Genre: Familie / Thriller
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 oktober 2010
Bekijk via NLZIET
Plot Briefgeheim
De 11-jarige Eva heeft genoeg van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar beste vrienden Jackie en Thomas. Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw.
Eva Vels
Mother Jackie & Thomas
Dino
Zlatka
FILMOPNAMEN BRIEFGEHEIM VAN START
Twee weken geleden zijn de opnamen van de film "Briefgeheim" gestart. Eerder werd al bekend dat Daan Schuurmans een van de hoofdrollen vertolkt. Hij speelt in de film de vader van Eva. De rol van Eva wordt vertolkt door Hanna Obbeek. Lies Visschedijk is Eva's filmmoeder. Eva's beste vrienden Jackie en Thomas worden gespeeld door: Isabelle Stokkel en Nils Verkooijen. Isabelle Stokkel speelde eerder dit jaar de hoofdrol in de film "Zwart Water".
Filip Peeters ("Loft", "de Zaak Alzheimer") vertolkt de rol van Brandsema. Deze Belgische acteur is niet alleen in eigen land bekend, maar ook internationaal aan het doorbreken. Andere rollen zijn voor Karlo Severdija ("Vuurzee", "Van Speijk") als Dino en Nanette Drazic ("De Troon", "Koppels") in de rol van Zlatka.
Anna van der Heide draagt wegens gezondheidsproblemen de regie over aan Simone van Dusseldorp. Simone van Dusseldorp regisseerde vorig jaar de succesvolle familiefilm "Kikkerdril".
Het script van Briefgeheim is geschreven door Marco van Geffen ("Het Schnitzelparadijs") en Anna van der Heide.
"Briefgeheim" wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de VPRO en wordt financieel gesteund door het CoBo-fonds.
A-Film Entertainment brengt de film in 14 oktober 2010 in de bioscoop uit.
bron: Persbericht A-film
Quido
Ben benieuwd, slechter dan de serie uit de jaren tachtig kan in ieder geval niet ...
Quido
Ademt inderdaad weinig 'de sfeer uit het boek' uit, desalniettemin heb ik groot vertrouwen in Van Dusseldorp, dus ben benieuwd.
Simon Smith (crew films)
Hopelijk kan ze de kinderen het opzich aburde verhaal geloofwaardig laten spelen, want zoals hierboven al genoemd, de tv-serie was abominabel. Ook benieuwd of de travestie-act nog terugkomt.
Op Imdb staat overigens (nog?) Anna van der Heide genoemd als regisseur.
Grappig dat er 2 "geheim"zinnige films aankomen met Daan Schuurmans!
Op Imdb staat overigens (nog?) Anna van der Heide genoemd als regisseur.
Grappig dat er 2 "geheim"zinnige films aankomen met Daan Schuurmans!
Anna van der Heide is vervangen door Van Dusseldorp...
Een tienerversie van Hitchcocks 'Suspicion' - Cinema.nl Filmrecensie
10 van de 11 recensies zijn positief:
rose
Ik hoorde heel veel gezucht en gesteun om me heen. Kinderen begonnen zich te vervelen.
Viel zelf ook bijna in slaap. Vond het nergens echt spannend worden.
Daan Schuurmans was ( wederom) top!
soom
Rook jij?
Hahaha, dat was echt een komisch, klein stukje scene, in een heel spannende film. Daan Schuurmans, Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Isabelle Stokkel, Lies Visschedijk, Filip Peeters, ze spelen allemaal goed.
Ik had nooit gedacht dat het de wending zou nemen, die het nam, vond dat wel heel mooi, die twist in het verhaal. Boek van Jan Terlouw nooit gelezen, maar dat maakt natuurlijk ook niet zoveel uit. 't Is heel vermakelijk, in elk geval, we zaten met 9 man als ik het goed heb geteld. (wij met z'n vieren, een gezin met z'n vijven, wat inderdaad 9 man maakt- jeuj, ik kan tellen!).
Erg spannend, dus, mooie rollen, mooie shots, gewoon een heel spannend verhaal dat net zo gefilmd is. 3,5*: Wel een ietsie minder dan Kikkerdril, wat ligt aan de schattige kinderen, eigenlijk..
