• 9.370.024 stemmen

Kataude Mashin Gâru (2008)

Actie / Horror | 96 minuten

Met onder meer: Minase Yashiro, Asami en Kentarô Shimazu

Gesproken taal: Japans

Plot Kataude Mashin Gâru

"It's Payback Time!"

Het schoolmeisje Ami besluit om wraak te nemen op een bende vechtersbazen die verantwoordelijk is voor de dood van haar broertje. Ze wordt echter gevangen genomen door de gangsters die haar martelen en haar arm afhakken. Met behulp van een handige automonteur vervangt ze haar afgehakte arm door een machinegeweer en gaat ze achter de misdadigers aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Miki Sugihara

Yôsuke Fujii

avatar van Legan

Legan

Macmanus schreef:

Hoop niemand, maar volgens mij is de versie die op het net veel rondslingerd met engelse dub.

Sprekende voor mijzelf, gezien zonder de engelse dub, wat ik eigenlijk als een vanzelfsprekendheid zie. Dus daar kan het bij mij niet aan hebben gelegen .

Inland Rabbit schreef:

Deze keer maar eens geen gezwets over sfeer, verbluffende visuals etc. Het zou wat zijn zeg, om bij deze film dat soort dingen neer te zetten.

tja, zo kun je een drol nog omschrijven als een heerlijk gerecht!

avatar van Goto

Goto

Film is (voor sommige) gewoon topvermaak. Dat jij dat er nou niet inziet. Bij sommige films en genres let je gewoon wat minder op bepaalde aspecten.

Inland Rabbit

@ ralfsjam: als jij dat wil, ga je gang.

ralfsjam

tuurlijk is dit voor sommige topvermaak. maar als we het daar niet meer over kunnen hebben, kunnen we dit hier ook wel afschaffen en het gewoon bij cijfers geven houden, toch? en ik kan altijd wel genieten van dit soort gebabbel heen en weer. en ieder heeft zo z'n eigen vermaak! en daar is iedereen het wel over eens....

dus geef hem gerust een 4.5! (klein stapje tot een geniale, foutloze en in alle opzichten prachtige film....!?) en dan blijf ik lekker zeggen dat dit een stomme film is! ( en dan geef ik hem nog een 2!!! als dat niet aardig is...)

Inland Rabbit

sorry. beetje kinderachtige reactie van mij zijde.

Ieder zn recht inderdaad. De film is niet mooi en vast ook niet foutloos, maar beweert dit ook nergens te zijn.

Al in het begin vliegen de nepeffecten en dikke letters je om de oren en geeft de film aan waar je mee te maken heeft. Nee, geen mooie film, geen diepe film. Alles wordt expres zo dik aangezet en zo slecht in beeld gebracht, dat zelfs de gruwelijkste kill nog geen enkele impact heeft en me in de lach doet schieten.

Ja, dat vind ik heerlijk, als je je als film zo durft over te geven en helemaal all the way fout gaat, bewust. Ook omdat veel films het niet lijken te durven, wel fout gaan, maar er dan alsnog gelikt uitzien ofzo en dan werkt het alsnog niet. Als je dat doet moet je er ook voor kiezen om het helemaal te doen en dat is hier goed begrepen.

Ik geef je gelijk een 4.5 is erg hoog, misschien blijkt later dat een lager cijfer meer op zijn plaats is, maar als ik de volgende keer weer net zo geniet als ik nou deed, dan blijft het gewoon staan.

avatar van alcapachino

alcapachino

alsjeblieft mensen wat een afschuwlijke film zelfs voor fans van dit soort films

bah bah bah

avatar van Redneck

Redneck

Fantastische film dit, ik heb me er erg mee vermaakt en aangeraden aan een ieder die in films geinteresseerd is.

De humor is erg goed.

Tuurlijk is het geen diepe film, maar gewoon een goede foute film, hehehe.

avatar van Manu

Manu

super film!! en voor de azijnpissers onder sommige van ons; neem het vooral niet te serieus zeg....dat is pas afschuwelijk!

avatar van MatthijsG.

MatthijsG.

Redneck schreef:

Fantastische film dit, ik heb me er erg mee vermaakt (...).

De humor is erg goed.

Tuurlijk is het geen diepe film, maar gewoon een goede foute film, hehehe.

Helemaal mee eens!

Manu schreef:

stoer om mensen met een eigen mening af te schilderen als azijnpissers. dat houdt de discussie echt levendig!

gochemert dat je er bent....

avatar van fritsy

fritsy

te bagger japans.

avatar van mpdrie

mpdrie

Dit mag geen film genoemd worden

Geweldig filmpje.

The Machine Girl komt zijn beloftes na. Geweldige onzin uitgevoerd zonder budget en gecompenseerd met tonnen enthousiasme en wilde ideeën.

Visueel viel het mij nog best mee, niet mooi maar de gebleekte look maakt het allemaal best draaglijk. Acteerwerk is brak maar die Yakuza familie speelt dan wel weer heerlijk over the top.

