Green Lantern (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 114 minuten / 123 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Martin Campbell
Met onder meer: Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard
Releasedatum: 4 augustus 2011
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Green Lantern
"In our darkest hour, there will be light."
Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Green Lantern (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Abin Sur
Kilowog (stemrol)
Tomar-Re (stemrol)
purekillah
Ach, je hebt helemaal gelijk. De strip bestaat pas 71 jaar en dat is natuurlijk compleet te danken aan een compleet gebrek aan een stabiele fanbase.
Volgens mij heeft Theunissen ook geen commentaar geleverd op de strip, maar op de film.
Dus je argument is geloof ik nogal misplaatst?
560bri
Voor mij , een prima verfilmde comic books, "á la superman" valt niet tegen, goede verhaal, ik was meer teleurgesteld met THOR ( dat was goedekoop ), de speciale effects zijn goed gemaakt.
Prima met de hele familie op de bank,op een winterse zondag, met pop-corn.
Obbie
Ongeïnspireerde clichématige film die door gebrek aan fantasie en goede acteurs (wat doet Tim Robbins in vredesnaam in deze film???) gecompenseerd wordt door visueel geweld.
RickZ
Heldenfilm met goede special effects, redelijke actie, makkelijk, voorspelbaar en onderhoudend verhaal. Vermakelijk allemaal, maar niet teveel nadenken.
Onslaught
Ik ben blij dat ik deze film toch maar niet in de bioscoop ben gaan zien. Erg zwak en vol met clichés. Volgens mij hebben superhelden films voorlopig hun beste tijd wel gehad.
hertogje
Heel toffe superheld, die Green Lantern! Tot het moment dat ik een bepaalde aflevering zag van The Big Bang Theory wist ik nog niet van zijn bestaan af!
Ik zie vooral negatieve reacties hier en de score liegt er niet om. Ook de recensies zijn niet laaiend enthousiast. Tja, de film had beter uitgewerkt kunnen worden, maar ik vond GL toch heel vermakelijk en ik wil hem gauw nog eens zien.
Ryan Reynolds vult de rol van Hal Jordan hartstikke goed in. Ik las ergens dat wanneer er een sequel gaat komen, hij waarschijnlijk vervangen gaat worden. Ik vind dat totaal onnodig.
Weet iemand wat meer over een evt sequel?
KingJ
Misschien omdat ik met lage verwachtingen aan de film begon viel hij mij reuze mee: aardige comicverfilming, inderdaad veel cliche's en weinig diepgang maar wel entertainend en goede actie/FX.
Leuk voor thuis op de buis of op de tablet
the new guy
Nee dit vond ik toch niet zo goed. Het ziet er allemaal mooi uit, maar het stelt zo weinig voor! Je wordt echt in sneltreinvaart door de film heen gesleurd waarbij je alle ontwikkelingen maar voor lief moet nemen. Er zit echt geen idee achter!
m1chel
- 1948 berichten
Ik vind Ryan Reynolds toch altijd wel een prima acteur, zo ook in deze Green Lantern. Erg mooie effecten zeg. Leuk verhaal en goed vast gehouden aan het concept van de Lantern. Misschien 15 minuutjes korter maar ik vond hem toch erg goed hoor.
Fast Eddy
Eerder slap verhaaltje met veel cliché's. Meer iets voor de jeugdige kijkers vermoed ik.
Voor de rest ziet het er niet slecht uit.
De acteerprestaties zijn niet geweldig, maar goed genoeg.
Het kon me echter maar met mate boeien.
martijn011
- 2034 berichten
Prut met peren dit.
Eén van de slechtste superheldenfilms die ik heb gezien. Cliché op cliché en een hak op de tak verhaal.
Zoals dat gedoe met die overleden vader en dat heldengedoe, brrr.. Ook die hele planeet Oar was een vaag gedoe. Even snel kennis maken, trainen waarbij je vreselijk afgaat en dan toch nog de grootste vijand Parallax verslaan door hem in de zon te slaan, bravo.
Ryan Reynolds was niet slecht, dat moet ik wel zeggen. Maar niemand had met deze superheld de film kunnen redden. Daarvoor is het teveel los zand en mist het enige diepgang.
Grote tegenvaller, vooral omdat ik wel erg benieuwd was naar deze film.
Helaas niet meer dan 2*.
jippie2010
Leuk geprobeerd maar slecht uitgevoerd.
Sheldon mag dan helemaal fan zijn, ik niet...
dat ze Reynolds hebben gecast snap ik niet helemaal.
Natuurlijk is de film niet 100% prut,
maar wat mij betrefd hadden ze er beter niet aan kunnen beginnen. 2.5
Betamax
Gewoon een keer blik op oneindig en gaan.
Heb me wel vermaakt, maar ik verwacht dan ook bij dit soort films geen heel hoog niveau.
En dat hoge niveau was er dus ook echt niet aanwezig..
Rickmans
Echt een leuke film... Ben nooit zo op die superhero-movies, maar deze overtrof toch mijn verwachtingen. Goede special effects en een leuke cast. Aanradertje.
Franky1987
Verhaal is slecht en voorspelbaar en de actie matig maar toch is het best een leuke film voor een saaie zondagmiddag..kortom 3*
Ricochan38
De slechtste marvel verfilming tot nu toe, zelfs Ryan reynolds kon de film niet redden, te weinig aktie, slechte cgi en zijn mede spelers bakten er ook weinig van.
