Father's Day (2011)

Conor Sweeney en
Jeremy Gillespiemet
Adam Brooks,
Mackenzie Murdock en
Conor SweeneyChris Fuchman is een psychopaat. Een serieverkrachter en moordenaar die een voorkeur heeft voor vaders. Ahab's vader was één van zijn slachtoffers. Nu is Ahab op zoek naar wraak en belooft zichzelf om een gewelddadig, pijnlijk en bloedig einde te maken aan het leven van de gek die zijn vader vermoord heeft.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 14:59 uurDit moet één van de tofste films van 2011 gaan worden. Troma komt opnieuw met een meesterwerkje aanzetten, met niemand minder dan opper-held Lloyd Kaufman als producer.
Hilarisch trouwens, Adam Brooks die 3 jaar terug nog met een zoetsappig en bekend werkje kwam werkt nu mee aan een zwaar luguber Troma werkje
Trailer Top10 materiaal voor 2011
dominion
[permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 16:29 uurKlinkt goed

[permalink] geplaatst op 13 april 2011, 22:33 uurUSA release 19 juni 2011
[permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 17:24 uur
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 9:40 uur
[permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 18:54 uurLeuk
4,5
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 15:25 uurHij gaat 2011 niet meer halen! 13 januari is het plan:
News item
3,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 13:15 uur'Father's Day' is in feite een belachelijk sterk verhaal (in zeventiger jaren stijl) en bevat elementen van komedie, horror en actie, bedoeld om te shockeren, gericht op geweld en opgenomen op prachtige locaties. Je moet onder meer rekening houden met cannibalisme, veel bloed en expliciete beelden. Steekwoorden die bij het zien van deze film bij me opkwamen: over de top, hilarisch, bombastisch, absurd, verdorven, onvast, ziekelijk, zinloos, smakeloos, verwarrend (het ging bij mij alle kanten heen). De cast speelt van goed tot bar slecht. "Een modern meesterwerk van slechte smaak", las ik ergens; laat ik het daar maar op houden.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 16:37 uurgauke schreef:
Dat klinkt veelbelovend

4,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 14:26 uurModern Troma meesterwerk. Typisch over het randje heen en compleet gestoord. Gotta love it! Qua formule is er weinig verandert, zeker Conor Sweeney en Adam Brooks zijn typische Troma-achtige acteurs. Verder een heleboel fraaie dames en een über sfeervolle, klassieke (Italiaans aandoende) soundtrack.
De special make up effects zijn mind blowing en komen van hoofdrolspeler Adam Brooks vandaan, samen met Steven Kostanski.
Manborg is er daarom absoluut één om naar uit te kijken. Wél vind ik dat hij af en toe iets te naargeestig bezig was met flinke close ups van bepaalde delen waar je liever niets mee ziet gebeuren.
Het einde is op bijna on-amerikaanse wijze over the top. Verder is Father's Day moeiteloos één van de leukste projecten die dit jaar uit gaat komen.
Oh; Lloyd Kaufman als God

3,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 18:26 uurWansmakelijk goed.
Troma films: ik heb er al een aantal geprobeerd te bekijken. Meestal krijg ik het niet voor elkaar om ze af te kijken... Father's Day vond ik echter een toffe verrassing en is daarmee de eerste Troma die ik echt 'genietbaar' vond.
Hier en daar echt 'te' smerig. Het vergt wel de nodige durf om één en ander zo expliciet in beeld te brengen. Wat dat betreft mijn lof voor hun lef. Daarbij werkt de onzinnigheid zo op de lachspieren dat het allemaal makkelijk te relativeren is.
De film oogt ook een stuk professioneler dan ik van Troma gewend ben. Met af en toe opvallend fijne shots, leuke beeldtrucjes en zelfs een paar acteurs die kunnen acteren.
Sfeervol, origineel en leuk werkje! 7/10*
4,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 20:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWanneer ik binnen 2 minuten al met een 'WTF' uitdrukking op mijn gezicht: 'Hè gatverdamme!' roep, weet ik dat het een film voor mij is.
En ik bleef dat gevoel wel een beetje houden. Ik wist ook niet echt waar de film over zou gaan, ik dacht over een serialkiller, bleek het
een vent te zijn die o.a. mannen verkracht. Dat viel dus wel even rauw op mijn dak, vooral omdat ik de film rond etenstijd ging kijken.
Erg fijne balans tussen gore en komedie, hier en daar is het erg grappig, om daarna weer ontzettend smerig te worden. Ook het acteerwerk vond ik soms angstaanjagend geloofwaardig. Niet gedacht. Erg mooie vrouwen ook, phoe phoe.
Bah, ik ben vies onder de indruk van deze prent.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 14:05 uurdamn!! wat een smerigheid en weer een topper van troma!
zo zie ik ze graag.
Het bloed spat bijna van het beeld.
Volgens mij alweer een tijd terug dat troma wat heeft uit gebracht, maar kan het natuurlijk mis hebben.
maar dit ziet er in ieder geval alweer goed uit.
[permalink] geplaatst op 2 april 2012, 14:31 uurIk hoop, ik bid dat deze tijdens Night of terror gaat draaien.
Eindelijk kan ik eens naar de horrornacht toe, eindelijk geen verplichtingen.
AUB meeduimen

[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 18:07 uur
[permalink] geplaatst op 19 april 2012, 12:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGeniaal! Ik heb niet er niet veel gezien van de Troma -films, maar deze komt meteen binnen op de eerste plaats binnen deze stroming.
Father's day lag al een tijdje te wachten om bekeken te worden, maar gisteren ging het dan ook daadwerkelijk gebeuren.
De toon was meteen gezet in de eerste 5 minuten, gore & een geweldige soundtrack.
Wat volgt is een achtbaanrit aan idioterie, gore, vrouwen, en typische Troma-acteurs. De gore ziet er ook smerig goed uit!
Het laatste gedeelte in hel met de stop motion effecten is gewoon absurd vet gedaan.
In m'n top 10 staat nu al een tijdje Hobo With a Shotgun, maar deze Father's Day komt toch wel nadrukkelijk in de picture om deze van de troon te stoten.
Ik ben erg benieuwd geworden naar Manborg!
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 2:17 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 22:03 uurBeetje wisselvallige Troma, als ie een half uur korter was geweest, althans het laatste half uur gemist had, had ie hoger gescoord.
De advertenties waren geniaal.
Sommige scenes waren wel zó expleciet in beeld gebracht dat ik toch echt ff weg moest kijken!