Gore is fake maar de bloedfonteinen zijn hilarisch. En ze aaien inderdaad meer dan ze slaan en stampen, maar ze raken toch al iets, da's beter dan je van een Indiana Jones kan zeggen.

Mensen die dit leuk vinden weten waarschijnlijk al lang dat ze de film een keer moeten proberen, verder zorgt zo'n internet hype er vooral voor dat een film als deze zijn doelpubliek compleet voorbijschiet.

Geweldig vermaak en 100% fun. 4* en uiteraard een wat langere review

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hmm ja wat kan ik hierover zeggen..

Het is een beetje een aparte film.

Je moet het vooral allemaal niet te serieus nemen.

Het verhaal is zo cheesy als het maar kan wezen, en het zelfde geld voor de dialogen die echt nergens over gaan.

Maar wat deze film toch leuk maakt is toch de aktie.

De 'gore' is allemaal erg goed bedacht en er zitten aardig wat vette dingen tussen, alleen ziet het er niet allemaal even goed uit.

Heb hem gezien met engelse voice overs wat echt 10keer niks is zoals gewoonlijk.

Japanse films vind ik over het algemeen nogal lomp, en de humor is nogal raar en kan ik vaak ook niet om laggen.

Dat was ook in deze film zo.

Maar de stukken waar het bloed rijk vloeide vond ik echt heel tof en kreeg er telkens een grote grijns van op m'n gezicht.

Dus als je door het stompzinnige verhaal, de zinlose dialogen, en de voice overs heen kunt prikken, is deze film er zeker 1 die een avondje film plezier opleverd.

3* Lijkt me een goed cijfer voor deze film, voor de moeite

avatar van FillumGek

FillumGek

Jezus wat een rotzooi. De 'komische' toon hadden ze zeker weg mogen laten, dan was het misschien nog wat geworden. Nee trouwens, zelfs dan viel het waarschijnlijk niet meer te redden.

Het gegeven is tof. De uitwerking is slecht. Gevechten die veels te langzaam gaan. Klappen die niet echt aankomen. De gore is te overdreven, wat waarschijnlijk de bedoeling is, maar imo ongepast. Soms was het zelfs kinderachtig, met de ninja's bijvoorbeeld. Het deed me allemaal sterk denken aan de Power Rangers. Ook voor het eerst dat ik stoom uit een onthoofd lichaam zie komen...

Het acteerwerk is overigens erg slecht. Ik zag net ook pas op IMDb dat Asami, de hoofdrolspeelster, een Japanse porno-actrice is. Ik denk dat ik die films van haar meer kan waarderen Zij was dan ook het (enige) pluspunt aan de film.

Ik ben echt niet iemand die elke film serieus neem, integendeel. Ik mag graag op z'n tijd naar pure onzin kijken, maar ik denk dat ik gewoon met de verkeerde verwachtingen de film ben ingegaan. Helaas.

avatar van Nephilim

Nephilim

Ik hou van camp. Ook van tankwagens vol met bloed en rond slingerende ledematen. The Machine Girl heeft dit allemaal. Echter vond ik het geheel wat te gemaakt. Ik voelde echt dat de makers zoiets hadden van: We gaan een cult film maken. Camp werkt als een film ondanks de technische beperkingen toch nog iets heeft van ze hebben zich er vol overgave in gegegooit. Deathstalker 2 als goed voorbeeld. Of Braindead.

The Machine Girl is gemaakte camp omdat er bewust iets fouts van wordt gemaakt. bewust slecht acteer werk etc. En net als bij een Buckaroo Banzai doet dat af aan een film. Daar was het ook overduidelijk merkbaar dat de makers er expres iets fouts van wilden maken.

Ondanks dat is de film wel vermakelijk. Echter zal het voor mij geen cult klassieker worden. een kleine 3.5*

J.T.O

Ik was bang dat het op Planet Terror ging lijken die ik tevens best wel matig vond, maar deze film is zo over-de-top cheesy en één en al overdreven onzin dat ik er wel om kan lachen. En trouwens, FillumGek. Die Asami (Minase Yashiro) is een gravure idol, ofwel een Japanse (bikini) idol. Geen pornoster dus.

Wel jammer vond ik dat die drill bra, die haar dinges heeft "uitgedrild" niet consequent werd verfilmd.

avatar van FillumGek

FillumGek

J.T.O schreef:

Oh dan ben ik verkeerd geinformeerd, aangezien IMDb zegt: Japanese porno-actress

FillumGek schreef:

Ik keek even verder op de boards en voor de geïnteresseerde is de vrouw van de Yakuza een AV model. Miki in de film doet softcore en foto's. IMDB heeft wat betreft Minase gewoon fout denk ik

Nephilim schreef:

Had hetzelfde gevoel, kwam allemaal iets te geforceerd over. Schoot een beetje zijn doel voorbij om cult te zijn, leek na verloop van tijd ook meer een parodie op dit soort exploitation films. Heb wel een paar keer erg gelachen, zoals de ninja die aan gort wordt geschoten tot skelet.