John Lee Hooker
Va-der Ja-cob, slaapt gij nog? Tijdens deze film in ieder geval wel. Sjezus wat wordt je hier moe van. Er gebeurt echt helemaal niks en het lijkt wel of regisseur Simone indruk probeert te maken met camerawerk en een paar mooie boten. Acteerwerk is echt vreemd, het kwam totaal niet overtuigend over, eerder irritant. Zitten een paar mooie composities bij maar het verhaal zelf is erg mager en totaal niet interessant. Net zoals de badguy worden veel personages niet goed voorgesteld. Ze begonnen maar meteen met filmen, zonder in de gaten te hebben wat ze nou werkelijk hebben vastgelegd. Zo komt het op me neer.
Zwak, in de prullenbak.
neo
Bij sommige films kun je als kijker met moeite meegaan in de spannende avonturen van een groep kinderen en komt het al snel niet geloofwaardig over. Briefgeheim heeft daar geen last van en weet gedurende de spannende Hitchcockiaanse 85 minuten volledig te overtuigen. Alles is tot in de puntjes verzorgd: een prima cast, het mooie camerawerk, de uitstekende muziek van Melcher Meirmans, Merlijn Snitker, & Chrisnanne Wiegel.... Tevens hebben de scenarioschrijvers het boek op een goede wijze vertaald naar het moderne nu waarin die braafheid niet meer goed past.
mr miyagi
Mijn zoontje (9) vond de film spannend. Verhaallijn vind ik een beetje eenvoudig,karakters niet echt uitgediept. Maar ja, het is een jeugdfilm en voor hen zeker de moeite waard.
Oliveri
Zwakke film, matig acteerwerk. Geheel komt langdradig over, ik vraag me af waarom er van de eerdere mislukking een remake is gemaakt die even slecht is.
Geslaagde jeugd/familiefilm naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw , goede kinderrollen en zoals altijd een hele goede Daan Schuurmans .
Trouble's
Niet veel kinderfilm's passen zich zo aan de tijd aan als deze film doet.
De kinderen hebben mobieltjes en gebruiken het internet.
Daardoor sprak hij mijn dochter wel aan.
Het acteerwerk is niet al te best, vooral het jongetje had eerst nog wel wat acteerlessen kunnen gebruiken.
Het boek is veel spannender!
Mooie locaties en beelden, maar absoluut geen Top film wat mij betreft.
En dan Daan Schuurmans... Is er één film waarin hij niet goed is?!
lars-pixar
Ik wil deze film zo graag zien, maar helaas kan ik de film niet zien Zaterdag dus mijn vraag is komt deze nog op Uitzending gemist?? Dat ik hem als nog zien, of heeft iemand een andere tip.Alvast bedankt!
Ik verheug me er wel erg op lijkt me een leuke spannende film (helaas kan ik niet met de video band opnamen maken)
riefenstahl
Redelijk goede film, hij viel me mee gezien de recensies alhier; je kan zien dat er over details is nagedacht en voelt dat er met 'liefde' aan de film is gewerkt wat de geloofwaardigheid absoluut ten goede komt.
Acteerprestaties zijn overtuigend, m.n Schuurmans en Obbeek zijn erg goed.
Voor het jonge publiek waar deze film voor gemaakt is zeker geslaagd.
maffiosomontana
Heb me prima vermaakt met deze thriller. Geslaagde boekverfilming!
Loisb
Leuke film om een keer gezien te hebben. Daan Schuurmans speelt goed en is het kijken meer dan waard. En inderdaad: geslaagde boekverfilming!
mister blonde
Bijzonder onboeiende kinderthriller. De film wil maar niet spannend worden, hoe nadrukkelijk de zeurderige soundtrack dat ook probeert te bewerkstelligen. Geen van de kindacteurs komen uit de verf. Schuurmans was wel aardig, maar verder kon ik hier helaas niet zo veel mee. 1,5 sterren.
queenie
Het is een leuke film voor kinderen. Hij kijkt lekker weg en is niet te spannend. 3*
SnakeDoc
Typisch Nederlands familie filmpje. Leuk voor de kids, maar voor mij een te lange zit.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Lover of Loser
Drama / Familie, 2009

Dolfje Weerwolfje
Familie / Fantasy, 2011
gebaseerd op boekcrimineelrunning awayfamily argument