• 9.222.271 stemmen

Kataude Mashin Gâru (2008)

Actie / Horror | 96 minuten

Met onder meer: Minase Yashiro, Asami en Kentarô Shimazu

Gesproken taal: Japans

Plot Kataude Mashin Gâru

"It's Payback Time!"

Het schoolmeisje Ami besluit om wraak te nemen op een bende vechtersbazen die verantwoordelijk is voor de dood van haar broertje. Ze wordt echter gevangen genomen door de gangsters die haar martelen en haar arm afhakken. Met behulp van een handige automonteur vervangt ze haar afgehakte arm door een machinegeweer en gaat ze achter de misdadigers aan.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Masako Fujii

Yôsuke Fujii

avatar van dominion

dominion

Een van de leukste J-Sploitation films die ik heb gezien.

Toen ik de geweldige trailer had gezien kon ik niet wachten om de film te zien.
Het simpele wraak verhaaltje stoppen ze vol met emmers bloed en gore en brute moorden.
Het wapen was echt zo gaaf en het stukje dat die kok zijn eigen vingers moest opeten toen kwam ik niet meer bij.
Hij is ook echt veel en veel leuker dan Tokyo Gore Police.
Dit was ook mijn eerste kennismaking met de Japanse Exploitation en ik ben er nu al helemaal weg van.

4,0

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fijne herziening.

Machine Girl was m'n eerste Japanse splatter en aan m'n bericht van toen te zien wist het me niet meteen te pakken. Sindsdien is het eigenlijk steeds meer gaan groeien en hoe meer ik terug dacht aan Machine Girl (na het zien van al die andere titels) hoe beter het werd. Nu eindelijk de dvd er weer in gesodemieterd en het was weer genieten.

Na het geniale Mutant Girl Squad en een tijdje terug nog het geweldige RoboGeisha was het nu weer genieten met Iguchi's bekendste splatter werkje. Het is een beetje jammer dat Machine Girl niet op kan boksen tegen de hoeveelheid gore van MGS of een TGP maar wat het doet, doet het wel ontzettend goed.

Alleen al 't begin wist me weer helemaal in te pakken, 't wraakplotje komt erg goed tot z'n recht. De slappe CGI maakt er weer een lekker bizar gebeuren van waarbij de lichamen met bosjes tegelijk op onmogelijke wijze uit elkaar worden geschoten of gehakt.

Het blijft een must voor de J-sploitation fans maar echt het niveau van een TGP zal het nooit bereiken, daarvoor is zo'n wraakplot toch wat te beperkt m.b.t creatieve vormgeving. Ze zijn dus al beter gemaakt maar dat doet verder weinig af aan dit (alweer) geniale stukje wansmaak.

avatar van FillumGek

FillumGek

Geweldige herziening! Twee jaar geleden was dit mijn eerste J-sploitaion en ik wist niet wat ik met dit prul aan moest. Ik vond het maar onrealistisch en veel te overdreven. Duh!... denk ik nu. Hedendaags ben ik een fan van het genre en het zou gek zijn als ik deze dan ook niet wist te waarderen.

The Machine Girl had weinig indruk gemaakt dus deze kijkbeurt voelde weer als een eerste. Het is een typisch wraakverhaaltje dat interessanter wordt gebracht dan in andere soortgelijke werkjes. Niet alleen omdat de Yakuza een rol spelen, maar ook omdat de emotionele scenes best aansloegen. Niet dat dat er veel zijn, de meeste scenes kleuren uiteraard bloedrood!

Ami is knap en stoer tegelijk en samen met Miki maakt ze korte metten met talloze tegenstanders. Uiteraard wordt de fantasie van Iguchi duidelijk de vrije loop gelaten want er passeren een hoop gestoorde personen en vreemde wapens. De lichamen vallen bij bosjes en de bloedfonteinen spuiten rode vloeistoffen de lucht in. Toffe soundtrack ook. De film heeft ook zwarte humor, de scene met die gestoorde ouders is briljant evenals de Yakuza-kok.

