• 9.378.143 stemmen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Oekraïens

Releasedatum: 16 september 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Devil

"Bad things happen for a reason."

Bowden (Chris Messina), een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.

Detective Bowden

Young Woman / Sarah Caraway

Jane Kowski

Mechanic / Anthony "Tony" Janekowski

Guard / Ben Larson

Detective Markowitz

avatar van clockwork72

clockwork72

Aardig spannende Triller met een behoorlijk goed verhaal erin. Erg eng was ie niet.

avatar van jollyjoker

jollyjoker

Ik ga niet in op achterliggende gedachten etc. het verhaal is vlot, totaal geen overbodige scenes (totaal ca.1u20min), behoorlijk acteerwerk, en toch wel een paar verrassingen. De volgorde van kills waren wel een beetje voorspelbaar. Omdat het verhaal wel goed is en de film goed doorloopt geef ik toch 3.5

avatar van Cybill.

Cybill.

Het verhaal en de gedachten die erachter zaten vond ik niet zo super uitgewerkt, maar de spanning bleef er in elk geval in tot het einde. Daarom verdient hij van mij 3* Film was eng genoeg vond ik. Toen ik nadien in de badkamer was en het licht opeens sprong, kneep ik hem wel ff

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vrij matig, dit. Met Devil kleuren meneer Shyamalan en Quarantine regisseur Dowdle als twee brave kinderen mooi binnen de lijntjes. Een stel uiteenlopende (en grotendeels dodelijk vervelende) karakters komt bij elkaar te zitten in een kleine ruimte. Deze karakters zijn plat, stereotype en meeleven wordt vrij lastig gemaakt. Bepaalde backstories worden op de meest simplistische en idiote wijze in het verhaal getrokken (de claustrofobische bewaker of de detective en zijn drankverslaving/ en het verlies van zijn vrouw en zoon). Daar lijkt in ieder geval niet heel lang over te zijn nagedacht.

Maar goed, ook de rest van het script heeft zijn gaten en twijfelachtige momenten. Ik bedoel, al na één van de eerste onverklaarbare momenten roept één van de bewakers al dat men niet gek moeten opkijken wil één van de mensen in de lift de duivel zelve zijn. ... Tja, je hebt realisme en geloofwaardigheid. Vooral als hij dan aan de hand van zijn broodje jam gaat uitleggen hoe het zit . Verder bevat Devil gelukkig een paar effectieve momenten en soms een vrij aardig sfeertje. Maar erg lang houdt men deze spanning niet vol en kiest dan blijkbaar toch liever voor de goedkope schrikeffecten. Qua spel en op visueel vlak valt er verder ook vrij weinig te beleven, dus ook daar hoef je het niet voor te doen. Gelukkig is Devil maar vrij kort en weet het niet te vervelen. Dan heb je tenminste nog een beetje vertier aan deze verder behoorlijk matige thriller.

Vooruit, nipt 2,5 sterren.

avatar van Se7en days

Se7en days

Geen hoogvlieger. wel een aardige film als je geen horror maar een thriller wil zien met niet teveel nadenk werk.

Personages zijn niet meesterlijk, maar door de vaart van de film en de shcrikmomenten toch het zien waard.

3* omdat ik van bovennatuurlijk houdt....

avatar van barcam

barcam

Troep van de overhypte meneer Shyamalan. Rommelig verhaal met hier en daar wat originele ideeën dat er niet in slaagt om spanning op te wekken. Wil je een echt spannende film over een lift zien kijk dan naar "De Lift" van Dick Maas, een pareltje uit 1983.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Aardige thriller die me geboeid wist te houden tot het eind. OK, erg origineel is het allemaal niet, maar dat zijn we wel gewend van Shyamalan. De laatste drie films van hem vond ik werkelijk bar en boos slecht, dus ik hield mijn hart vast voor deze film. Echter, deze film vond ik vooral mooi geschoten en redelijk geacteerd, dus mijn zondagmiddag was vermakelijk!

Daarom: 3,5 *

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

leuk klein filmpje met goeie ideeën!

Kan de film wel waarderen zoals je al merkt.

Leuk sfeertje!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Leuke film die nooit echt eng wordt maar wel interessant blijft. Had wel wat langer gemogen van mij (was na precies vijf kwartier al voorbij).

Helaas was het wel erg voorspelbaar wie de duivel was. Wij zeiden meteen al tegen elkaar toen de hoofdrolspelers in de lift stonden: het zal het oude vrouwtje wel zijn. En ja hoor, het was ook zo.

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk tussendoortje a la De Lift.

Niet mooi afgewerkt maar best onderhoudend.

