Office Space (1999)
Releasedatum: 23 september 1999
Bekijk via Videoland
Plot Office Space
"Work sucks."
Peter Gibbons besluit na een hypnosebeurt niet langer naar zijn werk te gaan. Dit gebeurt uitgerekend op het moment dat ze op kantoor op zoek zijn naar mensen die ze kunnen ontslaan. Wanneer twee van zijn beste vrienden uiteindelijk ontslagen worden, verzinnen ze een plan om veel geld van het bedrijf te kunnen verduisteren.
Peter Gibbons
Tom Smykowski
Anne
Dom Portwood
FisherKing
Ja, ze hadden mij ook weg moeten trekken
Doom
Nou ik hem hem bekeken maar dit is gewoon niet mijn humor, heb niet veel gelachen in deze film, vond hem zelfs gewoon saai.....
Naomi Watts
Mocht je ooit op een kantoor gaan werken dan raad ik je aan hem dan te herzien.
D'r zijn wel meer baantjes (niet perse kantoorbaantjes) die hetzelfde gevoel opwekken...
Doom
Mwha zou best maar ik vond de hele film niet zoveel aan, had er veeel meer van verwacht iig.
Vond die man (die uiteindelijk alles in de fik stak) het leukste, dat was nog wel is humor maar meer eigenlijk ook niet.
En Naomi, ik zou het onthouden... maar voorlopig nie meer want dit was me nogal een miskoop, bah.
Naomi Watts
Herkenbare situaties werken gewoon erg goed en dat werkt denk ik het best voor kantoormensen.
Verhoogd naar 5*. Het lollige van deze film is de o zo herkendbare situaties en vooral de o zo herkenbare typetjes.
Ben trouwens erg benieuwd naar deze
dvd, waar de tekenfilm(s?) opstaan die gaan over Milton (het mompelende mannetje met zijn nietmachine) waar deze film op gebasseerd is. Heeft iemand dit al eens gezien?
Naomi Watts
Ze kwamen regelmatig bij Beavis and Butthead toen MTV nog geen Nederlandse zender was. En niet te vergeten bij SNL als Judge weer segmenten speelde uit Office Space (de serie, niet de film)
De serie van Office Space? Is dat weer iets anders dan die tekenfilm?
Naomi Watts
Het begon bij de animated short Office Space uit 1991 maar toen hij regelmatig bij SNL kwam, mocht hij steeds weer een nieuwe Office Space episode laten zien (5 a 10 min) wat jaren later ook wel bekend stond onder "The Animation Show" (2003) waar al die episodes ook weer voorbij kwamen. Hij had wel plannen voor een 'echte' serie (zoals King of the Hill e.a.) maar dat is nooit gerealiseerd.
Ok. Zal die dvd eens bestellen en kijken wat daar op staat.
Die dvd is trouwens samen gemaakt met filmpjes van Don Herzfeld. Werkelijk geniale dingen maakt die man...
Naomi Watts
Klopt inderdaad, dit jaar zijn ze begonnen aan het tweede seizoen. Herzfeld maakt zeer vermakelijke en indrukwekkende dingen inderdaad.
Op die dvd staat volgens mij ook de Office Space uit 1991, altijd leuk om een getekende Milton naar de kelder verplaatst te zien worden .
D-ark
Erg grappig film van het team achter Davis and Buthead.
Over een saaie kantoormedewerker die op een dag zich laat hyponeren en zich dan niet laat werk laten gaan.
Geweldig alleen wordt het wat minder in het midden.
Toch een erg leuke film.
twg
Davis and Buthead.
ik denk dat je beavis and butthead bedoeld
Captain Pervert
Minder dan ik verwachtte maar nog steeds erg de moeite waard om te kijken.
3.5 sterren
Respekked
Zeer aardige film met af en toe goede grappen. Geen dijenkletsers, maar lekker flauw. Naar het einde toe zwakt de film wel af maar een 3,5* is op zijn plaats.
Geinig filmpje, maar had op meer gehoopt omdat enkele scenes het ver hadden geschopt in de scene knock out. Vond de moord op de fax ook niet bijzonder geestig. Krappe 3,5
JJ_D
Geniale en komische film. Had echt niet verwacht dat ik 'm zo leuk zou vinden. Office Space zit vol met geweldige scènes.
Hebben wij het over dezelfde film? Ten eerste hoef je helmaal niet geniaal te zijn om een oerzwakke clichématige (zie begin met de file. Let wel: dat rap-stukje was wel grappig) film te maken, ten tweede zou ik een film waarin niets grappig of onvoorspelbaar is niet als komisch omschrijven. Ten derde hoop ik voor jouw dat die geweldige scènes zich op een extended version bevinden, want van thuisuit heb ik daar alvast niks van gemerkt. (Ik begin me dan toch vragen te stellen bij het MovieMeter en IMDb-stemmende publiek, vb. the Royal Tenenbaums: dat was een komedie [en die krijgt dan 0,50 minder]!)
Dit is gewoon een miserabel misbaksel, vaak ronduit pijnlijk hoe geforceerd en inspiratieloos de dialogen zijn uitgewerkt, clichématig wat de setting en personages betreft, met een typische I-do-not-speak-English-very-well-buitlander op de koop toe. Enkel de buurman gaf me een leuk gevoel, maar ook dat personage kon me helemaal niet aan het lachen brengen. Zowat alles is al eerder en beter gedaan, deze prent is gewoon een opeenstapeling van zwakke bureau-sketches uit al even zwakke series, met een extra (clichématig!) hypnotherapeut-element. Van mijlenver zat het er aan te komen dat de hoofdpersoon in een gelukzalige roes zou blijven vertoeven. Idem wat het afbranden van het gebouw betreft, etc.
, niks meer dan een mislukte, oersaaie (en veel te conforme) komedie, gefaald en gebuisd over de hele lijn.Work sucks? Geen idee. This movie sucks!

