• 9.387.636 stemmen

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van yeyo

yeyo

Sneakerjeans29 schreef:

en Prins Carnaval, Valentijn Cupido, moordlustige moeders en vaders op Moeder en Vaderdag of killer animals op Dierendag. Mensen die onthoofd worden op Koninginnedag enz. Ik vind ook inderdaad dat ze feestfiguren niet moeten gebruiken in horrorfilms. Dat geldt alleen voor Halloween heksen en monsters.

In Amerika zijn alle geliefde feestdagen al lang uitgebuit voor horrorfilms hoor (o.a. een paar die je opnoemt). Als het in braaf, conservatief Amerika zelfs mag, waarom hier dan niet?

avatar van The Oceanic Six

gotti schreef:

Dick Maas is terug!

Van de heilige huisjes die omver getrapt kunnen worden, blijft weinig heel. Sferisch uitstekend, de nodige dosis splatter en gore en Maas is zelfs wat gematigder geworden in zijn toch ietwat platte grappen.

Sint is een scherpe en spannende film geworden, waarbij enkele mankementen (matige dialogen en het enigszins matte eind) de film vergeven zijn.

Waar heb je deze gezien als ik mag vragen? Want aan je tekst te lezen kan ik niet concluderen of je hem daadwerkelijk hebt gezien, aangezien ik alleen wat algemene dingen lees die ik vooraf zelf ook kan verzinnen over deze film.

Quentin

HalloweenHorrorNight, en vanavond ook te zien in Brugge dus vanaf nu hoeft niet elke stem onder de loep te worden genomen!

gotti schreef:

Klinkt goed, vermoed dat ik hier dan woensdag een gelijke of nog hogere waardering neerzet.

Hoe waren de deuntjes van Dick zelf en de SFX?

Sneakerjeans29 schreef:

MIschien moet je eerst even lezen waar mijn reaktie die jij quote een reaktie op was. Ik vind het juist gewedig dat ze in Nederland nu ook dat bekrompen gedoe eindelijk eens doorbreken!

avatar van gotti

Quentin schreef:

Hoe waren de deuntjes van Dick zelf en de SFX?

Muziek was goed, SFX af en toe wel merkbaar aanwezig, maar doordat de film er in het begin zuinig mee omgaat wordt je er eigenlijk nergens echt door uit het verhaal getrokken.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is deze film.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Thorak schreef:

Helemaal niet, ik vind het een prachtig kinderfeest. Van mij had deze film niet gehoeven

avatar van rambam3

rambam3

toch knap hoe mensen al stemmen terwijl de film nog nergens te zien is

avatar van Minotaures

Minotaures

Waarschijnlijk is die al ergens te downloaden...

rambam3 schreef:

toch knap hoe mensen al stemmen terwijl de film nog nergens te zien is

Dat is ie wel.

Minotaures schreef:

Waarschijnlijk is die al ergens te downloaden...

Echt niet.

avatar van Minotaures

Minotaures

Hoe anders, die 4 stemmen? Anders nepstemmen, lijkt mij

Montorsi

Persvoorstellingen, premiere in België, op een Halloweenscreening. Kansen zat geweest dat mensen dit al gezien hebben.

avatar van Elineloves

Elineloves

Sowieso zie ik gotti geen fake stemmen neerzetten.

avatar van Elineloves

Elineloves

....

Ja, Anita weet het inderdaad.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Quentin schreef:

WTF, de film maak veel los maar dit ...

Jesus Christus.

Thorak

Het lijkt er op dat ze ergens in een psychiatrische inrichting een patiënt kwijt zijn...

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Erg leuk concept! Ik ben benieuwd

Q Jones

Sjonge jongen zeg zou dat echt zijn nee toch

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Oh mijn god.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Die kinderen van haar zullen toch eerder nachtmerries over hun moeder hebben dan over die poster.

Q Jones

Ik geloof er geen zak van dat dat echt is dat kan toch gewoon niet

moviemafketel schreef:

avatar van Quido

Quido

Montorsi

Begon leuk, op het einde wat slecht geacteerd.

Kan ook niet echt zijn, daarvoor lijkt het te veel op:

Leave Britney Alone!

avatar van nakada

nakada

Zaterdag in Helmond de poster zien hangen, midden in het centrum en laag genoeg voor de tere zieltjes. Maar geen enkel gillend of huilend kind in de buurt.

Dick Maas lacht zich kapot.

avatar van canciser

canciser

Tuurlijk is het nep. En het is ook niet grappig.

Montorsi schreef:

Begon leuk, op het einde wat slecht geacteerd.

Kan ook niet echt zijn, daarvoor lijkt het te veel op:

Leave Britney Alone!

Daar lijkt het inderdaad heel erg van af gekeken, dat kwam ook gelijk bij mij op. Dat maakt het feit dat het een psychiatrisch patiënt lijkt te zijn er niet minder om. Het is gewoon te triest om vrij rond te mogen lopen.

moviemafketel schreef:

Als zo iemand uberhaupt al kinderen heeft. Zo ja zou ze direct uit de ouderlijke macht gezet moeten worden! Zo iemand kan toch onmogelijk op een normale manier kinderen opvoeden???