Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Christina Aguilera, Cher en Kristen Bell
Releasedatum: 16 december 2010
Bekijk via Videoland
Plot Burlesque
"It takes a legend... to make a star"
Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.
Tess
Nikki
Sean
Natalie
queenie
Aardige film. Zit flink wat muziek in. Cher en Christina kunnen beide goed zingen.
cordiacovens
christina aquilera kan goed zingen, o wacht dat wist ik al..als je het leuk vind om daar naar te luisteren en mooie vrouwen te bekijken dan is burleque een aanrader..voor het showeffect en het nogal voorspelbare verhaal bedank ik m'n vriendin dat ze me hier mee naartoe heeft genomen
voor de zang en het niet echt saai worden krijgt de film 2 sterren.
[x]ongeschikt
Dus zeg maar een soort Showgirls, maar dan 'clean'
Legs extended, boobs up
Zal ik dan maar de eerste fatsoenlijke review plaatsen? Mijn grootste verwachting van het jaar, mijn favoriete artiest of all time in de hoofdrol en ik ben een enorme Burlesque fanatic. Dan nog eens op Aguilera's dertigste verjaardag een bios bezoekje brengen, lijkt erg perfect. Was dat het? Zeker wel. Zelfs de kanttekeningen die ik verwacht had (preuts en visueel niet zo sterk) waren ook totaal niet aan de orde. De vergelijking met andere musicals is natuurlijk een open deur maar toch wel op zijn plaats. Vooral veel raakvlakken met Luhrmann's Moulin Rouge, dat was een visueel spektakel maar Burlesque doet het toch veel beter. De kitsch wordt vervangen door sterke exposities, sterke decors, magistraal kleurengebruik en originele songs. Oh en had ik al genoemd dat er in Burlesque een echte vocaliste zit, en daarbij krijg je Cher er nog bij. Burlesque is wat mij betreft geen ode aan Moulin Rouge, maar een heerlijke fuck you.
Een musical is een goed podium om het lekker style over substance te houden, dat doet Antin dan ook en doet hij met verve. Visueel echt prachtig (en dan heb ik het niet alleen over het feit dat de mooiste vrouw op deze aardbol de hoofdrol speelt). Sterke aankleding, prachtige decors en geweldige kostuums. Burlesque weet een hele nostalgische sfeer te creëren en verdient de titelnaam zeker. Erg veel fijne scenes gezien, vooral de "Express" scene, "Show Me How You Burlesque" scene en de "Bound to You" scene zijn van ongekende klasse. Waarvan die laatste misschien wel één van La Aguilera's beste nummers is. Sterkste vind ik toch wel de introductie van haar stem in de Burlesque lounge waar ze "Tough Guy" ten gehore brengt, indrukwekkend en werkelijk kippenvel. Ik ben al jarenlang een enorme fan maar toch blijft haar stemgeluid keer op keer overweldigend, dit is gewoon menselijk onmogelijk. Vooral bij zo'n kleine blanke vrouw. Ze komt nog beter tot haar recht dan op groot scherm + DTS geluid. Een ervaring op zich.
