• 9.378.482 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Lijkt me wel een mooi filmpje

avatar van Davidus

Davidus

Boeiend, sfeervol, ziet er geweldig uit, lekkere muziek, en fantasievol. Niet meer niet minder.

Kortom, een gave film

Fortune schreef:

Wat dacht je van het visuele aspect en de vele actie en stijl boven inhoud.

De laatste keer viel mij op dat er in 300 niet zoveel actie in voor komt. Snyder zegt ook dat Sucker Punch zijn eerste actiefilm is en dat 300 en Watchmen alleen maar 'actiony' zijn. Zou wel eens kunnen kloppen want ik hou eigenlijk niet van echte actiefilms. Misschien ook een reden (buiten de steampunk/manga aspecten) waarom deze me voorlopig niet heeft kunnen bekoren. Is het stijl boven inhoud? 300 zeker wel en I love it, maar toch heeft die film een eenvoudige doch stevige fundering waarop men zich volop heeft kunnen botvieren met de 'overbrenging' van het materiaal. Wederom, met Sucker Punch miste ik die fundering. Er werd hier en daar wat neergezet maar het is te random.

avatar van symnk

symnk

Fantastische special effects, visueel een genot voor het oog. Het geluid is overigens ook, zoals je mag verwachten, uitstekend. Alleen de intro geeft al kippevel

Een film met een grimmige sfeer, waarbij helaas het verhaal een beetje tegenvalt.

Kort samengevat, je moet er van houden. Maar zeker het kijken waard als liefhebber van fantasy films.

avatar van Metalfist

Metalfist

If you don't stand for something, you'll fall for anything

Sucker Punch was een film die eigenlijk echt al enorm lang op mijn verlanglijst stond. Al vanaf de eerste trailers en posters was ik benieuwd geraakt maar ik had met een kameraad afgesproken om hem samen in de cinema te gaan zien. Ze draaiden hem echter alleen maar in 3D en omdat ik daar echt een hartsgrondige hekel aan begin te krijgen, besloten we de film (weliswaar met pijn in het hart) toch maar even te laten voor wat het is en hem later eens te kijken. Nu was ik gisteren bij een andere maat en die had deze nog liggen waardoor Sucker Punch gisteravond ineens onverwachts voor mij begon. De verwachtingen waren nog altijd niet gezakt maar jammer genoeg is het toch niet helemaal uitgekomen.

Pas op, Sucker Punch is weer een geslaagde film van Snyder geworden maar ik had toch net dat tikkeltje extra verwacht. Visueel is dit wel natuurlijk echt verbluffend. Met uitzondering van die uilenfilm heb ik alles gezien van Snyder en zijn stijl is hier toch weer overduidelijk in terug te vinden. De slowmotions zijn natuurlijk wederom van de partij en ik geraak ze blijkbaar nog altijd niet beu. De visuele pracht van de fantasy setting gecombineerd met die typische vertraging, het levert nog altijd erg mooie beelden op. Sowieso is die fantasy setting wel iets waar Snyder zijn zin mee kan doen. Het ziet er allemaal erg kitscherig uit maar het heeft toch een zekere charme. De jaren '50 stijl is qua design erg mooi gemaakt maar ook de vijanden zien er erg netjes uit. Vond voornamelijk de fantasie scènes wanneer Baby Doll begint te dansen er echt bovenuit springen, al was de minutenlange openingsscène ook wel de moeite waard. Hier zit jammer genoeg tegelijkertijd ook wel wat een nadeel van de film want na een tijd heb je het wel gezien met de vele kleurrijke designs. Ze verminderen vast en zeker niet in kwaliteit maar het raakte me naar het einde toe simpelweg niet meer zo hard als in het begin. Overdaad schaadt en Snyder weet de aandacht niet meer geheel vast te houden.

Het is een vreemd verhaal maar wel het is wel lekker vlot. De verschillende werelden in elkaar passen perfect maar ik ben wat minder te spreken over de gemakkelijkheid waarmee de personages de film doorlopen. Dan heb ik het voornamelijk over de droomsequenties wanneer Baby Doll aan het dansen gaat. Ze geraken er zonder problemen door en draaien ook hun hand niet om voor iedereen met acrobatische toeren genadeloos af te maken. Langs de andere kant is het wel ergens begrijpelijk dat het allemaal nogal vlot gaat want het is en blijft de fantasie van Baby Doll en waarom zou je het in je fantasie moeilijker maken dan het is? Juist, daar is nu niet echt een reden toe. Soit, verhaaltechnisch kun je dit imho echt op twee correcte maar tegenstrijdige manieren gaan bekijken maar dat neemt niet weg dat de rest van het plot wel mooi in elkaar steekt. Heel de historiek van de dood van de zuster van Baby Doll en de zieke vader verloopt lekker vlot en zorgt voor een aangename brug naar een leuke twist om het zottenhuis te veranderen in een bordeel. Het einde waarin praktisch iedereen het loodje legt is iets wat ik wel kon pruimen. Het zorgt er zelfs voor dat ik mijn eigen opmerking over de fantasiesequenties van Baby Doll zelf kan gaan weerleggen doordat ze in die fantasywereld nooit gekwetst geraken maar eens ze in de ietwat echte wereld terecht komen, het allemaal niet meer zo'n rozengeur en maneschijn is. Sowieso een film die ik volgens mij echt eens een 2e keer moet zien om echt alles ten volle te begrijpen want hoe meer ik er over nadenk, hoe tegenstrijdiger ik mijn tekst zie worden.

Voor mij was het eigenlijk echt praktisch een geheel onbekende cast. Vanessa Hudgens kende ik van naam via de High School Musical films, al heb ik ze wel nooit gezien, maar de rest waren praktisch allemaal nobele onbekenden voor mij. Al kan het wel zijn dat hier wat volk in zit dat wel eens eerder meedeed in een Snyder film maar vanwege de digitale kitscherige (niet met een negatieve bijklank bedoeld) saus, kan het goed zijn dat ik ze er gewoon niet uit haal. Watchmen en 300 is ook alweer van in de cinema geleden dat ik die nog heb gezien dus dat is toch ook alweer even geleden. Soit, Hudgens was sowieso de minste van de hoop. Ik geef eerlijk toe dat ik bitter weinig van haar ken maar Sucker Punch is voor mij geen reden waarom ze zo hoog gewaardeerd wordt. Ze is veruit de meest onbenullige van het groepje en komt dan ook alleen maar ergens naar het einde toe tevoorschijn in een grotere rol. Geweldig trouwens wel om te lezen dat haar tranen tijdens de scène dat ze bekend dat ze de boel heeft verraden, echte tranen waren die ze oproep door terug te denken aan de momenten dat ze moest trainen voor de film. Emily Browning is wel lekker op dreef als Baby Doll en weet perfect de snaar te raken tussen het kalme, bedeesde meisje en de compleet losgeslagen vrouw in haar fantasie. Abbie Cornish en Jena Malone zijn hierop ook geweldige sidekicks naar het hoofdpersonage (oké, er wordt wel gezegd dat het verhaal niet rond Baby Doll draait maar die indruk kreeg ik toch wel en ik beschouw haar dan ook wel als hoofdrol) maar ook de zusterrelatie wordt leuk in beeld gebracht. De rest van de cast is eigenlijk van een even solide niveau waarvan alleen Hudgens er echt onder zit.

Sucker Punch is uiteindelijk niet hetgeen geworden wat ik had gehoopt maar de kans zit er volgens mij nog altijd wel in. De film heeft zijn goede en mindere kwaliteiten maar gelukkig wegen de goede harder door. Het design is werkelijk verbluffend maar ik had wat last van overkill naar het einde toe. De cast is goed gecast en het verhaal is interessant genoeg om te blijven boeien. Binnenkort maar eens een keer herzien, het zou wel eens nieuwe perspectieven kunnen openen.

Kleine 4*

avatar van Domainator

Domainator

Ik het begin van de film dacht ik WTF waar gaat dit heen, ik dacht hem zelfs niet uit te zitten.

Maar dit veranderde snel nadat het verhaal duidelijk werd en er ook mooie actie in komt.

Sucker Punch is zeker niet voor iedereen weggelegd maar ik heb er van genoten, de soundtrack is geweldig.

AC1

De extra High Roller scène in the Extended Cut is best goed. Een vreemde scène, een beetje Kubrickaans zelfs (door het karakter van de High Roller en diens vreemde verzoek). En de High Roller is net zoals 'The Lobotomist' erg begaan met wat ogen zeggen. Het zal wel verklaard worden in Maximum Movie Mode.

avatar van joffrey19

joffrey19

Fantastische film, zowel visueel als geluid.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Leuke film, alleen niet echt vernieuwend. Visuele effecten heb ik in veel andere films al eens gezien. Soms net effe te stereotypical of iets dergelijks.

Soundtrack daarentegen is wel echt heel erg gruwelijk

avatar van Wiebor

Wiebor

Het verhaal is net iets te vreemd zonder dat het een duidelijk doel dient.

Dan heb ik het vooral over het 'theater' gedeelte. Net iets meer realiteit -en verhaal eigenlijk- had de film goed gedaan.

Buiten dat, prachtige beelden met heerlijke ondersteunende muziek.

avatar van nl1sms

nl1sms

Ik hou normaal gesproken helemaal niet van dit soort films, maar de eerste 20 minuten vond ik zo leuk dat ik de hele film heb afgekeken. Mooie special effects en toch best een goede film all by all.

avatar van Mikemans

Mikemans

Ik snap de slechte recensies en kritiek van mensen niet.

Naar mijn idee is de film slecht als je hem niet begrijpt. Dan denk je: wtf is dit?

Ik heb persoonlijk echt genoten van film. Camera werk, special effects, het verhaal, etc..

Ik kijk uit naar Superman van deze regisseur.

avatar van brigittedam

brigittedam

Ik was erg benieuwd naar deze film maar ik heb hem van het begin tot het einde niet begrepen. Ik durf niet eens een cijfer te geven, zo vaag en raar vond ik de film. Helemaal het gedeelte wat in de gedachte van Baby doll gebeurt en daarin ook weer haar gedachten ofzo, ik vond het echt belachelijk dat stuk waarbij ze 'danst/hypnotiseerd' (wat we trouwens nooit te zien krijgen) en zelf in een soort sciencie fiction oorlog vecht. Het is net alsof de regisseur/schrijver teveel ideeen had en alles in 1 film gepropt heeft zonder de stukken in elkaar te laten overlopen of passend te maken. Emily Browning vind ik wel een leuke actrice. Verhaal was zwaar belabberd.

avatar van milus

milus

Een soort fantasy-tech-noir sfeertje dat we ook kennen uit de comics en games met een depri-trieste retro-omgeving. En verhaal dat probeerd ingewikkeld te doen -wat niet lukt. Kom op zeg, de Fightclub, Matrix, Memento en films als The Nines liggen al ver achter ons, we zijn wel wat gewend. .

Neem de 40s-50s retro-batmansfeer, wat elementen uit een inrichtenfilm, jonge vrouwen in een bordeel, snij een plakje matrixactie, lord of the rings, terminatorkwik, eerste wereldoorlog melancholie (nee, niet de smerige indringende details), jat een wandelend vechtei uit een andere film, een WOII-bommenwerper en stapels andere stereotypen en zap er lustig op los. O ja, en vergeet de samuraigevechten niet. (wie steekt toch altijd die honderden kaarsjes in dit soort verhalen?). Zingggg, blingggggg, Gaap. Onoverwinnelijke helden. Opgesloten dames met een 'masterplan'. Goh wat spannend. Gelukkig bestaat er een verhaallijn die dit moet dienen en onbekende factor. En wat een slappe invulling. Rara, wat zou de samurai bedoelen .

Misschien voor mensen die gothic en emo en ander zelfmedelijden een beetje zat zijn of voor mensen die eindeloos in een sfeertje willen blijven hangen misschien wel leuk, maar ik wil in een film graag wat ontwikkeling en verhaal zien en dat meer in je hoofd kruipt en liefst ook iets dat me op het verkeerde been zet qua filmervaring.

Iedere keer weer een inspiratiedansfilmpje met wat door elkaar geprakte eerder genoemde elementen anachronistisch door elkaar. Het gaat allemaal zo terloops en ontbetrokken dat je denkt 'So what?'. Eigenlijk doet deze film een appel op mij als kijker om mooi gevonden te worden. Zo werkt dat niet.

Geen humor ook terwijl het vol met vlotte actie zit. Zou de film daarvan inelkaar donderen of juist beter worden? Ooit een film-noir gezien met humor?

Oogsnoep, game- en comic-logica. Ach, eigenlijk zijn het allemaal cliche's uit de vuilnisbakken geplukt. Beetje saai blijft het dan wel, ook al zijn plaatjes nog zo mooi en de 'cameravoering' weer lekker benadrukt (comic). Jammer. Voor een goede film is het niet genoeg. Voor stripboekenlezers en mensen die liever geen film hebben die ze bij de strot pakt.

avatar van RipCurl

RipCurl

De enige rede voor een hele ster is dat het er wel mooi uit ziet. Het verhaal heeft me geen moment kunnen boeien. Mensen die dan gaan roepen dat je het niet begrijpt snappen zelf niet dat het ook gewoon niet je ding kan zijn. Dit is zo'n genre dat niet mijn ding is. Niet omdat het zo "moeilijk" te begrijpen is, maar gewoon omdat het niet boeit, interessant is of spectaculair. In dit geval was het nog redelijk visueel in orde, maar dat is niet genoeg om mij te bekoren.

Mikemans schreef:

Ik snap de slechte recensies en kritiek van mensen niet.

Ik kijk uit naar Superman van deze regisseur.

Ik begrijp mensen die 5* aan dit gedrocht geven niet.

Het verhaal heb ik echt wel begrepen en vind juist dat ze daar veel meer aandacht aan hadden moeten geven en de SFx vond ik juist tegenvallen. Een beetje zo van "als we er maar gigantisch veel CGI en wat SFx in gooien hebben we een meesterwerk!". Helaas werkt het zo niet. Daarnaast hadden de actrices bijvoorbeeld wel even een snelcursus op een schietbaan mogen krijgen enzo.

avatar van Macmanus

Macmanus

Eerste tegenvaller van Snyder.

Dat het verhaal wat leeg is vond ik eigenlijk niet zo erg. Heb wel een beetje een hekel aan die films die dan van realiteit in fantasy over gaan. Probleem ligt hem meer in de serieuze aard van de film. Verdedig ik Watchmen altijd door te zeggen dat ik de humor er wel van in zag, kan ik dat hier niet doen. Snyder heeft erg weinig tijd voor een beetje relatievering en dat nekt de film vooral. De inderdaad niet al te bijzonder uitziende meiden snikken en kijken zielig om hun heen. Zelfs als ze Bad Ass moeten zijn is het maar moeilijk voor te stellen. Het is jammer, want doordat het zo ernstig gebracht wordt ga je wat meer kijken naar het verhaal en dan blijkt het toch wel ernstig stompzinnig te zijn.

Snyder had er verstandig aan gedaan om er meer een Crank met chicks van te maken met lekker veel humor. Nu is het een eigenaardige mislukking geworden. Art Direction was in de realiteit erg goed, maar in de fantasy wereld wat saai. Die Lord of the Rings bad guys in die totaal debiele draken droom, pfff. Muziek werkte ook maar matig trouwens.

2 sterren.

