Green Lantern (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 114 minuten / 123 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Martin Campbell
Met onder meer: Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard
Releasedatum: 4 augustus 2011
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Green Lantern
"In our darkest hour, there will be light."
Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Green Lantern (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Abin Sur
Kilowog (stemrol)
Tomar-Re (stemrol)
Davido
Ik vond het een gave film. Goede verhaal lijn. Ben niet bekend met het verhaal maar alles was me snel duidelijk. Gave effecten en mooie beelden. Vond het maskertje wat laf... Maar ach.
Ik kijk uit naar een deel twee! Hou wel van dit soort films!
cantforgetyou
- 1954 berichten
Dit was niet zo'n goede film. Veel special effecten zagen er erg nep uit. Soms zaten er wel goede effecten in. Het verhaal vond ik ook niet zo sterk. Ryan is een leuke kerel om naar te kijken, maar in deze rol niet zo denderend. 2 sterren. Sorry.
m1chel
- 1948 berichten
Onoriginele held.
Aardige superheldenfilm die nergens uitblinkt in originaliteit, maar evengoed vermaakt. De Green Lantern mist dan wel de heldenstatus van een Batman of de humor van een Spiderman, je hoeft niet altijd uniek te zijn om toch te kunnen scoren. Gelukkig kent deze held een beetje zelfspot. Verder komen alle clichés voorbij en is dit niets meer dan platte personages in een plat verhaal vol platte actie. Gelukkig kan de kijker het 3D-brilletje opzetten voor de broodnodige diepte.
Goed.
Al DeNiro
Ik heb me wel vermaakt door de groene-effecten, Parallex en humor van Rynolds.
Macmanus
Lopende band werk.
Je merkt gauw genoeg of een maker er een beetje zin in had of niet. Raimi had zin in Spider-Man, Nolan had zin in Batman, Campbell had duidelijk geen zin in deze film. Hij verteld het verhaal, hij heeft een professioneel team. Maar er zit geen greintje ziel in de gehele film. Ook Reynolds lijkt hier een typische keuze te hebben gemaakt voor een beginnende ster. We zagen al in Entourage dat het nooit kwaad kan om een superheld te worden. Het maakt het allemaal wat lafjes en zo weer vergeten. Ook jammer om het deels in space en deels in de ruimte te laten afspelen. Bij Thor werkte dat ook maar matig. Daardoor wordt je steeds tussen twee stijlen gebracht. Als de hele film zich in de groene wereld had afgespeeld. Kon dit op zijn minst nog een leuke campy film kunnen worden. Maar zelfs dat zit er niet in.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Soms ben ik aardig en zeg ik 'sorry', omdat ik niet te negatief wil overkomen.
Martijn NT
Gwoon een lekkere film om in de luie stoel naar te kijken. Maar goed dat ik deze film als eerste van de 3 stripboekhelden films heb gezien. Anders had ik deze film niet gekeken. De andere films zijn captain america en thor. Deze film is toch wel een "sterretje"beter. Niet zo goed als "the dark knigt" maar wel beter als spiderman. Gewoon een goede film die 4 sterren krijgt.
Lennert
Precies wat ik had verwacht en niets meer. Ryan Reynolds kan ik doorgaans niet uitstaan, maar hij komt er uiteindelijk toch best mee weg in deze film. Niet dat dit heel moeilijk is, want de rest van de cast is of compleet ongeinspireerd, of dermate onder de make-up/CGI, dat praten over hun performance ook al zinloos is. Dit laatste is overigens wel meteen het grootste minpunt van de film, ik heb sinds tijden niet meer zo'n enorme hoeveelheid slechte designs en kitsch bij elkaar gezien!
Ik ben met de meeste superhelden wel enigszins bekend, dit was echter bij The Green Lantern niet het geval. Viel me wel meteen op dat dit verreweg het lijpste verhaal heeft van de comicbook verfilmingen die ik de afgelopen jaren heb gezien. Gelukkig werkt dit tegelijkertijd ook wel in het voordeel van de film, want serieus moeten we het allemaal absoluut niet nemen. Als je door de slechte special effects en het non-existente acteerwerk heenkijkt, is er in ieder geval best nog wat te lachen en verveelt het ook weer niet echt.
david bohm
Prima kijkbare film met een voor mij tot dusver onbekend fenomeen The Green Lantern, niet te verwarren met The Hulk of The Green Hornet. Het verhaal is tja vergezocht maar onderhoudend en het is prettig kijken naar Ms Blake Liveley.
erik1677
Nee dit is het helemaal niet.
Een beetje slapjes allemaal, en ziet er soms echt niet uit.
