• 9.372.440 stemmen

Sentô Shôjo: Chi no Tekkamen Densetsu (2010)

Actie / Horror | 90 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titel: Mutant Girls Squad

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura en Tak Sakaguchi

Met onder meer: Yumi Sugimoto, Suzuka Morita en Asami

Gesproken taal: Japans

Plot Sentô Shôjo: Chi no Tekkamen Densetsu

Rin, een gepeste tiener, ontdekt op haar zestiende verjaardag dat haar arm gemuteerd is in een mes-achtig wapen. Een geheimzinnige organisatie wil haar te pakken krijgen en haar ouders worden vermoord. Rin wordt op het nippertje gered door een krachtig wezen genaamd Hiruko. Niet lang daarna besluiten mutanten uit heel Japan om samen te komen en te trainen, zodat ze de regering omver kunnen werpen. Ondertussen gaat Rin, uitgerust met een speciaal ijzer masker, de strijd aan. Ze gebruikt haar krachten om wraak te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mutant Girl - Breast Swords

Exploding Head Soldier

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Blegh, lelijke cover.

Yatterman is bijvoorbeeld ook te vinden bij FRS en die is ook het daglicht onwaardig, blij dat ik de R3 heb .

avatar van kokkie92

kokkie92

ik vond hem in 1 woord SLECHT ik denk dat je der maar van moet houden want het verhaal was slecht. special effects was slecht maar de trailer was wel leuk.....

avatar van RickZ

RickZ

Toch wel de slechtste J-sploitation film tot nu toe. Ronduit bagger, slecht verhaal, slechte actrices, slechte special effects etc.

In ieder geval beter zijn Sick Nurses, Tokyo Gore Police, Machine Girl, The Big Tits Dragon, Vampire Girl vs Frankenstein Girl. Deze dus snel overslaan!

Afgezien dat Sick Nurses compleet niet in dit lijstje thuishoort, vreemd dat je dit als slechtste film uit de recente hype ziet. Wat mij betreft overtreft deze film alle vorige.

avatar van RickZ

RickZ

Onderhond schreef:

Yep, op mijn lijstje staat Sick Nursus met een foutief genre, hoort hier idd niet thuis.

Die andere films wel, en tja, zo zie ik het, die zijn gewoon veel beter.

avatar van Noodless

Noodless

My wife is a baguette

Pure lol natuurlijk. Ik had er wel iets meer van verwacht, maar er zitten weer heerlijke ideeën en creaturen in deze film verwerkt. En de talloze bloedfonteintjes niet te vergeten.
Totaal absurd en niet voor iedereen weggelegd. Opvallend de vele kleurrijke beelden die bij de actiemomenten niet altijd aanwezig waren. Sommige personages vond ik niet zo geslaagd en maakte een flauwe indruk op me ( bv. buikspreker, de papa, ...)
Maar misschien is dat ook de Japanse humor die ik niet weet te appreciëren.
6/10

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Lollig vermaak!

Vechtende meisjes in verpleegsterpakjes, humoristisch foute dialogen, veel bloed, veel slachtoffers, veel actie, veel geinige mutaties en vooral enkele geweldige moorden! Deze film is net als zijn illustere voorganger Tokyo Gore Police gewoon goed voor 90 minuten topvermaak. Net als je denkt dat het niet gekker kan of de film een herhalingsoefening dreigt te worden komt er plots weer een ander creatief verschijnsel opdoemen!

Even een (klein) zwak punt eruit lichten:

Toch doet Mutant Girls Squad net wat onder voor Tokyo Gore Police en wel om het volgende: In het begin trekt de regisseur flink wat tijd uit om te laten zien hoe het hoofdpersonage getreiterd wordt op school. Als het hoofdpersonage op een dag oog in oog komt te staan met een van haar vroegere kwelgeest, denk je 1+1 = 2.

