• 9.378.049 stemmen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Oekraïens

Releasedatum: 16 september 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Devil

"Bad things happen for a reason."

Bowden (Chris Messina), een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.

Detective Bowden

Young Woman / Sarah Caraway

Jane Kowski

Mechanic / Anthony "Tony" Janekowski

Guard / Ben Larson

Detective Markowitz

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist

Ja, met de naam Shyamalan weet je al genoeg. Dat het in ieder geval heel slecht gaat worden, onbedoeld natuurlijk. Best een leuk concept, een kat- en muisspel in de lift, sowieso erg boeiend om het in één ruimte af te laten spelen. Wel moet je dan een sterke schrijver en regisseur in de arm nemen en dat laat Devil al na, en vanaf dat moment wordt het allemaal erg slecht.

Een pré bij dit soort films is dat de tention goed opgebouwd wordt, en dat moet dan vast gehouden worden. Dowdle krijgt het eerste al niet voor elkaar, dus over het tweede punt hoeft hij zijn hoofdje niet te breken. Erg vervelende cast ook, lijken wel opgepikt op de set van een Poolse soap. Echt tergend slecht. Als je spanning niet weet te creëren dan houdt het al gauw op, dan heb je ook nog een cast die niet meewerkt, een regisseur die niet weet wat hij doet en o ja, we gooien er nog een totaal niet interessant hit and run subplotje bij om een zogenaamde twist te bewerkstelligen . Links laten liggen dit nu het nog kan.

avatar van Thalina

Thalina

in de bioscoop was de film spannend!

maar denk dat als je hem thuis kijkt het stukken minder is.

toch lekker filmpje om te kijken

avatar van filmfreak25

filmfreak25

Mooie, spannende horrorfilm. Verveelde nergens en anderhalf uur geboeid zitten kijken. Een paar keer goed verschrokken, haha. Zeker de moeite waard!

avatar van bleiswijkfr

bleiswijkfr

Best een redelijke film, alleen sommige dingen kloppen gewoon niet.
zoals die verloofde van die 'moordenaar', die niet binnen het gebouw kan komen door al die politie-agenten, en vijf minuten later loopt ze gewoon naar binnen:S

maar goed, afgezien daarvan is het een redelijk spannende film.

avatar van tal1b

tal1b

Naomi Watts schreef:

nice quote!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Zeker geen verkeerde horror. Relatief goed verhaal. Het wist me helaas maar weinig te verrassen, aangezien ik al door had wie [de duivel was. Toen dit plotseling teniet werd gedaan was ik bang dat na jáááárenlange filmkennis ik het bij het verkeerde eind had, en een film weer eens verrassend zou aflopen. Maar hoewel ik het toch steeds in m'n achterhoofd dacht had ik het bij het rechte eind..
De film duurt maar 80 minuten. Het kon van mijn part wat langer, dieper in gaan op het verhaal en een wat bredere verhaallijn.

Al met al een vermakelijke vrijdagavond-film die helaas ook zo voorbij vliegt.

avatar van intezar

intezar

deLeeuw schreef:

Het was wel makkelijk te raden, dus gingen ze vals spelen. Tjah, de duvel he.

avatar van perceived

perceived

Weinig opzienbarend op alle vlakken. Toch best een leuk tussendoortje.

avatar van hangtangding

hangtangding

Ik snap het einde niet echt?? Kan iemand mij dat uitleggen?

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Zoals die bewaker zei, als je laat zien en inziet wie je echt bent, en toegeeft wat je fout hebt gedaan en alles oprecht meent, dan kan ie je niets maken.

avatar van BS

BS

Beetje korte maar opzich wel lekker lopende spannende film.

Kleinschalig opgezet, maar effectief en leuk uitgewerkt.

avatar van Noodless

Noodless

Spannende film met een degelijk verhaal waarbij het duivel-concept eens anders wordt bekeken.

De speelduur is kort, maar dat komt de film ten goede. Van begin tot het einde spannend zonder al te veel informatie te geven aan de kijker. Voorspelbaar, dacht het niet. Vermoedens kunnen natuurlijk altijd. 8/10

avatar van El Guap0

El Guap0

filmfreak25 schreef:

Haha, de speelduur is toch echt veel minder

You are funny!

avatar van El Guap0

El Guap0

Weet je wat mij wel opviel?

