• 9.375.049 stemmen

Chocolate (2008)

Actie / Misdaad | 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)

Alternatieve titels: Fury / ช็อคโกแลต

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Prachya Pinkaew

Met onder meer: JeeJa Yanin, Hiroshi Abe en Pongpat Wachirabunjong

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Chocolate

"She's sweet but deadly."

Zen is een jonge autistische vrouw die een fantastische martial arts expert is geworden door het kijken naar televisiebeelden en door naast een Muy Thai school te wonen. Ze is de dochter van Zin, de Thaise vrouw van Yakuza baas Masashi. Zin lijdt aan kanker maar heeft geen geld voor een operatie. Haar dochter Zen besluit hierop een oude Yakuza vete opnieuw leven in te blazen om het geld voor haar moeder te krijgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Onslaught

Onslaught

Bedankt dat je deze film hebt toegevoegd kos.

Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe film van Prachya Pinkaew na het zien van zijn 2 voorgaande film. Trailer zag er in ieder geval al erg goed uit.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Die poster is wel enorm 80's.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Morgen ga ik naar de premiere in Hong Kong, ik ben benieuwd!

Pinkaew is er weer!

Zo'n beetje de beste Thaise actiefilm regisseur, en daarmee ook gewoon al een grootheid op martial arts gebied. Zijn Muay Thai spektakels zijn zo'n beetje ongeëvenaard.

De andere elementen binnen zijn films hebben er vaak zwaar onder te lijden, hoewel het in Chocolate visueel allemaal wat beter in elkaar steekt (met een prachtig animatie segment) en de aanwezigheid van Abe het plot iets beter verteerbaar maakt. Toch zit er teveel loos drama in en is het erg plat allemaal.

Tot daar de zaken die er weinig toe doen bij martial arts films. De gevechten zijn gewoon grandioos en het blijft een prachtige, stijlvolle en beenharde martial arts stijl. Eindgevecht is super, het gevecht met dat twitchy zoontje het absolute hoogtepunt.

Een uitgebreidere review staat hier. Traag en wat saaiig begin, maar eens de actie begint is dat snel vergeten. 4*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie vechtfilm, maar niet beter dan de films met Yaa.
De meid vecht trouwens verschrikkelijk goed...een soort vrouwelijke Jackie Chan Met in de eindtiteling ook weer leuke bloopers.
Zeer mooie fotografie, goeie regie van de regisseur die `t ook al gemaakt heeft met ONG-BAK en TOM YUM GOONG.
Vond em goed.

avatar van BS

BS

Zoals onderhond ook al zei is het drama-gehalte in de film best hoog. Tussen de gevechten door moet je bij makkelijk de helft van de scenes echt even doorbijten.
Is het dan zo slecht? Nou ja, drama is niet direct mijn ding en thaise drama is al zo lastig te volgen

Maar waar gaat het om als we deze film gaan kijken? Juist, de actie en laat die nou gewoon erg goed zijn !
We leren haar kennen als kind en namete zou ouder wordt begint zo ook te vechten. Namate de film vordert wordt ze alleen maar beter en dat is leuk om te zien !

Voor het verhaal en de drama eromheen hoef je het voor mijn part niet te doen. Het is leuk maar niet echt geweldig.
Voor de actie en het spectacel moet je het zeker doen en het eindgevecht is dan ook erg mooi om naar te kijken.

"leuk" is ook om te zien dat ze tijdens de aftiteling ook de "bloopers" laten zien. Een serie pijnlijke momenten die de realiteit van zo'n soort film toch even benadrukken.

Dat blooperstukje samen met gebruik van een aantal objecten plus natuurlijk haar kunnen zetten haar inderdaat neer als een vrouwelijk Jackie Chan. Ik heb daar geen enkel probleem mee en van mij mag ze zo nog wel een aantal films maken !

avatar van kyanne

kyanne

Een topfilm, alles zit er in.

Goede actrice, die een autistische vrouw speelt (Yanin Vismistananda).

Prachtige vechtscenes en soms wat humor.

Dat de stunts soms verkeerd afliepen zie je aan het eind van de film...

Daarom een 4.5

avatar van Macmanus

Macmanus

Prachya Pinkaew is de man!

Ben helemaal in de wolken met deze film. Heerlijke actie wordt hier weer gebracht. Het moest even op gang komen, hoewel ik het voor een film als deze het drama nog best aardig vond. Het meisje speelt best goed. Maar JeeJa Yanin zoals het meisje heet vecht briljant. Echt te vet. Heel cool hoe ze bepaalde dingen van Tony Jaa over neemt maar duidelijk haar female touch eraan toevoegd.

Het verhaal gaat zoals het hoort. Meisje wil moeder redden, en gaat mensen die haar moeder geld verschuldigd zijn even een bezoekje brengen. Puur een opzetje voor bad ass actie scenes. Die zoals we van Pinkaew gewend zijn doorheen de film steeds grootser en meesterlijker worden. Volmondig met Onderhond eens dat het gevecht met het twitch jongetje BRILJANT is. Heerlijk hoe breakdance en Muay Thai gemengt worden. Prachtig ook hoe die scene daarna verder gaat, met die metro op de achtergrond en op de gevel van de flat! Damn sweet. Ik had mijn twijfels of hij zijn long take in Tom yum goong kon overtreffen. maar dat doet die hier toch zeker. Echt een stukje film waarbij je even lekker alles vergeet en alleen geniet van het vechtballet.

Ong bak 2 had een meesterlijke teaser las ik op Twitch, maar of Tony in de regie stoel dit werk van Pinkaew kan overtreffen is nog maar de vraag.

4.5 bad ass sterren.

avatar van UnderCover

UnderCover

Deze film is meesterlijk, nothing more. 4*

ps: hier wat stunts zodat je kan zien wat ze allemaal kan en hoe perfect het er bijna wel niet uitziet.

Je hebt ook nog een part 2 daar doet ze live stunts in de show.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Hong Kong actie cinema herleeft weer in Thailand. En hoewel dat meisje lang niet zo goed is als Tony Yaa, heeft zij genoeg kwaliteiten om de meeste andere martial arts acteurs/actrices op hun plaats te trappen. Zaten soms wel erg lachwekkende scenes in het gevecht tussen de autisten was echt belachelijk , maar verder zoals een bovenstaande user al opmerkte, het verhaal dient er slechts voor de geweldige actie scenes. Heb deze film in Hong Kong gezien en het hele publiek ging soms uit zijn dak. 3.5/5

avatar van Phoenix

Phoenix

Vond dit toch beduidend minder dan de vorige 2 van Pinkaew. Het meisje, hoe fanatiek ook, haalt het gewoon niet bij Jaa. Ze is veel te breekbaar en haar zogenaamde allesvernietigende vechtstijl klopt gewoon niet.

Qua regie vond ik het ook een stuk minder. Een nog langere en nuttelozere intro dan in Tom Yum Goong en ook een stuk inspiratielozer geschoten. Wat filtertjes (dan weer geel, dan weer groen) maskeren dat niet.

En als je de choreografie van zo'n scène in het ijspaleis (maar eigenlijk ook de meeste andere) tegenover de epische one-take uit Tom Yum Goong zet dan komt Chocolate er toch behoorlijk karig van af. Wat rest zijn enkele originele settings waar aardig gebruik van wordt gemaakt.

Tegenvaller dus. Een soort kindercola, het haalt het niet bij het echte werk . Hopen dat Jaa bij de volgende weer van de partij is.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Echt een topfilm met baanbrekende stunts en een aantal zeer goede vechtpartijen, soms een beetje licht omdat ze bijna geen tegenstand krijgt maar ze is ook maar een meisje dus ze kunnen kwalijk iemand als tony jaa tegenover haar zetten want die breekt haar zo in 2.

wanneer ze tegen de autistische jongen gaat vechten was toch wel erg vernuftig en het gevecht me de zwaarden was ook leuk om te zien maar de finale was echt het best.

