Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Jason Eisener
Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey
Releasedatum: 12 mei 2011
Plot Hobo with a Shotgun
"Delivering justice, one shell at a time..."
Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.
Hobo
Bumfight Filmaker
Chief of Police
Dirty Cop
Ik vind Hauer doorgaans niet veel aan. Trejo daarentegen
Zijn helemaal niet met elkaar vergelijkbaar...
Beetje saai.
Afgezien van een wat matige trailer die ik ooit half gezien had, wist ik niet meteen wat juist te verwachten van deze film. Blijkbaar loopt de 80s revival fabriek op volle toeren want ook deze film wil niks liever dan 30 jaar terug in de tijd duiken. Achteraan aanschuiven Eisener, je bent absoluut niet de eerste.
Dat is jammer genoeg sterk voelbaar. Je voelt het zweet van Eisener's gezicht lopen om er hier maar zoveel mogelijk 80s referenties in te duwen, je moet je toch een beetje kunnen onderscheiden. Van de vort-lelijke cinematografie, de uitbundige kleuren, de belachelijke pakjes (die broertjes) tot de onoorlijke soundtrack, er is absoluut werk van gemaakt om de kijker te doen geloven dat er 30 jaar lang geen filmische vooruitgang is geboekt.
Maar het geheel voelt erg geforceerd aan. Je mag niet teveel opletten wat er net allemaal gebeurd op het scherm, want dan valt op dat deze film toch een stuk softer is dan hij pretendeert te zijn. Als hoogtepunt wat de enig echt shockerende zou moeten zijn (de kindjes in de bus). Kijk die scene een keer opnieuw en je merkt dat er juist helemaal niks te zien valt, behalve een close-up van een lelijke zonnebril tegen een fake vuurachtergrond. Heb je in wel meer scenes, waar horror en gore zich beperken tot een hoop saus die over een camera gegooid wordt. Erg teleurstellend, erg mak.
Vond de humor verder ook niet echt te pruimen, typetjes zoals Drake of The Plague zijn wat beschamend (die ijzeren helmpjes
) en Rutger Hauer hoort wat mij betreft gewoon nooit meer te acteren. Het is allemaal wat ondermaats, wat suf en vooral geforceerd. Een droef eindrapport voor een film die pure fun zou moeten zijn.
Volgens mij heb jij met een foute ingesteldheid deze film bekeken en beoordeeld... Ivm de humor zal ik het niet hebben, ik denk dat deze film grappig genoeg kan overkomen, valt te zien hoe je het bekijkt... Cinematografisch was dit top, niks 30 jaar stil gelegen... Er zijn trouwens een hoop mooie vaste beelden en er is leuk gekadreerd... (filters ook niets mis mee...) Ik zie trouwens tegenwoordig in film amper iets vernieuwend, laat staan dat je het argument dan zou aanhalen bij een film zoals deze is niet passelijk! Dat jij er van uit gaat dat deze film moet choqueren is al het bewijs dat het voor genoeg mensen wel zal werken... Verder staat dit genre of deze film helemaal niet gelijk aan horror. Dat je het dan nog niet smerig genoeg vind is niet ter zake... De stereotype slecht geacteerde broertjes waren juist goed en the Plague deed er enkel nog een schepje bovenop, vrij loos om af te rekenen op die ijzeren helmpjes. (ik vond ze wel leuk)! Verder is de soundtrack ook vrij goed (zo ook de busscene).
Deze film deed me eigenlijk een beetje terugdenken aan A Clockwork Orange en dat is enkel een goed teken...
Jessen0wnt
Hobo with a shotgun.
Er is al veel over geschreven en ik ben het met de meeste wel eens. Deze film is bijzonder vermakelijk, kijkt heerlijk weg en is een audiovisuele trip. Erg lekker aanwezig lichtgebruik en mooie afwisseling tussen locaties met sfeer verlichting. De kleuren waren erg duidelijk (leek vaak gebruik gemaakt te worden van black light!) en mooi, erg fijn om naar te kijken. Stijl deed me enigszins een heel klein beetje denken aan Tarantino, maar dit kent toch meer boodschap. Lekker gewelddadig en over-the-top. Jammer dat het zo kort duurden, maar wel fijn dat een film als dit bij mij goed scoort. Had een akelig gevoel dat de film me niet zou liggen, maar wilde wel graag weten of het iets was. Prima filmpje met een zeer hoog entertainment gehalte. 4 sterren
louisvf
Oke ja ze zijn vergelijkbaar in het opzicht dat ze nu alle 2 in een soort grindhouse film spelen maar daar blijft het dan ook bij... (trejo deed dit ook al langer)
Heerlijke poster ook.
Jawaddedadde
It's a beautiful day for a skate rape!
Slechts één van de vele bizarre zinssneden in een film die mij is tegengevallen. Ook al omdat het eerlijk gezegd m'n genre niet is. Heb me laten verleiden door de vele lovende recensies hier, maar dit is gewoon m'n ding niet.
