Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
blablabla89
Dit is maar 1 van de vele posters toch. Ik denk dus dat ze eerder iets tegen deze poster hebben:
AD Celebs - Nijenhuis overweegt 'aanvullend protest' Sint-poster (523309)
Zover ik weet hebben ze het in de media over die ene poster bij volle maan. Deze vind ik vrij onschuldig. Die andere poster op de site van het AD is een ander verhaal. Afgezien dat het gewoon een slechte en lelijke poster is, kan ik me voorstellen dat mensen dit liever niet hebben. Plaats dan gewoon alleen die ene poster; veel sterker en minder provocerend.
dominion
Ik denk dat het net zo iets is als Santa Slay.
Montorsi
Het is ook nogal selectieve verontwaardiging van Nijenhuis, hoeveel mensen zullen er wel geen jeugdtrauma's hebben overgehouden aan Costa?
Starmaster501
Ik ook! Met een volle blaas en ik was nog kind dus wou niet naar de wc dus moest de hele film zo uitzitten. XD
K vond hem vroeger ook niet zo.
11 november in de bios? Hmm dan zouden de kinderen minder snoep krijgen want iedereen is naar deze film.
- 11940 berichten
Dat is een even domme opmerking als de opmerking van Nijenhuis over de poster.
Montorsi
Dat is een even domme opmerking als de opmerking van Nijenhuis over de poster.
Fan?
the new guy
Check
- 11940 berichten
Ik ben geen fan van Nijenhuis, maar ik neem het wel graag voor hem op aangezien ik Costa! en Alibi! nog altijd prima publieksfilms vind. De enige Zoop-film die ik heb gezien was ook alleszins het aanzien waard.
Ik ben het niet eens met zijn commentaar op Sint, maar waar het me in mijn vorige bericht om gaat is dat ik het woord 'jeugd-trauma' in verband brengen met Costa! overdreven vind. Een trauma heeft alleen te maken met heftige emotionele gebeurtenissen zoals verkrachting, scheiding ouders, ongelukken dat soort dingen. Een griezelige film kan dat ook veroorzaken - wellicht inderdaad ook Sint zoals Nijenhuis beweert.
Costa! staat hier volledig los van. Met Costa! gaat het alleen om de kwaliteit van de film en zelfs als die inderdaad zo laag is dan is het nog overdreven gesteld om daarvan een 'trauma' te krijgen. Buig het dan om naar iets positiefs, zoals genieten van het slechte acteerwerk, regie enz... doen ze bij de films van Ed Wood ook.
Stephan
Nog even los van mijn eigen mening over de poster... ik vind de reactie op Johan wel heel erg 'bij de tijd' passen. Men reageert verdorie alsof hij Geert Wilders is en de poster van Sint een 'vrijheid van meningsuiting' is.
De man toont in ieder geval lef om tegen de stroom in te zwemmen en zijn mening publiek te maken... en er ook nog bij blijft.
Of je met hem eens bent of niet, hij heeft het volste recht het aan te kaarten en zijn motieven zijn goed: de impact op kleine kinderen.
En hij staat niet alleen...
Dus o, o, o wat is het makkelijk om anoniem achter je pc-tje de man te bashen omdat je zijn films niet goed vindt.
Ik vind bv. de films van Maas niet om aan te zien, maar mij hoor je niets persoonlijks tegen die man zeggen.
mikey
Mwah bashen? Ik vind zijn films gewoon slecht. En ik vind de ophef over de poster nogal overdreven.
- 11940 berichten
Ik hou het pragmatisch: ik betwijfel de impact van de poster op jonge kinderen, maar het verhaal van Stephan over Nijenhuis zelf vind ik natuurlijk prima.
wimnoot
En hij staat niet alleen...
Het was maar een grapje hoor! Wat ik zei over Zoop.
Maar wat ik denk dat er aan de hand is, is dat zowel Dick Maas en Johan Nijenhuis gebruik maken van de hele publiciteit om de poster van de film Sint. Als ik zie dat op RTL Boulevard de hele handel als "Sintgate" ( na Watergate, Wesley en Yolantegate en rattengate, hoe origineel
)aankondigen dan weet ik eigenlijk wel genoeg.
Maas kan de aandacht goed gebruiken als reclame voor de film.
