My Bloody Valentine (2009)
Alternatieve titel: My Bloody Valentine 3D

534 stemmen | gemiddelde 2,83
Horror / Thriller
101 minuten
geregisseerd door
Patrick Lussiermet Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith
Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.
5,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2009, 17:31 uurDe film heeft een beetje teveel weg van Saw of Scream of in ieder geval die film die elk jaar rond Halloween uitgebracht word en pas rond 8 januari hier in NL is...Met al die gruwelijke doden...Alleen nu de mijn versie...
Ik had niks te doen vandaag en vond hem wel leuk...Voorral de muziek erin was erg leuk:) De stuff zelf was int begin een beetje verwarrend van waarom doet een man dat nou, maar werd uiteindelijk wel wat duidelijker... Van mij mag er een vervolg komen, hou wel van die gruwelijke moorden:)
Wel irriteerd mij een ding! Dat wijf had haar man en haar grote liefde gewoon niet moeten schieten...
[permalink] geplaatst op 18 december 2009, 17:16 uurChattingforum schreef:
Je hebt misschien enigzins gelijk, maar ik moet zeggen dat (het eerste deel van) Saw hier niet bij thuishoort. Dat was een zeer goede film, alleen jammer van de (vele) gevolgen erop.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 19:05 uurEen film als My Bloody Valentine heeft gegarandeerd weinig in z'n mars, dus zijn het vooral details die de prent eventueel vermakelijk kunnen maken.
De makers zijn er zich hier blijkbaar van bewust dat het niet altijd gemakkelijk is om spanning te creëren, dus dat wordt bijgevolg niet eens geprobeerd. In de plaats daarvan krijgen we een spectaculaire opeenvolging van de meest gruwelijke moorden en zelfs frontaal naakt (een onmisbaar element in jaren '70-80 slashers, dat in de hedendaagse varianten niet zoveel meer voorkomt). De moordenaar is bijzonder amusant: een houweel is een enorm stoer moordwapen en zijn mijnwerkersuitrusting heeft iets bovennatuurlijk.
Het acteerwerk is natuurlijk barslecht, maar er zijn wel enkele toffe personages (die twee gepensioneerde flikken bijvoorbeeld) en de film is in zijn geheel zeker entertainend genoeg. Ik zal toch ook zeker het origineel is bekijken.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 8:54 uurMwa, matigjes.
Om te beginnen al niet spannend. De introductie van de killer is om te huilen: ineens liggen er duizend lijken en begint er een klopjacht, zo maar "out of the blue".
Dan de film zelf, het acteerwerk is niet bijzonder storend, alleen heeft Jensen Ackles hetzelfde euvel als een Keanu Reeves: het komt er niet echt uit. Waarschijnlijk een combinatie van een "ik-probeer-het-anders-wel-heel-erg"-frons en een op de een of andere manier misplaatst (nep?) duister stemgeluid.
Op zich was de film verder niet vervelend om naar te kijken, waarschijnlijk omdat de sfeer an sich wel goed is getroffen. Echter tussen de verschillende moord-scenes lijkt het verhaal af en toe het onderspit te delven en dat is jammer, want de spanning wil zo nooit lekker op gang komen.
Waar ik me verder heel erg aan stoorde is die eindscene, waarin teruggegrepen wordt op eerdere scenes uit de film om aan te tonen wie de moordenaar is en net te doen alsof het om een spectaculaire ontknoping gaat.
Bij Sixth Sense werkte dit bijvoorbeeld heel goed, aangezien het daar daadwerkelijk om een spectaculaire ontknoping ging, maar hier slaat het werkelijk nergens op. Hoe dom denkt de makers dat we zijn?
Maar goed, door de sfeer in het pittoreske dorpje en de leuke moorden toch nog 2,5*
2,5
[permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 20:43 uurVrij standaard horrorfilmpje die hier en daar weet te boeien
de bad guy met houweel had wel iets cools maar voor de rest weinig vernieuwends.
Een enorm gemiste kans is dat de 3D versie op dvd totaal niet werkt. 10 minuten liggen klooien met van die kartonnen brilletjes die voor geen meter werken en dan maar de gewone 2d versie opgezet.
Jammer
[permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 22:20 uurGamepy schreef:
Jammer
Wat de 3D met die kartonnen gekleurde brilletjes betreft moet ik je volmondig gelijk geven, dat werkt NIET !
De enige 3D die de moeite waard is om te zien is die in de cinema met de LCD-Brilletjes, dat geeft een héél mooi resultaat.
Het blijft voor mij een raadsel dat ze die versies blijven uitbrengen met deze afgrijselijk slechte 3D weergave erbij.
Diegenen die hem niet in de cinema in 3D hebben gezien gaan dan denken van: is dit nu die nieuwe 3D...? en gaan misschien afhaken van het hele concept !! De filmmakers kunnen zich evengoed in de voet schieten dan dat ze zulke slechte versies uitbrengen op DVD of Blu Ray, niet te begrijpen....

