• 9.378.487 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Caged

Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nee, uiteraard maar kan me wel indenken dat je een working title neemt die wereldwijd te begrijpen valt.

Thorak

Ja aan de ene kant wel, aan de andere kant ben ik het ook eens met degenen die zeggen dat bij een Nederlandstalige film een Nederlandse titel 'hoort'. Mijn eerste reaktie was toen ik over deze film las ook "Huh?". Ik verwachtte eigenlijk ook dan een Engelstalige film, maar aan de andere kant, Who cares?

Een werktitel is meestal ook niet gelijk aan de uiteindelijke titel toch?

Uit mijn lange interview

Waarom een Engelse titel voor een Nederlandstalige film? Omdat ik Gekooid gewoon niet zo goed vind klinken. Bovendien wil ik met deze film ook graag naar het buitenland. En iedereen weet toch wel wat met het woord Caged bedoeld wordt, tenzij je ongeletterd bent of totaal geen Engels kent. Dus dat is eigenlijk nooit een issue geweest. Ik heb er wel wat discussies over gevoerd, maar voor mij stond van begin af aan vast dat de titel Caged zou worden. Ik vond het er ook mooi uitzien: kort, vijf letters, pakkend. Er wordt wel eens gedacht dat als je een Engelse titel gebruikt, deze meteen pretentieus bedoeld moet zijn. Maar dat geloof ik niet. Het was in elk geval zeker niet mijn bedoeling om er pretentieus mee over te komen.”

Naomi Watts schreef:

Ja, ga lekker bepalen voor iemand anders wanneer die mag stemmen.

heb al zo vaak hier op moviemeter gelezen dat je enkel en alleen mag stemmen als je de film uitgekeken hebt en dat is terecht.

Jammer genoeg bepaal ik dat niet nee, maar ik denk dat de meerderheid er over eens is.

Hannibal

Ik ben het er wel mee eens. Het klinkt veel beter, pakkende, duidelijke titel.

Thorak

Maar als je heel eerlijk bent is het toch ook pretentieus? Je zegt tenslotte dat je met deze film ook naar het buitenland wilt, logisch lijkt me. Dat is dus eigenlijk wel pretentieus, alleen heeft het woord 'pretentieus' altijd een wat negatieve klank. Overigens volledig onterecht, ik vind dat als je een kunstwerk aflevert (in wat voor een vorm dan ook) altijd groots moet denken, dus in dit geval zeker niet binnen de Nederlandse grenzen.

Stephan

Pretentieus heeft in de regel dat negatieve aan zich kleven. Maar zo beschouwd klopt het dan wel weer je.

Damn... je was dus toch uitgeschoten met je muis.

Hannibal

Ambitieus is een beter woord, komt vaak ook positiever over.

Mythos

Zal het even toelichten dan....

Ik heb expres niet te veel gelezen en dacht dat het een thriller zou zijn aangezien dat hierboven staat.

Maar gaandeweg werd het me te veel een 'sexfilm'.

Vind erotisch te soft uitgedrukt, en porno weer te overdreven....

En ik zat op geen van beide te wachten.

Stephan

In de plotomschrijving staat toch vrij duidelijk wat je had kunnen verwachten. Maar als je onrustig wordt van erotiek (die af en toe het randje opzoekt) kan ik me voorstellen dat de film wat 'koud op je dak komt'.

Mythos

En ik zeg, ik heb expres niet te veel gelezen....van te voren...

Omdat ik vaker heb gemerkt dat ik er dan nogal eens te veel van verwacht.

Dus het was meer, Nederlandse thriller, laten we eens gaan kijken.

En dat viel dus tegen op een andere manier dan anders

Had liever dat het bij het genre had gestaan, was ik er niet aan begonnen.

Stephan schreef:

Damn... je was dus toch uitgeschoten met je muis.
Ja sorry... maar het is nog steeds een voldoende!

Mythos schreef:

Had liever dat het bij het genre had gestaan, was ik er niet aan begonnen.