Enorm vermakelijke Japanse onzinfilm met een leuk verhaaltje en heerlijke actie. Lekker over de top, fantasierijk en vlot. Super!

avatar van Annickje

Annickje

Zeer goede film erg van genoten en ja lekker veel bloed

Niet echt veel over te zeggen erg vermakend

avatar van Crook

Crook

Splatter splatter!!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geinig maar heeft wel een erg trage aanloop naar de gore. Tot dat moment heb ik eigenlijk maar één keer echt dubbel gelegen en dat was met de gefrituurde tempura arm. Die was dan ook wel echt meesterlijk. Voor de rest vond ik de film iets te safe vergeleken met de andere recente J-sploitation, alhoewel de drill-bra ook nog wel leuk was.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Geinig filmpje ,lekker goor allemaal,iets meer sterren als het allemaal iets mooier er uit had gezien!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mmmh hier was toch vrij weinig aan. Alles oogt gewoon uitermate amateuristisch. Machine Girl heeft mij helaas toch niet kunnen bekoren want het was mij net iets te ver gezocht, al was de uitwerking ook erg rommelig. Het draait hier natuurlijk niet om het verhaal maar enkel om de gore momenten. Maar die zagen er wat mij betreft wel erg goedkoop en afgezaagt uit. Soms lijkt het wel een gore-film vermengt met een een of andere superhero-kinderserie. Wel is het een goed plan om sushi te eten bij deze film.

Maar helaas boeide de film me maar weinig. Beetje teveel wannabe.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

afgezaagt

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Sorry: Afgezaagd. Wil er bij mij maar erg langzaam inkomen dat D of T - gedoe.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

oh die was ook sterk ja, maar had het meer over de term afgezaagd met betrekking tot deze film. Leuke letterlijke term, zeg maar!

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Wat een ervaring was deze film, zonder hoge verwachtingen begonnen te kijken, en het viel alleen maar mee. Wat mij vooral erg mee viel was dat er ook echt een aardig verhaaltje in verwerkt zat, het deed behoorlijk vaak denken aan Kill Bill, maar eigenlijk vind ik deze The Machine Girl gewoon beter.

Splatter, splatter, splatter. Daar draait het om in deze 'j-sploitation' film. En de liefhebber komt niet van een koude kermis thuis, het bloed vliegt in het rond. De ledematen gaan alle kanten op, en het lijkt erop dat de netto omzet van Heinz met de productie van deze film minimaal verdubbelt is.

Voor de special effects mag je het al doen dus, want het zag er allemaal weer prima uit. Misschien moet je het niet doen voor het realisme, want het zag er niet allemaal even realistisch uit. Maar dat is ook niet de bedoeling van deze film. Wat dat dan wel is? Geen idee, het wezen van vermaak misschien. Want ik heb me zeker gemaakt.

In die 97 minuten lange film heb ik mij geen moment verveeld. De film opent geweldig, en laat meteen zien dat het niet geschikt is voor de mensen met een zwakke maag. Want ook hier spat het bloed alle kanten op, en lijkt het niet op te houden.

Het verhaaltje zelf is onderhoudend en weet zelfs bij vlagen sympathie op te wekken voor onze moordenaars. De acteerprestaties zijn meer dan prima, en de Machine-Girl doet het bijna als vanzelfsprekend erg goed.

The Machine Girl is een film die ik dus zeker nog wel een keer zal willen zien, en een film waarbij ik er misschien nog wel een half puntje bij op ga rekenen binnenkort. Een dikke 3,5 sterren heeft The Machine Girl in ieder geval wel verdiend.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Niet zo goed als tokyo gore police. Nog slechtere acteurs, goedkope fx en mager verhaal.

Heb me af en toe lopen ergeren aan de domme acties, effecten en toch ook weer aan het taaltje.

