Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
Nomak
Dat meesterwerk heb ik nog niet gezien.
Zou mooi zijn als ze dat nu eens uitwerken in een echt goede film.
the new guy
Rampenfilm, je kent ze inmiddels wel!
Ik zou nu wel eens een keer een twist willen zien. Bijvoorbeeld 20 jaar na een succesvolle invasie.
Battlestar Galactica, zit alles in.
rico_defender
Deze films maar eens gaan kijken vanaf 21 April in D-Box bewegende stoelen code hahaha
Martijnnn
Ik vind het wel een interessant idee van mroffbeat. Ik zou ook weleens een film willen zien waar een invasie gelukt is en de mens wordt overheerst. En dat men dan jarenlang op één of andere manier aan een plan werkt en na 20 jaar onderdrukking in opstand komt en gaat terugvechten.
Is het met apen ook goed?
SnakeDoc
Nou ben ik wel heel erg benieuwd naar een goed onderbouwde recensie van de persoon die hier de eerste 0,5 geplaatst heeft.
Mythikal
Ik hou wel van dit soort genres, misschien omdat ik wel een stille verlangen heb dat dit wel ooit echt gebeurd
Film is zeker meer dan 0,5 waard. Het biedt genoeg spektakel en flitsende actie.
Ook gebeurt alles merendeels overdag, dat vind ik altijd fijner dan wanneer het donker is en je nauwelijks wat van de special effects ziet. Hier en daar is het wel wat voorspellend.
Enigste wat ik wel miste, was een groot veldslag van de aardbewoners vs de aliens. Dan had het van mij wel 5 sterren gekregen, maar voor nu 4 sterren.
teaser
Ik had goede hoop op een degelijke film, maar het plot was schieten op aliens.
Er wordt een poging gedaan om ten minste een van de personages een back-story te geven. Het doet er helemaal niets toe...
Independance day (1996) was een hele vermakelijke invasion film. Dit... het zal publiek trekken en de investering terug verdienen. Film blijft business en marketing helpt veel... De IMDB top 100 gaat ie niet halen.
Seifer
Daar hebben we al Battlefield Earth: A Saga o... voor.
Maar niet echt een film dat geslaagd is.
madmax1
Gelukkig hoef ik niet naar de bioscoop voor dit gedoe, ik heb het even aangezien en denk dat de kleinkindjes er wel blij mee zijn.
Ik ben te oud voor deze heen en weer gerammel van de camera ,plus de nodige herrie .
Als ze maar niet vragen speel hem hier af ,want dan zeg ik er is geen geluid bij
AsianFreak
Laat me raden; blind en stokdoof? Doe jij dan maar rustig aan met de kids. Lekker 'bankhangen' met de kids voor de tekenfilm 'Tangled'. Heerlijk!
madmax1
Laat me raden; blind en stokdoof? Doe jij dan maar rustig aan met de kids
Denk dat we daar lang op kunnen wachten. Meestal zo met zulk soort figuren.
Hij heeft gereageerd, maar of je daar blij van wordt.
Helaas niks inhoudelijks.
Je hebt de film zonder geluid of zo bekeken? Wat bedoel je nou precies
Die 0,5 was ik niet.
Die 0,5 was ik niet.
Denk dat we daar lang op kunnen wachten. Meestal zo met zulk soort figuren.
Zit je toevallig ook in je ontkenning fase
Er staat duidelijk 0,5 bij jou
dominion
Hij leest van links naar rechts dus dan denkt hij dat er 5* staat
madmax1
Denk dat we daar lang op kunnen wachteDenk dat we daar lang op kunnen wachten. Meestal zo met zulk soort figuren.n. Meestal zo met zulk soort figuren.
@madmax1, ben je er nu al achter dat je zelf een 0,5 hebt gegeven.
dominion
Denk het niet aangezien hij het niet veranderd
Mythikal
Rustig aan allemaal, hij raakt helemaal in paniek

Volgens mij krijg je wel "back-stories" van meerdere personen te zien, zoals:
* Een hospik die in het leger zit omdat hij een dokter wilt worden, en zijn zus zit in Afrika
* Een soldaat die binnenkort gaat trouwen
* Een soldaat die zijn broer heeft verloren die denkt dat het door de meester-sergeant komt.
* En nog een paar
Het zijn korte "back-stories", dat wel. Maar dat vind ik dan ook weer verfrissend. Niet als in de meeste films dat daar een hele soap omheen gemaakt wordt. Gewoon lekker actie en niet te veel drama en romantiek.
Minotaures
Volgens mij snapt gebruiker madmax1 er helemaal niets van. Bijna elk bericht klopt gewoon niet en wordt er verkeerd gequote...
MattOnTheNet
Sodeju. Mijn ogen leken wel een stel knikkers in een zak na het kijken van deze film. Wat een achterlijke manier om "actie" uit te beelden, dat heen en weer geslinger met die camera. Er zijn toch legio films te bedenken die behoorlijk wat actie vertonen zonder dat daar een cameraman zonder statief voor wordt ingehuurd. the Blair Witch Project begon hier (dacht ik) mee. Hier is de beweging van de camera functioneel: het geeft je het gevoel dat de film inderdaad geschoten is door amateurs. Hier vind ik het absoluut niet nodig om een soort sfeer van een lopende oorlogsjournalist te creëren.
<wijziging: typos>

District 9
Thriller / Sciencefiction, 2009

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem