Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
jumpstylemovie
Ik zie dat deze goed moet zijn. Waarom is de poster dan zo verschrikkelijk?
roelv
Ik zie dat deze goed moet zijn. Waarom is de poster dan zo verschrikkelijk?
Wat is er mis met die poster, meneer jumpstijl?
Mwah Watchmen floppen? Een dikke 180 miljoen verdienen op een production budget van 130 vind ik nog wel meevallen.
Marketing budget zal ook al gauw een 100 mjn zijn geweest, die moet je ook nog terug verdienen.
Verder zie je dat Watchmen de helft van zijn inkomsten in het eerste weekend heeft gehaald, dat zou voor Sucker Punch een schamele 40 mjn US boxoffice betekenen.
vidiootduncan
5 prachtige vrouwen in cosplay kleren in een fantasywereld verzonnen door Zack Snyder!!! Wat willen we nog meer!!!
Als dat geen goede mening is weet ik het ook niet!!!
hajey
Het recept voor deze film:
men neme een snufje Matrix effecten, een handvol Orcs uit Lord of the Rings,aromatiseer met een krachtige sexy vrouwstijl van "Sin City"/"Bitch Slap" en kijk nog eens naar "Kill Bill" en dan na goed bakken kom je met deze film uit de oven :-P Ik heb GENOTEN van de special effects, helaas is het verhaal niet compleet dicht getimmerd. Ook wat wens ik jvoor degene van dit genre houden weer een ouderwets lekkere Frank Miller vervolg op "Sin City"! Dat lijkt maar niet te vlotten. Ik weet zeker dat ik heel gauw weer eens Kill Bill ga opzetten.
Mooi stukje vakwerk van Zack, maar hij is nog niet waar die wezen kan.
Dus 4 van 5 omdat het LEKKER is. Hot chicks kick some ass!
hajey
De review van dutchtuga ben ik het compleet mee eens maar ik wilde de reacties hier pas lezen nadat ik zelf deze film gezien had. Ik ben blij dat gedaan te hebben wat hier staan nogal wat spoilers... Ook ik weet zeker dat het beter kan. Zack laat zien dat hij wel weet hoe het moet.
Dus hopen op de extended DVD met zijn versie erop dan maar :-P (voor boven de 16?)
Koike88
@ Koike88
Wat. Een. Ont-zet-ten-de. Maar. Dan. Bedoel. Ik. Ook. Ont-zet-ten-de. Be-lab-ber-de. Re-view.
Echt je review is zo ontzettend, maar dan bedoel ik ook ontzettend, dom. En dan heb ik het alleen nog maar over je review. Misschien moet je voortaan eerst de film af gaan kijken voordat je een oordeel velt.
En ik geef je een wijze raad, en ik hoop dat je hem te harte neemt.
OORDEEL EEN FILM PAS ALS JE HEM HELEMAAL GEZIEN HEBT. Dankjewel.
Een film moet je grijpen. Als je het gevoel krijgt in een treinrit te zitten, die in een cirkel draait, dan stap je er bij de eerste halte uit.
Dat had ik ook bij deze film, en waarom dat was heb ik prima uitgelegd.
Dat de film audio/visueel dik in orde is, heb ik toegegeven. Dat het een vrij unieke film is met vette elementen heb ik ook gezegd. Maar de minpunten van de film vond ik van zo'n belangrijke factor, dat ik weg ben gegaan.
Dat komt ook omdat ik op een zaterdagavond mezelf wil vermaken, en daarom koos voor wat anders om een nog grotere teleurstelling te vermijden.
Op een ander tijdstip zal ik de film wel een keer terugkijken, om mijn mening te herzien. Maar voorlopig vind ik het een niet-geslaagde film.
De acteerprestaties waren beneden alle peil, nergens een spoor van emotie in een film waar je juist emotioneel bij betrokken zou moeten raken gezien de setting.
En in tegenstelling tot anderen vond ik het gedeelte waarin Baby Doll geïntroduceerd werd in het Theater/psychiatrische instelling, ontzettend belabberd. Alles werd even voor je uitgestippeld, het boze plan, de boze bewaker en wat er op het spel stond.
Dat is gewoon een belediging van de intelligentie van de kijker. Laat de kijker het zelf uitvogelen, en niet op zo'n kinderlijke manier op de hoogte van "het verhaal" worden gesteld.
Naomi Watts
Waar je ook nog eens de inkomsten van de DVD/BD, Black Freighter, Motion Comic en The End is Nigh tegenover kan stellen.
pkpaul
@ Koike88
Niet alle kijkers snappen films/ de moraal van het verhaal;)! De een vind het jammer dat Zack dit element aan het begin heeft gestopt, maar ik vond het niet storend. Het enige wat je je als kijker afvraagt (althans ik, en anderen) is het "hoe en wat is het 5de item". Gewoon op het puntje van de rode bioscoop stoel zitten met een lolly in je mond als een klein kind te kijken en te wachten op actie van veel vrouwelijk schoon.
Nee ik denk dat het een kwestie van smaak is.
Net zo als niet de hele boxoffice naar de producent gaat. 300 blijft zijn laatste hit.
Dstalker8
SP is redelijk goed gevallen bij tieners en geeks met een goede mond tot mond campagne zou hij nog best nog een mooie 10mil weekend eruit kunnen pompen in amerika. Ik denk dat suckerpunch de 100miljoen wereldwijd wel haalt voordat de dvd er is.
Lennert
Bah, feministen.
Schaars geklede dames zijn ook altijd nog veel cooler dan huisvrouwen in camouflage. Aan de andere kant moeten vrouwen ook niet zeuren. Enorm girlpower filmpje en mannen worden afgeschilderd als geile viespeuken. Mannen hebben meer reden tot klagen
. RNyarla's vraag was wat mij betreft terecht omdat de film op het eerste gezicht natuurlijk wel overkomt als vrouwenexploitatie. De feministische tintjes die ik eerder bespeurde (het gesticht als metafoor voor de patriarchie en het willen losbreken daaruit) zijn gelukkig wel zaken die Snyder zelf ook onderschrijft. Dit in het achterhoofd hebbende, vind ik het script al een stuk minder zwak dan ik het meteen na de eerste kijkbeurt vond.
Naomi Watts
Als je het heel zwart/wit ziet wel maar dat hoor je ook vaak bij het oeuvre van Russ Meyer, wat ik juist ook enorme girlpower filmpjes vindt. Dit soort films hebben vaak more than meets the eye.
Bovendien is vorm ook erg belangrijk voor coolness, en average/ugly looking women in casual clothing werkt gewoon niet. En ja, dat Snyder genoeg te zeggen heeft met Sucker Punch is niet verrassend, vind het sowieso een director die veel te zeggen heeft. Zo zit er genoeg maatschappijkritiek in o.a. Het script is bijzonder sterk juist, niet gek aangezien Snyder en Shibuya er maar liefst vijf jaar aan gewerkt hebben (al wil dat niet altijd wat zeggen natuurlijk). Fijn dat je wat meer waardering voor het script krijgt
jipt
Vet maar, over het algemeen niet geniaal.
Gezien in Imax, was echt een meerwaarde is! Heb nu al zin in de volgende Imax film.
Over de film: meisje komt in instituut waar ze moet dansen, tijdens het dansen ontsnapt ze in haar fantasie en probeert uit het instituut te komen. Heerlijke mix van actie, fantasy, sci-fi, chicks in sexy outfits, ridders, samoerai's, veel pistolen en nog meer actie. Eigenlijk allemaal dingen die ik geweldig vind in een film, maar het geheel is toch niet helemaal geniaal. De actie was van hoog niveau, daar zal ik 5* voor durven geven, wat een heerlijke mash-up van ontploffingen, CGI en een hoop onzin. Prachtig ook altijd die slo-motion effects. Mijn lievelingsdans was die met de robots.
Helaas staat tegenover de actie ook een hoop geneuzel, de scènes in het instituut waren niet allemaal even best, en het drama was toch erg saai. Verhaaltje leunt er wel een beetje naar maar had zich wat meer moeten overgeven aan de actie. Miste ook nog een tof eindgevecht van een half uur, in plaats van een kort moraaltje.
Maar over het algemeen genomen toch een dikke 4* en dan hoop ik toch dat Snyder voor z'n volgende film de drama wat meer achterwegen laat.
Moet nog kort even melden dat de soundtrack heerlijk was.
Tonypulp
Toch vind ik nog altijd dat SP eenzaam aan de top blijft, ik miste dit niet tijdens het kijken...en dat vond ik zo opvallend. Ik mag hopen dat hij ooit, na enkele succesverhalen, de kans gewoon grijpt om ''All the way'' te gaan, je merkt uit alles dat hij dat wilt.