JJ_D
We hebben inderdaad naar een andere film gekeken.
Mooie argumenten
markie1978
Super film beste comedie die ik ooit gezien heb.
Voor veel mensen erg herkenbaar denk ik, ze hebben het wel een beetje gejat van Jiskefet (debitueren-Creditueren).
Maar voor een Amerikaanse film, is dit een zeer goede comedy. Als je deze film nog niet gezien hebt, is het een goede aanrader *5
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Super film beste comedie die ik ooit gezien heb.
Ja, tuurlijk, dat kennen ze echt daar in Amerika. Goede film trouwens!
otherfool
Als ik een rode nietmachine zie begin ik al te grinniken
Ja, erg leuke film, leuke vondsten (dat copybalkje!) die feitelijk nergens over gaan, toch herkenbaar zijn en voor een grote glimlach zorgen. Zwakt ietsjes af naar het einde toe, maar toch een aanrader (bijvoorbeeld voor mensen die weglopen met The Office).
3,5*.
JJ_D
... maar toch een aanrader (bijvoorbeeld voor mensen die weglopen met The Office).
Gaan we eventjes één van de beste series dat de Britse humormarkt de laatste jaren heeft voortgebracht, het absurde 'The Office' vergelijken met een opeenstapeling van kantoorcliché's en slecht acteerwerk (Office Space)?
Sorry, maar dit lijkt me een erg onozele opmerking, één waarmee je 'The Office' ferm te kort doet...
orbit
- 12092 berichten
Fantastische comedy! Briljant gegeven (die hypnotiseur
) en memorabele scènes! En dat terwijl Aniston er in meespeelt
Maar het sleutelwoord hier is Mike Judge natuurlijk.. die man snapt wel iets van absurdisme. Milton is een geniale vondst, net als de baas met zijn "yeah... that would be, ahmmm.. great"
Madecineman (moderator films)
...net als de baas met zijn "yeah... that would be, ahmmm.. great"

Dat eeuwige kopje koffie maakt het helemaal af, vooral in die scene waarbij hij Jennifer.. uh.. onder handen neemt zeg maar
Auw, buikpijn van het lachen

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

L'Homme Qui Plantait des Arbres

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
printer werkdallas, texasbad bosssuburbiaco-workers relationshipcorporate worlddownsizing cultfilmsoftware engineerflairburnoutbeach resortlazinessstapler duringcreditsstingerbusiness rivalry