• 9.374.935 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ralph Fiennes

Met onder meer: Ralph Fiennes, Gerard Butler en Brian Cox

Plot Coriolanus

"Nature teaches beasts to know their friends."

De film vertelt het verhaal van Coriolanus (Ralph Fiennes), een Romeinse militair die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus’ tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Hij hengelt naar een zetel in de Senaat, maar moet daarvoor uiteraard in de genade van het volk komen. Omdat het publiek hem geen steun gunt, ontketent hij in z’n woede een rel die tot zijn verbanning van Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius (Gerard Butler), om wraak te nemen op Rome.

Caius Martius Coriolanus

Menenius

General Cominius

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Ben benieuwd hiernaar... Of Ralph Fiennes het ook vanuit de regiestoel kan...

avatar van snake shit

snake shit

Da moet een goeie film zijn...met Gerard Butler is het altijd goed.

Hm.. ik was even op het verkeerde been gezet door de synopsis. Vond dat machinegeweer al wat raar op de poster...

avatar van sofripa

sofripa

Hallo, wat is dit? 300 met machinegeweren? Wel, whatever, het geweld spreekt met zeer aan. Gaan we zeker zien.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Dit is een mooiere poster

avatar van schram101

schram101

Poster is inderdaad erg mooi!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg interessante film, vooral de references naar het rome van honderden jaren terug. Butler altijd fijn maar vooral één van de revalaties van afgelopen jaar en de toekomst; Jessica Chastain.

Eerste beelden komen wel érg toneelmatig over.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet zo vreemd toch bij Shakespeare? .

avatar van spuit11

spuit11

Komt deze film nog in de bios? Ik wil hem graag zien, de trailer is veelbelovend.

avatar van louisvf

louisvf

Uitgangspunt is best aardig, de uitwerking niet zo zeer...

Veel dialogen komen inderdaad erg toneelmatig over en komt niet altijd even gepast aan.

Er is trouwens ook helemaal geen actie of spanning...

avatar van gauke

gauke

Ralph Fiennes heeft zelf met deze rol in het theater gestaan en levert met 'Coriolanus' zijn regiedebuut af, waarbij hij er voor zorgt dat hij zichzelf als driftige, heethoofdige, bloeddorstige, Romeinse veldheer prominent in beeld zet. De regisseur blijft dichtbij de oorspronkelijke Shakespeare en ik weet niet of de film juist daardoor een vlees noch vis gehalte achterlaat. Het blijft een voor de camera's gedraaid theaterstuk over beledigde mannen waarin mateloos overdreven wordt. Gerard Butler zorgt door zijn voortdurend geïrriteerde blik en Schotse accent onbedoeld voor de komische noot.

avatar van Movie Master

Movie Master

Na 5 minuten afgezet. Het gaat over Rome met allemaal engelse acteurs? Ergens in een buitenwijk in engeland opgenomen zeker.

avatar van Drikturpin

Drikturpin

Na een uur uitgezet voor de liefhebber denk ik

avatar van grandpa

grandpa

mmmm... niet afkijken en stemmen hoe zat dat ook alweer

avatar van Soushkin

Soushkin

Na 45 min afgezet, toch was de actie wel aardig. Alleen de shakespeare teksten zijn niet voor mij weggelegd. Kon de aandacht er totaal niet bijhouden.

Trailer was wel veelbelovend. Alsmede de acteurs.. maar helaas

avatar van Johan24

Johan24

Is de film te vergelijken met Romeo + Juliet? In die film werden ook de originele teksten van Shakespeare gebruikt...

avatar van Ge-Ronny-mo

Ge-Ronny-mo

Naar mijn mening is deze film niet voor het grote publiek;

Ralph Fiennes zet een goede rol neer als trotse generaal, die -in politieke termen- als een dictator zou worden omschreven.

Waarom Gerard Butler een Iers accent heeft is een volslagen raadsel, totaal onnodig voor zijn rol.

Ik heb me echt door de film heem moeten worstelen, puur omdat ik niks heb met Shakespeare. daarom denk ik ook dat theater-liefhebbers deze film wel kunnen waarderen.