Echt goor is het eigenlijk allemaal niet, omdat het zo overduidelijk nep is gemaakt, soms zelfs iets te nep om echt te shockeren. Film heeft wel een paar geinige vondsten wat betreft de kills, jammer alleen dat de kill van de vader, moeder en zoon dan weer net te soft was.

Best aardig geprobeerd, maar cultstatus verdiend deze film niet, daarvoor is het net iets te kunstmatig. Film overigens gewoon gezien in japanse taal.

J.T.O

Volgens mij hadden ze helemaal niet de intentie om een gore of schockerende film te maken. Dat bleek al uit de trailer, het was naar mijn verwachtingen gewoon een foute, overdreven en beetje domme film die je niet al te serieus moet opvatten.

Apster

Duidelijk dat dit niet serieus te nemen is, maar waarom dan zulke slechte effecten. Ik bedoel echt heel slecht. Op die manier nam het elk effect weg, om een beetje gruwelijk te zijn. Het genre geeft tenslotte actie/horror aan. Tuurlijk, je moet er om kunnen lachen, maar een hoofd dat wordt weggeblazen met armoedige CGI, dat het echt nergens op lijkt doet me dan weinig. Kan ik ook niet eens meer om lachen.

J.T.O

Juist niet als je het mij vraagt. Een poging wagen om betere effecten te creëren met een krap budget lijkt mij niet alleen pijnlijk om te zien, maar ook wel moeilijk en juist die poging maakt veel films slechter dan dat ze al zijn (met dezelfde concept dan). Deze film doet dat niet, maar juist het tegenovergestelde (met opzet of niet). En dat maakt de film voor mij grappig, omdat ze compleet schijt aan hebben en wellicht omdat ze niet veel beter kunnen (met opzet of niet).

Met zo'n soort nonsensconcept dat zij op tafel komen om is goede CGI niet vereist. Voor mij zou goede CGI juist te geforceerd overkomen om het grappig te maken. Planet Terror die ik persoonlijk een kut film vind is vergelijkbaar met Machine Girl, al vind ik die film maar dom en te geforceerd om lauw te zijn. Hier was dat soms ook, maar dan kan ik nog lachen om de "slechte" en overdreven effecten, wat in dat opzicht niet slecht is, gezien ik denk dat de makers dit ook wilden. In Planet Terror kon ik bijvoorbeeld dat niet, omdat alles zo gladjes is afgewerkt, maar niet in harmonie is met hun "grappige" concept.

avatar van james_cameron

Bespottelijke splatter-film, amateuristisch in elkaar gezet. Sommige scenes zijn nog wel grappig, maar het slechte script, de matig tot slechte special effects en de ultraflauwe humor doen de film reeds na een paar minuten de das om. Heel veel bloed, dat wel, dus als dat je ding is kom je zeker aan je trekken.

Inland Rabbit

gadver, wat voor slechte poster hebben we hier nu weer? kan de ouwe niet terug?

J.T.O schreef:

De effecten In Planet Terror zorgden er voor dat het er echt goor uitzag en dat maakte het voor mij toch een stuk leuker dan bij Machine Girl. Vond de grappen en slechte one-liners ook veel leuker in die film, net als de krakerigere beelden. Het plezier en stukje liefde voor dit genre miste ik hier gewoon. Over die effecten kunnen we denk ik eindeloos over door discussieren of het wel of niet met opzet is gedaan, ik vond het over het algemeen iets te nep.

Niet te vergeten nog het machinegeweer zelf, is toch een beetje afgejat van Planet Terror. Al zal denk ik Rodriguez het ook wel weer ergens vandaan gehaald hebben uit een oude Grindhouse film

Beetje jammer dat films als The Machine Girl nu blijkbaar gezien worden als meelifters op de hernieuwde waardering van het grindhouse gedoe. Deze film heeft daar weinig tot niks mee te maken en is gewoon een voortzetting van de goedkope splatter cinema die ze in Japan al jaren maken.

avatar van Zinema

Lekkere aktiefilm die geweldig over de top gaat. Boeiend en onderhoudend. Cult in de maak en zeker niet voor tere zieltjes is dit een heel klein ruw diamantje in het aktie-genre. Voer voor cinefielen. Hapt weg als een lekkere snack. Goed: drie sterren.

Zinema

avatar van bigbudda

bigbudda

dit is absoluut de slechtste film die ik ooit heb gezien, het verhaal slaat nergens op, een zielige mix tussen de power rangers en mortal combat, de special effect zijn te erg voor woorden, het bloed is ketchup dat uit douchekoppen word gespoten, het acteer werk is lachwekkend. ik hou van japanse actiefilms, horrorfilms, maar dit..nee, een vette 1!