De cast is erg fijn, met bekende gezichten als die van Gigandet, Bell, Hough, Cher en Dane. Maar Tucci en Aguilera stelen toch de show. Veel chemie tussen de cast ook, vooral Aguilera en Gigandet hit it off. Wat een charisma ook bij beiden. Als ik niet beter wist dacht ik dat Gigandet de man was waardoor Aguilera's huwelijk op de klippen gelopen is. Eerstgenoemde stelt nooit teleur maar Aguilera houdt meer dan stand in haar acteerdebuut. Ze is geloofwaardig en op momenten toch behoorlijk indrukwekkend. De aankleding is magnifiek, geweldige kostuums (die rode jurk van Christina
) en vooral veel sex-appeal. Ik was bang dat dat niet het geval zou zijn maar de seksuele lading is toch enorm dik in orde. Veel cleavage, pikante kostuums en mooie mensen. Aguilera weet als geen ander hoe je seks uitstraalt, ze heeft het praktisch zelf uitgevonden. Het camerawerk is niet bijzonder maar wel sterk, vooral het gebruik van close-ups is erg fijn (vooral bij zo'n prachtige vrouw als Christina) en ook de kadrering vond ik erg sterk. Best gewaagd op momenten maar met convenient censuur maar hierdoor niet minder sexy. Zoals Aguilera die nude gaat maar dan wel erg convenient voor die spots staat
. Al is het uitzicht nog meer dan prima. De awkward humor is ook erg op zijn plaats (die pyama van Gigandet
De production value is enorm hoog. Sterke songs, Aguilera bewijst waarom ze door kenners gezien wordt als één van de grootste vocalistes en de cinematografie doet de rest. De nummers hebben zo'n hoge show value, heerlijk tempo en voelen enorm swingend aan. Aguilera en co. weten je als kijker helemaal mee te nemen in het enthousiaste, want daar is ze goed in, entertainen. Naast de heerlijke catchy shownummers "Express", "Show Me How You Burlesque" en "Tough Lover" staan ook de kleine intieme nummers met Christina's "Bound to You" en Cher's "You Haven't Seen The Last of Me", erg fijne die afwisseling en ook die zijn behoorlijk indrukwekkend. naast als dit spektakel hebben we ook nog bepaalde subplotjes (Cher's financial troubles en het loveplotje tussen Gigandet en Aguilera), ook al zijn ze niet origineel en clichematig, ze werken wel gewoon. De transformatie van Christina van simpel boerenmeid tot diva is ook erg tof. Als 'normaal' meisje is ze ook erg leuk moet ik zeggen, ik waande me weer in 1999
. Fijne symboliek met haar look change door haar carriere heen.
Visueel erg sterk, vocaal briljant, sterke songs, show gehalte is erg hoog, erg sexy, een cast die weet wat ze doen en werkelijk een oogverblindende Aguilera. Het totaalplaatje staat als een huis, en doet alles wat je van een musical verwacht. Burlesque is meer dan een musical, wat mij betreft de sterke filmische musical up-to-date. En truth be told, het werkt wel mee dat ik een enorme Aguilera fan ben. Al denk ik niet dat Burlesque ooit de waardering krijgt die ze verdient (zoals bij Moulin Rouge bvb) daarvoor is de dislike/hate base van Aguilera te groot. Their loss. Ik ben onder de indruk, en die top 10 plaats is dik verdient, al komt hier ook wel persoonlijk sentiment bij kijken.
Rianneke_Dan
En bedankt hé
AHWA
Je bent een fanboy of je bent het niet he?
Elineloves
Interessant stukje Naomi Watts, dat maakt helemaal nieuwsgierig! Blij te lezen dat het niet zo preuts is.
Naomi Watts
De in mijn genoemde intieme nummers van Christina Aguilera (Bound to You) en Cher (You Haven't Seen the Last of Me) toch twee terechte Golden Globe nominaties.
TragieStar.*
@Naomi Watts:
Hopelijk ervaar ik de film ook zo, en een hele mooie recensie !
Naomi Watts
Dank, en voor fans kan dit bijna niet tegenvallen. Verwacht er verhaaltechnisch niet te veel van, maar daar zijn musicals ook niet voor natuurlijk.
Metalfist
Mooie recensie waardoor ik nog benieuwder ben geworden. Vooral de vergelijking met Moulin Rouge trekt me erg hard aan. Is de rol van Bell wat de moeite of gaat alle aandacht naar Aguillera?
Bedankt
. Niet gelijk teveel van verwachten hoor, ik denk dat ik één van de weinige ben die deze werkelijk beter dan de kitch van Luhrmann.
Het is vooral Aguilera, al komen de Bell fanatics ook wel aan hun trekken, al is haar screentime wel beperkt. Wel heeft Bell een fijn optreden, met een doorzichtig kostuum, push-up bra en is die sequence ook erg fijn geschoten. Ook dat vind ik fijn aan Burlesque, de dans sequences worden gewoon goed in beeld gebracht, sterke kadrering en is het niet zo'n chaotische puinhoop als in veel musicals.
wessey
een zeer goede film in zijn genre, lekker dat musical feeling en misschien zijn er mindere punten aan te vinden als je gaat zoeken. Maar ik heb niks gezien dus ik geef er gewoon 5.
super mooie film.