2,5
[permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 22:26 uurKlopt ik vond bij deze film de 3D uitermate storend. Ik vond het maar stom dat 3D. Maar nu ik Avatar heb gezien, zie ik dat 3D wel mooi kan zijn. Jammer van deze film. Het leidde me erg af. Hierdoor vond ik hem misschien wel slechter dan hij eigenlijk is.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 23:36 uurVermakelijke film maar verder niet bijster origineel. Slachten, slachten en nog een slachten. Zag er overigens wel leuk uit, helemaal in 3D!
1,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 22:30 uurIk vond de 3D zeer teleurstellend.
Het leek net of ik alles dubbel zag, maar het kan ook aan mij liggen hoor.
Ik heb die 3D brillen weggepleurd na 5 minuten en zonder brilletje verder gekeken.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 16:43 uur3d werkt alleen in de bioscoop komt het uit op dvd dan werkt het voor geen meter.
[permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 20:11 uurmarvinhc schreef:
toch komen er binnenkort 3d tv's..

3,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 14:00 uurik heb hem 1 keer zonder 3D-brillen gezien en een keer met, maar ik en mijn vriend kwamen er naar een kwartier pas achter dat we de brilletjes verkeerd omhadden, daarom was hij zo onduidelijk, maar toen we de brilletjes wel goed op zetten zat er niet veel verandering in, wat een teleurstelling...
[permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 13:33 uurDonOswaldo schreef:marvinhc schreef:
toch komen er binnenkort 3d tv's..
toch komen er een tijdje later (2/3 jaar voor de consument) 3dtv's zonder dat je een brilletje nodig hebt:)
2,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 23:53 uurIetwat te lange film. 3D op DVD was rampzalig, dus 2D gekeken na 10 min. Coole killer, dat wel, en over the top killings. Mwa leuk wegkijkertje, die me nieuwsgierig maakt naar het origineel. 2.5*
1,5
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 17:35 uur3D was inderdaad rampzalig.
Ook ik heb na 10 minuten verder gekeken op 2D.
0,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 13:16 uurNormaal ben ik fan van horrorfilms, maar bij deze heb ik écht heel erg m'n best moeten doen gewoon om hem uit te zien.
Was de moeite niet, totaal niet.
Slecht geacteerd, verhaal viel wel mee op zich.
Half puntje voor de moeite, die ze niet echt hebben gedaan naar mijn mening.
1,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 20:45 uurSlechte film, slecht geacteerd, ongelovige personages waar je totaal niks bij kan voelen. De over the top moorden en gore redden de film nog een beetje, maar dat kan de film echt niet redden van zijn verschrikkelijke ondergang. Ik kan er niks anders over zeggen. Amerika moet sowieso eens stoppen met die verschrikkelijke remakes. Ik zie 9 van de 10 keer toch veel liever het origineel. De originele My Bloody Valentine was tenminste een slasher zoals die hoort te zijn.
[permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 8:53 uurHeb hem uitgekeken, vond de film niet echt wauw. Eerder een low-budgetfilm met een paar spannende momenten. Een film zoals dertien in een dozijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 14:42 uurIk had deze gekocht met de 3-d brilletjes. Blijkt het dat het thuis helemaal niet werkt en dat ik alleen maar dubbel beeld zag.
Ik ben hem maar verder gaan kijken op 2-d en wat ik daar zag beviel me erg goed.
De moorden zijn erg goed, en het mijnerspak voegde er extra spanning aan toe.
Nu is een keer geen Jason Voorhees, Michael myers, Pinhead, of Leatherface. Maar een moordernaar die we tot nu toe met deze film erbij maar 2 keeer hebben gezien.
Voor mij een 3,5* omdat de moorden er erg goed uitzagen en er een goede spanning was. Ik kan hem nog niet vergelijken met het orgineel want die ga ik binnenkort bekijken.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 10:54 uurMeevaller.
Komt niet veel voor maar hier vind ik de remake beter dan het origineel.
De 3-d uitgave op DVD valt tegen, na 20 min stopgezet en herbegonnen in 2-D. 3-D werkt blijkbaar enkel op cinemascherm.
Standaard slasher met redelijke kills en goede fx.
Passend sfeertje en sound maar weinig spanning daar zéééér voorspelbaar. Het einde is reeds gekend na 5 min.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 13:38 uurNiet mijn soort film .. Ik heb hem zoiezo niet gezien in 3D helaas, maar ik betwijfel of dat veel aan mijn mening erover zou doen veranderen.
Een ontzettende 10 in een dozijn film ..
Geen doordacht verhaal.. standaard.. Weer van die ontzettend vervelend tieners..Come on..
Ach. Ik heb hem uitgekeken. Had niks te doen. Dan gaat het wel !

3,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 14:16 uurde mijn-uitrusting doet het hem wel, degelijke horror
2,5
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 17:44 uurNiet eng ofzo en dat is erg jammer want ik dacht dat het een erg enge film zou gaan worden maja jammer verder wel een redelijke film