Zie het maar als een voorstelling van Shakespeare op het witte doek, wat in een theater niet direct kan lukt wel in Hollywood...

De trailer is, zoals Soushkin al zegt, zeer veelbelovend, maar wie denkt een vlotte actiefilm te kunnen zien komt bedrogen uit, het is zware kost...

avatar van markel66

markel66

Belachelijk

avatar van van leur

van leur

hallo gisteren gezien wat een slechte film deze tijd in rome en spraak net als de romeinen vroeger erg slecht zeg dat niet gauw

avatar van Val.Broman

Val.Broman

Heerlijk om eens een keer 'wat anders' te kijken.

Vond Coriolanus dan ook uitermate geslaagd. Prachtig verhaal, prachtige teksten en een geweldige cast (ja zelfs Butler deed het prima).

Fiennes heeft het verhaal van Shakespeare naar de moderne tijd gebracht maar wel als theaterstuk. Dat werkt helaas niet altijd en levert soms wat ongemakkelijke scenes op, maar ik kon het voor een groot gedeelte erg waarderen.

Doordat Fiennes Shakespeare als uitgangspunt neemt is het geen vlotte film geworden en is het dus totaal niet geschikt voor het grote publiek al doet de trailer dat wel vermoeden. De trailer komt wat anders over dan de daadwerkelijke film, maar het is naar mijn mening dan ook 1 van de beste trailers die ik ooit gezien heb.

Al met al vind ik het een prima regie debuut en kijk ik uit naar zijn (als die er komt) volgende film.

avatar van hdtracer

hdtracer

Ik had echt zin om deze film te kijken.. Gerard Butler als acteur met de schrijver van Gladiator..

Maaarrr

Ik heb hem na 15 minuten uitgezet. Goede acteurs met tot zover mooie verfilming van die actie stukjes. Maar al dat shakespeare gepraat. wtf? Je hebt Engelse acteurs met een moderne omgeving en dan praten die lui zo. Echt een no go voor mij.

avatar van erikm

erikm

Net het eerste half uurtje gekeken van deze film.. was een half uur verspild van mn leven.. wat een slechte film.. militairen die in US camo rondlopen.. de commandant van beide eenheden lopen vooraan mee te vechten.. dan de accenten.. op het ene moment praat Butler Amerikaans tegen de gevangen en een minuut later heeft ie een zwaar Brits accent.. de minder belangrijke acteurs spreken engels met een grieks accent.. komop he.. 0,5* omdat lager niet kan

avatar van gabsor

gabsor

Soort film dat acteurs op hun CV willen hebben. Shakespeare staat natuurlijk goed. Meestal gaan Amerikanen hier nogal in op, bij gebrek aan oude geschiedenis. Intelligent doenerij, blablalbalba.... Ga een boek lezen. Prut film.

avatar van Derrick

Derrick

Dit soort films moet je kunnen waarderen of niet .

Het taalgebruik zoals eerder aan gegeven vind ik persoonlijk storend , leuk voor het theater , niet voor een actie-film .

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Haha, zelden zoveel mensen bij een film "gezien" die de film niet hebben uitgekeken.

avatar van james_cameron

Het moderniseren van Shakespeare is natuurlijk niet nieuw meer, kijk maar naar Baz Luhrmann's Romeo + Juliet en Richard Loncraine's Richard III, maar regisseur en hoofdrolspeler Ralph Fiennes geeft aan de verfilming van dit toneelstuk toch wel een aparte draai. Vooral de aanwezigheid van een paar rauwe aktiescenes is apart en verrassend effectief. Helaas kost het flink wat tijd om in het verhaal te komen en wordt de film eigenlijk nergens echt boeiend. Het duurt ook allemaal te lang. Naar het einde toe wordt de plot wat meer intrigerend, maar uiteindelijk is de film gewoonweg te saai en te vervreemdend. Aan het unaniem sterke akteerwerk ligt het in ieder geval niet.

avatar van Mondragon

Mondragon

Heeeeeel snel weer uitgezet. Dit soort taalgebruik is niet meer van deze tijd en ben ik ook totaal niet in geinteresseerd.

Enorme lading kijkertjes die totaal niet krijgen met deze film wat ze dachten. Je verwacht het niet. .