• 9.379.675 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 11 november 2010

• Bioscoop Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Sint

"December 5 will never be the same..."

St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

avatar van Elineloves

Elineloves

Jonge kinderen komen echt niet zomaar alleen binnen bij Sint, niet zonder begeleiding. Bij ons wordt er nu zelfs extra gecontroleerd. Beetje krom weer zeg.

avatar van raymon

raymon

Variety.com

Variety meld over 't hoge openingsweekend van Sint!

avatar van Keutul

Keutul

wimnoot schreef:

Nou, ik heb anders een heel gesprek gezien over dat greenscreen om de dakscene te filmen en dat dat nog nooit gedaan was e.d. , maar zo goed was die hele scene helaas niet.

Die scene was zelfs verschrikkelijk om aan te zien....

avatar van BlueRoses

BlueRoses

Keutul schreef:

Die scene was zelfs verschrikkelijk om aan te zien....

De scene zag er op 1 of 2 shots na geweldig uit naar mijn mening....

• 2060 berichten

Vol verwachting klopte mijn hart, maar oh kom er eens kijken hoe teleurgesteld ik ben.

Ik vond dit een slechte film. Het eerste halfuur is nog enigszins sfeervol (lees: hoopvol) en geeft een beeld van de karakters en de algehele geschiedenis, maar dit mondt al snel uit in snelle horrorscènes die niets met de karakters te maken hebben. Véél schrikeffecten (meer door geluid dan beeld) die het "spannend" moeten maken. Het slachtwerk is op sommige momenten nog wel aan te zien, maar richting het eind wordt het allemaal zo chaotisch en kom je erachter dat je met geen enkel karakter iets hebt opgebouwd. Zoals eerder geschreven is het allemaal zó onrealistisch en niet kloppend dat het enorm stoort.

Het concept was veel spannender geweest bij een kleiner verhaal; een familiedrama waarin een gezin door Sinterklaas en Pieten wordt geterroriseerd bijvoorbeeld. Nee, de Goedheiligman wil zoveel mogelijk Amsterdammers vermoorden op een zo origineel mogelijke manier en bij de volgende volle maan komt 'ie terug... Het gaat nergens over. Erg, erg jammer.

Sinterklaasje bonne bonne bonne, waar is Dick Maas in Godsnaam aan begonne?!

avatar van MDL

MDL

Een film waar veel aandacht aan is besteed in de media en vandaag was het zo ver. Ik kon hem zien. Mijn verwachting, na de trailer, was een spannende actie-thriller met hier en daar schrikmomenten die iets weg zou moeten hebben van een horror.
Echter werd ik verrast met een film vrijwel niet voldoet aan de bovenstaande aspecten. Wat ik in me schoen kreeg was slechts een film die op papier door wilde gaan als horror. Verder had Maas goed zijn huiswerk gedaan, alle bekende horrorclichés kwamen weer aanbod (hoewel de krakende deuren op mij overkwamen als een gevolg van de financiële crisis
Andere momenten heb ik echter genoten van de actie, zoals waar een groep pieten Frank en zijn vrienden te lijf gaan. , ik zat op het puntje van me stoel. Het verhaallijn was goed, echter niet goed genoeg om de kijker even van de wijs te brengen, wat altijd mooie effecten geeft.
Acteerwerk vond ik verrassend goed, hoewel emoties spelen voor sommige Nederlandse acteurs/actrices lastig blijft.
Slachtingen waren echter weer wat minder, eerste keer was het leuk om aan te zien. Maar als iemand voor de 6e keer een mens voor/door/langs zijn keel krijgt wordt het toch was saai. Goert die leuk vertelt hoe kogels niets uithalen bij een piet, zie je een half uur later doodleuk een paar pieten het leven zuur maken door ze te doorzeven met kogels

Uiteindelijke een leuke film met hier en daar een paar momenten waar de actie top was. Echter moet ik tot de conclusie komen, dat de trailer mij gelukkiger maakte dan de film zelf, vermakelijk maar af en toe tenenkrommend.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Toch vreemd waarom hier zulke lage cijfers gegeven worden.

Het is toch een origineel onderwerp met een goed onderwerp en tenminste wat nieuws?

avatar van Montorsi

Montorsi

Valt ook wel mee met die originaliteit, in de VS zijn er al legio van dit soort films uitgekomen met de Kerstman als moordende gek, zoals deze.

Film het weekend in IMAX gekeken, vond het een erg goede film met verassende schrik momenten! Prima nederlandse film

boyvandewijgert schreef:

Klik!

avatar van speedo

speedo

Sorry, maar als je DEZE film goed vond, welke film vindt je dan eigenlijk niet goed?

- DRA-MA-TISCH acteerwerk. Jezus, bij sommige mensen denk ik: hebben ze die onder de brug vandaan geplukt?

