• 9.375.568 stemmen

Chocolate (2008)

Actie / Misdaad | 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 110 minuten / 92 minuten (dvd-versie)

Alternatieve titels: Fury / ช็อคโกแลต

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Prachya Pinkaew

Met onder meer: JeeJa Yanin, Hiroshi Abe en Pongpat Wachirabunjong

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Chocolate

"She's sweet but deadly."

Zen is een jonge autistische vrouw die een fantastische martial arts expert is geworden door het kijken naar televisiebeelden en door naast een Muy Thai school te wonen. Ze is de dochter van Zin, de Thaise vrouw van Yakuza baas Masashi. Zin lijdt aan kanker maar heeft geen geld voor een operatie. Haar dochter Zen besluit hierop een oude Yakuza vete opnieuw leven in te blazen om het geld voor haar moeder te krijgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MecG

MecG

Redelijke film, gevechten aan het eind zijn leuk.

Vooral het gevecht met dat vreemde jochie met die bril op is wel leuk bedacht.

Verder vond ik hem wel wat saai en het verhaal stelt ook bijster weinig voor. Ik vind de film net onder gemiddeld, dus 2*

avatar van RapTile

RapTile

Ik snap niet dat mensen dit een goede film kunnen noemen.

ONG BAK is in mijn ogen qua actie enzo velen malen beter.

Misschien zit hier wat meer drama in maar de gevechten vind ik echt niet zo heel byzonder.

erg jammer als je al deze reacties leest en er dan zelf niets aan vind.

avatar van Legan

Legan

Chocolate: een heerlijke overdaad aan melodramatische onzin en met gevechten waar kleine kinderen natte dromen van krijgen.

Het begint al enorm slecht op zowel verhaaltechnisch als cinematografisch gebied. Supermelodramatisch gecombineerd met uiterst slappe muziek en superslecht gebruik van cgi. Niet om aan te zien! Gelukkig stijgt het niveau vanaf het animatiegedeelte, maar na een kwartiertje daalt het weer af naar de kerkers der saaiheid.

Dit soort films kijk ik natuurlijk niet om het duimendikke verhaal, maar puur om de actie. En ook op dat gebied is het één grote teleurstelling. De gevechten zien er vaak te nep uit en missen goede choreografie. Slechts een paar moves zijn aardig, maar het meeste is ongeïnspireerde slappe hap. Zelden zoveel tegenstanders gezien die al bij het geringste gaan liggen. Het einde is nog het beste, maar ook dat is niet meer dan amateuristisch kinderspel.

Precies het soort one-day-fly is waar ik op 10-jarige leeftijd wild van zou zijn geworden. Tegenwoordig kom ik niet verder dan een hoop gegaap bij dit soort actie- en dramafilms voor beginners.

avatar van Reinbo

Weinig indrukwekkend dit. Yanin Vismistananda is zeer lenig en razendsnel, maar ze mist duidelijk kracht. Wat dat betreft had ik soms het idee naar een balletvoorstelling te kijken in plaats van een vecht film. Zeker met de spastische breakdanser. Verder haalt het het ook qua inventiviteit niet bij Jackie Chan.

3* voor een lekker wegkijkend niemendalletje.

avatar van Ramon K

Ramon K

Eens! Hoofdpersonage is een iel meisje van 15 jaar (of zo?) dat dan de kracht moet hebben om grote gasten in 1 veeg neer te maaien. Het werkt gewoon niet. Een goede martal-artsfilm moet in ieder geval een goede lead hebben en ook de plot moet een soort van geloofwaardigheid aan dat karakter geven. Daarom heb je altijd die master-pupli thema's en die vele trainingsscenes in al die kungfu flicks.

Yanin Vismistananda is inderdaad snel, lenig en kundig, maar je gelooft nooit dat haar personage zo krachtig of zo kundig is. Ze verwerft haar skills via het bestuderen van films als Ong Bak en Tom yum goong en waar ze haar kracht vandaan haalt mag Joost weten. Dan wil ik nog wel wat cheese accepteren, maar de film is verder zo serieus en melodramatisch van toon...

2,5* Heb me niet verveeld, maar het is ook verre van goed.

avatar van Jiv

Jiv

Vond em niet zo. Erg jammer dat Ong Bak hiermee word vergeleken... Ik zeg niet dat Ong Bak geloofwaardig is maar dit sloeg echt op alles. Niets tegen geestelijk gehandicapte meisjes van 14 maar ik denk gewoon niet dat ze zó goed zijn in vechtsport... Achje, wel eentje om gezien te hebben...

avatar van tal1b

tal1b

vechtscenes waren wel leuk gedaan. toch komt het op de een of ander manier niet overtuigend over dat al die gasten zomaar tegen de vlakte aangaan zodra ze ook maar in aanraking komen met Zen.

