Genre: Biografie / Drama
Releasedatum: 28 oktober 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Social Network
"You don't get to 500 million friends without making a few enemies."
Herfst, 2003. Na een pijnlijke beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat begint in zijn studentenkamer, maar al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt en een revolutie in communicatie. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.
- Trailer (YouTube)
- The Accidental Billionaires (BoekMeter)
- The Social Network: Original Screenplay (BoekMeter)
- The Social Network (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
- Kijk op meJane
- Kijk op HBO Max
Mark Zuckerberg
Eduardo Saverin
Cameron Winklevoss / Tyler Winklevoss
Tyler Winklevoss (Body Double)
Sean Parker
Divya Narendra
Christy Ling
Marylin Delpy
Sy
Gage
Dat komt vooral omdat het bij films in je moedertaal veel sneller opvalt dat iets niet naturel klinkt.....
cordiacovens
ik zou in 1 woord zeggen Topfilm!
het is allemaal in een goed tempo verteld en daarbij vind ik de film een heel goed beeld geven van het studentenleven..daarbij vind ik het nog eens intressanter dat het waarschijnlijk voor een aanzienlijk gedeelte ook nog waar is..ik vind eisenberg de show stelen als nerd die facebook opricht..en nu als jongste miljardair uiteraard:P daarbij vind ik justin timberlake niet storen, integendeel zelfs..hij voegt wat toe aan de film. het verhaal gaat lekker snel en ik had aan het einde zoiets van..ik wil meer zien..dan is een film in mijn ogen wel zeeer geslaagd..het geeft goed weer waar een klein idee tot uit kan groeien, daarom zou ik deze film ook zeer zeker inspirerend willen noemen, maar vooral goed..zeker een oscarkanshebber voor dit jaar.
88Fabian
Wordt in deze film alle slechte kanten van Facebook aangekaart?,of is
het een politiekcorrecte film?
- 2005 stemmen
Kan nou niet zeggen dat de trailer me nou echt aansprak. Vooral de cast sprak me niet aan. Ga hem zeker wel kijken, want een trailer zegt natuurlijk ook weer niet zo veel. Daarnaast is Fincher gewoon een topregisseur
Wordt in deze film alle slechte kanten van Facebook aangekaart?,of is
het een politiekcorrecte film?
Geen van beide, het is vooral een komisch relaas van het ontstaan van facebook. Het brengt de onsympathieke oprichter op een hele sympathieke manier of het brengt de sympathieke oprichter van facebook op een onsympathieke manier. Het is maar hoe je er naar kijkt.
Clint Eastwood, George Clooney begonnen ook als soapie en Arnold Rulez
En wat dacht je van Weismuller?
Alsof enkel mensen met een theateropleiding goed op beeld zijn....
For real?
Ik zie het ook wel voor me eigenlijk
Ach, die casting directors voor al die soaps lopen alle jeugdtheateropleidingen en scholen van Nederland af. Die zitten gewoon boven op het talent. Het is gewoon een ouderwetse gedachte dat alle soapies talentloos zijn.
Om de een of andere reden kan ik het niet zien als ik langs GTST zap. Maar dat is gewoon het algehele niveau van zo'n serie die slecht is. Zullen vast wel talenten in rondlopen.
notnotfun
GTST is natuurlijk ook super slecht geschreven. Daar zit je dan met je eendimensionale personage
Idd.
Daarbij ook nog het volgende. Bij GTST nemen ze een scene op in een half uur, bij een speelfilm heb je daar vaak de gehele dag of nog langer voor. Dat geldt ook voor de voorbereidingstijd en repetities. Verder is in een soap alles ook nog een keer slecht uitgelicht en weinig bijzonder in beeld gebracht. Dat helpt natuurlijk ook niet bij de algehele geloofwaardigheid van hetgeen je ziet. Verder heeft goed acteerwerk natuurlijk ook veel te doen met de juiste rol en de uitstraling van de acteur. Vaak zijn soapies erg jong, dan is het lastig om al over een sterke uitstraling te beschikken.
Yoost
Net gezien in de Canadese bioscoop. Een vlotte, soms grappige, eigentijdse en bovenal erg interessante film over het ontstaan van Facebook. De dialogen zijn erg sterk en de twee uur waren zo voorbij.
Hoe gek het ook klinkt, ik denk niet dat het een film is die ik snel voor een tweede keer zou gaan kijken, daar is het verhaal net iets te vlak voor, maar desondanks kan ik weinig betere dramafilms opnoemen.
voskat
Geweldig. Zelden zo veel van een betweterige klootzak als Mark Zuckerberg gehouden.
Je valt van de ene geniale dialoog in de andere en die 120 minuten vliegen inderdaad voorbij.
Leuk ook dat ik precies begreep waar alle programmeerpraat over ging.
Heel veel gelachen en heel veel op het puntje van de stoel gezeten dankzij de vele interessante ontwikkelingen en erg sterke muziek die er een geweldige onderhuidse spanning in weten te brengen, ook al zijn er geen echte cliffhangers.
mandy7
PRIMA film.
Heel vermakelijk, prima geacteerd.
Zag er goed uit ook.
Niks mis mee.
- 2005 stemmen
Heb er nooit iets over gezegd geloof ik
Sven Vermant
Gisteren gezien in Nijmegen.
Interessant verhaal en alleraardigste film.
Vooral het deel na de pauze. Het tweede deel van de film zeg maar.
- 2005 stemmen
Gisteren gezien in Nijmegen.
Interessant verhaal en alleraardigste film.
