• 9.373.605 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van Adammeh

Adammeh

Geen verhaal, maar wel actie. Tussen de 2,5 en 3 sterren ...

avatar van Adammeh

Adammeh

Correctie wel een verhaal maar geen mooi verhaal. Beetje stom, snel verzonnen en erg amerikaans.

avatar van RuudC

RuudC

Adammeh schreef:

en erg amerikaans.

Nogal wiedes he? Het is ook een Amerikaanse film.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Na constant zeuren verplicht nog een keer gekeken in een privé bioscoop.

En na een eerdere punt aftrek nog maar een halve punt er vanaf.

avatar van T-Rip

T-Rip

Ik het begin irriteerde ik mij een beetje aan het camerawerk. Hij schud erg veel, daarnaast had ik ook het idee dat ik het bovenste en onderste deel van het beeld miste. Later ergerde ik me hier minder aan en kwam de film lekker op gang.

Leuke special effects, beetje Amerikaans huilebalken af en toe, iets wat ik zeer jammer vindt!

avatar van D-pulse

D-pulse

Typische Hollywood US Marines Don't Fuckin' Quit- film. Veel effects die er prima uitzien maar het is veelzeggend dat de beste scenes de meer onheilspellende scenes waren met de suggestie van aanstormend geweld i.p.v. de grote vechtscenes.

Ook wel mooi is dat uiteindelijk blijkt dat een beamer uit het jaar 0 het beste wapen blijkt te zijn van die bikkelharde Marines....

avatar van 606

Heb eerlijk gezegd best wel genoten hou ook wel van dit soort invasion gebeuren.

Goede effecten en het hoop schiet werk was ook prima te doen.

Verhaal is simpel en acteren redelijk.

3,5 ster

avatar van TinkerTex

TinkerTex

De trailer zag er veelbelovend uit. Het uiteindelijke resultaat begint gaaf, maar vervalt dan tot een standaard sci-fi actiefilm. Desondanks vette effecten en daarmee prima uit te zitten.

avatar van Keane1983

Keane1983

SFX zien er erg mooi uit.

Verhaal is matig tot slecht. Na vanhand dat ze zo snel moeten zijn, zit er op bepaalde stukken totaal geen vaart in het geheel. Voelt allemaal zeer rommelig aan.

Camerawerk is ook netjes, lekker rauw...overigens wel goed te volgen.

Acteerwerk is niet van iedere speler goed, soms komt alles net iets te geforceerd over.

De film kent voor mijn gevoel te veel "sentimentele" scenes, waardoor de film mij niet bleef boeien.

Score is prachtig, maar niet voor deze film....ook net iets te sentimeneel, had hier ook graag wat meer pit in gehad.

Duidelijk een popcornfilm waarbij je je verstand op nul moet zetten en gewoon kijken.

Al met al wel aardig, maar voor mij geen tweede keer kijken waard.

Van mij een 3.0*

avatar van buitenbeentje

buitenbeentje

Beetje standaard verhaal

wel veel actie en ook gewoon goede effecten.

Vermakelijke oorlogsfilm, meer niet

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Film keek hier lekker weg

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Een redelijke film die ik snel weer zal vergeten..

even de punten op een rij:

+ redelijk vermakelijk

VforVictor

vermakelijk, meer niet

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Aardige film hoor maar duidelijk vceel te weinig verhaal erin. Als er wat meer verhaal inzat, het het allemaal zo kwam en waarom en wat er uiteindelijk allemaal zou gebeuren zou dat dezxe film misschien wel een ster extra kunnen geven.

avatar van BonzMan27

BonzMan27

ik had er wat meer van verwacht !

daarom een +2

ze mogen meer special effect's er in gooien en wat meer actie in moderne tijd wand deze film mag een gevolg hebben als remastered film of helemaal nieuwe film in 3D ofso .

een reden om sorry te zeggen dat deze film een rot film is !!

gewoon dom - ik had er geen geduld meer voor.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Amai, ben verbaasd over het lage gemiddelde dat deze film krijgt.

Ik wil hem 4 sterren geven om verschillende redenen: vooreerst een heel sfeervolle film, over een peleton dat een missie uitvoert in het midden van LA, maar nauwelijks weet wat er aan de hand is en nauwelijks iets weet over de vijand. De camera hobbelt en bobbelt de hele film door, maar niet zo fel dat je er duizelig van wordt.

Het dramagehalte ligt niet echt hoog, omdat je te weinig tijd krijgt iets te voelen voor de personages. De hele film is één lange dolle rit.

Qua opzet zie je wel enkele grootse dingen, maar het gaat toch 95% over de overlevingsstrijd en missie van één bepaald groep.