Tja aangezien films als Basic Instinct en Sliver al als erotische thriller worden gezien is deze film het helemaal wel ja. Als 2e genre erotiek erbij zou best wel gegrond zijn lijkt mij ja.

EDIT: ik zie nu bij Basic instinct en Basic Instinct 2 Thriller/Mysterie staan en bij Sliver Thriller/Erotiek...

Bij De Flat staat weer alleen Thriller, terwijl dat een bijna identieke kopie is van Sliver, incusief de erotische scènes (die zijn zelfs letterlijk overgenomen).

Stephan

Ik ken maar heel weinig mensen die een film uitzoeken en die niet even heel snel kijken waar die over gaat. En als je dan woorden als parenclubs en erotische feesten ziet staan... tsja.

Thorak

Ik vind het ook een beetje raar om een film af te branden op het thema als je bewust niet vantevoren kijkt waar het over gaat. Als dat je ding niet is, dat kan... Maar als je eerst had gelezen had je het geweten. Dat zou in ieder geval jezelf een slechte filmervaring schelen.

Maar op deze manier vind ik het wel een beetje een gevalletje hypocrisie... Er staat notabene ook al een naakte vrouw op de poster en cover. Dat in combinatie met de 'vooroordelen' over Nederlandse film zeggen toch genoeg lijkt me?

Hannibal

Er zijn zelfs mensen die bij Sex and Lucia klagen dat er sex in de film zit.

Mythos

Ben het er niet mee eens, mag toch?

Als er staat 'parenclubs en erotische feesten' wil dat niet perse zeggen dat er sex in voor komt, zo wel, had ik dat graag bij het genre zien staan. In dit geval dus.

Noem het naïef, tja...

Mythos schreef:

Nou goed... Maar mocht iemand je uitnodigen om gezellig naar een parenclub te gaan dan moet je je wel beseffen dat er niet geklaverjast wordt

avatar van Keane1983

Keane1983

Vond de film een beetje weg hebben van de Nederlandse internet film "claustrofobia", maar dan met veel sex....

Tja, om nou te zeggen dat ik het een bijster goede flm vond wil ik echt niet zeggen. Acteerwerk is wel owke, score ook wel, maar voor mij hoefde al dat bloodgeweld allemaal niet. Ik heb niet gelezen waar de film over zou gaan, alleen dat ik dat het een Thriller zou zijn....

Laten we zeggen dat het mijn gerne niet is, de erotische thrillers.

Van mij een 1,5*

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Stella zou ook een goede titel geweest zijn, vind het sowieso een krachtige naam, dus ook voor de film. Plus namen zijn internationaal.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Mmm.... geen onaardig idee.

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Dacht een thriller op te zetten, bleek het een pornofilm te zijn. Van blowjobs tot ass licking, heb ik alles voorbij zien komen )

Jessen0wnt schreef:

Nee, want dan zou het specifiek over "Stella" gaan terwijl het thema groter is dan dat.

avatar van Quido

Quido

Stephan schreef:

Mwah ... (even los gezien het feit dat ik totaal geen moeite heb met een Engelstalige titel)

Bitbyter schreef:

Ach die paar scenes die vaak ook niet lang duren!

avatar van Wouter

Naomi Watts schreef:

Bij een officiele release wel maar wat betreft VoD aanbod gebruiken ze de officiële working title uit het land van afkomst.

Larie

Naomi Watts schreef:

En al de succesvolle niet-Engelstalige films die de hele wereld over gaan dan?

Wouter schreef:

Larie

avatar van mikey

mikey

Haha wouter is idd niet van de text en uitleg.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Mescaline schreef:

Goh wat kom je toch met een sterk punt zeg, hier kan ik echt veel uithalen..

Hij heeft een nieuw woord toegevoegd aan zijn woordenschat, laat 'm even .

avatar van Wouter

Mescaline schreef:

Goh wat kom je toch met een sterk punt zeg, hier kan ik echt veel uithalen..

Het is nooit een regel geweest hier, alhoewel sommigen soms doen van wel.

Als ik een film echt heel erg slecht vind, gaat ie uit. En als ik het idee heb dat ik genoeg een indruk heb gekregen, stem ik.