Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)
Alternatieve titels: Fury / ช็อคโกแลต
Thailand
Geregisseerd door: Prachya Pinkaew
Met onder meer: JeeJa Yanin, Hiroshi Abe en Pongpat Wachirabunjong
Gesproken taal: Engels en Japans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Chocolate
"She's sweet but deadly."
Zen is een jonge autistische vrouw die een fantastische martial arts expert is geworden door het kijken naar televisiebeelden en door naast een Muy Thai school te wonen. Ze is de dochter van Zin, de Thaise vrouw van Yakuza baas Masashi. Zin lijdt aan kanker maar heeft geen geld voor een operatie. Haar dochter Zen besluit hierop een oude Yakuza vete opnieuw leven in te blazen om het geld voor haar moeder te krijgen.
Zen
Ice Factory Owner / Iceman
Candy Shop Owner
Epileptic Boxer

AHWA
Als je een death wish hebt, moet je maar als stuntman aan de slag gaan in Thailand. Mijn hemel, wat krijgen ze er weer ongenadig van langs. De zogenaamde 'bloopers' in de aftiteling laten zien hoe zwaar het is om zo'n film te maken. Chocolate is mijns inziens een prima film, met geweldige vechtscenes waarin toch wel weer wat nieuwe dingen te zien waren. Zen is niet zo bruut als bijvoorbeeld Tony Jaa, die leuke tv-cameo's maakt , maar ze weet toch vooral met haar voetenwerk veel aan te richten en is ook razendsnel.
De aandacht ligt itt de laatste twee Ong Bak-films wat minder op het verhaal en meer op de vechtscenes en des te beter. Vandaar dat deze wel 4.0* krijgt.

Meneer Bungel
Juweeltje. Ik ben geen kenner van vechtscenes, maar heb hier wel erg van genoten. Veel humor, creativiteit en een sympathiek stel hoofdpersonen (vooral Zen natuurlijk) weten deze kijker eventuele ongeloofwaardigheden makkelijk te laten negeren. De opening was wat chaotisch en weinig indrukwekkend en werd er de hele film door werd wel erg vaak naar een zwart beeld uitgefade, maar ach. Leukste bijrol was de jongen die 'gevechtstourette's' leek te hebben, maar deze pap zit vol met krenten.
Eén vraagje: waarom heet deze film nu eigenlijk Chocolate?
En in wiens contest zat nu ook alweer een fragment uit dat eindgevecht? Bedankt nog, want dat bracht mij, zij het erg laat, bij deze titel.

KILLERBEE99
Slecht
Kan erg goed merken dat het geacteerd is in vergelijking met andere vecht scene's uit andere films.. Het zag er gewoon niet uit.

louisvf
Aan de hand van de trailer wist ik eigenlijk al wat ik hier kon verwachten. Qua cinematografie is dit natuurlijk een dikke flop. Ja, ze weten ginder wel hoe men een paar rake klappen moet uitdelen...maar in mijn ogen toch te weinig ingrediënten om een film te maken. Stijl/smaak hebben ze (naar mijn mening) dus in ieder geval niet!
Ong-bak trouwens net iets beter maar even lelijk!
(en die andere bekende juist van't zelfde) (kan even niet op naam komen)
Kan trouwens geen enkel Thais product opnoemen dat de moeite was...