Wat een zeikerige taal is dat zeg. Voor de rest verstand op nul film en toch weer zieke vondsten genoeg, alleen de uitwerking was niet geweldig. Toch nog maar een magere 5.

avatar van wibro

wibro

Tja, wat moet ik hier nu van zeggen. Van het verhaaltje moet deze film het beslist niet hebben. Dat heeft een diepgang als van een roeiboot. Als amusement is dit wraakfilmpje niettemin best wel te pruimen. Het komisch gehalte vond ik zelfs erg hoog. Ik heb af en toe toch best wel in een deuk gelegen. Leuk dus voor een keertje zo'n over de top filmpje maar ik geef toch de voorkeur aan de wat meer serieuze en minder geweldadige Japanse films dan dit bloedspuitende niemandalletje.

avatar van holbewoner

holbewoner

Leuke wegkijker met overdreven acteren en echte klootzakken. Waardeloze CGI moet ik wel zeggen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Fijne kennismaking met het J-Japanse sploitation genre

Ik was al langer van plan om eigenlijk eens iets van dit genre te gaan zien maar ik vond de prijs van de DVDs altijd wat te duur om de gok te wagen. Een tijd geleden dan een boxset van MadMonkey gekocht (die dan ook nog eens in de 2 voor 15 euro actie zat) dus was dat euvel al verholpen. Vol goede moed aan de eerste film begonnen, 2LDK, maar die viel erg vies tegen. Het was me ook een raadsel wat die film met het genre had te maken want ik stelde me er toch iets anders bij voor. Gelukkig maakt Machine Girl de verwachtingen in zijn geheel waar.

Vooral ook omdat er werkelijk geen enkel moment een pauze wordt ingelast. Vanaf de openingsscène worden er hele fonteinen bloed op het scherm getoond en wordt er ook niet gekeken op een ledemaat meer of minder. Het verhaal zelf is ook vermakelijk. Een simpele wraakactie van een meisje dat haar broer is verloren maar het is juist de overdrevenheid waarmee alles wordt getoond dat het erg leuk maakt. Het blijft dan ook jammer dat sommige scènes er echt belachelijk slecht uitzien. Sowieso is dat wapen van baas Kimura ridicuul maar de helft van de wapens lijkt ook gewoon uit plastiek te bestaan. Beetje jammer maar tegelijkertijd geeft het de film wel een zekere charme. De film zit voor de rest nog vol met een aantal fouten (mij moet je eens uitleggen hoe je een gefrituurde arm perfect nadien nog kunt gebruiken) maar toch zorgt het eerder voor een gulle lach dan voor frustraties. Dit soort films moet het dan ook niet hebben van zijn correctheid maar meer van zijn foutheid en dat zit wel goed wanneer er kettingzagen aan benen worden gehangen en er zelfs een heuse killer BH aan te pas komt. Er is alleen één ding dat ik niet goed vat. In de openingsscène heeft Ami al haar machine gun arm maar ik dacht eerst dat dit stukje halverwege de film ging afspelen maar vermits er doorheen heel de film nergens sprake is van dat stuk vermoed ik dat het zich eigenlijk na het einde hoort af te spelen?

Minase Yashiro als Ami doet het eigenlijk nog vrij goed, zeker als je het niveau van de rest van de film bekijkt. Yashiro speelt een vermakelijke rol à la Rose McGowan in Planet Terror en het gaat haar goed af. De rest van de cast komt echter een stuk theatraler over. Neem nu Kentarô Shimazu die de rol van Yakuza baas Kimura mag komen vertolken. Enorm overdreven maar het past werkelijk perfect in de film. Want eerlijk gezegd, om met een straight-face te gaan acteren wanneer je omsingeld wordt door a) een aantal volwassen mensen in rugby outfits of b) een aantal tieners die je in ware Power Rangers stijl aanvallen.. Het zou niet echt geslaagd zijn. Maar hoewel iedereen vrij theatraal is, valt het eigenlijk op het merendeel van de cast nog niet zo enorm slecht acteren.

Veel splatter, een geslaagd wraakverhaal en lachwekkende personages. Als het merendeel van dit soort films op zo'n manier is gemaakt dan staat me volgens mij nog wel een aangename tijd te wachten. Ben benieuwd geworden naar Chanbara Beauty maar dat zal pas voor na de examens zijn vrees ik.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg tof modern exploitation filmpje van Japanse makelij.

