Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Red
"Still armed. Still dangerous. Still got it."
'Red' vertelt het verhaal van Frank Moses (Bruce Willis), een voormalig CIA agent, die nu een rustig leven leidt. Totdat op een dag een hightech huurmoordenaarsteam opduikt dat hem wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging te overleven.
Frank Moses
Ivan Simanov
Cynthia Wilkes
VP Stanton
gijsvogel
supper goede acktie film met een geweldige cast
wie zegt dat dit geen goede film is heeft geen VERSTAND VAN FILMEN TE BEOORDELEN!!!
Iemand die 5* geeft is óf het gemiddelde omhoog aan het beïnvloeden of heeft net één van de beste films ooit in zijn leven gezien.
Deze film in ogenschouw genomen denk ik dat jij bij die eerste groep hoort in dat geval... dus laten we het dan maar niet hebben over verstand van films beoordelen...
qwertzu
Echt een super leuke film, veel humor, echt Bruce Willis zoals we gewend zijn, een geweldige John Malkoviche, Freeman in een leuke rol.
Echt een aanrader, lekker overtrokken allemaal, veel gelachen, echt een lekkere film.
Voor de liefhebbers van films als Lethal Weapon een goed geslaagde Actie-Komedie!!
Noodless
viel mij wat tegen. Het verhaal en de actie-momenten vond ik niet zo boeiend. Aardig voor een keer te zien, maar voor mij zal het daar ook bij blijven.
Keane1983
Aardige actie/comedy.
Had er zeer zeker meer van verwacht. Met namen de actiescenes vond ik wat aan de slappe kant.
Het verhaal vond ik wel owke maar ook erg dun.
Acteerwerk was owke.
Wat mijn voorganger al zegt: leuk voor een keertje maar daarna is het klaar
Van mij een 3,5*
Minotaures
''Wanna get pancakes?''
Een geniale komedie op een rare manier.
Hoevaak kom je zulk films tegen? Juist vandaar maakt het zulk soort thema's speciaal. Het is hetzelfde steegje als Salt en Mr. & Mrs. Smith.
Het begon met een normale dag van gepensioneerde Willis, die (de hele film lang) een vreemd soort relatie met een callcenter medewerkster heeft. Wat kort volgt is wat commando-actie moment als aanleiding naar het hele zoektocht waarom die een doelwit is, samen met enkele anderen. Er zijn een aantal leuke personages, Malkovich's personage vond ik verreweg het ludiekste en grappigste, met z'n oneindigende dorst naar wapens en explosieven. Freeman deed het ook aardig, ook zijn beginscène is erg leuk.
De film is niet extreem volgestopt met grapjes en actie, maar op de moment dat ze er in zitten zijn het goed gelukt (vooral de humor kon ik waarderen). Al mocht er wat aan de tempo en speelduur gedaan worden. En de dood van Freeman vond ik ook jammer, terwijl er niemand anders van Willis' team neergaat. Ik had verwacht dat die levend zou opduiken om te vertellen dat die een vest droeg of een plan had. Jammer.
Qua badguys is er een twist aanwezig. Ook twijfelde ik aan Urban's (uit het niets was die er-) rol, wie die moest voorstellen, wat zijn specialiteit is, waar z'n trouw lag, etc. Dat was dus ook even goed kijken en volgen.
Wat ik nog erg leuk en speciaal vond, was hoe de scènes overlopen. Creatief met een bijpassend ansichtkaart een nieuwe locatie of scène presenteren. Super gedaan.
''Retired/Extremely/Dangerous'' is zonder twijfel een nieuwe en aardige toevoeging aan de actie/komedie genres waarin corruptie, wraak, explosieven en een beetje liefde aan bod komen.
DB10
Pure middelmaat. Bruce Willis speelt net als Morgan Freeman op de automatisch piloot en ook John Malkovich vond ik eerlijk gezegd niet overtuigend. Wat aardige actiescènes, maar dat is het dan ook wel. 2.0*
GuyB
Vermakelijke formule.
Het begint veelbelovend bij de poging tot het omleggen van Bruce Willis, maar de film zit niet vol met actiemomenten. Humor komt soms tevoorschijn en telkens geslaagd. Malkovich zijn personage blijft je zeker bij.
bladerunner63
een typisch voorbeeld voor al die rotzooi die ze tegenwoordig maken ....
AC1
Niet grappig, niet spannend. Ik denk dat ik maar niet meer naar aktie/komedies ga kijken. Ik moet te veel tegen de slaap vechten.
Tarkus
Leuke film, met enkele goede actiescènes.
Maar een echte topper is deze film niet, de acteurs zijn niet echt de personen om in een komedie te schitteren.
Drama, actieprenten of thrillers ja, maar komedie is niet echt hun ding, en dat merk je al snel.
Het is eens leuk om deze film te bekijken, maar of je er veel van gaat onthouden, dat is nog maar de vraag.
indo88
top film deze beveel ik iedereen aan die van aktie/komedie houd! ik heb hem zelfs 2x gezien in de bios! Vondt het gewoon te leuk die film
Corcicus
Tamelijk oninteressante film met een volslagen miscast (die vrouw van Weeds was volkomen misplaatst) en niet al te beste acteerprestaties. De film leek vier uur te duren en het overdreven aantal explosies werd afgewisseld door saaie gesprekken die helemaal nergens over gingen. Echt een typisch Amerikaanse blockbuster met van die ongrappige hamburgerhumor die bij mij enkel maar slaap opwekt.
bertito
Hoe cliché kun je gaan? Sullig provinciaals vrouwje komt terecht in "opwindend gevaar".