Er zou een vervolg komen maar nu de film gigantisch geflopt is komt die er bijna zeker niet...
tristanrc1
Wil niet betweterig zijn hoor, maar 'Green Lantern' is van D.C. Comics.
Rarara
slaapverwekkende boel voor 200 miljoen dollar. de film mist interessante karakters en zoals gewoonlijk bij dc films proberen ze te veel verhaal er in te proppen
nognooit
Een wel heel standaard superhelden film, die niets nieuws bied.
Net als veel superhelden(ver)film(ingen) kent ook deze film een anti-climax, een afgeraffeld einde.
De opbouw duurt eigenlijk te lang en weet niet te overtuigen, net als de verplichte romance die ook weer in (bijna) iedere superheldenfilm er geforceerd in zit gepropt.
Ondanks dat ik de extended cut had bekeken, voelde het toch aan als of de meeste dingen niet goed werden uitgewerkt.
De special-effects waren over het algemeen wel goed gedaan.
Mirckje
Een film die op bijna alle vlakken tekort schiet. Vooral het verhaal, wat toch een sterk punt van een op een comic gebasseerde film moet zijn, was waardeloos. De dialogen inhoudsloos, de humor te makkelijk.
De karakters waren oninteressant en erg oppervlakkig. Het verhaal had weinig opbouw en cliche matige dingen. Daarnaast was het ongeloofwaardig en klopten een aantal dingen ook niet zoals de eerste kennis making met die alien dat hij het vrij gewoon vind om een alien ship te vinden en vervolgens gelijk weet dat hij hem moet redden en daarna ook nog een blikje emotie weet open te trekken terwijl hij niks met die alien heeft.
De animatie was wel weer goed gedaan wat ook het enige was. De ontwerpen en het gebrek aan fantasie en geloofwaardigheid daarvan waren een beetje lachwekkend. Een wapen hebben waar je alles mee kunt maken wat je kan bedenken en wat hij dr van weet te maken zijn vliegtuigen, auto's en een grote vuist. Wel grappig maar vrij teleurstellend, wat deze film prima samenvat.
DragQueen
Goed verfilmde Comic. De verhaallijn is goed, maar soms iets te haastig. Ryan Reynolds speelde verder een prima hoofdrol. Vermakelijke film. 3 Sterren.
Flipman
Was het resultaat van deze productie dan tegen alle verwachtingen in? Ja en nee.
Nee, want met stripverfilmingen wil men gewoon incashen. Veel visueel geweld, een emotioneel verhaaltje -deze film heeft mij echt veel teveel Daddy Issues- en een 'moraal' -volgens mij weet Hollywood niet eens hoe je dat woord spelt.
Ja, want ik had van een regisseur als Martin Campbell -wiens Casino Royale ik briljant vind- wel wat beters verwacht. De cast bestaat grotendeels uit gerenommeerde acteurs en ze maken er allemaal een potje van. Natuurlijk zitten er vermakelijke stukjes in maar dat betekent niet meteen dat we een goeie film voorgeschoteld hebben gekregen.
En bovendien, zoals ik al zei, zitten hier veel teveel Daddy Issues in; al die verwijzingen naar Hal's overleden vader: Was ik maar zoals m'n vader/Was jij maar zoals je vader/had je vader dit gewild?/mijn vader was nooit bang/ik ben m'n vader niet/ik ben niet zoals m'n vader/blablablablablaaaaaa. Daar heb ik ecvht zo'n gore rothekel aan! Vier op de vijf keer maakt dit een film namelijk helemaal knudde, als aan zoiets continu gerefereerd wordt. Bah!
En ook de hele discussie over bang zijn en wel of niet weglopen voor je verantwoordelijkheden en al die meuk deed m'n tenen kromtrekken. Evenals de training waaruit aanvankelijk blijkt dat de ring zich zou moeten hebben vergist omdat Hal niet opgewassen is tegen de taak om een Lantern te zijn; wij als kijker denken dan natuurlijk meteen dat de wereld ten dode opgeschreven is omdat Sinestro en Kilowog het ONMOGELIJK FOUT KUNNEN HEBBEN!!!!!!! Oh nee wacht, Hal blijkt het WEL te kunnen, wie had DAT nou gedacht?!?!?! Nee, dan is zo'n film mij volledig kwijt. Meeleven is dan echt niet meer mogelijk.
Oh, en wie had gedacht dat Sinestro uiteindelijk voor het Kwaad/de Angst/Duisternis zou gaan kiezen?? Ik bedoel, met zo'n uiterlijk en naam alleen al, echt onmogelijk om voor je te zien, toch??
OK, paar keer gelachen maar verder is dit compleet prut. Zonde van m'n tijd.
Sweenie.
Normaal hou ik niet van dit soort films. Maar deze vond ik wel leuk om een keer gezien te hebben.
Nicole0610
Ook niet echt mijn genre, maar best leuk, 's nachts in het vliegtuig.
Timothyvdmeer
verschrikkelijk slecht ook weer niet maar de film miste wel een lekekre vaart om meegetrokken te worden. Vind het een kleine voldoende.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

X-Men: Days of Future Past
Actie / Sciencefiction, 2014

The Love Parade
Komedie / Muziek, 1929
dc comicstransformatiesuperheldgebaseerd op stripbuitenaards wezenalien infectionmagical objectprotector based on graphic novelsuperkrachtorigin 3d