• 9.377.914 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

Cpl. Jason Lockett

avatar van madmax1

madmax1

MattOnTheNet

Bedankt hiermee bespaar ik me een bezoek aan de ogenarts, dacht ben te oud en zie niet meer goed. man man wat een gedoe.

avatar van scorefreak

scorefreak

Hoezo ,a la War of the Worlds. De muziek van Brian Tyler is weer geweldig natuurlijk

avatar van madmax2011

madmax2011

madmax1 schreef:

Gelukkig hoef ik niet naar de bioscoop voor dit gedoe, ik heb het even aangezien en denk dat de kleinkindjes er wel blij mee zijn.

Ik ben te oud voor deze heen en weer gerammel van de camera ,plus de nodige herrie .

Als ze maar niet vragen speel hem hier af ,want dan zeg ik er is geen geluid bij

hahahaha weer een goed cometaar van madmaxje ik vond hem geweldig

avatar van jollyjoker

jollyjoker

heel veel aliens knallen, ennuh aliens knallen, en heel veel aliens opblazen, dat is de strekking vh verhaal. Camera is soms een beetje te bewegelijk (zoals hierboven beschreven). Ja moet er van houden, en ik doe dat!. Acteurs waren gewoon prima en de graphics top. Toch met veel plezier uitgekeken.

avatar van voomzap

voomzap

Wat een kitsch film was dit zeg. Alles maar dan ook alles is nep en plastic. Superslecht, lachwekkende acteurs en een plot van niks.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Alles nep en plastic?

avatar van voomzap

voomzap

Ja, alsof je naar een game zit te kijken. Zelfs de vele explosies zijn overduidelijk computeranimaties. Trailer(s) ontzettend misleidend ook, want diezelfde beelden zijn precies zo kort in de film. En qua acteren al even nep: de karakters kun je beter karikaturen noemen.

avatar van Actarus

Actarus

MattOnTheNet schreef:

Sodeju. Mijn ogen leken wel een stel knikkers in een zak na het kijken van deze film. Wat een achterlijke manier om "actie" uit te beelden, dat heen en weer geslinger met die camera. Er zijn toch legio films te bedenken die behoorlijk wat actie vertonen zonder dat daar een cameraman zonder statief voor wordt ingehuurd. the Blair Witch Project begon hier (dacht ik) mee. Hier is de beweging van de camera functioneel: het geeft je het gevoel dat de film inderdaad geschoten is door amateurs. Hier vind ik het absoluut niet nodig om een soort sfeer van een lopende oorlogsjournalist te creëren.

<wijziging: typos>

Onee hé! Hebben ze er weer een videoclip van gemaakt?! Zo'n losse camera maakt me horendol wanneer het geen nut heeft...zoveel geschud dat ge er niets meer van kan maken...pfff

Ben al lang aan het wachten op deze film, maar als ik dit lees, zal ik eerst Perdolannekes moeten aanschaffen tegen de hoofdpijn

avatar van snarf7

snarf7

deze film gaat hoog scoren in de flop top 100, wat een bagger.

avatar van snarf7

snarf7

na het zien van deze film was ik doodmoe door de camera bewegingen, veel te lange dialogen.

matig verhaal , special effects ook matig.

avatar van Rizz

Rizz

Spectaculaire film, goed acteerspel, alleen had er meer verhaal in gemogen, het was nu meer van hetzelfde. Actie, actie en nog meer actie. Toch een ruime voldoende omdat het gewoon erg vermakelijk was.

avatar van JunkX

JunkX

Zwaar teleurgesteld.

Pure propaganda film. Terreur van de geest uit het land van de terroristen.

Amerika is een kolonie van Engeland en ons. Waar zijn wij ooit verkeerd gegaan?

Zijn wij dan de ware terroristen?

2 sterren voor de graphics.

avatar van The Oceanic Six

Ik had de film graag in de bios willen zien, maar ik dan gister een topkwaliteit versie in bezit krijg...tsja

avatar van The Oceanic Six

Black Hawk Down met aliens...

Ik heb lang naar Battle: Los Angeles uitgekeken, maar na het kijken van de film overheerst teleurstelling. Ik kreeg toch best wel een ''been there done that '' gevoel.