De regisseur denkt echter wat anders en laat iemand anders de pestkop afslachten i.p.v. zoete wraak voor het hoofdpersonage. Het is zo klaar als koek waarom hij het zo doet, hij motiveert hiermee de nieuwe koers/revolutie van de Mutant Girls Squad tegen hun overheerser. Desondanks had hij gemakkelijk een ander motief kunnen gebruiken om een revolutie te ontketenen tegen de heerser van de Mutant Girls Squad.

Laat zo `n pestverhaal uit de film als je daarna geen genoegdoening krijgt. Ik vond de reden waarom de hoofdrolspeelster haar vroegere pestdemoon met rust liet getuigen van een soort misplaatst moralisme, zeker voor zo `n soort film: Je bent geen haar beter als je vroegere pestkoppen als je wraak op hen neemt. Dat soort terughoudendheid hoort niet thuis in een film waarin verder alle registers open gaan.

Ik neem het de film verder ook niet heel kwalijk hoor. Een dikke 4*

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Als ik die pakkies van onze animal-mokkels zie durf ik met zekerheid te zeggen dat die 3 regisseurs mannen zijn.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Mutant Girls Squad is weer een aardig tof J-Sploitation filmpje van onder andere de regisseur van The Machine Girl. Ook de regisseurs van Tokyo Gore Police en Samurai Zombi hielpen mee aan deze film. En het is op zich best geslaagd.
Ik zag eerder The Machine Girl, ik was toch wel érg verbaasd hoe goed ik deze film vond en er nu weer aan terug denkend bedenk ik mij dat ik mijn stem maar is moet verhogen naar 4 sterren, in plaats van 3,5. Deze Mutant Girls Squad krijgt van mij een krappe 3 sterren.

Het begint allemaal lekker simpel, we zien een Japans schoolmeisje gepest worden, dit deed wel even denken aan het begin van The Machine Girl. Waar dat een wraak film was, is deze film meer fantasievol en nog steeds compleet over-the-top.
Maar als de 16e verjaardag van Rin compleet uit de hand loopt veranderd zij zelf in een halfmutant. En deze slachtpartij is slechts het begin van een zéér zieke film. Het hoofd van haar moeder wordt eraf geschoten, en het hoofd van haar vader wordt afgehakt en beland op de verjaardagstaart.
Maar Rin vecht terug en richt zelfs een bloedbad aan in de stad. Bakkers, interviewers en 'jagers' worden afgeslacht, honderden liters bloed vloeien over het beeldscherm heen, en dit is slechts het begin.

Het hele verhaaltje waar de film het ook van moet hebben is dan weer wat minder, de mutanten vs. de mensen was niet echt interessant te noemen, alhoewel het wel zorgde voor een aantal mooie beelden tijdens het uitroeien van de mensheid.

Het keek wel lekker weg allemaal, je verveelt je eigenlijk nooit écht, ondanks dat het erg veel van hetzelfde is.
Want de gehele film lang is het bloed, bloed, bloed. De film moet het daarvan hebben, waar dat het eerste uur zeker goed uitpakt gaat het op een gegeven moment toch wat vervelen en wordt het wat afgezaagd allemaal, gelukkig herpakt de film zich wel met een spectaculaire finale.

Als actiefilm doet deze film het weer prima, maar het weet zich niet echt te onderscheiden, ondanks de originele insteek in de vorm van die mutanten. Al met al kleine 3 sterren, geen miskoop.

Nitrouz schreef:

Het hele verhaaltje waar de film het ook van moet hebben is dan weer wat minder

Ik denk niet dat de film veel rekent op het verhaaltje, laat staan dat de film er vanuit gaat dat mensen de film gaan kijken om het verhaal.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Onderhond schreef:

Dat snap ik ook wel, maar het is een beetje te belachelijk als je begrijpt wat ik bedoel.

Mnee, niet echt. Volgens mij kan het verhaal in een film als deze niet belachelijk genoeg zijn. Enige poging tot serieux maakt het al snel saai, verder werkt het toch gewoon nooit in dit soort films.

avatar van Honkie

Honkie

Hoewel dit genre tot gisteravond voor mij totaal onbekend was heb ik mij zeer kostelijk vermaakt. Totaal over de top, splatter met daarin absurde ideeën verwerkt.

