• 9.376.798 stemmen

Green Lantern (2011)

Actie / Sciencefiction | 114 minuten / 123 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 114 minuten / 123 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard

Releasedatum: 4 augustus 2011

Plot Green Lantern

"In our darkest hour, there will be light."

Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

Hal Jordan / Green Lantern

Tom Kalmaku

Kilowog (stemrol)

Tomar-Re (stemrol)

wimnoot

Van alle DC verfilmingen kijk ik naar deze nog het meest uit! En Captain America die ook.

Coole foto's

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik kan er naast zitten, Green Lantern is nooit echt mijn ding geweest, maar was hij in Justice League geen zwarte?

AchmedATM

Haha, ja die was zwart maar zoals in de beschrijving staat "Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns" meervoud

avatar van Metalfist

Metalfist

Ach zo, er is dus een heel team van

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ryan Reynolds Laat maar komen!

avatar van Justice4All

Justice4All

Metalfist schreef:

Lees Wikipedia. Daar staat alles in over Green Lantern. En ja, je hebt gelijk, maar hij was -geloof ik- de vierde Green Lantern. En Rayn Renolds speeld de tweede Green Lantern.

AchmedATM

Ik heb me kort geleden ook zitten verdiepen in Green Lantern (was nooit echt een super fan) maar die universum is erg groot, ze hebben genoeg lore voor nog 5 sequels als dit een hit wordt

avatar van supermovieman

supermovieman

De belangrijkste Green Lanterns op een rijtje:

Alan Scott

Hal Jordan (deze)

Guy Gardner

John Stewart (Justice League)

Kyle Rayner

Still en nog ééntje

• 2041 berichten

Tja... de zóveelste superheldenfilm . Begint dat nou onderhand nog niemand te vervelen? Hoeveel hebben we er nou al wel niet die verfilmd zijn?

Gelukkig is het nog wel van DC comics, ik heb altijd het idee dat die wat beters leveren dan Marvel. En de regisseur is Martin Campbell... wisselende regisseur, alhoewel hij wel wat bewezen heeft met Casino Royale. Ik wacht af, maar tot nu toe loop ik nog niet echt warm.

wimnoot

Als je niet van superhelden films houdt dan wens ik je veel succes, er staan er nog zeker een stuk of 15 aantekomen. Van X-men origens tot Ant-man , Avengers een Spiderman reboot tot Captain America!

• 2041 berichten

Oh, nee, ik vind superheldenfilms wel leuk. Zie mijn top 10, The Dark Knight staat nummer vier, maar ik vind dat het genre de laatste tijd nogal uitgemolken word. Het is een beetje van: 'Oh, die dude heeft wel succes met zijn superheldenfilm... hmm... laat ik er dan ook maar een gaan maken.' En zo blijft er bijna geen regisseur meer over die géén marvel of DCcomics product op zijn naam heeft staan.

wimnoot

Meestal worden de regisseurs gekozen door de studio van Marvel of DC en dat is vaak best een eer. Het is niet zo dat een regisseur zegt geef mij de verfilming van bijvoorbeeld Wasp (waar ze nu ook aan bezig zijn) maar even, staat wel leuk op mijn CV.

• 2041 berichten

Oh, oke, zit dat zo in elkaar . Mja... dan nog vind ik dat het nogal uitgemolken word. Het is ook elke keer hetzelfde formuletje: een doodnormaal iemand krijgt op de een of andere manier superkrachten, het heroïsche personage besluit om ze te gebruiken voor het goede, hij krijgt een andere bovennatuurlijke vijand, hij verslaat die en krijgt het meisje. En voor een paar keer is dat leuk (denk niet dat ik niet genoten heb van Spider-Man of Batman), maar nu blijven ze maar komen.

wimnoot

Ja goed, het Comicbook wereldje heeft heel veel van dat soort verhaaltjes verzonnen, maar ze gaan toch niet allemaal zo. Bijvoorbeeld Batman heeft nooit echt het meisje gekregen, het is telkens een andere, zou me niet verbazen als hij in deel 3 met Vicky Vale aanpapt..

In brightest day, in blackest night,

No evil shall escape my sight

Let those who worship evil’s might,

Beware my power… Green Lantern’s light!

Sorry... Maar ik schiet even vol.

Wat prachtig!

avatar van Minotaures

Minotaures

wimnoot schreef:

In brightest day, in blackest night,

No evil shall escape my sight

Let those who worship evil’s might,

Beware my power… Green Lantern’s light!

Vind het wat hebben. Hoe superheldisch poëtisch

avatar van dominion

dominion

kan niet wachten

avatar van Thorongil

Thorongil

De enige superheldfilm voor 2011 die me interesseert.

Eindelijk komt deze bekende DC naam naar het scherm. Ben wel nog niet helemaal zeker van Reynolds. Hij blijft me herinneren aan de Deadpool van Wolverine, ook speelde hij al in de barslechte Blade:Trinity. Waarom konden ze niet een getalenteerde acteur zoeken, die nog geen comic-figuur gespeeld had?

Officiële site gelanceerd.

avatar van 009

ging Sam Worthington normaal the green lantern niet spelen,

of ben ik verkeerd?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Trailer valt tegen. Reynolds lijkt weer zichzelf te spelen en te weinig Hal Jordan. CGI tot dusver is matig en ook alhoewel ik bekend ben met de Green Lantern comics, heb ik het gevoel dat mensen die dat niet zijn geen flauw idee hebben wat er nou allemaal precies aan de hand is.

wimnoot

Er zit inderdaad die komische Ryan Reynolds kant aan het karakter van Hal Jordan, maar of dat in de comic ook zo is weet ik niet.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

In de comics is Hal Jordan wel arrogant en speels (met name voordat hij Green Lantern werd), maar dat werd nooit echt gebracht als een komische noot. Meer iemand die veel potentie heeft maar nog vooral moet leren om dingen serieus te nemen. Wellicht dat die character arc ook terug komt in de film en hij langzaam wel serieus wordt maar toch heb je met Reynolds altijd het gevaar dat hij teveel zichzelf blijft.

avatar van sofripa

sofripa

Trailer gezien, wordt vast fijn hersenloos vermaak.