De duivel manifisteerde zich hetzelfde als bij SAW (deel 1), je weet niet dat diegene niet echt dood is en daardoor kan je ruimte maken, dat vond ik wel zonde want dat merk je meteen

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik ga hier zeker tegen zere benen schoppen, maar het maakt mij niets uit.

Één woord: Briliant.

Van begin tot eind van de film aan het scherm vastgefkleefd gezeten. Doet me denken aan boeken van Agatha Christie. Steeds weer op het verkeerde been gezet worden tot het einde van de film. En wat een plot was dat.

Snap niet de negativiteit hier en maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Ik geef de film een dikke 5. Ook al heb ik andere films met ongeveer dezelfde thema, toch vond ik deze film een zeer goede. Zal me zeker bijblijven.

Ik heb weer geleerd om nooit naar negatieve meningen te luisteren. Smaken verschillen gelukkig en deze film past perfect bij het soort films die ik graag zie.

Meer dan deze films graag. Oh btw...de posters zijn gewoon erg slim bedacht. Dat tenminste moet je gewoon toegeven.

avatar van toetje1977

toetje1977

Ik heb het idee dat als dit beter uitgewerkt was, er meer in had gezeten. Het gegeven is prima en er zaten wat spannende stukken in elke keer als het licht uitging was het toch spannend, deed me een klein beetje denken aan de momenten waarop het nacht werd in The Blair witch project, maar het is het allemaal net niet. Met iets betere acteurs en een betere regie had deze film zo maar een puntje extra gehad.
Nu blijft toch het gevoel over van wel leuk, maar toch ook weer een beetje jammer.

Dessalnietemin leuk genoeg om je mee te vermaken!

avatar van El ralpho

El ralpho

Sounds better than it looks like

Het concept van Devil; leuk en aardig verzonnen allemaal maar de uitwerking is beduidend minder. We nemen een handvol onbekende acteurs, proppen ze in een kleine ruimte zodat we nog meer op het budget kunnen besparen en om de kijker zogenaamd nog wat te laten gissen gooien we er nog de nodige (matig uitgewerkte) plotwendingen in. De film wil de kijker zo graag op een verkeerd spoor brengen met betrekking tot wie de duivel in de lift nu precies is dat er een overdreven achterdocht wordt veroorzaakt. Bij het begin van de film wordt al vrij opzichtig prijsgegeven dat het oude vrouwtje als gast lichaam dient, hier hoef je echt geen doorgewinterde filmfan voor te zijn om dit op te merken.

Als de film dan nog op zijn minst een creepy onheilspellende sfeer op kan roepen bij de kijker kan dit alsnog een aangenaam pluspunt zijn die mijn bovengenoemde minpunt minder storend kan doen laten lijken. Helaas blijft dit element ook uit en is de film verrassend braaf te noemen als je kijkt naar zijn thematiek. Er gebeurd van alles, maar het veroorzaakte bij mij weinig spanning mede door de stuk op stuk matig neergezette acteer prestaties.

Het idee blijft echter leuk gevonden, en de film zit cinemagrafisch tevens goed in elkaar. Verwacht alleen geen verassingen in deze film, behalve dan de verassingen die de makers je veel te opzichtig opleggen.

Braafjes.

2,5 *

avatar van cyronaldo

cyronaldo

Ik vond het idee leuk, vooral omdat een lift zo beklemmend klein is en je kunt nergens heen. Ik kon me ook echt inleven in de mensen die daar in de lift zaten en dat ze zo bang waren toen het licht uitging. Het claustrofobische gevoel dat je er gewoon niets aan kunt doen...en moet hopen dat jij nu niet aan de beurt bent.

Daarom bleef de film ook spannend tot het einde en vooral wat bloed erbij maakte het wat enger. De duivel hadden ze wat meer mogen uitwerken en wat langer in beeld mogen laten.

Ik las wel ergens dat dit de eerste deel is van 3 delen dus ik heb zin in de volgende. Leuke, spannende film *3.5

avatar van chebby

chebby

Vond het een leuke film, niet super maar kijkt lekker weg:)

avatar van Waku

Waku

Wel aparte griezel film.