Consequent keiharde rockmuziek gemonteerd onder vertraagde actiescenes...Tjonge, wat een waardeloze prul is dit
Waarschijnlijk gemaakt door iemand die Pulp Fiction bewondert maar er verder niks van snapt.
pietkeun
3,5
Puur amusement. Klasse.
Ik hou van dit soort heldenfilms à la Bruce Willis.
ferry040468
lekker wat humor dus gelachen
lekker wat actie kijkt gewoon lekker weg
dus gewoon een x bekijken
Ceeda7
Deze film dit mee op vele vlakken denken aan Knight and Day. Even erg dus en nutteloos entertainment. De sterren kunnen het niveau misschien op een hoger niveau tillen, maar er is gewoon geen film.
Hassink
Niet de beste film die ooit is gemaakt. Het was allemaal heel cliche en de acteerprestaties waren middelmatig. De film ambieert echter ook helemaal niet om een serieuze, goede film te zijn. Het is namelijk gemaakt als puur entertainment en om oude bekenden aan het werk te zien. Daar slaagt hij toch redelijk in, al was Mary-Louise Parker wel een miscast.
Het is eigenlijk gewoon leuk om Bruce Willis uit een slippende wagen, al schietend, te zien stappen!
gizmo_o
Topvermaak. In deze categorie zijn de laatste tijd veel films verschenen, maar ik vind dit toch echt een van de betere. Veel grappige one-liners, dialogen en heerlijke over-de-top actie. Ik heb me suf gelachen om Malkovich, dit soort rollen zijn hem op zijn lijf geschreven. Ook Mirren speelde goed, pittige tante voor haar leeftijd. Eigenlijk was de gehele cast in orde, alhoewel Owens soms iets te serieus was (hij heeft trouwens iets weg van Pitt, vind ik).
Verhaal heeft verder niet veel om handen, maar goed daar kijk ik dit soort films ook niet voor.
4*.
Flavio
Wat een saaie bedoening. De actie was voorspelbaar, de humor met een vergrootglas nog niet te vinden, de acteurs waren ongeinspireerd, het voelde echt aan als een routineklus. En ergerniswekkend: de cheesy soundtrack die continu door alle dialogen tokkelde, met af en toe crappy hardrock om de zgn actiescenes wat sjeu te geven. Slechtste film die ik in lange tijd heb gezien.
Triple G
Nah, had toch echt meer verwacht. Vrij saai en vaak flauw. Nee, er valt niks serieus te nemen maar breng het dan sterker. Malkovich was wel bij vlagen heerlijk. Maar dat redde de film wat mij betreft niet.
Gang_Star
Leuke actiefilm. Goede actie wordt moeiteloos afgewisseld met humor. De cast is aangenaam met een aantal grote namen(Willis, Malkovich, Freeman, Mirren en (bij)rollen van enkele minder grote namen/en b-acteurs. Urban, Remar enz...
Bruce Willis is zoals gewoonlijk een bad ass, met het doel om een complot aan het licht te leggen. Daarbij krijgt hij hulp van enkele andere huurmoordenaars. Van al deze moordenaars blinkt overduidelijk John Malkovich uit. ''She called me an old man'' 1 van die grappige teksten die hij uitkraamt. Zijn rare opmerkingen en zijn roze knuffel waar een wapen in blijkt te zitten, en niet te vergeten de eindscene waarin hij als vrouw verkleed is en een blonde pruik draagt.
Film is simpelweg gewoon prima te noemen.
mcdaktari
Ik zag dat je nogal royaal bent met sterren geven.
barcam
Aangename actie/komedie.
Vooral John Malkovich kwam zeer grappig over.
sweinsteiger
Red
Een vriend van mij had deze gezien en praatte er de hele dag over, natuurlijk keek ik hem. En ja, ik vind hem ook fantastisch ; een erg goede actiefilm met NOG betere aktie dan The expendables en een coole en oude (behalve dat meisje) cast.
4****
Number23
Zit laatste tijd veel aan deze film te denken. 'Zal ik m toch een halfje meer geven? Hij is toch wel leuker dan alle andere gemiddelde komedies die ik laatst gezien heb. Zou ik te hard in mijn oordeel zijn geweest toendertijd?' Dat soort gedachten.
Maar nee, ik doe t niet. Ik moet gelijk weer denken aan de gemakzucht die deze film uitstraalt, de emotieloze houding van Willis, de compleet belachelijke en vernederende rol van Freeman, de net niet overtuigende Malkovich en die super irritante muts die er heel de tijd achteraan loopt.
Nee Sam, laat alles maar hoe het was. Laat het rusten............
sinterklaas
Komt deze nou ooit eens een keer in de normale dvd-uitvoering ipv zo'n kut-steelbox?
sinterklaas
Volgens een mail van entertainment one voorlopig geen plannen voor een normale editie. Aldus, meestal komt er dan gewoon een gewone editie ben ik bang.
Lekker dan!
Starmaster501
lijkt mij leuk voor in de BIOS, op DVD valt hij reuze tegen.
In bios was hij erg leuk. Op DVD wat minder. Dus ik denk dat het meer een bios film is.

Red 2
2013