De film weet zich namelijk nergens mee te onderscheiden.

Je volgt dus een peleton soldaten tijdens een grootschalige buitenaardse invasie. Ik was blij dat we eens niet een vluchtend gezinnetje volgden, wat tegenwoordig geloof ik wel standaard is in rampenfilms. Kennen we War of the Worlfs of 2012 nog? Dankzij het afschuwelijke plot met die gezinnen werd de film al grotendeels verknald. Hier gaat dit lange tijd goed...totdat er weer een gezin wordt opgepikt

Weer de cliche's met kinderen die steeds net gered worden, weer op de vlucht met een groep. Jammer hoor. Het begon zoveel beter.

Wat me sowieso tegen staat is dat de invasie nauwelijks wordt getoond. De film begint nog sterk met een prachtig helicopter shot terwijl om de heli's heen en op de grond totale oorlog heerst. Later zie je nog enkele mooie shots van een brandend Los Angeles. Maar dat was het eigenlijk wel. De film richt zich voor 95% op het peleton, waardoor alles wel kleinschalig wordt gehouden. Je ziet veel shoot-outs in de straten, een beetje wat je bij Black Hawk Down ziet. Die gevechten zijn overigens best wel goed, al zijn ze niet bijzonder. Ik had alleen liever meer totale paniek willen zien. In de filmtrailer zag je dat wel beter met onder andere de meldingen van buitenaardsen overal ter wereld. Jammer dat niet alles in de film is verwerkt schijnbaar. In deze film is het plot eens aardig, maar is de oorlogsuitwerking weer minder in vergelijking met films als War of the Worlds. Het slot heeft gelukkig nog wel een kolossale tegenstander, maar het is te weinig om me nog tevreden te stemmen.

De soldaten zelf bevielen me op zich wel, zonder dat ik 1 van hen nou echt bijzonder vond. Aaron Eckhart doet het niet slecht, Michelle Rodriguez idem. Maar het zijn allemaal wel van die inwisselbare rolletjes. Eckhart speelt weer eens de held en Rodriguez is weer een aantal keer boos aan het vloeken, zoals we haar kennen.

Wel aardig is dat je de aliens hier meteen al wel goed in beeld krijgt. Ze zien er wel stoer uit, al zijn de makers niet erg origineel geweest. Ze zien er toch wel menselijk uit. Jammer dat daar nou nooit eens iets echts origineels voor wordt verzonnen wat eens iets anders eruit ziet.

Ik heb me best wel vermaakt met de film, maar het is wel een stuk minder geworden dan ik verwachtte toen ik de overtuigende trailers zag. Het is niet zo episch en grootschalig als ik hoopte en een hoop actie is toch wel wat standaard. Toch is de film wel een (kleine) voldoende waard hoor. Het kijkt wel lekker weg.

avatar van rep_robert

Stouterd

avatar van Dooz

Dooz

Ik vond hem goed, hou dan ook van dit soort films...

avatar van Kr!kke

Kr!kke

De trailer ziet er alvast goed uit...

Van zodra hij in de bioscoop verschijnt (in België), ga ik hem zien.

avatar van mod0671

mod0671

Had nooit van de film gehoord en dus ook geen verwachtingen van tevoren. Vond de film erg leuk, spannend en gewoon entertainment. Geen filmhuis film maar gewoon vermaak.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Het leek wel een slechte promofilmpje van de mariniers

* geschikt

* ongeschikt

Veel stripes en stars gedoe met tenenkrommende sentimentele scenes.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

waarin de film visueel prima was en acteer werk ook aardig, was het voor de rest een 100% USA helden film waar de US mariniers het gevecht aan gingen met de 1000 maal sterkere aliens! maar omdat het USA soldaten waren met een goed hard en alles doen voor god en vaderland lukt het onmogelijke, en zit tot overmaat van ramp de film ook nog eens vol met clichematige one-liners doordrenkt met emotionele stukjes waar zelf de explosies even voor kunnen stoppen. kortom, veel zitten zuchten, met mijn ogen zitten rollen en zelfs hier en daar hard op zitten vloeken omdat ik zag wat ik niet wilde zien kwa voorspelbaarheid...
2.5 voor de effecten, rest is ruk.