Martijnnn
Yanin Vismistananda (verzin het maar eens) is natuurlijk geen Tony Jaa, tegenstanders gooien zichzelf hier meestal vrij gewillig richting haar vuisten waarmee ze ook nog eens verschrikkelijk hard kan slaan, niet heel logisch als je haar bouw ziet, haar acrobatische capriolen om tegenstanders te ontwijken komen wat beter over waardoor de gevechten nog steeds een genot zijn om naar te kijken.
De eerste 3 actiescènes voelen wacht geforceerd aan maar tegen het einde en dan vooral de laatste scene word het fantastisch. Vooral het stuk op de flat is 1 van de gaafste actiescènes die ik ooit gezien heb. Andere scènes mogen er zeker ook zijn, Pinkaew dacht natuurlijk wat China kan met Drunken Fist kunnen wij ook met Retarded Fist, het levert wel een bijzonder gevecht op.
Wat me verder opviel is een aantal uiterst effectieve schijnbewegingen waarbij ze de tegenstanders en de kijker elke keer weer weet te verassen.
Wel leuk dat Zen zon beetje al haar moves geleerd heeft door goed observeren en imiteren, leuk ook dat Tony Jaa nog even op tv langs komt, en later meen ik ook nog wat Bruce Lee geluiden te horen op tv (wat origineel ook de bedoeling was maar niet mocht vanwege rechten) De verwijzing naar Bruce Lee komt later wel weer terug komt in de scene met al het ijs waar Zen een perfecte Lee imitatie geeft , logisch te verklaren want ze observeert en imiteert.
Het dramaplot eromheen voegt zowaar nog wat toe en ik kon wel waarderen dat het een keer een ander soort hoofdpersoon is, het was alleen af en toe zoals eerder genoemd wat plat. Dat kan ook liggen aan dat ik de ingekorte versie heb gezien waarbij vast weer veel te veel in is geknipt.

bakplaat
Vond het geweldig hoe het personage Zen werd neergezet, heel anders dan al die typische martial-arts helden. Lekker anders, vooral het feit dat ze het vechten leert via het kijken van tv vond ik erg goed geintregeerd. Mooie Bruce Lee referentie ook met dat veegje in haar gezicht

Pirmais
Chocolate
Wat blijft dit toch een zeer interessante film, met een goede sfeer en met erg indrukwekkende gevechten. Zelfs na drie keer verveelt hij nooit.
En dat is vind ik één van de voordelen van deze film, een ander voordeel van Chocolate is dat hij erg visueel is, en met sommige momenten een straling voor het oog is.

bakplaat
Chocolate
... En dan moeten de nadelen komen hé ; soms irriteerde ik mij bij het hoofdpersonage als deze bv. telkens schreeuwde als ze iemand neersloeg. En nog een ander voorbeeld is de montage die soms een beetje zoek is, waardoor je bij momenten geen interesse meer hebt voor de film.
Dat schreeuwen vond ik juist cool. Doordat ze martial arts leert door tv te kijken neemt ze zelfs die typische stereotype geluiden over. Vond het wel een leuk detail

Pirmais
Leuk gevonden inderdaad, maar het verstoord de vechtscènes een beetje vind ik.

Donkerwoud
Chocolate bewijst maar weer eens dat een actiefilm helemaal geen overdreven bombastische speciale effecten nodig heeft om te kunnen overtuigen. Het is de choreografie die hier bijna volledig het werk doet en een paar subtiele speciale effecten die het afmaken. Hier kan Hollywood nog een puntje aan zuigen. Er is ook een vreemde bevrediging als zo'n underdog als een jong autistisch meisje de ass whooped van grote gemene boeven.

Shinobi
Na Ong-Bak en Tom Yum Goong gezien te hebben, kan ik dit filmpje natuurlijk niet overslaan.
Dit keer Yanin in plaats van Jaa en zijn kan zeker haar mannetje of beter gezegd vrouwtje wel staan in deze film.
Persoonlijk vind ik deze film beter dan de eerdere films van Pinkaew en dit keer omdat ik het (drama)verhaal wel pakken vind en beter uitgewerkt.
En dat in combinatie met de actie, dat weer uitmuntend gechoreografeerd is en in beeld wordt gebracht.
Enkele hoogtepunten zijn toch: het gevecht in de ijsfabriek, gevecht tegen de spast en op het laatst natuurlijk op de flat en uithangborden.
En zeker ook blijven zitten voor de 'bloopers' in de eindcredits, dan zie je pas echt wat voor pijniging de stuntmannen en Yanin hebben moeten doorstaan voor deze film.
Dikke 4,0 sterren.
EDIT: Over de titel Chocolate, dat slaat volgens mij op haar voorliefde voor de vele chocolaatjes in de vorm van smarties(?) die ze eet gedurende de film.

Meneer Bungel

Goodfella_88
De vechtcenes hebben veel weg van jacky chan style
goed filmpje!

gorelover
Hoop dat de langere versie ook ooit nog uitkomt op bluray.
Briljante film.