Matige maar constante spanning en best goed geacteerd.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Slecht verhaal, slecht gefilmd, slechte acteurs, kortom: sla maar over, want je kunt je tijd wel beter gebruiken -> bijvoorbeeld je teennagels knippen.

avatar van clockwork72

clockwork72

avatar van Metalfist

Metalfist

It's like when people see Jesus in a pancake

Ik ben een trouwe kijker van het programma 'Cinema' op de Antwerpse zender ATV en Michel Follet, de presentator, was hier vrij positief over. De beelden die hij liet zien zagen er vrij goed uit en vermits zondag meestal filmdag is met mijn broer, besloten we om Devil in de cinema te zien. Een voorstelling om 14.15, een hele hoop vervelende kinderen (ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat de film wel 16+ ging zijn) en daar zaten we dan te wachten of de nieuwste gedachtekronkel van Shyamalan iets waard ging zijn.

Gelukkig werd er aan die kinderen al snel vriendelijk verzoekt of ze de zaal wouden verlaten dus met de sfeer zat het wel goed. En dat is maar goed ook want dit soort films moet het hebben van zijn sfeer en Dowdle weet die goed neer te zetten. Ik ben sowieso al wel een fan van films die zich continu op een één locatie afspeelt (oké, er zijn nog andere locaties maar de hoofdzaak speelt zich wel af in de lift) maar soms kan het zijn dat de spanning helemaal wordt verknoeid door allerlei randzaken. Hier is dat niet het geval doordat er goed wordt geconcentreerd op de onderlinge problemen van de vijf personages. Niemand is wie het lijkt en in ware Agatha Christie stijl wordt het mysterie ontrafelt. Daar zit dan ook het leuke aan de film doordat heel het concept interessant is en leuk wordt uitgevoerd. Het verhaal verloopt vlot en de ontknoping is bevredigend genoeg zonder dat er teveel kunstgrepen moeten worden uitgevoerd om het allemaal nog wat logisch in elkaar te laten steken. Toegegeven, tegenwoordig is het ontzettend moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen met dit soort films want we hebben alle mogelijke ontknopingen al wel eens gezien. Ook hier is het einde niet al te verrassend, het feit dat het iemand kon zijn die zogezegd dood is, was al eens door mijn gedachten geschoten maar het wordt wel allemaal vermakelijk gebracht. Door de korte speelduur blijft de spanning erin zitten en de scène waar de oude vrouw ineens opstaat is lekker creepy. In combinatie met de toch wel goede effecten komt de spanning mooi tot zijn recht. Al kreeg ik op het einde eventjes wel het gevoel dat er nogal veel bij de haren wordt gesleept zoals het laten zien van de autocrash. Ach, het gevoel duurde maar even en uiteindelijk stoort het nergens waardoor Devil qua plot een aangename film is om naar te kijken.

Dit soort films valt of staat ook vaak met de cast maar over het algemeen is hier ook geen vuiltje aan de lucht te bekennen. Logan Marshall-Green was voor mij de bekendste van de hoop, het duurde even maar ik herkende de puppy-ogen als die vanuit The OC, en doet het helemaal niet slecht. Het is zeker en vast geen geniale acteur maar hij weet zijn rol met verve te dragen. Chris Messina speelt zijn rol van Detective Bowden ook goed maar de meeste aandacht gaat toch naar de andere tegenspelers in de lift. En die doen het eigenlijk ook allemaal helemaal niet slecht. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en hoewel ze allemaal nogal cliché zijn neergezet, is het op zich wel goed gedaan. Vooral Bokeem Woodbine die de rol van de bewaker in de lift op zich neemt zet een leuk rolletje neer. Al zou het oneerlijk zijn om de rest van de cast niet te noemen want eigenlijk zet iedereen die in die lift zit een goede rol neer. Jacob Vargas als Ramirez was trouwens een lekker droog personage, zorgde vaak voor een leuke komische noot.

Erg aangenaam filmpje. Shyamalan zorgt voor een lekker lopend plot en in combinatie met de effecten en een goede cast wordt dit een aanrader in het genre. Oké, misschien is het bij vlagen soms wat te cliché en voorspelbaar maar vervelen doet het nergens. Ik heb me in ieder geval wel geamuseerd.

avatar van Joera

Joera

Ik vind het een goeie film. Ik verveelde me geen moment en ik vond er best veel spanning inzitten. Viel me absoluut niet tegen.

avatar van Davidus

Davidus

Wat een zwakke film zeg.
Personages zijn zo standaard, 1-dimensionaal, het lijken wel stripfiguren.
De reddingsakties lopen allemaal zo standaard voorspelbaar verkeerd af dat alle spanning bij voorbaat al weg is.
Je moet echt 80% van je kritisch denkvermogen uitschakelen wil je deze film spannend, leuk of interessant vinden.

Op een wel heel kinderlijke wijze worden bovennatuurlijke zaken hier weergegeven. Op deze manier wordt de duivel zelfs een karikatuur.
Het einde is ook zo flauw, met een moralistische boodschap; opbiechten van zonden; vergeving; redding. En hup, de duivel is verdwenen. Tsja, menig overspelig priester zou hier voor tekenen....