Nijenhuis kan de naamsbekentheid goed gebruiken.
Dit is ook wel het laatste wat ik er eigenlijk over wil zeggen, het begint me een beetje tegen te staan.
Montorsi
Oke maar nu beweer ik dat een zeer slechte film dat ook kan veroorzaken. Wat nu?
Thorak
Het begint gewoon te triest voor woorden te worden hoe sommigen (aan beide kanten) zich opstellen. Het is een beetje de geitenwollen-sokken die overal problemen van maken tegen de egoisten die alleen maar aan zichzelf denken te worden. Zelfs vergelijkingen met Geert Wilders worden hier al gemaakt, hoe diep kan een (belachelijke) discussie zinken?
Montorsi
Ondergetekende, en blijkbaar mikey en the new guy ook..
Maar even serieus, ik ga er even vanuit dat jullie wel doorhadden dat mijn reactie mbt Costa niet geheel serieus was. Ik vind het vreemd dat iemand als Nijenhuis zo'n ontzettend probleem maakt van een poster waar echt niks op te zien is.
Kinderen kunnen niet eens twee totaal verschillende Sinterklazen uit elkaar houden, de Sint op ned 3 ziet er weer totaal anders uit dan die van Fox Kids enz, en wat te denken van de honderden Sinterklazen die de zaterdag voor 5 december door de binnensteden lopen, in de V&D, Hema en Bijenkorf hebben ze er elk één lopen. Geen kind die het maar vreemd vind.
...en dan zouden ze een ietwat donkere poster van een bijna niet te identificeren figuur met puntmuts en een staf wel herkennen als een slechte variant op de Sint? Ik vind het een vreemde gedachtengang. De poster vind ik zelfs alleszins netjes, totaal niet buitenproportioneel in vergelijking met veel andere posters die ook in de bushokjes hangen.
Waar kinderen wel trauma's van krijgen is dat ze een maand lang bang gemaakt werden/worden met het feit dat je in een zak meegenomen wordt naar Spanje. Ik weet van mezelf dat ik daar echt panisch van werd. Maargoed dit is veel erger natuurlijk..
Doet me ergens denken aan discussies rond geweldadige computerspellen. De echte problemen durven we niet te benoemen, dan geven we spelletjes maar de schuld, ligt het in ieder geval niet aan ons.
En Nijenhuis mag best vinden dat dit niet kan, maar hij doet tegelijkertijd net alsof dit het ergste is wat hij ooit heeft gezien.
mikey
Misschien is hij inderdaad wel de nieuwe Ed Wood..
Denken dat je geniaal bezig bent en zo
Montorsi
Waarschijnlijk (als ik het zo lees), heb je een meer dan oppervlakkige relatie met Nijenhuis. Niks mis mee, maar dan vind ik het ook niet zo gek dat je wat meer begrip toont.
Thorak
Maar jij kent hem persoonlijk? Dat verklaart ook wel min of meer waarom je hem zo standvastig verdedigd...
Stephan
Wat een conclusies worden er ineens getrokken... Ik ken Nijenhuis maar heb niets met hem. Mijn persoonlijk contact met hem staat geheel los van mijn standpunt. Het zou voor mij veel makkelijker zijn om met de massa mee te blêren.
wimnoot
Als ik jou was zou ik je standpunt ook bij boulevard gaan vertellen, dan wordt Caged vast een grote hit!
Verrek...
Franklin1975
The Human Centipede. De nederhorror is los
Is toch een Duitse film? Of is de regisseur Nederlands?
Vond het een zieke film btw.
Wil deze film wel zien. Vond Bad Santa ook al zo'n geweldige film, hilarisch!
selfhealing
Eens met Rianneke_Dan, wat een moraalridders geen enkel kind dat deze film te zien krijgt hoor. Ik ben niet zo van nederlandstalige films, vandaag de trailer gezien in de Bios, deze ga ik zeker zien!

De chronologische volgorde van 'Star Wars': zo kijk je alle films en series in de juiste tijdlijn

Misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe komt naar Netflix

Nu al klaar met 'The Night Agent' op Netflix? Check nu eens deze aanraders op streaming

Cultklassieker 'Point Break' met Keanu Reeves en Patrick Swayze is woensdag te zien op televisie

Loft
Thriller / Drama, 2010