En het woordje fuck komt "fuck"niet voor in deze film...

avatar van RyanReynolds

RyanReynolds

Ik weet niet wat mensen zeggen dat het niet orgineel is maar de enige film waarmee ik deze kan vergelijken is black hawk down. En het is nog steeds heel anders.

Qua effecten is de film pro, acteerwerk is gewoon goed.

En er zit geen een scene in waarvan ik zeg dat was slecht het was gewoon een en al goed.

De film is 10 keer beter en realistischer dan indenpendance day.

Ik vond het ook een goeie einde hebben dus de film is voor mij 100% geslaagd.

Tot nu toe de film van het jaar.

avatar van Rizz

Rizz

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een propaganda film

avatar van kikila007

kikila007

Propagandafilm voor het Amerikaanse leger en de filmplot is waardeloos.Niet voor mij bestemd.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik heb Eckhart vrij hoog zitten, maar dit is gewoon een shitfilm.

Effecten zijn niet fantastisch, het verhaal is rommelig en slecht uitgewerkt en verschillende karakters en hun achtergrond zijn niet te onthouden, omdat ze te weinig toevoegen aan het verhaal.

De sentimentele momenten storen, het camerawerk is té druk, waardoor je niks mee krijgt van de actie. Tot mijn grote ergernis speelt die Michelle Rodriquez er ook nog een nutteloze rol in. Wat voor toegevoegde waarde had haar rol nou dan?

De rest van de cast kan ook totaal niet pieken, niemand lijkt het voortouw echt te nemen.

Het is eigenlijk een hele matige film, waar veel teveel geld (en tijd) in heeft gezeten.

avatar van Goodwillhunting

Goodwillhunting

voomzap schreef:

precies

avatar van Skrean

Skrean

Standaard Amerikaanse oorlogsfilm propaganda. Toch vermaakt met de actie en de ruimtevoertuigen. Idd was die shaky cam beetje anoying. Toch heb ik me wel vermaakt, kwam denk ik door de ganja

avatar van ralfsjam

ralfsjam

RyanReynolds schreef:

Qua effecten is de film pro, acteerwerk is gewoon goed.

De film is 10 keer beter en realistischer dan indenpendance day.

Ik vond het ook een goeie einde hebben dus de film is voor mij 100% geslaagd.

Tot nu toe de film van het jaar.

Misschien is het moeilik te begrijpen, dat als jij deze film een 5 geeft, en de meeste om je heen zware kritieken geven. Ik zou het ook vreemd vinden, dat als ik een film een 5 zou geven, en iedereen om me heen zeggen dat het toch niet zo best was. gebrek aan originaliteit hoeft niet te beteken dat de film op een andere film moet lijken, maar het kan ook een film zijn met ingredienten die kijkers al veel hebben gezien. En als het dan ook nog eens een zware propaganda film wordt met alleen maar softe emotionele shot's hand in hand met overdreven heldendaden op een zo amerikaanse manier dat alleen de amerikanen er geen maagklachten van krijgen maar met stars en stripes zitten te wapperen in de bios.

Terwijl de rest van de wereld zit te zuchten en te steunen.

maargoed, van de laatste 10 film's die je hebt gezien geef je 7 keer een 5?

avatar van james_cameron

Black Hawk Down meets Independence Day, maar het resultaat is minder effectief dan ik gehoopt had, helaas. De schuld ligt vooral bij het ongeïnspireerde script, dat absoluut niet verrassend is en slechts voortborduurt op reeds bekende plotelementen. Het foute patriottisme is ook niet van de lucht. De cast is ook weinig bijzonder; Eckhart doet zijn best in de hoofdrol maar zijn personage blijft van bordkarton. Visueel is de film wel indrukwekkend, ondanks de soms storend schokkerige handheld cameravoering en de nogal clichématig uitgwerkte aliens. De special effects zijn uitstekend, vooral in het eerste half uur van de film, wanneer de wereld wordt overspoeld door de buitenaardse indringers. Dit eerste half uur is gelijk ook het beste gedeelte van de film- de toenemende paniek en spanning worden hier mooi opgebouwd. Daarna is het behelpen, tot en met het vrij belachelijke einde.