Nou ja, maar gauw vergeten deze film.

avatar van sander.h

sander.h

Gezien het feit dat de film zich afspeelt in een afgesloten ruimte vreesde ik aanvankelijk voor een Exam-achtige film, maar dat bleek (gelukkig) niet het geval. Een interessant uitgangspunt, voldoende vaart en acteurs die zich voldoende staande weten te houden zorgen ervoor dat de film lekker wegkijkt en blijft boeien. Op zich jammer dat bepaalde clichees en vingertjes niet worden vermeden, maar dat is maar een klein minpuntje op een verder alleraardigste film. Prima geschikt als tussendoortje. 3,5*

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Leuke film met een leuk verhaal. Weer wat anders zeg maar. Acteerwerk, camerawerk en effecten boven gemiddelde. Paar goede enge momenten en verder best spannend.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

Het is maar wat je ervan verwacht het is geen high budget productie maar zeken een spannende en redelijk originele film. Blijft spannend tot het eind. Acteerwerk op goed niveau.

avatar van creature creator

creature creator

leuk idee en raar genoeg een vermakelijke film (aangezien het grootste deel van de film om die lift gaat). De reden voor mijn score is het einde het is best onverwachts dat die oude vrouw opeens de duivel is, maar ik had al verwacht dat zoiets zou gebeuren door de mind m.night.shayamala.....maar goed dat zorgde dus dat het nier echt een verrassing was, ook vond ik dat het wel erg snel allemaal opeens weer goed was

Maar goed leuke film voor een keer een avondje vervelen.

avatar van mug13

mug13

Deze film beschikt naar mijn mening over een goed verhaal,aardig acteerwerk en een paar super spannende momenten.Ik ben me eigen een paar keer kapot geschrokken(heerlijk gewoon).Aanrader JA ZEKER,veel kijkplezier mensen want dat gaat deze film zeker opleveren.

avatar van basderksen123

basderksen123

ik vond het niet zoon leuke film

had er meer van verwacht niet echt goed geacteerd en jammer dat je niet dieper het verhaal ingaat....

avatar van faun

faun

Het is supergoed verhaal met mooie schrikmomenten. Ik snap niet dat hij zo ondergewaardeerd wordt?

avatar van -P-

-P-

Een ontzettende meevaller. Ik had deze al een tijdje op de stapel maar nooit gekeken omdat ik dacht dat het een matige film zou zijn, maar niks is minder waar.

De film wordt nergens overdreven. Eng is ie niet te noemen maar hij is zeker spannend.

Aanrader.

avatar van Erick1985

Erick1985

Ik heb me wel vermaakt tijdens deze film, vond het best wel aardig gedaan Leuk voor een keer kijken, maar na één keer kijken heb je hem toch we gezien vind ik.

avatar van wiehoe

wiehoe

Aardige film, maar wel voorspelbaar. Met vlagen spannend.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

verassend en duister.

af en toe geschrokken.de verglijking met de lift slaat kant noch wal.

het is een film op zich.

ook positief dat het script van M.night was. want zijn eigen films de laastste tijd zoals the happening was een van de weinige films waar ik ben weg gelopen.

de clou was ook best origineel.

gewoon een goeie donkere triller

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een aardig horror/thrillertje die helaas wel regelmatig de bombastische kant op ging dat de sfeer erg verstoorde en dat was jammer. Verder is dit gewoon weer een ouderwets: Wie doet het-filmpje, maar dit keer in de lift. Helaas was de film niet echt eng en was het meer gewoon weer typisch afwachten op wie nou de duivel is van de 5. Ok, hier en daar zat er nog wel spanning in en het acteerwerk was ook prima. Aan het einde word de film wel weer verrassend en is dat omaatje ook best eng. En zo krijgen we ook weer te maken met flashbacks met de oorzaak van dit alles.

Maar verder nog wel een vermakelijke film. Wel spannend maar helaas te bombastisch, dat hadden ze wel kunnen vervangen in een donkerdere rustigere sfeer. En de film had zich ook beter 's-nachts af kunnen spelen.

Maar toch nog wel voldoende.

avatar van SSeagal

SSeagal

Zeer spannende film, leuk uitgewerkt en toch wel ietwat verassend einde. Al moet ik zeggen dat ik het oude vrouwtje als eerste verdachte had Wat ik echter niet helemaal begreep, niemand had toch een walkie talkie bij zich? Waar kwam dat ding vandaan op het eind?

avatar van Robol

Robol

Ik heb me vermaakt met deze film hoor. Aantal keren geschrokken en vond het af en toe best spannend!

avatar van Halcyon

Halcyon

Kleinschalig en charmant horrorfilmpje dat verdacht veel doet denken aan Final Destination, zij het minder gericht op spektakel. Het idee is leuk, maar net niet leuk genoeg om een hele film mee in te blikken. Gelukkig is de speelduur kort en wordt het maximum eruit gehaald zodat je je amper verveelt. Uitschieters waren de verbluffende beelden van de wolkenkrabber waarin alles zich afspeelt en de overkoepelende moraal die de hoofdpersonages van de nodige diepgang voorziet.