Metalfist
Bedankt
Hmm, dit moet ik toch ook maar eens dringend gaan bekijken heb ik de indruk
'' Well Alice, Welcome to Wonderland. ''
Deze film zat vol verrassingen. Ik ga niet zeuren over het gebrek aan een (goed) verhaal. Het is tenslotte een musical, en het vlakke verhaaltje dat we al heel vaak hebben gezien, dat van een jonge vrouw die haar stoffige en saaie dorpje gaat verlaten om het geluk te vinden in een paradijs als L.A., nemen we dan voor lief. Daarbij komt ook dat het verhaal zo voorspelbaar is als wat. Is dit storend? Nee, niet echt. Het wordt met flair en charme neergezet. Dat het af en toe herinnert aan films als Step Up 3 en Coyote Ugly, vergeten we dan ook maar even.
Deze film moet het ook helemaal niet hebben van het verhaal, en het is helaas ook niet zo dat de karakters flink uitgediept zijn, maar de personages zijn wel stuk voor stuk interessant en leuk. Natuurlijk draait het verhaal grotendeels om Aguilera en Cher, maar mijn hart werd gestolen door andere acteurs. Stanley Tucci, ik noem hem even de oudere look-a-like van Maik de Boer, steelt de show wat humor betreft. Heerlijk personage die zo nu en dan voor een komische noot zorgt. Ook Alan Cumming, de extravagante gastheer is een leuke verschijning.
De andere 'belangrijkere' personages waren grote, en fijne verrassingen. Vooral Cam Gigandet heeft mijn hart gestolen. Wat een heerlijke, knappe, charmante, mooie en lekkere kerel is dit zeg! Voor de meiden is dit wat Aguilera (en alle andere dames die in een te kort slipje rondparaderen met hun kontje in beeld) voor de mannen is. Wat een eye-candy! Helemaal verrast was ik toen Eric 'McSteamy' Dane in beeld verscheen. Wellicht heb ik dit maanden geleden wel in de trailer gezien, maar ik kon me niet herinneren dat hij een rol had in deze film.
De meiden zijn sexy as hell. Kristen Bell en Julianne Hough waren natuurlijk ook een lust voor het oog. Soms nog sexier dan de grote ster Christina. Speaking of Christina: ze doet het absoluut niet slecht. Af en toe mocht het voor mij wel ietsie minder, zeker wanneer ze haar brullende strotje opentrok, maar over het algemeen heeft ze me niet teleurgesteld. Ik merk wel dat ik haar meer kan waarderen bij de rustigere, persoonlijkere en meer ingetogen nummers. Maargoed, dit is mijn persoonlijke smaak en zegt verder niets over haar als zangeres, want zingen kan ze.
Cher heeft niet heel veel gezongen, maar haar ballad bezorgde me kippenvel. Je moet van haar stemgeluid houden, en ze heeft mij zeker weten te overtuigen. Vond het wel erg jammer dat er geen duetje was tussen haar en Christina, daar had ik me toch wel een beetje op verheugd.
Er was enkel wel één punt waar ik me telkens opnieuw aan stoorde. In het begin was het duidelijk dat er geplaybackt werd. Dit is ook meerdere keren duidelijk naar voren gekomen, maar wanneer er 'live' gezongen werd, was het verschil niet zichtbaar. Christina had bijvoorbeeld geen microfoon o.i.d., wat het al iets ongeloofwaardiger maakte. Toen het geluid ook niet synchroon liep met het bewegen van haar mond, was dat toch wel de druppel. Erg jammer, zeker wanneer je daar op gaat letten. Waarom hadden ze Christina niet zichtbaar een microfoontje gegeven? Niet zo'n ding die ze in haar hand moest houden, maar gewoon een oortje? Met haar felle stem en brullende uithalen was het soms moeilijk te geloven dat zij EN live zong, EN dat de mensen achter in de zaal haar zouden horen terwijl er ook nog genoeg rumoer was. Maar enfin, dit zijn details, maar wel een gevalletje 'een beetje jammer'.
De beelden zijn natuurlijk schitterend. Mooie, felle kleuren, goed gekozen locaties en decors, en over sfeer valt ook niet te klagen. De meeste nummers ben je vergeten wanneer je buiten staat, maar die wat je bijblijven, zijn ook direct goed (Met name de ballads).