Denk dat deze film bedoeld is om een vervolg te krijgen, maar dat wordt twijfelachtig als je het lage gemiddelde bekijkt. Toch wel jammer.

avatar van -aad-

-aad-

Film was nogal een tegenvaller. Het begin is wel goed, het begin heeft zeker een lekkere sfeer. Richting het einde het einde slaat nergens meer op. Ze vinden een schip onder de grond, hoe komt die daar? Gejat van War of the Worlds. Ze slopen een van de aliens waar ze een eeuwigheid mee bezig zijn en dan vinden ze z'n zwakke plek voor kogels (yeah right als je zo lang bezig bent). Veel merk je daar vervolgens niet van, aliens schieten ze net zo makkelijk neer als ervoor. Veel verhaal heeft de film daarnaast niet.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

-aad- schreef:

Klopt niet hoor. Ervoor schoten ze 100 kogels in de alien (zwembadscene). Erna zie je ze veel gerichter op de zwakke plek schieten.

avatar van Nick92

Nick92

Niet heel goed, maar wel vermakelijk. Er zitten een paar hele spannende stukken in de film, maar het verhaal was niet zo goed en een beetje voorspelbaar. voelde meer aan als een oorlogsfilm dan als een sci-fi/actie film en dat vond ik erg goed gedaan. Ergerde me wel aan de "Amerikaanse soldaat die vecht voor zijn land"-mentaliteit die de film een beetje had (kots)

avatar van Gabbere

Gabbere

De film kijkt lekker weg. Mooie special effects, redelijk verhaal, redelijk acteerwerk, lekker bier.

avatar van lagaiske

lagaiske

Mister_Movie schreef:

Amai, ben verbaasd over het lage gemiddelde dat deze film krijgt.

Ik sluit me hier volledig bij aan.Ook ik begrijp niet waarom deze film door vele mensen met de grond gelijk gemaakt wordt!Heb me prima vermaakt bij de film!

avatar van halokido431

halokido431

echt een propagandafilm,laat goed zien hoe goed die amerikanen wel niet zijn.

hij krijgt 2 sterren voor de uitvoering en 0 voor het verhaal.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Zware tegenvaller. Ik had de trailer gezien en dacht echt van : "wow dit word een vette film. Aantrekkelijk verhaal, SF en veel aktie". Dat viel een beetje boel tegen. De schokkerige beelden maken je bijna misselijk en de overschakeling van camera gaat soms zo snel dat je niet de kans krijgt om te zien wat er nou eigenlijk gebeurd. Het acteer werk is ook al niet om over naar huis te schrijven terwijl het met zo'n cast toch best moet lukken om een sterke film neer te zetten. Michelle Rodriguez blijft een lekker ding vind ik, maar zelfs met haar stoere looks kan zij de film ook niet echt redden en overtuigend maken. Hoe meer het einde naderd hoe saaier de film eigenlijk word, tot dat het gedeelte naderd dat ze terug gaan in het ge-evacueerde gebied. Dan begint de film pas echt een hoog irritatie gehalte te krijgen. Amerika voor Amerika na. Amerika gaat de wereld wel eventjes van de ondergang redden met een handje vol soldaten die voor vlag en vaderland hun leven geven .

De effecten waren wel mooi gemaakt, en opzich maait de aktie lekker weg. Het is niet een echt slechte film, maar hij kon me ook weer niet bekoren. Propaganda kan ik redelijk doorheen prikken, omdat dat toch in erg veel Amerikaanse films zit (bv. Independence Day), alleen word het in dit soort films zo irritant in beeld gebracht. Deze film is echt een gemiste kans. Het idee was goed, het verhaal was eigenlijk ook redelijk in elkaar gezet alleen totaal verkeerd gebracht. Ik wil deze film niet helemaal de grond in boren omdat hij een redelijk entertainment gehalte heeft. Een voldoende geven gaat me net iets te ver, en een dikke onvoldoende verdiend de film zeker niet. Ik ga er een beetje tussenin zitten. 2.5* verdiend deze film zeker.

Jammer gemiste kans om een vette blockbuster neer te zetten. Helaas Pindakaas. Ik hoef hem niet voor een tweede keer te zien. Na een keer weet je alles wel.

avatar van battlechip

battlechip

na veel kritiek denk je dit is niks maar als je er niks van verwacht dan valt het meestal wel mee

persoonlijk vond ik dit een topfilm

daar 4.5 ster

avatar van Onslaught

Onslaught

Hoe langer de film duurde, hoe slechter het werd...

Actie, daar zit deze film vol mee, maar een redelijk verhaal ontbreekt op alle vlakken. Als ze de film dan ook nog eens vol met clichés stoppen dan is voor mij de lol er heel snel af.

De film had van mij ook wel wat meer aandacht op de aliens mogen vestigen.

avatar van Gman2oo6

Gman2oo6

lagaiske schreef:

En ook ik sluit mij bij jou verhaal aan

SFX was gewoon goed en het camera werk doet een beetje denken aan cloverfield !!

gewoon een dikke 4

avatar van Crook

Crook

Wat een B-film zeg, jesus, dat zo'n wanproduct niet eerst door een of andere keuringscommisie moet voor het op het witte doek verschijnt. Dat hier mensen geld aan uitgeven baart me zorgen, en doet me denken aan de film 'Idiocracy'. Daar betalen mensen ook geld om in de bioscoop anderhalf uur naar een kont te staren. Dat deze kont wat harder knalt en wat meer explodeert is voor mij weinig verschil.

avatar van Semwise

Semwise

De slechtse fim die ik ooit heb gezien... Na 35 minuten heb ik hem afgezet omdat ik het matige acteerwerk de enorm slechte special effects en gebrek aan verhaal niet meer kon verdragen

avatar van -aad-

-aad-

Wacht met zeggen dat dit de slechte film ooit is die je hebt gezien. Kijk Battle of Los Angeles van The Asylum maar eens. Zelfde idee, maar dan zonder budget voor special effects, acteurs of scriptschrijver...

avatar van Crook

Crook

ik heb die ook gezien, maar in acteurs of scriptschrijver kan ik weinig budgetverschil opmerken..