Office Space (1999)
Releasedatum: 23 september 1999
Bekijk via Videoland
Plot Office Space
"Work sucks."
Peter Gibbons besluit na een hypnosebeurt niet langer naar zijn werk te gaan. Dit gebeurt uitgerekend op het moment dat ze op kantoor op zoek zijn naar mensen die ze kunnen ontslaan. Wanneer twee van zijn beste vrienden uiteindelijk ontslagen worden, verzinnen ze een plan om veel geld van het bedrijf te kunnen verduisteren.
Peter Gibbons
Tom Smykowski
Anne
Dom Portwood
the red guy
die BOB met haar herkende ik ook onlangs in platoon....jongere kop.....zelfde valse lachtje......goede acteur.......het grappigst vind ik als peter moet gaan uitleggen wat voor werk hoe doet en dat de sfeer aan tafel dan heel gemoedelijk wordt en omslaat....hilarisch!
markie1978
Super gave film, heb ik gelachen.
De film is geniaal, en zijn maar een paar goede Amerikaanse comedies, mar dit is er zeker eentje van, hou normaal gesproken van Engelse humor, maar deze film is toch ook verbazingwekkend goed en zo herkenbaar.
beekie
Geweldige film idd. Om die baas heb ik het meest moeten lachen Vooral die scene dat die de hele tijd op de voice mail stond.
iGeO
Lekker simpele wegkijk film met sterke humor.
Heel herkenbaar ook, die typetjes. Het zouden zo een aantal collega's van mij kunnen zijn (alleen gaan die dan niet zo ver als Milton).
Goed mee vermaakt.
3***
kaztor
Hey people, what's happenin'....
Dit is een absolute topper. Al vanaf het begin is de zeer droge humor volop aanwezig ('about the TPS-reports....') en elk typetje is herkenbaar en uitstekend gecast. Die gladde slijmbal van een baas (Lumbergh), de onderdanige collega die de wanhoop nabij is (Milton), de nihilistische loonslaaf (Michael Bolton!!
), noem maar op, het is er en het klopt allemaal als een bus! Voeg daar ook nog die Bob Slydell aan toe (de meesterlijke John C. McGinley uit Scrubs) en het feest is compleet. Dit is een topper van het kaliber The Big Lebowski, Raising Arizona en Clerks. Een film die je MOET zien!
That would be grrrreat! Mmmyeeeaaaahh........
nightbreed
Gister of eergister zag ik toevallig de aankondiging van Michael Bolton in een show en toen moest ik terugdenken aan 1 van de karakters in deze film die ook Michael Bolton heet en daar enorm van baalt.
Voor de mensen die balen dat deze film de vorige keer niet werd uitgezonden:
De film ligt nu bij MediaMarkt voor 4,44 euro
Sowieso een must voor elke comedy liefhebber. Wat mij betreft één van de leukste comedy's ooit.
nightbreed
Klopt, ik heb de film nu 3 keer gezien en heb er nog lang geen genoeg van, ik ga hem binnenkort zeker NOG een keertje kijken
The Last
Ga 'm zo kijken. Ben erg beniewd, veel vrienden die 'm al hebben gezien zeggen dat ie erg grappig is. Hmm.. we gaan zien wat het wordt.
The Last
Heb 'm net gezien. En ik moet zeggen, ik heb me kapot gelachen! Heerlijke komedie. De acteurs vond ik allemaal erg grappig, vooral Samir Na na...
haha
3,5 sterren.
Baggerman
Ontzettend grappige film, voor mij zeer herkenbaar.
Begon al meteen met die file, daar sta ik ook elke ochtend in...
Ik heb zelf voor een Amerikaans bedrijf gewerkt en in Amerika hadden ze inderdaad ook van die idiote cubicles. Mijn Amerikaanse baas verbaasde zich altijd over het feit dat ik een raam op mijn werkplek had; dat is daar alleen weggelegd voor de topmanagers in het bedrijf!