Hoe dan ook, een film met een verhaal dat weinig om het lijf heeft toch zo'n hoog entertaining gehalte meegeven, is een pluspunt. Hoewel de film voor mij makkelijk 30 minuten korter had mogen duren, is het nergens vervelend langdradig geworden.
Vermakelijke muziekfilm vol mooie meiden en een knappe kerel waar menig vrouw spontaan een mini-orgasme van krijgt, met een goede balans tussen humor en drama. De kostuums, de flitsende (bijna MTV videoclip achtige) beelden, de erotische dansjes en de leuke personages zijn zeer zeker de moeite waard.
Naomi Watts
Fijn dat ie beviel. Cummings helemaal vergeten te noemen, leuke rol was dat. Gigandet is een charismatische kerel (in Twilight na dan
), en tuurlijk moeten de vrouwen ook hun eye candy krijgen (aangezien de mannen vooral goed aan hun trekken komen terwijl het toch voornamelijk vrouwen zijn die in het publiek zitten). Die continuity mistake van dat oortje of mini mic was mij nog niet opgevallen. De playback van Christina is wel out of sync op momenten inderdaad, maar laten we het erop houden dat het komt omdat ze het niet gewend is. Dan hadden ze Britney maar moeten casten
. Vocaal komt Christina inderdaad beter tot haar recht bij ballads maar bij up-tempo zie je aan alles dat het ook een entertainer pur sang is.
Elineloves
Ik kan me hem in Twilight dus helemaal niet herinneren, zometeen maar eens googlen. Wat vooral klasse is aan Christina, is dat zij zo natuurlijk en soepel beweegt, alsof ze al jaren in een dergelijke club werkt. Het lijkt haar zo goed af te gaan, terwijl het natuurlijk kei- en keihard werken is geweest. Denk dat weinig andere actrices haar dit na zouden doen, om dan toch geloofwaardig te blijven. En sowieso, sexy blijven zonder te hoerig te worden, is ook een kunst. De kostuums waren soms een tikkeltje op het randje, maar god, die lijfjes mogen en kunnen het hebben hoor. Je vraagt je af waar die meisjes hun ingewanden bewaren, zo'n wespentaille hebben ze.
soom
Ik ben benieuwd, ga er, als het weer het toelaat, vrijdag heen
! (vooral na de recensies/meningen/stukken van Naomi Watts en Elineloves, natuurlijk).
Elineloves
Veel plezier alvast soom! Hoop dat je het niet storend vind dat het allemaal zo sexy (en naar de geile kant) en bloot is, maar de Twilight knul maakt veel goed.
blokkedoos
Heerlijke film en echt genoten van alle liedjes en spektakel! En.. ik heb een nieuwe lover erbij.. Gigandet! Pyjama scene was geniaal en met vriendinnen lagen wij helemaal in een deuk. Wil je nog een koekje?
*Denkt terug*
*Zwijmelt weg*
Oh...
Gimme that cookie!
Geweldige, memorabele scène!
miepke
Inderdaad.
Ik ben ook helemaal verslaafd aan de soundtrack.
wwelover
Ik had niet verwacht dat ik deze film zo leuk zou vinden, maar ik moet bekennen dat Burlesque echt een hele toffe film is. Verhaal is misschien wat voorspelbaar is cliché, maar het heeft ook wel weer wat. De muziek is uitstekend, ookal ben ik absoluut geen fan van Cher. En de humor is ook fijn. Mooie decors ook. Misschien meer een vrouwenfilm, dat wil ik best toegeven, maar deze zou zo maar eens in mijn top 10 van 2010 kunnen komen.
De film heeft ook een uitstekende cast. Cher is echt niet mijn ding,maar ze doet het aardig. Maar ja ik vind haar stem gewoon niet zo mooi. Maar ik was echt onder de indruk van Christina Aguilera, ik had mijn vraagtekens of ze kon acteren, want ze zal niet de eerste zijn die beter niet de switch naar acteren had kunnen maken (zoals Madonna en Jeniffer Lopez). Echter Christina was echt heel goed, en daarnaast zag ze er onwijs mooi uit. Verder was de rol van Stanley Tucci ook briljant, hele fijne acteur om te zien en de rol paste hem precies.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Ik heb geen idee waar al deze positieve reacties vandaan komen... in Britney's Crossroads zitten minder clichés en die wordt al zwaar afgekraakt op deze site.