Thorak schreef:

Ik begrijp mensen die 5* aan dit gedrocht geven niet.

Jena Malone en Emily Browning kregen een zware training.

Thorak

Heb je het interview ook gezien of alleen de titel gelezen?

Aan de film te zien hebben ze hooguit een half uur op een schietbaan gestaan en mischien ook nog even langs een CQB ruimte gelopen, heel veel meer zal het niet zijn. Goede technieken leer je sowieso niet in een paar dagen of zelfs weken, daar doe je erg lang over. Maar als je een wapen in ieder geval goed weet beet te houden kun je al wel een hoop goed maken, deze dames konden dat helaas dus niet en daardoor kwam het toch al ongeoofwaardige helemaal ongeloofwaardig over.

• 19752 berichten

Uiteraard gezien, jij ook?

Vrouwen met zulke grote wapens is volgens mij niet eens aan te leren of je moet een stel lelijke vrouwelijke bodybuilders de rol laten spelen.

avatar van wimnoot

wimnoot

De Extended Cut net gezien, op blu ray in HD op een groot scherm, en ik kan de film met een gerust hart de volle score geven. De geknipte scenes zijn of gewoon heel lekker, (Moulin Rouge-achtige roxymusic) of geven meer duidelijkheid over bepaalde dingen, die ik niet ga verklappen. Ik heb de film nu 4x gezien, en kon me eindelijk helemaal overgeven aan de pracht van de verschillende actie-scenes. Zelf de achtergronden zijn een lust voor het oog.

Over een poosje nog maar weer een keer aanzetten, misschien verstoot hij Watchmen wel uit mijn top 10.

Macmanus schreef:

Eerste tegenvaller van Snyder.

Was dat niet de uilenfilm?

moviemafketel schreef:

Uiteraard gezien, jij ook?

Ja ik heb het gezien en ze doelden niet zozeer op de wapentraining, maar meer op de fysieketraining als sporten naar mijn idee. Moderne wapens zijn tegenwoordig allemaal van lichtgewicht kunststof gemaakt en daar hoef je zeker geen bodybuilder voor te zijn. Laat staan met movieprops die doorgaans van rubber zijn.

• 19752 berichten

Die gasten van Heat niet zien trainen op YouTube? Is echt wel zwaar hoor, vooral de terugslag en dan toch nog goed kunnen richten. Maar goed, Heat en Sucker Punch is qua acteerprestaties en voorbereiding niet te vergelijken.

Thorak

Tja als jij je info haalt of het zwaar is uit iets dat je ziet haalt, be my guest. Je zou het eens in je handen moeten hebben en voelen hoe 'zwaar' het is... De terugslag komt pas als je al geschoten hebt, dus met richten heeft het niets van doen.

PS ik zit pas 22 jaar op een schietvereniging dus weet echt wel hoe het vuren van een wapen aanvoelt. Voornamelijk daardoor stoor ik me dus ook aan dit soort dingen in films als deze.

avatar van wimnoot

wimnoot

Ok even notitie maken. (geen ruzie met Thorak krijgen-zit op schietvereniging.)

Even de winkelcentra mijden

Zitten er veel vrouwen op die schietvereniging van je?

Thorak schreef:

Dat is niet zo slim. De meiden fantaseren namelijk dat ze wapens hanteren. Het is geen realiteit. Het mag eigenlijk zo fout of zo onrealistisch zijn als de pest.

avatar van N23

N23

@thorak, Wist je dat draken ook niet bestaan, SCHANDE DAT ZE DAT DAN LATEN ZIEN. vind je ook niet?

avatar van eminemin

eminemin

Wat een onzin film, bijelkaar geraapte en aanelkaar geplakte rommel.

Begrijp heel goed wat de film wilt vertellen maar slaagt er absoluut niet in erg irriterend en onzinnig, misschien is het iets voor tieners die veel games spelen want daar lijkt de film wel op een game.

Wat mij betreft is het een doodgeboren kindje en niet de moeite waard om aan te kijken, bah