Echter de stunts vond ik zeer gaaf om te zien.

Verder vond ik de schurken er slecht en nep uitzien, met hun pistooltjes.

En wat moesten die vrouwen met hun pistooltjes daar voorstellen? Leken meer op dragqueens/travestieten.

avatar van eppo349

eppo349

Iritante film, het gegil van Zen werkte behoorlijk op m`n zenuwen en wat de vechtscene`s betreft... ver onder de maat.

avatar van Rodger

Rodger

Super mooie actie/vecht film, het verhaal is simpel, maar de scenes zijn bere goed.. met een tikkeltje humor.

Wat is Yanin Vismistananda toch goed.. ongeloofelijk...!!

avatar van gorelover

gorelover

Briljante film.

Vond deze persoonlijk veel beter dan zijn eerdere films.

Werd in het begin even op het verkeerde been gezet, maar dat was niet erg.

Ontzettend boeiende film met een mooie mix tussen drama en actie.

Schitterende muziek en een ongelofelijk goede hoofdrolspeelster.

Beste film die ik dit jaar gezien heb.

dikke 5*

avatar van usr14112

usr14112

Begrijp niet dat mensen dit een goede actiefilm vinden. De gevechten zijn ronduit slap. Tegenstanders die zichtbaar na een trapje te hebben gekregen wegduiken. Veel dezelfde traptechnieken en inderdaad echt ongeloofwaardig dat zo een iel meisje tien grote kerels naar de grond werkt. Heb em halverwege uitgezet. Daarbij het zwaar beroerde acteerwerk. Hele slechte film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een geslaagde film van onze Muay-meester Pinkaew. Dit keer geen Tony Jaa maar een vrouwelijke vechter in de hoofdrol. Ook Chocolate was weer van het begin tot het eind knokken, schoppen, bottenbreken enz enz en Pinkaew had me weer voor de 3de keer gefacineerd. De vrouwelijke hoofdrolspeelster vond ik ook erg mooi acteren. Het mooie hieraan is ook dat meestal in vechtfilms de heren of dames hele stoere macho-vechters zijn, maar in Chocolate is het juist heel anders. Dit keer krijgen we te maken met een verstandelijk gehandicapte vechtster die toch nog ijzelijk goed kan vechten en acrobatieke kunstjes kan leveren. Naast het vechtwerk ook nog een stevig straaltje typische melodrama. Die scenes in die ijsfabriek en ook die scenes aan die uithangborden waren erg leuk.

Ook krijgen we in deze film ook regelmatig televisiebeelden van Ong Bak te zien.

Gewoon weer een geslaagde film van Pinkaew. De gevechten waren weer mooi opgezet en het acteerwerk was goed. Ik kijk nu al uit naar de volgende film van Pinkaew.

avatar van gorelover

gorelover

weet iemand waar in nederland de versie van 110 minuten te krijgen is ?

nog steeds samen met Inglourious Bastards de beste film die ik dit jaar gezien heb.

avatar van Miss A

Miss A

Echt een super film dit!

Vechtscenes heel erg vet gedaan en helemaal als je aan het eind ziet dat ze alles zelf doen, respect voor de acteurs!

• 1931 stemmen

Me favoriete film (let op: dus niet de film die ik het beste vind)

Het eerste half uur leer je eigenlijk kennismaken met Zen, het jonge autistische meisje, waardoor je jezelf goed in haar kan plaatsen. Daarna begint de fantastische actie.

Yanin Vismitananda speelt de sterren van de hemel in deze debuutfilm als Zen en al de mooie acties maken het een waar spektakel voor het oog. Ik vind het verder sowieso leuk om een dame te zien vechten. Bij martial-art films zul je vaak zien dat het vechten een beetje eentonig en hetzelfde word, wat ze hier hebben ontweken (ong-bak was ook iets eentoniger). De verwijzingen naar ong-bak maakte het compleet.

Ook vond ik de film origineel, en de mix tussen martial arts en drama pakt goed uit.

Ook qua geluiden heb ik er niks op aan te merken, dat geeft natuurlijk net dat kleine extraatje eraan.

De film is deels zielig, deels mooi afgesloten. En hoe comedy's de grappige bloopers laten zien, laten zij hun bloopers zien en laten daarmee zien wat voor een 'struggles' ze hebben met zo'n film aan ons afleveren, waardoor ik hem alleen maar beter vind.

En als je de film niet goed vind, kan het altijd nog dienen als promoter voor smarties!

avatar van Zinema

Hmmm.

Zoals al eerder beschreven, Zen is ongeloofwaardig. Een klein meisje kan het qua kracht idd moeilijk winnen. De soundeffects kunnen nog zo zwaar zijn, ze kunnen niet verbloemen dat het slachtvee regelmatig wegduikt of staat te wachten op de klap danwel trap.

