Nude Nuns with Big Guns (2010)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Joseph Guzman
Met onder meer: Asun Ortega, Bill Oberst Jr. en Maxie J. Santillan Jr.
Plot Nude Nuns with Big Guns
"This sister is one bad mother!"
Sister Sarah (Asun Ortega) is een toegewijd gelovige. Zij maakt zich dan ook om non te worden in een klooster. Haar inwijding in het klooster blijkt een ware nachtmerrie te worden. Sarah wordt misbruikt, gehersenspoeld en gedrogeerd door de corrupte geestelijkheid. God heeft echter een belangrijke boodschap voor haar: neem wraak voor alles wat je in het klooster is overkomen.
Sister Sarah
Sister Mary
Beverly
Sister Monica
Naomi Watts
Ze putten beiden uit dezelfde inspiratiebron, en dat Rodriguez een voorbeeld voor 'm is zo, maar Guzman brengt genoeg wat Rodriguez niet doet. Zijn 'stijl' jat ie nergens, hij zit nu toevallig alleen in hetzelfde subgenre van de exploitation als Rodriguez.
zombie
Hij gebruikt precies de zelfde kleurfilters als in Planet Terror zijn toegepast en precies de zelfde muziek. Het subgenre exploitation is trouwens behoorlijk breed, om dan ook nog iets met schietende nonnen te doen vind ik getuigen van gebrek aan fantasie. In het nunsploitation genre zelf komen nauwelijks geweren voor...Rodriguez heeft het inmiddels behoorlijk uitgebuit.
Naomi Watts
Rodriguez is dan ook wel een voorbeeld voor 'm, en beter goed gejat dan slecht bedacht. Ook niet echt het genre waar je originaliteit moet eisen maar cool- en over the topness.
zombie
Het exploitation-genre heeft genoeg te bieden. De rivival van het genre blijft ondermaats, met uitzondering van Rodriguez en Tarantino. Zij voegen nog iets nieuws toe met hun eigen stijl. Ik vond bijvoorbeeld dat Hora ook weinig te bieden had. Het heeft in ieder geval geen zin om remakes te gaan maken van exploitation film, maar een ode aan het genre vind ik prima.
Ik ben het met je eens dat het beter goed gejat dan slecht bedacht mag zijn, maar er zijn zoveel mogenlijkheden met het exploitation genre.
Naomi Watts
Je moet het ook een beetje zien binnen de mogelijkheden van Guzman. Hij is gewoon een independent filmmaker die van exploitation houdt en de boel zelf financiert.
zombie
Rodriguez is ook vanaf nul begonnen en financierde zijn films door deel te nemen aan medische experimenten. Daar heb ik natuurlijk wel respect voor, maar ik blijf bij mijn argument, dat Guzman beter zijn eigen zandpad in kan slaan (dan de asfaltweg die Rodriguez al heeft gelegt). Ik ben in ieder geval benieuwd naar wat hij hierna gaat maken.
MatthijsGr00t
Wat een dramatisch slechte film is dit zeg.
Oké ik ging deze film ook niet kijken om een absolute topper te zien, maar het verhaal zag er opzich leuk genoeg uit voor 90 minuten leuke 'onzin'. Dat is het helaas niet geworden, totaal niet zelfs! Het verhaal is enorm slecht uitgevoerd door het al even slechte acteerwerk. Joseph Guzman doet in ieder geval wel de titel eer aan. Volgens mij is er geen vrouwelijk personage voorbij gekomen zonder haar borsten te laten zien... Totaal smakeloos.
1* en dan ben ik nog erg redelijk.
Tonypulp
Wat is er smakeloos aan borsten tonen? En btw, áls je dat al smakeloos vind moet je vooral een film kijken met zo'n veelzeggende titel.
Voortaan in alle Guzman flicks een coltrui en een kuisheid riem met slot aan
Elineloves
Je zag toch ook bad ass neger tietjes. Vond het juist wel goede verdeling.
MatthijsGr00t
Haha, er is helemaal niets smakeloos aan borsten. Helemaal niet zelfs
Maar ik vond het hier wel erg 'over the top' allemaal. In sommige scenes wist het nog wat toe te voegen, maar in het merendeel totaal niet en dan ga je je er toch aan ergeren.
hahaha!
Films met zulke titels vermijd ik nogal snel
Ik deel niet zo graag 0,5* uit.
Ik ben, twee jaar geleden ofzo, nog non geweest tijdens carnaval op de school waar ik toen werkte. Op de een of andere manier doe ik dat kostuum maar niet meer aan, na het zien van deze film.
Niet? Wie weet maak je er wel heel veel mannen blij mee
blurp194
Super film, als je iets met het genre hebt. Welk genre is dat? Mexploitation? Nunsploitation? Grindhouse? Zal me roesten - 't is een leuke film.
Even los van welk genre het precies is en hoe je dat noemt - nogmaals, wat boeit dat, wat ik bedoel is: De kills kunnen best wat meer gore gebruiken, en ik mis een echte BFG - hoe kan je dit soort film nou serieus nemen als er geen BFG in zit. Nude nuns en tieten zijn er zat - ik was na 20 seconden al de tel kwijt. Muziek is ok maar zonder uitschieters - ik ga niet meteen de soundtrack zoeken, en dat deed ik indertijd voor Desperado wel, om die vergelijking maar even te maken.
Maar kortom, wat ik een beetje mis is het echt volledig over the top losgaan - waar Desperado wel een mooi voorbeeld van was, indertijd, en tegenover wat ik toen ooit gezien had. Deze film is een beetje te braaf over the top, niet volledig over. Misschien dat de nonnen voor de gemiddelde Amerikaan een paar honderd extra over the top punten geven - maar niet voor mij, als hardcore Europeaan.
Niettemin echt een film die zeker boven het gemiddelde uitsteekt. Respect!
eelco
een film met weinig inhoud..
slechte verfilming..
cat. C
Een A film is het zeker niet..
Een B film nog te hoog gegrepen..
Wel veel tieten... Maar lesbo's .. nonnen slecht schiet werk en nep akteerwerk..
Echt een BOUT film