Na Ong-bak werd ik wat teleurgesteld door z'n opvolgers en had ik nog geen gelijkaardige Thaise film gezien. Het leek me op het eerste zicht een one hit wonder te zijn. Ik had wel vertrouwen in Chocolate omdat de originele regisseur van Ong-bak mee aan het stuur zat.
Dat vertrouwen is ongetwijfeld ingelost. Chocolate is een aparte film geworden die wat doet denken aan Kill Bill vs Ben X. De harde en ruwe vechtstijl die we in Ong-bak zagen is hier ook aanwezig en het is echt genieten van de actiescènes. Het wordt zelfs iets beter omdat het effect van een jong meisje in de hoofdrol (ik genoot zo ook van Colombia en Hanna) toch voor dat ietsje extra zorgt. Bovenop de gevechten is een sausje gegoten van Jackie Chan choreografieën zodat het meer is dan wat slaan en trappen.
Iets beter dus dan Ong-bak, maar dat moet je als kijker zelf maar beoordelen. Ben toch benieuwd wat de Thaise cinema in de toekomst nog kan bieden.

Tarkus
Deze film heeft me toch wat teleurgesteld.
De gevechtsscènes zijn redelijk goed, maar het verhaal is dat niet.
Ongeloofwaardig en onlogisch, dat is wat ik ervan denk.
De soundtrack maakte wel dat de film genietbaar blijft, vooral tijdens de actiescènes.
Maar echt goed is het allemaal niet.

blurp194
Leuke film, maar het meest indrukwekkend is toch de serie B-rolls tijdens de aftiteling. Het viel me deze keer op dat er op de titelrol maar liefst 5 personen staan met de titel 'safety coordinator', maar het is me echt een raadsel wat die mensen dan wel gedaan hebben. De andere kant uit kijken zal wel hun belangrijkste taak zijn.
Het begin van de film is wat traag, maar als het vechten op gang begint te komen dan blijkt dat wel meer dan de moeite waard. Erg mooi gechoreografeerd, indrukwekkende actie, spectaculair slaan en trappen op onmogelijke plaatsen - en de slachtoffers vallen ook echt zo ongelukkig als het er uit lijkt te zien, zo blijkt uit de B-roll. Gevaarlijk beroep, stand-in of bijrolacteur.

Kondoro
Chocolate
Leuke Thaise actie film die niet 92 minuten lang actie bevat maar ook nog een echt verhaaltje heeft. Ik heb de film gister snel gekeken want hij is er nu als het goed is af. De licentie is namelijk gister gestopt daar, zonde. Dus meteen even mee genomen! Ik moet zeggen dat het verhaal goed was en het concept was ook wel redelijk. Ik moest even aan het manier van leven wennen van de personage van JeeJa Yanin die autisme heeft. Maar na het plot gelezen te hebben was het duidelijk. Lekker, ruwe actie met heerlijke scene's hier en daar. Leuk om eens gezien te hebben!
PS. Ik moet even wennen aan de taal hahaha!

Banjo
- 1985 berichten
Een verassende en goede film die 'speciale' kinderen en hun ouders een hart onder de riem wil steken.
Dat vind ik een mooi gebaar. een min puntje vond ik dat sommige gevechten wel erg makkelijk gewonnen werd door een (dun) meisje. Ik moest gelijk aan Jackie Chan denken.
3 1/2 ster

SPT
Leuke film, één grote geweldsorgie. Bij het making of is inderdaad wel duidelijk te zien dat Thailand op het gebied van Arbo-wetgeving nog wat minder ver ontwikkeld is dan Nederland. Het filmen moest blijkbaar regelmatig worden onderbroken omdat er weer een acteur knock-out was gegaan .

Gang_Star
Het verhaal over een meisje dat geld gaat innen voor haar zieke moeder komt wat traag op gang, maar weet die tegenvallende opening toch redelijk goed te maken. Het is niet meer dan een redelijke actiefilm, waarbij Yanin haar rol goed vertolkt en de actiescènes goed en spectaculair werden uitgevoerd.
Aan het eind werd nog even duidelijk dat het maken van deze film niet zonder slag of stoot ging (letterlijk) met al die stunts en actiescènes.