Het acteerwerk is heel erg slecht en ook het verhaaltje rondom een meisje met een verstandelijke handicap heeft geen enkele toegevoegde waarde. De exuusbrief, voorafgaande aan de film, van Pinkaew bevestigt dit, mijns inziens.

Toch zitten er ook een aantal acrobatische hoogstandjes in de film en vond ik de scenes rondom het flatgebouw erg goed. Maar meer dan een Jaa-light is het allemaal niet geworden.

Hopelijk kan Pinkaew deze neerwaartse spiraal doorbreken en komt er nog een samenwerking met Jaa. Want ook die bakt er zonder de regisseur aanzienlijk minder van. En hopelijk gaan er dan ook echte acteurs meedoen.

Een nipte goed.

avatar van Killerbert

Killerbert

vermakelijke film,

mooi uitgevoerd, helaas niet echt geloofwaardig

Tonypulp

Tot m'n grote verbazing zag ik hem liggen bij de videoland, meteen meegenomen wil hem al best een tijd zien.

• 1931 stemmen

Tarantino weet tenminste hoe het zit..

Quentin Tarantino Picks His Top 8 Films of 2009

1. Star Trek (Jj Abrams)

2. Drag Me To Hell (Sam Raimi)

3. Funny People (Judd Apatow)

4. Up in the Air (Jason Reitman)

5. Chocolate (Prachya Pinkaew)

6. Observe and Report (Jody Hill)

7. Precious (Lee Daniels)

8. An Education (Lone Scherfig)

Ha, hij heeft wel smaak ja, vooral de nr 2

Net gezien, was weer smullen!

Geweldige actie scéne's en daar draait het om, maakt me niet uit wat ze met het verhaal doen verder en zal daar dus ook niet over beginnen. Zowel horizontaal als verticaal is de actie echt genieten, die laatste scene op al die balkonnetjes, reclame uithangborden en andere richeltjes is echt briljant.

Vooral tof dat het een keer een meisje is, een erg jong meisje, heel knap hoe ze dit allemaal kan, beloofd nog veel!

4*, ik begin er steeds meer van dit genre te houden.

jeroentjuhhhhh schreef:

Ha, hij heeft wel smaak ja, vooral de nr 2

4*, ik begin er steeds meer van dit genre te houden.

Ja Drag Me To Hell was inderdaad ook echt goed, van de rest van de lijst nog niet veel gezien, maar heeft nu wel me interesse getrokken

En verder zeker tof dat het een meisje is Misschien is Raging Phoenix dan ook wel een goede aanrader voor je (met dezelfde dame)

Thx

Als je meer titels weet hoor ik het graag, zou graag meer in dit genre willen zien. tot nu toe alleen dit en de ong bak films gezien

PM

avatar van Prudh

Prudh

Ik vind op muay thaigebied Dynamite Warrior misschien nog wel het leukste... Neemt zichzelf tenminste niet zo serieus!

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Pinkaew weet erg wel weer wat leuks van te maken.

Toch had het nog wel wat meer gemogen. Nu gooit hij de registers pas op het einde helemaal open waardoor het begin wel erg ingehouden lijkt. Vond het verhaaltje ook geen zak aan eigenlijk en qua uitdieping is dit natuurlijk ook niets. Op zich niet erg natuurlijk maar vraag me af waarom die voice-over dan nodig was.

Qua actiescènes is dit echt geweldig. Op het gebied van timing is Pinkaew ongelooflijk precies en alles ziet er geweldig uit. Camerawerk is ook erg sterk, zorgt ervoor dat de actie spectaculair overkomt maar alles blijft toch ook wel overzichtelijk.

Vind het iets minder dan Ong-bak maar een dikke 3.5* zit er wel in. Nu Tom Yum Goong even opsporen.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Tonypulp schreef:

Thx

Raging phoenix is haar tweede film en is al uit op dvd en is ook weer een toppertje. NU nog een film samen met tony jaa maken en dan wordt het helemaal genieten.

Ricochan38 schreef:

dat zou inderdaad genieten zijn..

avatar van Fryce

Fryce

Lekker snel en leuk gefilmd. Vooral de laatste scene was leuk. Het eerste stuk ook erg sfeervol in beeld gebracht.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Verfrissende film in het oeuvre! Heb erg genoten van de heerlijke gevechtsscènes en ook van de idiote settings van die scènes (dat slachthuis!). Erg vermakelijk.

avatar van Baggerman

Baggerman

Flutverhaaltje en inderdaad af en toe tè ongeloofwaardig. Maar de laatste gevechtsscènes aan de pui van het gebouw vond ik toch zeer memorabel en tilt de film voor mij naar een voldoende.

Verder een Jackie Chan-achtige choreografie en dat bevalt me ook altijd wel!