Knap om 75 minuten de spanning er in the houden met een klein groepje mensen in een kleine ruimte. Ontknoping is iets wat vergezocht.

avatar van levip

levip

Erg lachwekkende film.

avatar van bjerik76

bjerik76

meer een thriller dan een horror, maar ook daar vond ik hem niet spannend genoeg voor.

ik begreep trouwens niet waarom je voor een sollicitatie je gereedschap moet meenemen, of juist verstoppen...

beetje voorspelbaar wie in de lift de duivel is.

leuk om eens te kijken en weer te vergeten.

avatar van bjerik76

bjerik76

_Moonwalker schreef:

filmposter was me nieteens opgevallen eigenlijk, nu pas zie ik het.

de poster van The Descent is ook erg goed.

avatar van DBTim

DBTim

Vond het echt niks bijzonders. En gelukkig heeft het maar een lengte van 80 minuten. Vond het erg saai, heb helemaal geen spanning of iets dergelijks ervaren. Paar leuke twists waardoor ik toch bleef kijken, maar vond het einde toch wel voorspelbaar. Leuk voor één keer, meer niet

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Nogal suffe thriller die eigelijk op slechts één moment een beetje angst weet in te boezemen. Namelijk als die conciërge op de rand van het dak van dat veel te hoge gebouw staat en en die veel te diepe afgrond in tuurt.

Nog schrijnender dan dit gebrek aan spanning is wellicht de volstrekt ongeïnspireerde weergave van de duivel. Via een beveiligingscamera toekijken hoe vijf clichés in een lift zitten opgesloten en telkens als de camera even uitvalt is er een cliché minder. Jee hoe boeiend is dat.

Terwijl, als je de duivel iets minder letterlijk neemt, er in dit plot best een interessante film had geschuild.

avatar van Fortune

Fortune

Net niet.

Wel jammer want de film was aardig gefilmd en vind de acteurs erg goed spelen voor dit soort films. Als je het acteerwerk vergelijkt met een Cube en een Saw is dat hier duidelijk aan de betere, geloofwaardige kant.

De film borduurt alleen maar door op dat op een gegeven moment het licht uit gaat en dan gebeurt er iets en dan worden de mensen die in de lift zitten nogal opgefokt en wantrouwig naar elkaar. Wat ook jammer is, is dat de spanning van een laag niveau is hetzelfde als het redelijk voorspelbare einde. De soundtrack is ook dik in orde maar jammer genoeg is niet alles uit de kast gehaald voor dit redelijk origineel concept.

avatar van Noodless

Noodless

half puntje minder......7,5/10

Dus daarom is mijn stem ook aangepast ( afgerond naar beneden ! )

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

best origineel maar had iets spannender gemogen

avatar van Masterchief

Masterchief

Een goede film, die leuk wegkijkt. Zal voor sommige misschien ietwat simpel overkomen (vanwege de fade-to-black-screen momenten) maar is naar mening zeker een aanrader vanwege het boeiende onderwerp en verhaal.

4 sterren.

avatar van mrwhite

mrwhite

"Bad Things Happen For A Reason "

Ik keek enorm uit naar deze film voor een paar redenen. Ten eerste om dat ik wel van dit soort genre hou en ten tweede omdat ik iets had van aaaahn een Amerikaanse versie van Lift, De (1983) of toch iets die daar op lijkt.

Het begon allemaal goed tot zo'n 73sec later wanneer er in beeld kwam dat M. Night Shyamalan de schrijver en producent was van de film ik kon mijn ogen niet geloven en de moet zakte door mijn sokken(ik had namelijk geen schoenen meer aan). Maar ok ik had zoiets van hij heeft de film niet geregisseerd dus mss komt het wel goed.

En idd het kwam goed. Dit is gewoon een meer dan behoorlijk thriller die de spanning er goed inhoud tot het einde. Het verhaal mag mss wat simpel zijn maar ze hebben het goed aangepakt en zijn geslaagd in hun opzet.

Toch een klein aanradertje wat mij betreft voor mensen die houden van dit soort onderwerpen en ook mensen die houden van Steven king zouden hier wel eens aan hun trekken kunnen komen.