Het is allemaal net ietsje té voor mij, maar da's wellicht eigen aan het genre. Vond Hauer wel verdienstelijk als dakloze vigilante en de maffe broertjes Ivan en Slick waren ook best leuk, maar overall kon het me niet echt bekoren.
Groucho
Zelden zoiets slechts gezien - zelfs als satire op het genre niet leuk - Geef mij maar Clint Eastwood in Gran Torino - niet kijken: zonde van je tijd en mogelijk je avondeten
We hebben een teer zieltje in tha house
Hoe je de vergelijking met Gran Torino kan maken is me toch een beetje een raadsel...
Fortune
Zijn toch allebei ouwe bokken die opkomen voor bepaalde gerechtigheid.
Is de vergelijking nog slecht want dit is uiteraard pulp en dan vergelijk je het er niet mee.
dutchtuga
Maar dan compleet anders. De een is Amerikaans sentiment en de ander pure pulp. Niet te vergelijken.
Naomi Watts
Qua concept best vergelijkbaar, dat de vorm totaal anders is lijkt me duidelijk. Al is het nou ook weer niet zo vreemd als je dit iets te veel van het goede vindt.
Qua concept een heel klein beetje, maar het dna van deze komt natuurlijk uit films als Death Wish, Troma, Exterminator e.d.
Het gaat toch om het concept, niet om de uitwerking. Niet altijd zo moeilijk over alles doen zeg.
dutchtuga
Hoezo moeilijk doen? Gran Torino is niet direct iets wat bij me opspringt bij het kijken van Hobo. In concept lijken The Toxic Avenger en Revenge of the Nerds ook op elkaar, maar zijn ze niet te vergelijken.
Er is je net al verteld dat het concept (oude man gaat voor gerechtigheid) best op elkaar lijkt. En dan ga je er nog op in om je ongelijk goed te praten...
Het blijft een rare vergelijking, maar goed, zal dit voortaan aanbevelen als een soort On Golden Pond. (Oude man brengt zijn vrije tijd ver van huis door en heeft wat contact met de jongere generatie)
dutchtuga
Je kunt in essentie heel veel films met elkaar vergelijken, maar feit is dat je er weinig aan hebt in een topic als deze. Alsof ik wat aan Gran Torino heb als ik Hobo niet goed vond. Beveel me dan andere pulp aan.
dutchtuga
Of een soort Taxi Driver, want in essentie ook ongeveer hetzelfde...
shawna
Wat een draak van een film. Gatver.Ik snap niet dat er mensen zijn die dit weten te waarderen.
En ik snap al helemaal niet dat Rutger Hauer zich hiervoor leent.
Hoezo
Vond je dan de film te zacht of te romantisch
Waarom heb je hem überhaupt gekeken ?
Piratje
Gewoon een 1* omdat het Rutger Hauer is.
De énige die echt zijn rol een zwerverskarakter wist te geven.
Voor de rest opgedirkte gekunstelde scenes met voldoende tijd om tussendoor ook nog wat te snoepen. Zelfs te bloederig om te griezelen. Echt niet een moment meelevend voor mij. Ook al is het algemeen thema een fantastische basis om de goeden en de kwaden even in mekaars rol te wisselen en een stad tot de grond te criminaliseren. De fouten zijn veelvuldig slecht in beeld gebracht.
Maar het kwam er gewoon niet door. Spijtig dat er zoveel fans hebben gestemd. En dat scheelt.
Zielig dat Hauer zich leent voor zukeen onuitgewerkte rol. Eigenlijk geen berichtje waardig en een scenario dat vlug in een weekend neergeschreven werd. De uitwerken eveneens een gehakkel.
dutchtuga
Jij had een nieuwe oscarwinnaar of zo verwacht? Hobo is gewoon pure fun en daar leent zo'n simpel scenario zich juist perfect voor. Erg cool juist verder dat Hauer zich leent voor zulke rollen. Lekker over de top bad guys neerknallen. Zou ik wel vaker willen zien ipv de bad guys steeds een gezicht proberen mee te geven
Thorak
Spijtig dat er zoveel fans hebben gestemd. En dat scheelt.
PS. de film is aanzienlijk beter in elkaar gezet dan het taalgebruik in jouw bericht.
Tonypulp
Vraag me af wat mensen nou verwachten van zo'n titel
Heeft toch echt met LOGICA te maken uiteindelijk, je weet precies waar het voor staat en dan rest er maar één vraag: vind ik dat leuk?
Laagstemmers vinden het type film duidelijk niet goed (opper cult classic van de laatste jaren namelijk), dus waarom kijk je het dan
?
probeerd
Vraag me af wat mensen nou verwachten van zo'n titel
?
Kan je echt niet begrijpen dat dit mensen zo kan overvallen?
Tonypulp
Nope, moeten ze maar nadenken voordat ze een film aanzetten. Ik vraag wel enorm veel nu, he
dutchtuga
Kijk naar de poster en check de titel. Sorry hoor, maar je bent wel erg naïef als je hier een 'normale' film verwacht.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015
prostituerenshotgunpooierdystopieburgerwachtbloedbadwreedheidgeweldwhite suit psychotronic