• 9.373.605 stemmen

Nude Nuns with Big Guns (2010)

Thriller | 90 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Joseph Guzman

Met onder meer: Asun Ortega, Bill Oberst Jr. en Maxie J. Santillan Jr.

Plot Nude Nuns with Big Guns

"This sister is one bad mother!"

Sister Sarah (Asun Ortega) is een toegewijd gelovige. Zij maakt zich dan ook om non te worden in een klooster. Haar inwijding in het klooster blijkt een ware nachtmerrie te worden. Sarah wordt misbruikt, gehersenspoeld en gedrogeerd door de corrupte geestelijkheid. God heeft echter een belangrijke boodschap voor haar: neem wraak voor alles wat je in het klooster is overkomen.

Sister Sarah

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Leuk dat er weer wordt ingespeeld op de exploitation van de jaren '70, maar dit ziet er vreselijk uit.

avatar van Querelle

Querelle

Leuke titel. maar trailer komt nogal serieus over. Geen humor?

Tonypulp

Ziet er geweldig uit!! Verdient sowieso al kudo's met zo'n titel.

Heb Guzman's Run! Bitch Run! (2008) nooit afgekeken, misschien binnenkort alsnog doen.

avatar van badfans69

badfans69

Vrouwen versie van Machete

avatar van dominion

dominion

Was er aan begonnen maar had hem na 20 minuten uitgezet dus zal ik hem maar nog een kans moeten geven.

avatar van henkies

henkies

net gekeken, vrij bizarre film. laten we zeggen een soort kruising tussen from dusk till dawn - machette en hmm sons of anarchy.. tja 't is niet mn genre, kon er wel om lachen.

Naomi Watts

Een nieuwe Guzman, altijd leuk. Een man die altijd wle de juiste Grindhouse toon weet te raken. Deze prent zal bij het grote publiek ook terecht gaan komen, dankzij de werken van Tarantino maar vooral Rodriguez. Veel lopen weg met Machete maar die mensen hebben vaak geen weet van het werk waar Rodrigeuz zijn inspiratie uit haalt. Deze film zal bedolven gaan worden door know nots die dus hier geen bal van snappen. Maakt niet uit verder maar dit is een film voor liefhebbers, niet voor die mainstream kijkers die zich opeens exploitation fanaat noemen omdat ze toevallig een werkje van Rodriguez goed vonden. Anyway, terug naar de film.

Fijne mix tussen verschillende exploitation subgenres. Fijn revenge filmpje met veel sex-, nuns- en mexploitation invloeden. Mijn commentaar bij Run Bitch Run! was dat het bij de kills nogal te wensen over liet, dat is hier ook weer een beetje het geval, al is Guzman wel erg vooruit gegaan. Wat ik zo waardeer aan Guzman (en een man waar ik ook wat email contact mee heb) is dat hij in een modern exploitation toch die echte grindhouse vibe weet te creëren en daarnaast weet hij wat de kijker wil. Slecht acteerwerk, over-the-top personages en naakt. En Guzman geeft heel veel naakt. Girl on girl, incest, rape, kleine tieten, grote tieten, enorme tieten, iedereen krijgt wel iets wat in zijn straatje past qua functional nudity en exploitation value.

Fijn revenge verhaaltje. Ook al zijn veel kills niet ranzig genoeg, ze voldoen wel en mede omdat Sister Sarah one bad mother is. Met enorm veel coolness gespeeld door Asun Ortega. Wel wat leuke kills en vooral tegen het einde aan veel leuke vondsten, leuke karakters in de motorbende van Chavo, nude bars die fungeren als kapstok voor al het naakt (leuke knipoog naar FDTD) en lekkere awkward humor (Nice rack ). Dat het zich afspeelt binnen het religieuze universum vind ik ook altijd wel een erg fijne setting. Vooral erg genieten van de grindhouse sfeer en in de laatste tien minuten gaat Sarah dan los, die wel erg meedogenloos is. Waar het eind wat tegenviel bij zijn voorgaande film gaat hij wel los, wel in verhouding met dem iddelen die hij heeft. Maar het einde is wel erg tof.

Echt een film voor mij als echte exploitation liefhebber. Wel erg rough around the edges maar met een beetje goede wil zie je aan alles dat Guzman een liefhebber is. Fijne sfeer, veel tieten (die chick bij het biljart ) en overig nudity, cartooneske personages, slecht acteerwerk en een aantal leuke vondsten. Wat wil je nog meer? Ik ben dik tevreden, en ik beloon deze film dan ook (en zal hier één van de weinigen zijn vrees ik).

avatar van AHWA

AHWA

Klinkt heel fout. Toch maar eens proberen dan.

Tonypulp

(en zal hier één van de weinigen zijn vrees ik).

iig niet alleen.