Ga het zien en binnenkort allemaal naar ONG BAK 2 !

avatar van Sol-

Sol-

Komt deze week op DVD uit in HK. Gaat dat halen.

avatar van AsianFreak

AsianFreak

Goeie stunts, aangrijpend verhaal, goeie acteerkunst! Maar wel erg voorspelbaar, niet veel origineler dan de Tony Jaa-films en ik snap niet waarom Ricohan38 het Ong bak 2 noemt. Ten eerste is het geen vervolg van Ong Bak, ten tweede gaan het niet om een Ong Bak en ten derde zie ik hem wel voor aan om alle Thaise Muy Thai-films Ong Bak te noemen. Dus als we hem mogen geloven, zijn er wel meer 'Ong Bak-' delen uitgebracht. De enige, echte overeenkomst is dat het dezelfde makers zijn van Ong Bak.

Hij zegt gewoon dat mensen binnenkort zeker Ong Bak 2 moeten gaan kijken. Die staat er namelijk aan te komen, wat wel een leuk weetje is voor fans van deze.

avatar van NTsuno

NTsuno

Knap geacteerde filmprestaties hoor. Zoals de hoofdrolspeelster het autistische meisje neerzet is echt prachtig. De stunts zijn prima in elkaar gezet, al zijn er heel wat pleisters doorheen gegaan als ik het zo zie. Bekijk de aftiteling nog maar eens goed. Knappe vechtfilm.......Is zijn sterren waard.

avatar van J.T.O

J.T.O

JeeJa heeft inderdaad wel de la femme warrior touch, maar vergeleken met Bruce Lee, Tony Jaa of Jackie Chan mist ze toch wel iets. Misschien ligt het niet zo zeer aan haar vechtstijl, maar eerder aan de choreografie van de gevechten. In het geheel waren ze allemaal wel vet om te zien. En er is ook wel een mooie toevoeging van CG elementen die jammer genoeg onregelmatig door de film verspreid zijn. Het begin deed me namelijk denken dat ze bovennatuurlijke krachten heeft, maar daar zie je vrij weinig van terug, dan behalve in een paar zeer mooie geschoten scenes.

Qua rauwheid in vechtstijl komt het niet dicht in de buurt van Bruce Lee of Tony Jaa. Het neigt eerder meer naar die acrobatische martial arts van Jackie Chan. Alleen helaas iets statischer, langzamer en minder overtuigend, maar gelukkig neemt de film zichzelf niet zo serieus en hebben veel gevechten wel een grappige ondertoon. Ofwel, props voor de leuke en soms dan bizarre en indrukwekkende vechtscènes. (Die val van ruim 5 meter van die stuntman is te bizar voor woorden, dat ze dat uberhaupt doen. Je moet dan wel heel erg goed betaald zijn

Overigens is het van mij niet helemaal correct om haar met Tony Jaa, Bruce Lee en dergelijke te vergelijken, want zij zijn eigenlijk toch wel van een ander soort geslacht. Misschien eerder met Moon Lee, Oshima Yukari, Cynthia Rothrock en dergelijke. In ieder geval was de film wel leuk

avatar van Ghostryder

Ghostryder

Waanzinnig stoere film , vond het verhaal matig maar de vecht scenes waren werkelijk briljant.

Vooral het einde van de film waarin je ziet hoe on-the edge deze film is opgenomen waren erg sterk.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

wtf, ik vond er totaal niets aan. Verhaal zwaar matig, actie scenes van het genre 'net niet'. Ook de personages waren een beetje ongeloofwaardig,

Anderhalf uur op het klokje gekeken wanneer hij afgelopen was.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Charlie Cheese schreef:

wtf, ik vond er totaal niets aan.

Niet dus, aangezien je het geen 0,5 geeft, was er toch iets dat je leuk vond.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

kArIzMa_Movie schreef:

Niet dus, aangezien je het geen 0,5 geeft, was er toch iets dat je leuk vond.