Precies mijn gedachte. Zack
dutchtuga
Grappig om dit te lezen, de film leek inderdaad behoorlijk geremd op momenten. Volgende keer maar independent gaan, Zack? Als hij zo gesteld is op zijn visie moet dat toch een keer gaan gebeuren. Blijkbaar neemt hij genoegen met de wil van de studio. Als fan zou ik hier behoorlijk teleurgesteld om zijn.
Lennert
Ik ben daarom nu ook blij dat hij eens zijn tanden kan zetten in een eigen script, 300 en Watchmen kwamen natuurlijk van graphic novels en zijn daardoor iets minder eigen (en ik snap nog steeds niet hoe mensen die films hersenloos vinden, vooral 300 heeft hele interessante parallellen met Nietzsches filosofie).
Nomak
jacobine_rodijk
“Should I go see Sucker Punch or jerk off to Sailor Moon while reading Mein Kampf and save $15?”
- Patton Oswalt
‘t Was achteraf gezien misschien een meer bevredigende ervaring geweest dan dit kitchen sink experiment van regisseur Zack Snyder. Heb zelden zoveel verscheidene elementen in één pan bij elkaar gegooid zien worden, met een ontzettend frustrerende product als eindresultaat.
Het plot, als ik zo gul mag zijn om het zo’n behoorlijke definitie te gunnen, is uitermate zwak. Enkele pagina’s geleden nog bracht ik op hoe slecht een scenario mag zijn tot het enkel nog dient als een kruk voor een parade van visuele plaatjes. De lovende vijf sterren die onderhand al zijn uitgedeeld spreken voor zichzelf: tot het punt van verwaarloosbaar.
Wat jonge talenten als Browning, Malone en Cornish zagen in het script is mij een raadsel, zelden zo’n schaamteloos, slecht samenhangend scenario van een verhaal gezien. Niets is logisch. Werkelijk niets, ongeacht of dit nou in de fantsierijke wereld van Babydoll’s hoofd ontvouwd of de 13-jarige jongen die carte blanche kreeg van de volwassen Snyder, het is het meest schaamteloze excuus van een verhaal ooit met een prijskaartje van $82 miljoen.
Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen betreffende de vier, aktievolle setstukken: deze zijn púúr voor show, niets meer en niets minder. Er had letterlijk een uur uitgeknipt kunnen worden en het pathos voor onze jonge heldin was voor geen meter afgewijkt. Het wordt al snel duidelijk dat elke setstuk een alternatieve weergave is voor de dansroutine die ze moet doen (wat eigenlijk ook niet echt is) maar het probleem is is dat dit elke vorm van gevaar wegneemt: ongeacht de uitkomst van haar mentale strijd, niets heeft gevolgen. Alles is fictief, wat elke vorm van dreiging elimineert in de vier, prominente setstukken waar de meiden ‘voor hun leven’ vechten. Gemiste kans.
En dan is er David Carradine, ahum, Scott Glenn, die Babydoll de opdracht geeft om vijf items te vinden de ze nodig heeft om te ontsnappen van de realiteit, of de burlesque (geen flauw idee onderhand meer) welnamelijk een 1) plattegrond, 2) aansteker, 3) mes, 4) sleutel en 5) haarzelf opofferen voor Sweet Pea.
In deze alinea hoort een uitgebreid stuk te komen over hoe onnodig en omslachtig de meiden te werken gaan om deze items te verkrijgen en uiteindelijk gebruiken in de praktijk, maar eraan terugdenken bezorgd alleen maar meer hoofdpijn. Maar toch, als de eerdergenoemde vijf items een lijst van vragen waren zijn dit de antwoorden: 1) een plattegrond om de receptie te vinden 2) een aansteker om een molotov cocktail aan te steken 3) geen flauw idee, 4) om de ingangsdeur te openen en 5) een afleidingsmanouevre.
Seriously, Snyder?
Kan achteraf haast niet meer rechtvaardigen waar mijn behoorlijke gulle beoordeling nog vandaan komt, misschien omdat er een aantal artistieke momenten waren die daadwerkelijk geinspireerd dan geforceerd aanvoelden? Cornish en Malone waren voor mij de hoogtepunten van de cast in ieder geval, wiens karakters nog enigzins verder dan de oppervlakte kwamen (ongetwijfeld door het zussen-element). Hudgens was de zwakste schakel en Gugino viel door de mand met haar Poolse (of was het Russische?) accent.
