Precies hetzelfde gevoel had ik nadat ik de film voor het eerst zag. De film heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

Het einde maakt de film zeer sterk. De toiletscene, de chocolademelkscene en de overgang naar de aftiteling geeft je inderdaad een goed gevoel. Die blijheid werd gisteren helaas een beetje verbroken door het afbreken van de aftiteling.

sydney

En dan schrik je toch weer. Let op de post van Arjan.

en de post van Voila

avatar van Hobbes

Hobbes

Nicht ergern, nur wundern denk ik altijd maar.

Nu weet je hoe ik me voel als ik de meeste berichten op fok lees. Er zijn zieke mensen op aarde en daar doe je niks aan.

avatar van Pierre1

Pierre1