- Totaal geen schrikeffecten. Het slechte is dat de moordenaar teveel gevolgd wordt.

- Flinterdun verhaal

- Waardeloze muziek, zo ongeveer het meest essentiële in een horrorverhaal.

- De kleur van het bloed

Nee, helaas. Heb me kostelijk vermaakt en anderhalf uur smakelijk gelachen, maar het was vooral uitlachen.

Klik!

Toch leuk dat je je speciaal voor deze film geregistreerd hebt.

JohnWilliams schreef:

Toch vreemd waarom hier zulke lage cijfers gegeven worden.

In Amerika is van élke feestdag wel een horrorfilm gemaakt; Valentijnsdag, Halloween, Kerstmis en zelfs Pasen, 1 april, Vaderdag en Moederdag! Dus origineel is het zeker niet!

Thanksgiving Day en 4th of July - Independence Day

JacoBaco schreef:

Thanksgiving Day en 4th of July - Independence Day

Dat zeg ik, van élke feestdag

JacoBaco

Niet van allemaal volgens mij:

Nieuwjaarsdag, 1 januari

Driekoningen

Wereldreligiedag

Martin Luther King-dag

Valentijnsdag

Doe Vriendelijk Dag

Pi-dag

Dag van de vrijheid van informatie

César Chávez Day

César Estrada Chávez (geboren op 31 maart 1927 en gestorven op 23 april 1993) was een Mexicaans/Amerikaanse boerenknecht, vakbondsleider en mensenrechtenactivist.

Goede Vrijdag

Pasen

Moederdag

Hemelvaartsdag

Dag van de strijdkrachten

Armed Forces Day valt ieder jaar op de derde zaterdag in mei.

Pinksteren

Memorial Day

Memorial Day is een Amerikaanse feest- en gedenkdag, gehouden op de laatste maandag in mei, waarop Amerikaanse militairen die tijdens hun dienstperiode de dood vonden, worden herdacht.

Flagday

Op 14 juni 1777 wordt het Stars and Stripesontwerp als vlag aangenomen door het congres van de Verenigde Staten.

Vaderdag

Fourth of July

Independence Day, onafhankelijkheidsdag (The 4th of July)

Schoonvaderdag

Atomic Bomb Day

Herdenkingsdag van de eerste aanval met een atoomwapen.

Labor Day

Belangrijke Amerikaanse feestdag op iedere eerste maandag van september.

Burgerschapsdag

Ceremoniële dag voor nieuwe Amerikanen. De datum is de dag waarop in 1787 de eerste grondwet van het land werd getekend.

Dag van de grondwet

Constitution Day. Op 17 september 1787 werd de eerste Amerikaanse grondwet ondertekend en is daarmee de oudste grondwet ter wereld.

Columbus dag

Black Poetry Day

Dag ingesteld voor de Afro-Amerikaanse poëzie op de geboortedag van Jupiter Hammon.

Alaska Dag

Op deze dag wordt herdacht dat op 18 oktober 1867 Alaska werd overgenomen van het toenmalige tsarenrijk Rusland. Dat gebeurde met een vlaggenceremonie in het fort Sitka.

Halloween

Allerheiligen

Allerzielen

Oorlogsveteranendag

Veterans' Day.

Thanksgiving

Belangrijke Amerikaanse feestdag. Altijd de vierde donderdag van november. Traditioneel is dit de dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Niet-Winkeldag

Pearl Harbor Day

De aanval op Pearl Harbor door de Japanse vliegtuigen op 7 december 1941 was de directe aanleiding voor Amerika om betrokken te raken bij de Tweede Wereldoorlog.

Boston Tea Party

De Boston Tea Party was een protest van Amerikaanse kolonisten tegen de Britse overheid op 16 december 1773, te Boston in Massachusetts. Het is een van de belangrijkste legendes van de Verenigde Staten en een centraal punt in de Amerikaanse Revolutie

Kerstmis

• 2060 berichten

Goed , zullen we ons weer op de film focussen?

JacoBaco

Ja, dat is goed. Matige film en er hoeft van mij echt geen vervolg op te komen.

avatar van Quido

Quido

Van mij mag 't, want hier zit natuurlijk veel meer in dan er in dit eerste deel is uitgehaald.

avatar van gotcha89

gotcha89

Helaas vraag ik me echt af waarom iedereen deze film zulke lage cijfers geeft. Ik heb heel erg genoten van de film en had soms momenten waar ik erg moest schikken.

Verhaal:

Een film van sinterklaas en dan ook nog een horror versie? Dat kan toch niet? Hoe dan ook ik moest deze film zien. Verhaal is erg leuk en vond het allemaal nog logisch ook waarom sinterklaas moordlustig is. Waarom hij dit doet?

Uiteindelijk hou je niet veel meer bezig met het verhaal omdat er niet veel diepgang in zit. Sinterklaas moord honderde mensen uit en dat is het een beetje.