Nee, kan er niet meer dan 2 sterren van maken. Telkens als ik iets positiefs wil opnoemen keert het weer full circle terug naar iets negatiefs. Jammer.
Bovendien is vorm o. Zo zit er genoeg maatschappijkritiek in o.a. Het script is bijzonder sterk juist, niet gek aangezien Snyder en Shibuya er maar liefst vijf jaar aan gewerkt hebben (al wil dat niet altijd wat zeggen natuurlijk).
Kom op zeg ik heb zelden zo'n nietszeggend filmpje gezien. Het gaat Snyder puur om de show en fun. Maatschappijkritiek? Boodschap? Diepere betekenis? Vertel.. Vergeleken hierbij is Avatar een soort Dostojevski.
Serieus, leg mij maar eens uit wat je goed vindt aan het script, want ik zie enkel wat bij elkaar gejatte exploitatiescenes met als doel de puber/geek te vermaken. Helaas is het wel exploitatie voor 12 jaar en ouder geworden, dus in het enige wat de film voorstaat is die eigenlijk mislukt.
Visueel biedt het een leuke rit en vandaar mijn ruime voldoende, maar inhoudelijk is het gewoon zeer slecht. En een meisje dat de dokter aankijkt alsof ze de lobotomie graag wil heeft helemaal niets met girl power te maken.
N23
@ Jacobine_rodijk Het 3e item was om hun te beschermen als er iets mis zou gaan. Maar het plot en scenario waren ook alleen maar ter ondersteuning vandaar dat het ook voor jou tegenvielt.
@Nomak. ... nee laat maar...
Nog even over girl power:
moeder overlijd, zusje wordt vermoord, meisje wordt in gesticht opgesloten, meisje wordt door kok doodgestoken, nog twee meisjes worden vermoord (omdat ze klikte of samenzweerde) en onze hoofdrolspeler wordt vervolgens nog hersendood gemaakt. En ok, er ontsnapt nog wel een dame....dankzij een mannelijke buschauffeur. Nee, ik de wereld van Snyder kennen vrouwen enkel girl power in hun fantasie, maar dan moeten ze er wel eerst nog dromen dat ze gevangen hoertjes zijn.
Girl power
Mr_White
- 2067 berichten
Inderdaad onzin dat dit een 'girl power' film zou zijn. Vergeet ook niet dat Baby Doll moet vertrouwen op de aanwijzingen van een oude man om haar ontsnapping in werking te stellen, en ook Sweet Pea op het einde in de bus gered moet worden door die man.
AHWA
Ik zie bij Reinbo 5.0* staan? Foutje? In beide recensies kom je tot de 4.0*
Aangepast, gebeurd wel vaker met de iphone.... Dat je ongewild je score aanpast of verwijdert
Naomi Watts
Voornamelijk wel, nergens probeer ik het tegendeel te beweren.
Hij zet zijn vraagtekens bij het jong recruteren van het leger, patriarchie is een hoofdthema, ook de terugkerende kritiek van Snyder op technocratie zie ik terug. Al is het pure fun ja.
Eerder een boek van Annie M.G. Schmidt.
Sowieso vind ik de Sucker Punch lore erg interessant, fantasie op zijn puurst, veel pop culture references maar vooral de subtiliteit vind ik sterk. Snyder zegt juist het meest als er geen dialoog is en vind de similariteiten tussen Lennox en The Brothel erg sterk.
Bij elkaar gejat? Alleen de Orcs lijkt me, voor de rest alleen dingen gezien die ik nooit gezien heb. De exploitatie is gewoon behoorlijk light en dat zijn gewoon kenmerken die in elke exploitatie terug komen, van jatten is dus geen sprake.
Grappig dat je avatar noemt, die is heel origineel in storyline inderdaad.
Maar meiden die daar als patient zitten en weten de directeur en zijn duistere praktijken te ontmaskeren wel.
Nog even over girl power:
Girl power
Meiden die nazi zombies van zich af houden, twee draken slayen, één dame die drie samurai titanen neutraliseerd en een leger androids die het onderspit moeten delven. Dat het in-movie een droom is doet daar niets aan af. Bovendien ontmaskeren ze in de realiteit Blue, als patienten zijnde for cryin' out loud. Dan heb je nog onschuldige zaken als hoe simpel ze "zwakke" mannen om hun vingers winden door fysiek en appearance. Girl power ja.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Fast Five
Drama / Actie, 2011

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns