• 9.375.336 stemmen

Chocolate (2008)

Actie / Misdaad | 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)

Alternatieve titels: Fury / ช็อคโกแลต

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Prachya Pinkaew

Met onder meer: JeeJa Yanin, Hiroshi Abe en Pongpat Wachirabunjong

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Chocolate

"She's sweet but deadly."

Zen is een jonge autistische vrouw die een fantastische martial arts expert is geworden door het kijken naar televisiebeelden en door naast een Muy Thai school te wonen. Ze is de dochter van Zin, de Thaise vrouw van Yakuza baas Masashi. Zin lijdt aan kanker maar heeft geen geld voor een operatie. Haar dochter Zen besluit hierop een oude Yakuza vete opnieuw leven in te blazen om het geld voor haar moeder te krijgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

chevy93

Wat een enorm slechte film is dit, zeg. Chocolate leunt volledig op 2 dingen: Het verhaal en de vechtscènes. Het eerste is nog wel ok, wel wat standaard en weinig om echt goed te vinden, maar het is niet storend ofzo. Maar die vechtscènes, mijn god, wat slecht. Buiten het feit dat haar gewrichten blijkbaar van staal gemaakt zijn, moeten dit wel de slechtste "bad" (grapje, zeker?) guys zijn die ik heb gezien. Alles wat ze gooien naar haar gaat gewoon langs haar heen (nee, niet omdat ze er omheen draait), elke keer als ze slaan staan ze op een dusdanige afstand dat ze nog geen deuk in een pakje boter zullen slaan. Zelfs de (overigens dramatische) montage was van belabberd niveau. Ook hadden heel veel volgens mij opeens de behoefte om als een malloot te gaan springen. Daarbij duren de meeste vechtscènes ook nog te lang. Maar de vechtscène is natuurlijk niet compleet zonder het "oeh! ah! oei! hie! ho! etc.". Nu heb ik echt niks tegen onrealistische vechtscènes, zo op z'n tijd kunnen ze zelfs geweldig zijn, maar dit is echt zo ver voorbij het foute stadium.

Ook ben ik sinds Hotaru no Haka niet meer zo'n irritant personage tegengekomen. Dat gejank en gekrijs van dat mens... .

Wat een schijtfilm... Hooguit 2 of 3 leuke momenten die deze film redden van het absolute dieptepunt.

Tonypulp

Meteen het hele genre skippen Chevy Alles wat jij benoemt zijn nou juist de kenmerken waar de fans van houden en waar ze dus voor gemaakt worden.

avatar van Spetie

Ik snap al je punten en ergenissen Chevy, maar de montage en choreografie is juist ontzettend sterk.

chevy93

Vind ik juist niet. Vaak vind ik veel vechtscènes juist vanwege de montage en choreografie goed (bv. Jackie Chan, Hard-Boiled, Banlieue 13, Kill Bill). Dit was gewoon belabberd.

jeroentjuhhhhh schreef:

Meteen het hele genre skippen Chevy .

Is er een heel genre met zeikerige supergirls?

Tonypulp

Martial Arts films bevatten (vrijwel, zo goed als) altijd een man/vrouw van staal en über domme bad guys.

choreografie is juist ontzettend sterk.
Oef, en hoe! Visueel echt een pracht van een film met geweldig gekozen sets en daar wordt ook continue goed gebruik van gemaakt, making-off is ook erg fijn .

YouTube - ช็อคโกแลต Chocolate - Ice Factory Fight Scene 2

Dat gekerm van 1:42-1:52

Op 2:23. Hij schuift dat ijsblok, zij schopt er tegenaan (geluidseffect en zo'n enorm zwaar ijsblok waar die man zijn volle gewicht in moet zetten, zal opeens veranderen van baan? En zelfs al zou het kunnen, waarom stapt ze niet gewoon opzij ipv zoiets doms te doen?

Op 2:37. Hij gooit dat ijsblok gewoon naast haar.

3:04. Blijft gewoon wachten om in elkaar geslagen te worden.

Tonypulp

Je bent naar logica aan het zoeken Tsja..

chevy93

Nee, ik zoek naar geloofwaardigheid. Dat is wat anders.

Zo kan het ook. Of zo.