Zeer vermakelijk.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Onderhond schreef:

mee eens, Geef mij maar meer gekkigheid en meer mu-, ampu- en decapi- taties.

Zo te horen valt Mutant Girl Squad in de die categorie.

Aan te raden voor een fan van TGP, die Machine Girl en Vampire Girl vs. Frankenstein Girl minder vond wegens overdaad aan dramatische lijn en verhaal?

EDIT: volgens mij zaten er in die mindere 2 ook meer CGI toch? wellicht speelt dat ook mee....

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Heel soms gebeurt het dat een film perfect blijkt te zijn wat je er vooraf van had verwacht. Alsof je een hypothetisch checklijstje kan maken, waarna je tijdens het bekijken van de film alle elementen een voor een kan afvinken. Dat is niet altijd positief, ik denk spontaan aan de zoveelste romcom die van de productielijn in Hollywood af komt gevallen, maar het kan ook voorvallen dat een film aan hoogespannen verwachtingen kan voldoen. Een J-splatter bijvoorbeeld, nadat je vorige twee films in dat genre absoluut zijn meegevallen (Iguchi's The Machine Girl, 3.5* en Nishimura's Tokyo Gore Police, 4*). Als die regiseurs dan nog eens de krachten bundelen met een derde regisseur, moet er veel gebeuren vooraleer het kan misgaan. En dat doet het ook niet. Enter Mutant Girls Squad.

Verhaaltje is bijzaak, maar voor de vorm toch even een samenvatting. Rin leert op haar zestiende verjaardag dat ze een Hilko is, een bijna uitgestorven mutantenras. De overheid voert een streng anti-Hilko beleid en het duurt dan ook niet lang voor Rin's ouders tot pulp worden geschoten. Rin leert waar haar dagenlange pijn in haar rechterarm vandaan kwam wanneer deze transformeert in een gemuteerde klauw, slacht even de moordenaars van haar ouders en een paar dozijn burgerwachten af, en wordt tenslotte ingelijfd in een ondergronds Hilkoleger geleid door Kisaragi. Nog niet absurd genoeg? Kisaragi is tevens een travestiet.

Voor wie er nog aan moest twijfelen: dit is echt pure fun. Het creature design is lekker bizar, de humor sterk aanwezig. Paar keer bang geweest dat ik vannacht iemand zou wakker maken met m'n gelach. Een hele opbouw naar het befaamde anti-Hilkowapen en dan met zoiets afkomen

Visueel best goed, in ieder geval beter dan de andere twee die ik al heb gezien. Die ene scène waarin Rin net gevlucht is en door de straten lopend mensen afmaakt is zelfs knap geschoten. Ten slotte: wat een vrouwelijk schoon in deze film. De drie hoofdrolspeelsters zien er allemaal erg mooi uit, maar het is vooral Suzuka Morita die m'n hart heeft gestolen. Wat een schattige lach, zeg.

Pure fun, over the top, goed design, veel humor, vrouwelijk schoon. 4*

Trouwens voor de (Belgische) liefhebbers, vorige week gekocht in de Free Record Shop in Wijnegem

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Meer van hetzelfde, maar wederom erg geslaagd. Vooral de humor en de over-the-top gore doet het hem voor mij bij dit soort films.

Ook nu komen er weer een aantal bizarre, knotsgekke scenes voorbij zoals enkel de Japanners deze lijken te kunnen verzinnen. Het enige negatieve dat op een film als deze aangemerkt zou kunnen worden is dat sommige CGI er wel erg nep uitziet, maar verder is dit gewoon een leuke film om van te 'genieten'.

avatar van Shinobi

Shinobi

Interessante samenwerking.

Wat wil je anders als je drie regisseurs als Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura en Tak Sakaguchi neemt die bekendstaan om hun werk in het J-sploitation genre.

Al lijken ze met 'Sentô Shôjo: Chi no Tekkamen Densetsu' weinig origineel neer te zetten. Ze hebben namelijk verscheidene ingrediënten genomen die in eerdere films zijn gebruikt of beter gezegd: een herhaling van zetten. Hierbij neemt het - te verwaarlozen - verhaaltje over mensen vs. mutanten soms iets te veel tijd in beslag.

Gelukkig krijg je daarvoor als kijker een hoop onzinnigheid terug; dat is tenslotte waarom je deze film opzet. Met name in het eerste halfuur gaat het goed los, wat zich resulteert in een grappige aaneenschakeling van gestoorde situaties en rare omstanders. Men lijkt hier zelfs al zijn kruit te verschieten.

Wat dat betreft is het te merken dat het middenstuk minder is door het drama aspect, enkel de meisjes mutanten die de meest vage uitsteeksels (niet allemaal even geslaagd) als wapen hebben, steken er bovenuit. Desondanks weet de film zich te revancheren met een groots opgezette finale waarin de bloedfonteinen opengezet worden.

Al met al best vermakelijk om eens gezien te hebben, maar ik denk dat mijn verwachtingen voor deze film net iets te hoog waren.

Dikke 2,5 sterren.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Herzien na lange tijd. Nog steeds een erg leuke film met een hoog tempo, ideaal kater-materiaal. puntje erbij.

avatar van jordandejong

jordandejong

Zoals verwacht weer een zeer bizar werkje van de Japanners.

Mutant Girls Squad begint leuk (openingsscène voelt aan als een soort Power Rangers on acid). Rin komt er op haar zestiende verjaardag achter dat ze een Hiruko (mutant) is. Wat volgt is totale gekte en chaos. De achtervolging in de straten vond ik waarschijnlijk het leukste gedeelte van de film. Veel gore, veel humor, veel ontzettend foute CGI, en een heerlijk overacterende cast.

Wanneer Rin zich aansluit bij de overige mutanten wordt het wat minder interessant. Zoals wel vaker bij dit soort Japanse filmpjes overheerst er op een bepaald moment een gevoel van 'nou heb ik het wel gezien'. Al moet ik eerlijk zijn dat ik zelfs toen af en toe nog leuk verrast werd door enkele bizarre characters en/of scenes. Het slot is dan wel weer te veel van het goede. Er gebeurd te veel, het ziet er te lelijk uit, en het is te chaotisch. Of kwam dat misschien door mijn al weggezakte aandacht.

3,0*. Echt fan van dit soort films zal ik denk ik nooit worden. Heb absoluut een aantal keer hard op zitten lachen om de geniale cast of bizarre vondsten, maar op een gegeven moment (nog ruim voordat de film ten einde komt) ben ik er ook wel een beetje klaar mee.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het blijven leuke horrorfilms om te zien, heb me er weer prima mee vermaakt.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik als liefhebber van Grindhouse movies vind dit soort films geweldig. absurd en volledig over de top. Ik heb deze film gekeken vanuit mijn eigen collectie en vond het een waardige afsluiter van de avond. Heb weer een fijne filmdag gehad.

- De actie film Vendetta (2015) op Netflix

- De oorlogsfilm A Bullet for Rommel (1969) uit eigen collectie. Staat niet op MM

- De romantische komedie Flipped (2010) op Netflix

En vanmiddag 2 afleveringen gezien van de serie In Vlaamse Velden op Netflix

avatar van Shadowed

Shadowed

Oh mijn god.

Als het niet de Horror K.O. was had ik deze echt nooit gekeken. Tokyo Gore Police was destijds al een flinke teleurstelling in het Japanse splattergenre, maar deze tweede aanraking met het zogenaamde J-Splatter was nog vreselijker dan eerdergenoemde.

Het is natuurlijk aan de persoon zelf hoe je zo'n film ervaart, maar ik kan er echt helemaal niks mee. De film is chaotisch ten top. In de eerste minuten zien we bloedfonteinen, kung-fu en onoverzichtelijk pestgedrag. Niet veel later komen er al mutanten kijken en is het feest compleet. Het is allemaal erg chaotisch en onoverzichtelijk.

En echt verschrikkelijk acteerwerk. Vooral Sugimoto was gewoon te erg voor woorden. Ik denk dat het meer een soort rol is dat ze speelt maar meer dan huilen en schreeuwen was het niet voor mij. Met een paar dom in beeld gebrachte gevechten was daar ook het feest compleet. Het zag er werkelijk niet uit.

Voor de rest zijn de eerste twee "hoofdstukken" echt zo brak dat ik er niets mee kan. Het ging serieus op een harde 0,5* af. Visueel vond ik het echt abominabel. De effecten waren van Hausu niveau en de bloedfonteinen ongeïnspireerd en impactloos gebracht. Wat gespuit op de camera en naar boven en dat was het dan. Erg adrenalinevol weer.

Humor lag me ook totaal niet. Leuk als je van "kont-kettingzaag" en "katana-tieten" grappen houdt, ik kan er totaal niet om lachen. En aangezien het hier zo enthousiast werd gebruikt kon ik dus de hele film nergens om lachen. Terwijl alles duidelijk komisch is bedoeld.

Camerawerk zag er ook niet uit. De sets waren lelijk gebracht, vaak zag het er kaal en kleurloos uit. En een zeer lelijke manier van het in beeld brengen van de bloedfonteintjes. Nog een hoop lelijke zoom-ins die nergens op slaan, abominabele karakters en acteerwerk en constante chaos die me doen vermoeden dat de regisseurs nooit op 1 lijn kwamen voor hun idee.

En dan nog een werkelijk belachelijke mix van genres soms. De horror is oliedom, de komedie totaal mijn ding niet en tot mijn grote verbazing was er zelfs ruimte voor drama. Ik vind het werkelijk te gek voor woorden. Nog even en porno was ook even om de hoek komen kijken. Dan had de film al helemaal een fikse 0,5* te pakken.

Maar waarom ik dan toch geen 0,5* geef? Toen dan het deel van Nishimura aanbrak zaten er toch nog aardige kleurtjes en felrode bloedfonteintjes in die de pijn een beetje verzachten. Het kreeg iets meer tempo daar. Bovendien was het design van de grote haaiman nog wel geslaagd. Maar het zijn kleine pluspunten in een vreselijke film waarvan ik toch ooit vurig van blijf hopen dat er tenminste nog 1 J-Splatter zal zijn die me misschien wel gaat liggen. Want het splattergenre zelf blijf ik altijd leuk vinden. Maar de manier hoe Japanse films daarmee omgaat vind ik toch erg bedenkelijk.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

zoals ik al zei in het forum Shadowed kan erg kritisch zijn en ik moet me ook hier weer bij hem aansluiten. Het is de bekende Japanse splatter, over de top, cartoonesk, bloedfonteintjes en ook vreselijk slecht acteerwerk al stoort dat laatste mij minder als trashliefhebber. Als bloed gaat vloeien als water en eerder op grenadine gaat lijken, zie ik het niet langer als smerig of goor, eerder als kitsch, een soort parodie op X-Men of Cutie Honey goes splatter vul het zelf maar in. Het ergste vond ik dan nog de humor. Ik besef dat als er plots een scherp wapen uit de borsten of kont van een dame komen dat dit tot jolijt zou moeten leiden bij de kijker. Op het eerst zicht klinkt het best origineel al is het natuurlijk wel makkelijk scoren net zoals die focus op surrogaat van het mannelijk geslachtsdeel. Ik dacht nu nog een dangerous pussy om het compleet te maken maar dat durfden ze kennelijk niet aan. Ik vind het erg puberaal al veronderstel ik wel dat het grootste deel van de fanbase die leeftijd (al een tijdje) is gepasseerd. Geen erg er zijn immers ook veel fans van Star Wars van middelbare leeftijd en ouder.