Best wel een waardeloze film eigenlijk.
boemboem27
gewoon aanzetten niet nadenken dan is ie te pruimen
zijn betere MG films
shadowboxer
Ik beschuldig de makers van deze film ervan, waarvan de Lanterns Hal beschuldigden; een gebrek aan creativiteit. Als alles mogelijk is, kom je met dit? Ik had me behoorlijk verheugd op een over-the-top-save-the-world scenaria, maar slappe thee. Superzonde.
Vinokourov
Af en toe zat ik met de
-grijns naar deze film te kijken. Het was behoorlijk corny, wat Ryan Reynolds in kikkertenue allemaal uithaalde! Echt heel super is deze standaard comic-verfilming dan ook niet. Maar goed, ik had ook niet zulke hoge verwachtingen en sommige truukjes van Reynolds waren nog wel okee om aan te zien.
Zeriel
Mooi pakje.
Voor de rest is de film slappe hap, op wat momentjes na. Parallax werkt vooral op de lachspieren. Vrij fantasieloos, zoals bijna alles in deze film.
Fryce
Ik moet zeggen dat ik iets gruwelijks had verwacht. Viel me best mee, prima popcorn knaller die niet echt goed te noemen is, maar zeker ook niet gruwelijk.
candymancandyman
Geinige superheldenfilm met genoeg actie en vermaak. Ik kende dit figuur nog niet uit de marvelfabriek maar vond het wel oke.
Man, dit ziet er niet uit. Slechte film die me totaal niet kon boeien. Het ziet er ook allemaal zo kitcherig uit trouwens en ik heb niet veel met die buitenaardse wezens. Een beetje zelfspot mag ook wel en ik mis hier gewoon helemaal de nodige humor. Niet voor mij dus.
Feanatieke
Zou er nog wel een deel 2 komen? Matig ontvangen deel één. Jammer, ik heb in tegenstelling tot veel anderen wel genoten.
Naomi Watts
Herziening en dit maal de extende cut.
Ondanks dat de Extended Cut al een vooruitgang was op de theatrical heeft de herziening toch tot stemverlaging geleid. Het bronmateriaal is sterk en qua design wil het nog wel eens veel eer doen aan de comics. Vooral de scenes op Oa zijn zeer sterk gedesigned maar op andere momenten is het resultaat weer uitermate teleurstellend. Ryan Reynolds is prima en Blake Lively is de ideale love interest. Wat is die vrouw damn fine.
Toch mist de film een ziel en ook narratief is het één grote chaos. Ook willen de scenes op Oa en die op aarde niet aarden in de combinatie en voelt de film hier vooral erg fragmentarisch aan. Ook de actiescenes blinken uit in knulligheid. Al is het grote euvel de regie waardoor eigenlijk alles net niet is. Spijtig.
Masterbrain
Ongelooflijke smet op de rekening , zo kan je deze film het beste beschrijven.
KijkopFilm
Ik denk het wel, je ziet dat die man met dat rode gezicht nog de gele ring om doet. Nou wordt het een beetje een lord of the rings verhaal
m1701
Leuke film, visueel ook wel erg mooi,
alleen soms wat langdradig....
Leuk voor een x
WanderingStar
Green Lantern had ik alleen v gehoord dankzij dr. Sheldon Cooper..
Best leuk om te kijken, maar omdat alles zo plotseling ging had ik te weinig tijd, voor mijn gevoel, om affectie met de helden op te bouwen.
Wat bij mij al zeer matig lukt als het Blake Lively betreft. Ik vind haar onvoorstelbaar mooi om te zien, maar haar acteren werkt me op de zenuwen.
En Renolds.. Tja. Ligt t aan hem? De regie? Scenario?
Vlak ervoor The Incredible Hulk gekeken.. Misschien had ik dat beter andersom kunnen doen.
Haha ben sowieso verkeerd om bezig wat dat betreft, want ik begon met Watchmen..
Al met al best leuk om gezien te hebben (mooie kleur groen!), maar t geheel had weinig diepte voor mij.
Nickske1912
Tijdje geleden Captain America gekeken en ik vond deze Green Lantern al een stuk vermakelijker. Toch is die superheldenzooi niet mijn ding, en dat gaat het waarschijnlijk ook niet worden.
missl
Flauw, het masker slaat nergens op, de special effects zijn wel prima maar het verhaal niet.
Leno
Ongeinspireerde, wat saaie film met oninteressante karakters en een matige uitwerking van het gegeven, wat in deze film echt stupide overkomt. De special effects zijn ook matig en wat de film verder ontbreekt is een leuke badguy.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

X-Men: Days of Future Past
Actie / Sciencefiction, 2014

The Love Parade
Komedie / Muziek, 1929
dc comicstransformatiesuperheldgebaseerd op stripbuitenaards wezenalien infectionmagical objectprotector based on graphic novelsuperkrachtorigin 3d