Het revenge plotje stelt niet veel voor maar is effectief omdat het op de goede manier wordt uitgevoerd. Namelijk door de gehele film te vullen met bloedvergieten.

De bloedfonteinen zijn weer van de partij en zorgen weer voor leuke fragmenten. Ook met de rest van de gore zit het top. Hoofden worden gesplitst, armen geamputeerd en hoofden doorboort met spijkers. Jammer dat de CGI vaak wel een fail was.

Het acteerwerk is zoals het hoort behoorlijk over the top en de film wordt grotendeels gevuld met Japanse schoonheden die doorweekt zijn van het bloed.

Verder was ook de openingsscene erg leuk met die grindhouse vibe.

3,5*. Zeker benieuwd naar wat dit Japanse splatter genre nog meer te bieden heeft.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Mijn god zeg wat een film, jemig...... dit is het betere spuit werk.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Tof!

Schoompeisje Ami ontdekt dat haar broertje vermoord werd door de zoon van een Yakuzaleider en gaat verhaal halen. Ze wordt gevangen genomen, kan gelukkig ontsnappen, maar verliest daarbij wel een arm. Pech voor haar, maar gelukkig voor ons, want zo kan ze er een machinegeweer op monteren om aan ronde twee te beginnen. Ik neem aan dat ik aan niemand duidelijk moet maken dat het flinterdunne verhaaltje maar een excuus is om het bloed in het rond te laten spuiten.

Want de film draait natuurlijk om de humor, de gore en de absurditeiten. En daarin stelt The Machine Girl absoluut niet teleur. De ene kill is nog cooler dan de andere, de film puilt uit van leuke vondsten (een drilboor-bh!) en toffe ideeën (Een soort van Ninja/Power Rangers-bende!). Het bloed spuit in het rond, de film kent misschien wel de sterkste staaltjes overacting die ik ooit heb gezien, en de finale is heerlijk.

Kleine speciale vermelding nog wel voor Minase Yashiro. Niet alleen ziet ze er erg goed uit, ze is ook nog eens erg sexy (al komt dat ook door die schoolgirl-outfit) en cool genoeg om deze rol te dragen.

Mijn eerste J-Sploitation en eigenlijk eerste exploitation tout court, en het is me absoluut niet slecht bevallen. Aangename kennismaking, gaan er sowieso nog volgen.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Lees nu pas m'n ietwat vreemde fout.

*Schoolmeisje, dus.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Erg leuke Japanse splatter weer, doorspekt met foute humor. Het verhaal is best aardig en de actrice die de hoofdrol neerzet doet het best aardig, zeker als je erbij stilstaat dat ze amper ervaring had als actice. De bijrollen zijn ook zeer tof, zoals de onschuldige huisvrouw die zich ineens maniakaal gaat gedragen. Leuk voor de liefhebbers. De dvd heeft trouwens nog een geinige korte behind the scenes.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Hou wel van dit soort gore Japanse exploitatiefilms maar het was me toch allemaal net iets te overdreven en vaak ook ongeloofwaardig. Als liefhebber van het horrorgenre ga ik toch 4 sterren geven, er zat echter meer in mits een geloofwaardiger scenario, maar naar Japanse normen is dit toch een zeer verdienstelijke film

avatar van PEN15

PEN15

Machine Girl en Tokyo Gore Police achter elkaar gezien omdat ze hier in één adem worden genoemd. Beide titels laten niets aan de verbeelding over... twee beoordelingen onder één kap.

Ik had er toch eerlijk gezegd hoge verwachtingen van, omdat ik stapelgek ben op satires, parodien en splatterfestijnen (braindead, poultrygeist, lik wong, meet the feebles, shoot 'em up etc etc), mag zelfs een schepje van alles zijn! Maarre..dit mistte een beetje de pit in zijn sodeflikker om echt leuk te zijn, de medisch onverantwoorde dieprvriespizzasmaakversterkers waardoor je blijft doorvreten en met de tong op je kin smeekt om meer..ik voelde me ontzettend doodverveeld. Wat van de bloederige effecten en de absurditeiten hielden me nog wel even wakker, maar het was vooral het als slap zand matige verhaaltje dat mijn ogen deed knikkebollen.