Mja, de actiescenes waren ook niet superrrslecht, maar veel was het niet. Moet ook zeggen dat ik de film niet op slordige 'placement etc'-foutjes heb kunnen betrappen. Dit bij elkaar vind ik toch een 1,0 waard.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ten eerste zat ik me voor het kijken al te storen aan de hoes! slechte poster zeg, weerhield me bijna van het kijken van deze film.

en had ik deze film eigenlijk wel moeten kijken? het was aan de ene kant eigenlijk een hele foute film. de aanloop van het verhaal was wat stijf en van de hak op de tak (nu zie ja dat vaker in dit soort films) en ook die synthesizer muziek ging door merg en been. verder waren de vechtscenes erg geregiseerd, zo erg dat het op een computerspel begon te lijken, of zeg gerust leek! een voor een werden de bad guys afgelacht als of ze stonden te wachten op hun seintje om te gaan. veel vechten en veel de zelfde schoppen en slagen, maar (genoeg gezeken) ik bleef wel kijken..... waar dat nu aan lag? het meisje? voor een deel wel, maar ook werd je af et toe verrast door een meesterlijk scene tussen door. meestal maar heel even, maar ze zaten er wel. en elke keer als ik begon te zuchten kwam er weer 1! het verhaal was redelijk, en de set was goed! maar wat ik niet begrijp is, als ik een misstap zet ligt mijn bril op de grond, en daar kun je schoppen wat je wil, maar de brillen blijven op!!! eind scene (reclameborden) was zeer vermakelijk, maar dan snap je ook wat ik bedoel met coputerspel achtig. een klein 3tje. )voordeel van de twijfel zeggen we dan maar!

p.s. zet niet te vroeg uit en wacht op de bloepers! dat zijn nu wat je zegt bloepers!!

avatar van RickZ

RickZ

Thaise martial art met een vrouwelijke Bruce Lee in overdreven gevechten: een groepje valt haar 1 voor 1 aan, dus ze wint het wel.

De making-off aan het einde van de film is leuk om te kijken

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Het begin is enorm saai en traag maar zodra de gevechten beginnen, wordt het tempo weer goed opgepikt. Cinematografisch zijn de gevechten minder sterk gefilmd dan in Tom Yum Goong, alhoewel ze qua uitvoering niet onderdoen voor die film. Hoogtepunt is natuurlijk het eindgevecht, waar nog maar eens benadrukt wordt dat het geen pretje is om een Thaise stuntman te zijn. Als deze film ergens in uitblinkt, dan zijn het wel de pijnlijk uitziende stunts (en aan de 'bloopers' te zien zijn ze ook pijnlijk).

avatar van wei

wei

Een autistisch meisje incasseert onbetaalde rekeningen die gemene boeven nog schuldig waren aan haar zieke moeder, die het geld nodig heeft om behandeld te worden aan kanker.

Pinkaew's Ong Bak en Honour of the Dragon vond ik al prima knokfilms, en deze vond ik nog net wat beter. Zonder dat ik het wist heb ik de 90 min versie gezien, welke een prima tempo heeft en (denk ik) gestript is van de overvloedige drama elementen die ik wel kon missen in Ong Bak en Honour of the Dragon.

Los daarvan zien we vooral veel knokken en daar gaat het in deze film toch om. En dat zit dik en dik in orde. En dat kan grotendeels op conto geschreven worden van de vrouwelijke equivalent van Tony Jaa, Yanin Vismistananda (wie kan het uitspreken?) Die trapt erop los en op een heel elegante manier tegelijk, erg bijzonder. De gevechten zijn echt geweldig om te zien en de 30 minuten durende climax is adembenemend. No nonsense harde gevechten (de eindcredits laat ook zien dat er flink wat te verduren viel) en uitstekend gechoreografeerd en gemonteerd. Zo wil ik er nog wel een paar zien.

avatar van FillumGek

FillumGek

Van de regisseur van Ong Bank en Tom Yum Goong; weer een film over één van de spectaculairste vechtsporten op aarde. Muay Thai! De verwachtingen waren erg hoog en de film kon ze helaas niet allemaal inlossen. Ik vind dat sommigen de film nogal overschatten.

Allereerst vond ik de film absoluut niet beter dan de films met Tony Jaa. Ik vind Jaa veel overtuigender als vechtersbaas.

De film komt wat langzaam op gang. Het verhaal is best nutteloos en de acteerprestaties zijn best aardig, maar ik merkte dat ik alsmaar zat te wachten op het eerste echte gevecht. Die komt pas na ongeveer een half uur. Helaas vond ik die een tikkie teleurstellend. Ik kan het niet laten om de film te vergelijken met de films waarin Jaa zijn kunsten vertoond en daarin is Jaa toch net een beetje beter. Maar ook de montage en soundtrack waren in Ong Bak en Tom Yum Goong beter.