Echter mag dit de pret niet bederven het verhaal loopt snel en oprolletjes de film speelt zich in rap tempo af en is bijna non stop actie. Heel af en toe rust moment maar dat is het dan ook.

Effecten:

Ik ben niet snel weg van Nederlandse films maar wij weten natuurlijk ook wel dat er in Nederland veel minder budget is voor films als we dit gaan vergelijken met Amerika etc.

Toch moet ik zeggen dat de scene op het dak geweldig was ik zal niet veel gaan verklappen dus dat doe ik dan ook niet mensen weten wel welke scene ik bedoel

Het bloed daar in tegen was iets minder maar daar heb ik me eigenlijk niet aan ge ergerd ik had er alleen last van bij 1 van de eerste scenes.

WHO WHO WHO wat zag sinterklaas en de pieten er geweldig uit mijn complimenten helemaal geweldig.

Acteer werk:

Acteer werk was zeker niet slecht en heb me geen seconde last van gehad. Hier en daar wat problemen met het juist over brengen van de emoties.

Uitwerking:

Het concept en de uitwerking hiervan vind ik erg origineel en zeer verrassend hoe erg op de details is gelet.

Conclusie:

Uitstekende film met hier en daar een uitgeleider ik geef 4 sterren

avatar van jordkaka

jordkaka

Gister toch wel genoten in de bios, tja als je hier kritisch naar gaat kijken dan krijg je lage cijfers, maar kom op, een moordende sint, zet je verstand even op 0. Acteerwerk vond ik prima, maar bijvoorbeeld als die beste vriendin doodgaat, lijkt ze er geen last van te hebben
Op het eind schrok ik wel zeg, tering. En de special effects vond ik echt geweldig, zeker voor een low budget film.

avatar van speedo

speedo

gotcha89 schreef:

Ik hoop dat je een grap maakt? Misschien vergeleken met shark attack 3?

gotcha89 schreef:

Niet slecht?? :o:o De hoofdrolspeler wiens 3 vrienden vermoord zijn, speelt door alsof er niets is gebeurd.. . Het compleet overdreven acteerwerk, van het niveau Onderweg naar Morgen.

Het probleem is dat zelfs de "horror" stukjes beschouwd kunnen worden als een comedie, en dan nog een van belabberd niveau. Ik snap niet hoe je een dergelijke film 4 sterren kunt geven.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zijn jullie er al over uit of Sint nou wel of niet realistisch genoeg is...gaap.

avatar van zyntex

zyntex

De film vond ik luchtig maar daarom niet minder leuk. Ik denk dat je de film ook niet serieus moet nemen zowiezo al niet want sinterklaas bestaat niet. En het bij verzonnen verhaal waarom de sint toeslaat enz. slaat ook helemaal nergens op. De actie is top vooral het paard op de dak scenes zijn tof gedaan met wat humor erdoor heen.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Uitstekende film met hier en daar een uitgeleider ik geef 4 sterren

uitgeleider?

avatar van Rosicky

Rosicky

zyntex schreef:

Onzin natuurlijk. Driekwart van alle filmpersonages bestaat niet, maar dat is nog geen reden om een film of personage niet serieus te nemen. Een van de grote nadelen van 'Sint' is ook dat 'ie zichzelf te serieus neemt.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Een film die vol zit van de schrik momenten en daar zijn kracht uit wil halen, maar ook deze momenten worden zo vaak herhaald dat het niet meer schokkend is. Humor is echt vreselijk goedkoop, had echt wel wat scherper had gekund hoor. Het Acteerwerk is op Egbert-Jan na wel weer heel leuk gedaan. Leuke typetjes gespeeld door een aantal behoorlijk bekende gezichten. Pakte goed uit.

Maar het bloedstollende en de moorden op gruwelijke wijze zoals hierboven in het plot beschreven is natuurlijk onzin. Eerder lachwekkend.

Ik snap ook wel dat het lekker fout en over the-top moet zijn, maar ook met dat oogpunt overtuigde het me niet. Deze film is geen succes voor mij, maar misschien een nieuw leuk fris idee voor volgende Nederlandse films. Kan alleen stukken beter.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ooh wat een matig acteerwerk, simpele dialogen en ingekopte grapjes (die daardoor toch leuk aanslaan), maar OOH wat interesseert me dat toch geen ene moer, want wat een heerlijke film is dit toch!

De setting en sfeer is briljant en precies zoals je van Dick Maas kunt verwachten die hier een prima luchtige horrorfilm neerzet met een lekkere dosis humor. Complimenten ook voor de goede soundtrack (Dick Maas) en de heerlijke schrikeffecten.

Het matige acteerwerk en een aantal vrij ongeloofwaardige dingen irriteert echter geen moment, en dat zegt in mijn ogen toch wel wat over het kijkplezier van SINT.