Tokyo Gore Police vond ik in eerste instantie kwa plot en kleurgebruik een stuk veelbelovender, maar naarmate de resterende tijd afliep bleek ik zelfs nog meer moeite te hebben om hier mijn aandacht bij te houden. Het is hier een stuk idioter en niet echt op een positieve manier. Wat sfeer betreft had ik nooit de indruk veel van Tokio te zien, wat de titel met zich meebrengt. Zelfs in Kaufman Tromafilms heb je Manhattan in de achtergrond of shots van times square. Die reclameblokken krijgen ook aardig wat lof die mij op het verkeerde been hebben gezet, het was niet leuk.. en nadat de derde al over zelfdoding ging werd dit ook eentonig.

vreemde tagline is dit ook. Sushi, tempura, ninja, revenge?? Het dekt de filmlading achteraf, maar vooraf heb je geen idee welke kant het ermee opgaat.

avatar van Boeikens

Boeikens

Typische Japan Splatter met de te verwachten liters bloedfonteinen en afgehakte ledematen maar ook met de wat saaiere tussendoorse love/drama momenten en overacting.

Het revenge verhaal loopt vlot, kent voldoende over the top vechtmomenten en kills en onderhoudt wel.

CGI en FX is niet altijd geslaagd maar de genrefan ligt hier uiteraard niet wakker van.

avatar van Phantasm

Phantasm

Geweldige splasherfilm, lekker goor, hou hier wel van. Prima vermaak ( voor de liefhebber die dan hier van houdt ).

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Onmiskenbaar komisch. Heb in feite nu en dan moeten lachen met dit gesplatter. Zeker met die yakuza met spijkers in zijn kop. En gelukkig maar want het is een film die niet al te serieus wil zijn. Een klassiek wraakverhaal verpakt in een goor jasje. De bloederige scènes zijn goed gedoseerd en er is ruimte voor minimale inhoud. Maar inderdaad erg amateuristisch en goedkoop allemaal: je ziet nog net het plastic blad van de kettingzaag wapperen, de acteurs zijn gewoon van de straat geplukt en de dialogen lijken door een stel pubers geschreven. Toch mist het zijn effect niet. Amusant meer niet.

avatar van Woland

Woland

Wel grappig om een keer gezien te hebben, maar in mijn huidige nuchtere toestand was ik niet echt onder de indruk van Machine Girl. Natuurlijk is het lekker losjes, en zitten er wel grappige scènes is (de drilboor-bra en de tempura-arm), dat dan wel weer. Maar ik vond het eigenlijk een beetje aan de saaie kant. Een lange aanloop voordat er echt wat gebeurt, overduidelijk neppe gore met matige effecten, en de film probeerde wat geforceerd raar en edgy uit de hoek te komen. Voor het verhaal, spanning of acteerwerk hoef je het uiteraard niet te doen, dus dan blijft er voor mij slechts een op momenten grappig niemendalletje over.

avatar van joolstein

joolstein

Doldwaze geflipte over de top Japanse splatter-horror over een schoolmeisje met een machinegeweer als arm, die wraak wil nemen op Yakuza-ninja’s en iedereen die verder nog haar pad kruist. Wat volgt zijn geweldige slachtpartijen met rond spuitende bloedfonteinen. Bewerkstelligt door wapentuig als eerder genoemde machinegeweer, katana maar ook een drilboor-bh en een vliegende guillotine. Spannend is de film nergens. De overdaad aan bloed en ledematen maken van de film een bizarre komedie. ‘The Machine Girl’ neemt de gewelddadige Aziatische pulpfilms uit de jaren zeventig en doet hier zelfs nog een schepje bovenop! De special effecten zijn niet altijd even overtuigende CGI, maar dit drukt de pret niet. De film is duidelijk met liefde in elkaar is gezet. Voor de liefhebbers is dit een top-notch!