Het verhaaltje rommelt langzaam verder naar het einde toe. Toen kwam er toch nog een eindgevecht die zich een beetje met Jaa's werk kon meten. Een paar erg vette stunts en trappen. Ook hier worden trouwens geen koorden gebruikt en komen alle klappen keihard aan. Ik miste wel een paar unieke fighters. De 'eindbaas' bakte er echt geen zak van. Je had wel die jongen met z'n vreemde trekjes die capoeira gebruikte maar die trekjes vond ik jammer. Zo had je in Ong Bak zo vijf vechters met een unieke stijl die ieder op hun eigen manier tof waren.

De film is zeker niet slecht, maar voor degene die kennis willen maken met Muay Thai raad ik aan om de films van Jaa te bekijken. Die steken net wat beter in elkaar. Jaa heeft de lat gewoon enorm hoog gelegd. Misschien dat ik Ong Bak en/of Tom Yum Goong vandaag of morgen nog maar eens uit de kast pak om de toch wat teleurstellende nasmaak van deze film weg te spoelen.

avatar van james_cameron

De regisseur van Ong Bak is nog steeds niet terug op zijn oude niveau, dat bevestigd deze tweede tegenvaller op rij. Beetje flauw ook dat de hoofdrolspeelster in deze film leert vechten door de eerdere films van de regisseur op TV te bekijken. Het kiezen van een autistisch meisje als hoofdpersoon in een aktiefilm is gewaagd en origineel, maar verder is het verhaal onnodig sentimenteel en gekunsteld. Natuurlijk draait het allemaal om de aktiescenes en die zijn dik in orde, maar afgezien van een enkel verbijsterend moment (dat spastische jochie in trainingspak is briljant) is het niet bepaald fantastisch. We hebben het allemaal wel eens eerder en beter gezien. Overigens duurde de versie die ik net heb gezien nog geen anderhalf uur.

avatar van Bas I.

Bas I.

Vandaag gezien op het AFFF, pardon, Imagine filmfestival.

Uiterst vermakelijke film over een autistisch meisje die ontzettend goed kan vechten. Het duurde even voordat ik echt in de film kon komen (mede doordat mijn beeld van autisme totaal niet overeenkomt met wat hier wordt neergezet) maar vooral tegen het einde van de film zitten hier een aantal actiescènes in die werkelijk om te smullen zijn, denk aan de scène aan de zijkant van een gebouw. Het verhaal kon ik eigenlijk niet veel mee (vooral de travestieten vond ik een raar element) maar dat maakt bij deze film niks uit. De bloopers aan het einde vond ik niet zo spectaculair, eigenlijk.

avatar van Prudh

Prudh

Gister ook gezien op het AFFF. In tegenstelling tot Tom Yum Goong kon me dit veel meer bekoren. Eigenlijk vanwege de toevoeging van een 'verhaal', hoewel dat nog steeds een groot woord is. Een verhaal staat de knokpartijen enerzijds in de weg, maar anderzijds koppelt het de knokpartijen juist aan elkaar. Als smeermiddel werkt het hier in ieder geval prima.

Hoofdrolspeelster Yanin Vismitananda als wervelwind van voeten, knieën, ellebogen en vuisten is een lust om naar te kijken. Wat dat betreft is Pinkaew een perfecte muay thai-regisseur. Dikke moves, goed gechoreografeerd en uitmuntend in beeld gebracht.

De knoklocaties zijn ook erg vermakelijk, maar geven wel het gevoel van verschillende 'stages', zoals in een computerspelletje. Alleen de eindbaas mist daar nog bij. Het eindgevecht is wel meesterlijk. Eén brok actie, non-stop. Choclate is als vechtfilm bijzonder goed geslaagd, maar een heel hoog cijfer kan ik er niet aan kwijt. Zoiets als dit kan luchtiger en minder serieus.

Die travo's vond ik trouwens geniaal, zulk soort personages hadden hier veel meer ingekund. Precies wat ik hierboven aanhaal. Lekker wacky.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Als het goed is komt deze binnenkort nog uit in Nederland op de Amazia label.