Ook gaaf is dat repeterende gedoe met die printer. Waarom geven die dingen inderdaad van die idiote foutmeldingen waar je niks mee kan als: 'Error 321' of 'Printer Load'!
Enige minpuntje vond ik dat de film, na ijzersterke start, toch een beetje inkakt. Maar de acteurs zijn fantastisch gecast en de typetjes zijn geweldig (toevallig hebben wij ook net zo'n externe adviseur op bezoek! Mmm, misschien moet ik ook maar in bed blijven liggen, zodat ik een promotie krijg??).
Hilarisch!
Hectometerpaal
Een van mijn favoriete komedies ever....heerlijke humor, leuk geacteerd en herkenbare personages. Ja....5 jaar studeren en dan zo een baan.....dat zeiden ze er niet bij op de open dag.
MuchTheSame
3 keer pas ? hum, dan moet je nog veel keren gaan kijken om mij in te halen... Ik heb hem al zeker 46 of 47 keer gezien, ik heb hem dan wel al bijna 6 jaar op dvd . Dat scheelt natuurlijk ook
Tommeh
Erg grappige film, met idd veel herkenbare situaties. Vooral de eerste scene in de file, met het verwisselen van de rijbaan en de frustratie die erop volgt als de andere baan dan toch gaat rijden.
MuchTheSame
Niet alleen dat is een ergernis...
Het is een grotere ergernis als een man van 60 of 70 met een looprek het snelst is in de filevorming.
Tommeh
Niet alleen dat is een ergernis...
Heb je natuurlijk gelijk in, alleen zie je die niet zo vaak op de A9
MuchTheSame
Dat is ook weer waar, maar goed ... gelukkig zijn er altijd nog [dronken] mensen die het verkeer proberen te regelen op de snelwegen in NL
Pastichio Rocker
Grappige film, vooral in het begin. Leuke herkenbare situaties voor eenieder die wel eens op een kantoor heeft gewerkt. Leuk gespeeld door Ron Livingston, die ik ook herkende uit Early Edition, Tour of Duty en Band of Brothers. Jammer genoeg kakt de boel wat in wanneer er liefde in het spel komt, in de vorm van een zwak acterende Jennifer Aniston. Ik vraag me trouwens af: kan zij maar 1 typetje spelen, want al haar rollen lijken op haar Friends-personage, Rachel. Anyway, De leuke bijrollen van Gary Cole, Stephen Root en John C. McGinley maken veel goed, en de printer-scene is meesterlijk (begeleid door de stoere gangsta hiphop van de Geto Boys). 3,5*

The Last
Mijn complimenten heb je. Dat jouw dat zo vaak lukt.
Madecineman (moderator films)
Hij heeft natuurlijk niet voor niks als nick; "MuchTheSame"
Thomas83
Geweldige komedie, was helemaal vergeten dat ik deze eens gezien had. Er wordt op een heerlijke manier de spot gedreven met kantoorwerk met een hoop leuke en geslaagde grappen. Ook bevat de film een aantal erg leuke personages. De hoofdpersoon is ook best geinig maar nog wel het meest inwisselbaar van allemaal zo'n beetje. Het zijn de andere personages die de film leuk maken.
Ook leuk trouwens dat Jennifer Aniston nog een klein rolletje heeft.
Leland Palmer
Had de film al eerder gezien, maar nog niet gestemd en vanavond weer gezien op tv. Leuke film met geniale momenten en prachtige personages. De baas van Peter Gibbons is er zo één. Heerlijk gespeeld door hem, maar Peter zelf komt ook enkele keren hilarisch uit de hoek. Een aantal scenes zijn erg goed zoals de scene met de printer, geweldig. Jennifer Aniston is matig en dat is jammer, want alle scenes waar zij in voorkomt zie ik niet als een toevoeging in de film. Leuke wegkijker, maar geen topper.
* * *

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
printer werkdallas, texasbad bosssuburbiaco-workers relationshipcorporate worlddownsizing cultfilmsoftware engineerflairburnoutbeach resortlazinessstapler duringcreditsstingerbusiness rivalry