Christina is leuk, maar niet overtuigend als jong, onzeker zangeresje. Acteren gaat haar redelijk af, maar ik kijk liever naar Kristin Bell, Stanley Tucci en Eric Dane - die dan weer worden afgescheept met slecht geschreven rollen. Sowieso vond ik het verhaal niet van al te hoge kwaliteit, om niet te zeggen: dun. En waar die solo van Cher voor nodig was is me een raadsel.
Ook jammer: ik heb er niet veel verstand van, maar het burlesque-element werd matig uitgewerkt. Ik heb er hier en daar wat over gelezen en het is wat heb ik begrepen heel anders dan hoe het in deze film wordt gebracht. Hier is het vrij braaf, op een voorzichtige striptease na.
Saai.
Naomi Watts
Tournée zal ik dan eens proberen. Lijkt me meer jouw cup of tea, een realistischere schets van het new burlesque. Ik heb best veel (neo) Burlesque gezien, en het is inderdaad erg mild. Veel te weinig nude in deze film en leunt meer tegen het suggestieve seksuele aan (waar Aguilera trouwens wel een expert in is). Ook laten ze de humor die in veel Burlesque performances zit hier achterwege (zie je nog wel eventjes terug in die performance van Cummings). Deze film is niet zo gewaagd als Burlesque werkelijk is, al is het wel een goede weergave waar Burlesque voor staat. Al is Burlesque veel minder braaf dan hier, al vind ik dit voor een Hollywood productie toch nog een flink hoog 'tease' gehalte hebben.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Dat laatste wat je zegt, over het 'tease'-gehalte, klopt absoluut... viel me honderd procent mee. Tournee ga ik proberen te zien, had er al over gelezen en lijkt me erg interessant.
Latino24
De scène waarin La Aguilera de met een Golden Globe genomineerde power ballad "Bound To You" zingt is ADEMBENEMEND mooi. Ik hoop dat deze track ook een Oscar nominatie krijgt en deze vervolgens binnen sleept.
soom
I am beautiful in every single way..
Pot-vol-deksels, zit ik net een stuk tekst te typen, druk ik m'n hele tekst weg, op de een of andere manier, en kan ik weer opnieuw gaan beginnen. Erg fijn.
Maar goed. Christina is knap, ze kan geweldig zingen. Wat ik al wist, door nummers als Beautiful, Reflection, en haar eerdere werk, heel in het begin (Genie in a Bottle). En wat een dijk van een stem ook, natuurlijk. Las net heel even op imdb dat ze vier octaven haalt, en dat is ook wel merkbaar te horen in de film. Kreeg echt kippenvel van een paar zangmomenten.
Burlesque leunt dan ook volop op haar, en ze kan het ook echt, acteren. Ze is niet zomaar een zangeres die wel even een filmpje ertussen door doet, dit is echt best goed gedaan. Wat ben ik onder de indruk van haar performance in deze film. En samen met Cam, is ze ook echt lief. Cam speelde natuurlijk in Twilight en the Unborn, en hoewel ik hem daarin wel leuk vond, hij is daarin niet het belangrijkste. Wat jammer is, want hij kan wel echt iets, is een getalenteerde man. Ik zou hem graag in een hoofdrol willen zien, waar hij iets meer kan laten zien, van wat hij kan.
Mooie aankleding, mooie dramatische stukken, mooi einde. Laura vond het eindnummer ook mooi, ze zei dat ze het een gave film vond. Cam vond ze mooi, met z'n buik, hóewel hij wel iets meer had mogen trainen van haar.
Deed me hier en daar aan Coyote Ugly denken. Hoewel Coyote Ugly op alle punten wel een iets slechtere film is, dat wel. Maar ik haast me, om meteen daar aan toe te voegen, dat Coyote Ugly ook wel z'n momenten had.
Ja, dit is wel erg mooi, geweldige performance van Christina, de liefde voor muziek en film spreekt uit echt elk beeld.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max