Tonypulp

Over kut montage gesproken, Banlieu . Maargoed, er zit een zeer groot verschil tussen JC (zowel qua stijl als insteek) en dit soort Thais geweld, hier zoeken ze veel meer de fantasie op. Dat lukt me vrij (of sterker nog; érg) duidelijk.

chevy93

Banlieue (let op die laatste e) is ten minste een goede actiefilm. Geen melodramatisch gezeik, geen quasi-interessante gevechten en bovenal geloofwaardig. Op alle fronten beter dan zo'n prulwerkje als dit waar werkelijk, als het gaat om de gevechten, alles slecht aan is, wat er slecht aan kan zijn.

Of je nou houdt van derderangs actiescènes, moet je zelf weten, maar banlieue levert kwalitatief beter werk af. (naar de maatstaf geloofwaardigheid)

Tonypulp

Een film afrekenen op geloofwaardigheid terwijl het daar niet naar streeft, lekker makkelijk. Face it, het is een 100% genrewerkje en daarbinnen érg sterk (dat het je ding niet is, fijn, maar de choreografie is in deze stijl perfect). Banlieue is binnen de mainstream actie niets minder dan een middenmotor, daar straalt werkelijk niets vanaf behalve gerecyclede fist fights. Enkel de opening biedt daar energie en enkele fraaie shots.

Nomak

Als chevy93 het over realisme had zou ik het met jou eens zijn, maar chevy93 wil geloofwaardigheid en daar is niets mis mee. Elke film moet geloofwaardig zijn in de wereld waar de film zich in afspeelt.

Ik zal deze film binnenkort ook eens bekijken, maar ik kan je nu al zeggen dat dit waarschijnlijk een onvoldoende gaat worden.

avatar van christian

christian

Een bagger film als Banlieue vergelijken met Chocolate, ongeloofelijk

Waar die vergelijking vandaan komt is mij ook compleet onduidelijk.

Tonypulp

Je kijkt niet liever een film die je een voldoende denkt te gaan geven?

wil geloofwaardigheid en daar is niets mis mee.

Geloofwaardigheid zoeken bij een 15(?) jarig meisje die volwassenen verrot schopt etc is bij voorbaat al kansloos, het is zo tongue in cheek als het maar kan zijn en dient aangenomen te worden zoals het is; onmogelijk. Daar heb je wel een hele open houding voor nodig uiteindelijk.

Scene aan de zijkant van het gebouw is trouwens cinematografisch een episch hoogtepunt, kleurgebruik is schitterend en de stunts vreselijk pijnlijk

Tonypulp schreef:

Je kijkt niet liever een film die je een voldoende denkt te gaan geven?

Jij bent toch niet zo kortzichtig om te denken dat ik alleen maar films kijk waarvan ik denk dat ik ze goed ga vinden? Ik kijk alle soorten films en sta voor veel open. Ik heb al tal van martial arts films gezien, waarom zou ik deze dan aan me voorbij laten gaan?

Tonypulp schreef:

Wat een onzin, zoiets kan echt wel geloofwaardig gebracht worden, hoor.

Nomak schreef:

Omdat het je niks lijkt Of ga je ook Pokemon kijken omdat je al tal van Anime hebt gezien?

Nomak schreef:

Jij bent toch niet zo kortzichtig

Heeft niets te maken met kortzichtigheid, meer met logica. Je gaat jezelf toch niet vervelen met iets wanneer je dat al voor jezelf vast hebt gesteld, je zegt het niet alsof het een 'misschien is dit niets voor mij' maar meer als een 'ik kijk hem en deel een onvoldoende uit', snap je toch ook wel van mijn kant?

chevy93 schreef:

Wat een onzin, zoiets kan echt wel geloofwaardig gebracht worden, hoor.

Maar dat is hier het doel niet..pfoeh, laat maar....of toch niet Het gaat om pure fun, creativiteit, grootse set-ups, waarom zou Pinkaew nog rekening houden met geloofwaardigheid wanneer 't échte over-de-top dan verminderd wordt.

jeroentjuhhhhh schreef:

Onzin! Als Azumi in haar eentje een hele horde woedende samoerai afslacht, dan ben ik de allerlaatste die daar kritiek op heeft. Het wordt zo gebracht dat ik geloof dat ze het echt kan.

Is het dan realistisch? Waarschijnlijk niet. Is het geloofwaardig? Ja!

Realisme en geloofwaardigheid zijn totaal verschillende termen die al te vaak door elkaar worden gehaald.

Tonypulp schreef:

Als filmliefhebber sta ik voor veel dingen open. Niet voor alles, maar wel voor heel veel dingen. Gelukkig maar, zo word ik regelmatig positief verrast.

Nomak schreef:

Als filmliefhebber sta ik voor veel dingen open.