Het zijn veel dingen die je al eerder hebt gezien in gelijkaardige films uit het land dus orgineel voelt het al snel niet meer aan. Zo hebben we natuurlijk ook de Japanse schoolmeisjes in sailor outfit. het zal wel allemaal bij de fantasie horen van de regisseurs (en ik veronderstel overwegend mannelijke) kijkers al moet er dan uiteindelijk wel een man aan het hoofd staan van die girls squad.

avatar van joolstein

joolstein

Puike Japanse splatter-horror!!! Deze film wordt geregisseerd door de regisseurs Tak Sakaguchi (Samurai Zombie), Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police) en Noburo Iguchi (Robo-geisha) en deze hebben zich al eerder bewezen met soortgelijke waanzin in hun andere films! Dus als zij nu hun krachten bundelen krijg je uiteraard Hilarisch kijkvoer! Bizarre gore en karakters en de grootse onzin! Oftewel grappige, vertrouwde, pure, en onvervalste Japanse hyper-schlock! Het verhaal doet eigenlijk niet echt ter zake! Acteerprestaties zijn soms houterig, CGI iets te goedkoop en bloedfonteinen lijken op frambozenlimonade! Tja, het mogen dan niet de kwaliteit van het hoogste niveau zijn, maar dat hoort er allemaal bij. Die effecten van de mutaties en de gore zijn juist precies wat fans van deze films verwachten. En dit was dan ook absoluut een geslaagde splatter-versie van zeg; de X-Men? Met ruim 80 minuten aan vermaak van de bovenste plank! Wie verzint het een vrouw die een stokbrood wil worden? De film is zeker niet geschikt voor kijkers die meer affectie hebben voor de (veilige) Amerikaanse humor! Dit is andere koek (of brood) Daarnaast is deze wereld, opvallend kleurrijk gevuld, op een manier die Dario Argento bijna duizelig zou maken van opwinding. Kamers zijn rood en paars. Straten bij nacht groen en blauw. Tokyo Gore Police regeert nog steeds als kampioen, maar Mutant Girls Squad staat zeker op de tweede plaats van deze Sushi Typhoon-films! In zijn genre is deze film simpelweg een topper!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Aah Mutant Girls Squad met mjumie Yumi Sugimoto en Yuko Takayama en van regisseur Yoshihiro Nishimura, zowat in het verlengde van zijn Tokyo Gore Police Had deze enkele jaren geleden reeds gezien, maar blijkbaar nog geen score gegeven. Dus nog maar eens herkeken. En dat is een zegen, echt ik hou hier zo van, pure Japanse gore pulp, op kitscherige af, vd pot gerukte humor, heeeerlijk. Alles lijkt zo fake en dat stoort niet, slecht is in dit geval subliem. Ik kijk dit dan ook niet echt als horror pur sang, maar ja als Japanse pulp in z'n zuiverste vorm en dat is gewoon hilarisch top vermaak. Cosplay is nooit ver weg bij Japanners

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Heerlijk fout dit .

avatar van Fisico

Fisico

Ik ben de film ingestapt zonder ondertitels. En eigenlijk heb je genoeg aan de synopsis om je plan te trekken. Deze mutant film is een aaneenschakeling van 90 minuten full drive onzin. Heerlijk is voor mij persoonlijk niet de juiste omschrijving, vermakelijk komt al wat dichter in de buurt.

De adempauzes zijn schaars en kort waardoor je haast non stop in action modus zit, bij deze dus ook beperkte dialogen. Het vele gegil krijg je in de plaats.

Be prepared voor bloedfonteinen zoals je die nog nooit zag, met gore die eerder kitscherig is dan wansmakelijk. Zo fake dat het humorvol wordt. Vervelen doe je je niet. Bijzonder kleurrijk en sommigen dingen doen wat aan X-men denken, maar dan in de meest parodische vorm ervan. Mja, niet 100% mijn ding, maar toch.