Vooral het deel na de pauze. Het tweede deel van de film zeg maar.
Al te zien dan?
exomez
Erg leuke film, met enkele sterke dialogen die vlot verloopt en aangenaam kijken is!
Aanrader!
Moreau
Een erg vermakelijke film, die niet echt in één genre past eigenlijk. De casting is uitstekend, Timberlakes acteerwerk viel me mee, de nerderige hoofdpersoon doet het erg goed. Het plot is niet super spannend, maar door de trucjes die de regisseur met het verloop van het verhaal uithaalt, is het zeker niet saai. Er was geen pauze in deze bioscoop, maar de twee uur waren toch zo voorbij; en dat is het beste compliment dat je dezee film kan geven. 4 sterren voor een origineel documentaire-achtig draaistuk.
Met opzet begin ik niet over de vraag of alles waargebeurd is, want daarvoor kijk ik de film niet; ik kijk de film om vermaakt te worden..
Naomi Watts
The Social Network heeft me nooit bezig gehouden totdat i kde trailer in de bios zag vandaag en zag dat het schrijfwerk afkomstig is van Sorkin. Must see nu.
Number23
Zeer goede film met uitstekende acteerprestaties van vooral Eisenberg en Garfield. Verhaal is zeer interressant en bleef constant boeien. Justin doet t ook aardig als gladde maar laffe praatjesmaker. Toppertje!!
Mister Movie
Wat een Topper zeg !!!
Naast Inception is dit mijn Film van het jaar !!
Mankatans
de 28e? ik heb 'm afgelopen zaterdag al in de bios gezien! (geen sneak) Ik dacht dat de hele zaal wel vol zou zitten, maar er zat echt maar 20 man max, en ook maar 55 stemmen hier pas?
Op voorhand al interessant hoe Facebook tot stand is gekomen, ik wist eigenlijk niet zoveel over de ontstaansgeschiedenis, maar wat een verhaal! Wat ik wel jammer vind, is dat je eigenlijk niet weet of Mark echt zo is, en wat er van het verhaal klopt. Zelf zegt hij namelijk dat er een boel onzin in de film zit. Ben eigenlijk wel benieuwd wat er nu waar is van deze film, over Napster bijvoorbeeld, want ik wil deze film nu niet echt een betrouwbare bron noemen.
Los van dit vond ik het een fascinerend verhaal, hoe een idee zo groot kan worden. Het geld dat hier mee gemoeit is vind ik echt onvoorstelbaar. Heb me geen moment verveeld in de film, goed geacteerd, hele fijne dialogen en een bijzonder verhaal.
M.Goodkat
Gisteren bekeken in AP in UGC Cinemas en Fincher doet het weer voor mij. Geweldige uitmuntende film over de grootste app op het internet.
Het grootste kracht dat deze film heeft zijn de acteerprestaties van Jesse Eisenberg als onze Mark Zuckerberg, Andrew Garfield als Eduardo Saverin en Justin Timberlake als Sean 'The Napster' Parker..Tuurlijk ook de broers Winklevoss niet te vergeten
De film begint gewoon al sterk met een perfecte dialoog met Mark en Erica en daarin gedumpt wordt en daarna gaat alles zich escaleren tot Facebook.
Wat mij ook opviel na Justin is er ook niemand echt bekend en dat maakt de film zodoende meer aantrekkelijker om te kijken.
Wat ik mij wel afvroeg is het of het wel zo gegaan is? Waarschijnlijk het deel van de tweelingbroers en Mark zal wel waar zijn maar denk het deel van Saverin dat erin overdreven werd.
vraag mij af of ook Sean Parker er echt in voorkwam??
In ieder geval, zeer vermakelijke film om te bekijken en kan ook waarschijnlijk genomineerd worden op de oscars voor beste screenplay en acteerprestatie =)
4.5/5*
kakadu
Geweldige prent, een van de betere films die ik de afgelopen 12 maanden heb gezien. Verder weinig reden om hier al te veel woorden aan vuil te maken, dat is hierboven al genoeg voor mij gedaan. Ohja, nog 1 dingetje: gaat dat zien!
David David
Zo moet een film zijn ! Helemaal tijdloos en superstrak .
Vooral die tweeling (Armie Hammer digitaal gekopieerd) vond ik goed spelen .
M.Goodkat
Echt? Ik dacht echt dat het broers waren, amaai =o Nu ben ik zwaar verbaasd...
jacobine_rodijk
Behalve Erica Albright (Mara) zijn alle hoofdpersonages non-fictie en waren ze ook betrokken bij de oprichting van Facebook. Sean Parker werdt na zijn cocaïne schandaal uit het bedrijf geforceerd, maar hij was zeker betrokken bij de opkomst van de site.
Number23
Zo moet een film zijn ! Helemaal tijdloos en superstrak .
Vooral die tweeling (Armie Hammer digitaal gekopieerd) vond ik goed spelen .
Ik wist dat er iets raars was an die gasten! De acteurs hadden verschillende namen, terwijl ze identiek leken.

‘The Social Network’ krijgt een vervolg, dit keer zonder David Fincher aan het roer

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dramafilm ‘The Social Network’ met Jesse Eisenberg is binnenkort ook te bekijken op Netflix

'The Social Network' krijgt mogelijk vervolg over 'donkere kant' Facebook

The Wolf of Wall Street
Biografie / Komedie, 2013

Whiplash
Drama / Muziek, 2014
gebaseerd op boekex-girlfriendboston, massachusettshackerharvard universitynarcissismgebaseerd op een waargebeurd verhaalhackinghistorical fictiontweelingendouble crosscreator frat partysocial networkdepositionintellectual property entrepreneurarrogancesociale mediaquestioningmeditativeyoung entrepreneur facebooklegal dramainspired by true eventsboat racing antagonisticcallousdefiantfrustratedwry