joolstein
Aardige Thaise material-arts film. De film is niet over de gehele lengte even evenwichtig, meerdere keren zijn er vluchtige scenes waarvan later pas duidelijk word wat de bedoeling ervan was. Dat neemt niet weg dat het verder wel een zeer leuke film was over het autistische meisje Zen dat door naar martial arts te kijken een expert erin wordt. Denk aan een soort combinatie van Rain man met Leon maar met de nadruk op de gevechten ala zeg: Jackie Chan. Maar die gevechten zijn dan ook werkelijk waar zeer strak gechoreografeerd. Echter de geloofwaardigheid dat het meisje autistische is, wordt hiermee wel zwaar op de proef gesteld maar dat mag de pret niet drukken! Gruwelijke acrobatische material-arts verpakt met een leuk verhaaltje en een lief en goed vechtend meisje maken dat deze film net iets meer is dan dertien in een dozijn.

Duke Nukem
Een autistisch meisje dat martial arts leert, dat moest ik gewoon zien en het viel erg mee! JeeJa Yanin is enorm lenig en een plezier om haar bezig te zien, ze doet inderdaad een beetje denken aan Jackie Chan. Heel grappig hoe ze die Bruce Lee geluidjes nadoet. En de gevechten zijn echt goed in beeld gebracht. Ook de bloopers op het einde tijdens de aftiteling zijn leuk en laten zien hoe moeilijk en gevaarlijk de stunts zijn!

Bakema NL
Eindelijk deze film op dvd....3e keer dat ik hem gezien heb nu en blijft geweldig. De actie is bijna ongëëvenaard en kunst. Flikker maar op met de Marvel films, al zitten er aardige tussen, dit is in alle opzichten toffer gedaan en meer vermaak. Zelfs het verhaaltje raakt meer.
Vooral ook de aftiteling bekijken om te zien dat flink wat klappen, trappen en valpartijen echt raak waren.
Heerlijke film en als je ook maar iets van martial arts houdt dan is dit verplichte kost. Ook de Bruce Lee tribute ontbreekt niet.

thoyouknow1980
Lekkere martial arts film
Unieke sfeer in combinatie met brute actie momenten,en een boeiend verhaal.
Verder kan ik het eerbetoon aan Bruce Lee alleen maar toejuichen.
De zweverige soundtrack maakt het helemaal mooi..geweldige film dit

Duke Nukem
Ik las ergens dat hier een vervolg op zou komen, weet iemand iets meer?

bart007bond
Wat een goede film.
Na jaren weer eens gezien.
De moeder, wat een beeldschoon plaatje in het begin, en wat kan ze acteren .
De hoofdrolspeelster speelt niet minder dan briljant.
Ze kan perfect autist spelen en hoe ze om het geld vraagt en hoe ze treurt om haar moeder, kippenvel.
Verder aparte personages, die gang met trannies, weird .
Hoop op een langere versie en op een deel 2.

blondiefilmfreak
heerlijke film**wat kan die meid vechten**toch altijd wel een zwak voor dames die wraak nemen**90 minuten actie van de bovenste plank.

bart007bond
Wie weet of de LANGE versie te koop is en waar ?

neo
JeeJa Yanin is uitermate imponerend in een film met een sublieme choreografie. Waar de eveneens Thaise Tony Jaa met gemak, los van zijn vechtstijl, in goede doen te vergelijken is met tal van andere mannelijke collega's in dit soort films, is het vrouwelijke talent van Yanin enkel te vergelijken met een indrukwekkende Michelle Yeoh in haar jongere jaren. Helaas hebben zowel Yanin als Jaa zelden hun werkelijke kwaliteiten kunnen laten zien.
Het meest fascinerende is nog wel dat Jeeja Yanin wervelend is in de uitvoering, maar dusdanig licht van gewicht is, dat de kans groot was dat haar geloofwaardigheid in het geding zou kunnen komen als je het aankomt op kracht. Toen ik Chocolate voor het eerst zag had ik mijn twijfels tijdens het eerste gevecht. maar hierna was daar geen spraken meer van.

'Terminator 2: Judgment Day' is morgenavond (13 februari) op de buis: 'Echte glorie vergaat niet'

'Captain America: Brave New World' is vandaag verschenen: Dit zijn de reacties tot nu toe

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Ontzettend populair op Videoland: deze series worden op het moment het meest gestreamd

Sin Nombre
Roadmovie / Drama, 2009