Maar nogmaals; het is toch vreemd om zo'n conclusie al klaar te hebben liggen voor het bekijken van de film, alsof het al een zekerheidje is dat het tegenvalt. Dan kun je er toch beter één uitzoeken waar het nog kans tot slagen heeft.

En Azumi geloofwaardig? Niet meer/minder dan dit.

Ik zie nu dat je Ong Bak gewoon 4* geeft, vanwaar dat sceptische gedoe bij de feministische ong-bak ? Het heeft echt weer bizarre choreografie en aardig wat rake klappen, kan me haast niet voorstellen dat je dit dan ineens bagger vind.

jeroentjuhhhhh schreef:

Als ik zo zou redeneren had ik een meesterwerk als Låt den Rätte Komma In aan me voorbij laten gaan. Dan had ik zelfs nog nooit een film van Charlie Chaplin gezien, want dat leek me ook niets.

jeroentjuhhhhh schreef:

En Azumi geloofwaardig? Niet meer/minder dan dit.

Dat is dan omdat jij realisme en geloofwaardigheid door mekaar haalt. Leer het verschil jeroentjuhhhhh.

jeroentjuhhhhh schreef:

Het meisje weegt ocharme amper 30 kilo. In dat filmpje van chevy93 zie ik ook geen harde klappen.

Vervang de actrice door Tony Jaa, Bruce Lee, Jet Li of Michael Jai White, en ik geloof dat het personage hele bendes in elkaar ramt. Zelfs als je haar vervangt door Kelly Hu zal ik er sneller in geloven. Waarom? Omdat ik geloof dat die wat meer kracht kan inzetten.

Ik twijfel niet aan de techniek van Jeeja Yanin, maar techniek is niet alles.

Tonypulp

Ik weet het verschil... god god god dus nogmaals stel ik, dat ik vind: het is niet minder realistisch NOCH geloofwaardig, dan dat Azumi dat is.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Ik heb eigenlijk het gevoel dat mijn 2,5* nog best lief zijn. Dat het verhaal weinig voorstelt, kan me niet zoveel schelen. Dat is immers iets dat over het algemeen geldt bij dit soort films (Yip Man bv.). Dat quasi-stoere meisje daarentegen, is bij vlagen echt stront vervelend met haar gejammer. Snap ook echt niet waarom ze nou weer autistisch moest zijn.

De kritiek van Chevy vind ik wel ietwat vreemd. De gevechten zijn niet heel indrukwekkend, maar bij vlagen wel vermakelijk. Als je slechte gevecht-montage wilt zien, kun je beter Raging Bull er eens bij pakken.

2.5* meteen maar verlaagt naar 2*

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

chevy93 schreef:

Is er een heel genre met zeikerige supergirls?

Dat wist je toch al? *Kick-Ass* *Hit Girl*

chevy93

2 zwaluwen maken nog geen zomer.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Misschien is deze film iets voor je, Chevy.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Verrassend fijne film!

Verrassend zeg ik, omdat het niet echt m'n genre is, maar dankzij m'n newfound buddy belchinees toch in het (tijdelijke) bezit van deze film gekomen. (waarvoor dank dus belchinees!)

Schattige mentaal gehandicapte meid slaat een heel leger verrot, daar komt het zowat op neer. Elke scène is eigenlijk zo opgezet om eens goed te knokken, maar wat verwacht je anders bij een actiefilm? En knokken kan ze. Tuurlijk moet je 't allemaal wel met een korrel zout nemen. Als je niet kan aanvaarden dat een kind (een meid dan nog, no offence ladies) schijnbaar moeiteloos afrekent met volwassen kerels (die vaak nog gewapend zijn), laat deze dan maar schieten.

Maar kan je dit wel, dan is het genieten geblazen van een fantastische choreografie! Heerlijk hoe elke vechtscène je met open mond achterlaat. Eindscène (ik denk dat ze zo'n 20 minuten duurt) steekt er met kop en schouders bovenuit. Tussen al het geweld door is er heel af en toe ook nog een klein beetje ruimte voor wat dramatiek. Relatie tussen het kleintje en d'r moeder was best mooi.

Leuke film!

Voor de fans: lees zonet dat deel 2 op komst is.

avatar van MIME2000%

MIME2000%

chevy93 schreef:

De film heeft ook een ander bedoeling. Dat mensen met met een handicap zich anders kunnen ontwikkelen en dat maakte voor mij het film intressanter

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Verhaal gaat nog, maar wat zin die vechtscenes slecht gemaakt

avatar van dominion

dominion