Bélon
eelco ik denk dat je 't beter bij jeugdfilms als "Sammy's Avonturen: De Geheime Doorgang" en "Foeksia de Miniheks" kunt houden, die je wel 5,0 sterren geeft.
Wel veel tieten en dan 0,5 geven dat spoort natuurlijk niet dan ben je of te jong of je houd niet van tieten. Geeft verder niet heb deze film toegevoegd aan m'n lijst voor 2011.
Naomi Watts
Ik ben echt van het meningen respecteren maar wat moet je hier nou mee. Wat een jip en janneke argumentatie.
La vache
Als je een film wilt bekijken met hier en daar een koppel borsten, een slap verhaal en slecht acteerwerk dan is dit een film voor je.
In het ander geval zou ik hem maar links laten liggen.
FillumGek
Ik snap de logica van eelco ook niet echt nee. Kabouter Plop, Foeksia en Sammy's Avonturen 5 sterren geven. Wat zou die gedacht hebben? "Potdorie wat zijn die kinderfilms toch retegoed! Op naar de volgende: 'Nude Nuns with Big Guns'!"
RickZ
Cultfilm met veel topless chicks over wraak van een non op een misdaadbende. De vrouwelijke variant op Machete zegmaar.
bobbydigital01
wel grappig als je van dit genre houd,maar niet meer dan dat
erik1677
Het lijkt wel een kruising tussen tarantino en de ouwe nunsxplotationfilms.
Enn dit is eigenlijk helemaal zo slecht nog niet, en heb me hier stiekem heel erg mee vermaakt.
Veel bloot, en bloederig geweld.
Om dit met de geweldige film Machette te vergelijken gaat me te ver, maar dit is zekers ook een leuk filmpje.
TinkerTex
Slecht natuurlijk! Deze recente grindhouse-producties slaan vaak nergens meer op. Deze exploitatie is nog wel te doen. De film bevat wat leuke actie en veel blote dames; dat is wel amusant.
Acteerwerkk is natuurlijk slecht. Dialogen zijn af en toe lekker cheesy:
- We're looking for a nun... a nun with big guns!
You mean big guns like in big tits?
- I said guns, you idiot!
Wel een aardig tussendoortje, maar slechter als dit moet het niet worden. Dan is het niet leuk meer.
erik1677
De film heeft af en toe ook wel een beetje een russ meier sfeertje, dat was ik nog vergeten te vermelden
Koert
Erg zwakke exploitation. Pakkende titel, maar de film zelf is dat jammer genoeg niet. De actie is soms leuk maar veelal slap, de personages zijn oninteressant. Op visueel gebied wordt er ook niets bijzonders gedaan. Eigenlijk gaat Nude Nuns with Big Guns op alle gebieden die een exploitation film leuk zouden moeten maken de mist in. De humor sloeg totaal niet bij me aan en daar komt nog eens bij dat er geen enkele mooie vrouw in de film zit.
patrick17
Nude Nuns With Big Guns
Eenmalig tussendoor film voor mij.
Opzich is de actie en de ''knal hem neer'' scene's best vermakelijk
te noemen. Daarover zal ik niets zeggen alleen sommige
scene's vond ik overbodig, zoals het gezin, ik weet niet kreeg er niet
bepaald een fijn kijkend gevoel bij.
Misschien ligt dit wel aan mijzelf dat kan ook overigens.
De eind scene ging op een gegeven moment wel erg snel,
al hoeft dat ook niet meteen te betekenen dat het slecht is.
Voor mijzelf was het een eenmalige film.
2.0 *
Er komen sinds Machete redelijk wat leuke B-films uit. Na het zien van het geweldige "Hobo with a Shotgun" stuitte ik op deze film. Hoewel hij niet kan tippen aan beide eerder genoemde films is deze best vermakelijk om te kijken. Het verhaal slaat nergens op (heeft wel wat weg van Desperado) maar dat weet je eigenlijk al van te voren en de acteurs stellen ook niet veel voor en dat weet je eigenlijk ook van te voren. Maar ondanks dat kijkt deze film zich best redelijk goed weg vanwege het geweld (de scene met de familie was best grof maar eerlijk gezegd vond ik het best goed en moest ik er zelfs om lachen) en de vele sletterige vrouwen (waar ik eerlijk gezegd wel van hou) die niet schromen om wat bloot te laten zien. Ze laten eerlijk gezegd best veel zien. Ook de bad guys (vooral David Castro) vond ik best leuk en ik moest er regelmatig om lachen. Helaas zitten er ook redelijk wat saaie stukken in deze film die eigenlijk niets toevoegen en dat is dan ook de grote tekortkoming van deze film. Hetzelfde geldt trouwens voor veel overbodige en belachelijke dialogen.
Kortom gewoon een super overdreven film die gewoon leuk is om eens te zien. Deze film is trouwens niet geschikt voor tere zieltjes want die zullen best geschokt raken bij een aantal scenes.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

The Silencers

Friday Foster
Misdaad / Actie, 1975

Winnie the Pooh: Springtime with Roo
Animatie / Familie, 2004
nonpistooldrugshandelexploitatiewraakviolent deathmotorbendegewelddrugsmotorcycle chaseroman catholic church