Was weer genieten! Je hebt een stel nonnen, ze zijn naakt en ja, ze hebben guns. Wat dat betreft brengt Guzman alles wat hij beloofd in de titel. De diversiteit in al het naakt is een punt dat genoemd moet(!) worden en verbloemd het feit dat het revenge gedeelte een beetje tekortschiet aan impact.

Hoewel het niet zo impressive is op dat vlak, is het wel bijzonder vermakelijk en strak neergezet. Regelmatig ontzettend stylish en sowieso constant sfeervol! Wat dat betreft is Nude Nuns with Big Guns een betere moderne exploitation dan z'n Run! Bitch, Run!. Aan het einde wordt je overspoelt met kills. Met als ultieme finish de dick-shot

Van lesbische nonnen tot de verkrachting van een onschuldig gezinnetje, Guzman verwend de kijker. Hij begrijpt nu meer wat wel werkt en wat juist niet werkt. Zo is de opbouw een stuk vlotter geworden en de personages interessanter. Toch wel een goede ontwikkeling merkbaar en het doet smachten naar meer!

avatar van The Oceanic Six

Niet verrassend dat NW en Jeroen zon titel leuk vinden

Zijn echte liefhebbers van dit subgenre. De titel is toch wel geniaal moet ik zeggen. Ben best wel benieuwd geraakt naar de film.

Ik krijg er een beetje een Planet Terror gevoel bij. Weet niet of dit terecht is?

Tonypulp

Ik zou er niet met een Planet Terror gedachte ingaan, het is niet echt de actie die het doet maar meer de charme (en sfeer) . Het is een beetje een feest van herkenning, alle aspecten zijn aanwezig en daar moet je geen genoeg van willen krijgen eigenlijk!

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ben ook wel curious. Alleen die vreselijke digitale look staat mij beetje tegen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Hier gaan we achteraan

avatar van madmax1

madmax1

Absoluut niet mijn ding .

Geweld ,tieten en wapens,totaal ongeloof waardig.

Valt geen touw aan vast te knopen.

avatar van Seifer

Seifer

Zo naakt is de non niet op de poster.

madmax1 schreef:

totaal ongeloof waardig.

Wat een non kritiek. Had je serieus iets geloofwaardigs verwacht?

avatar van The Oceanic Six

Naomi Watts schreef:

Wat een non kritiek.

Toe maar, zo vroeg op de avond al scherpe woordgrapjes

. Onbedoeld nog wel .

avatar van Zinema

Bewust B.

Waar Guzman volledig de plank missloeg met zijn eerste gedrocht, is dit al een iets betere poging tot 'n ode aan het exploitation-werk van weleer. Uiteraard geforceerd, want de echte Grindhouses bestaan al tijden niet meer en mocht er nog ergens zo'n muf zaaltje zijn, dan komt deze er vast niet in. Bij een goede goudsmit immers geen nepgoud.

Te licht bevonden, is het voor de hand liggende vonnis van deze bewuste B-movie met mooie titel. Waar genre-genoot 'Bitch Slap!' en de laatste filmpjes van Rodriquez de kijker wel weten te vermaken, gebeurt dat hier helaas te weinig. Het verhaaltje en cast zijn uiteraard inwisselbaar, maar het is hier met name de uitvoering die zuigt. En daar kan geen enkele lesbische non iets aan veranderen.

Twee kleine tietjes.

avatar van Waku

Waku

Tja, wat zal ik hier eens over zeggen.

Dramatisch acteerwerk. Maar het is allemaal zo slecht ( wel of niet de bedoeling laat ik even in het midden) dat het een beetje leuk wordt.

Veel lesbische onderonsjes en moordpartijen.

Dat was het dan.

Precies zoals eigenlijk je als kijker kan verwachten als je aan de film als deze begint.

Hele lage beoordeling maar toch moet je hem misschien stiekem gezien hebben.

avatar van stinissen

Vreselijk letterlijk een drama van een film alles is verkeerd maar dan ook alles.

avatar van maxomaniak

maxomaniak

Ik heb er zin in!

avatar van FillumGek

FillumGek

Na het bekijken van Nude Nuns with Big Guns kijk ik in elk geval anders aan tegen de, op het eerste oog onschuldige nonnen. Deze film maakt nonnen cool! Verhaal is natuurlijk hilarisch over kerken en haar aanhangers dat eigenlijk de grootste criminelen zijn.

De film is aardig sfeervol en deed constant denken aan een vrouwelijke Machete of een Desperado. De Mexicaanse sfeer die het uitstraalt is genieten evenals de soundtrack. De introducties van de personages zijn wat cheap, maar een aantal personages zijn wel toffe badguys. Ortega is ook goed gecast als killer non.

Van goed acteerwerk is geen sprake maar dat is niet storend. Een paar leuke oneliners deden me af en toe lachen en de enorme hoeveelheid naakt maakte me ook best blij. Er is alleen een hele grote maar...

Op gebied van creatief moorden schiet de film ernstig tekort. Qua exploitatie is er genoeg te bespeuren op seksueel en religieus gebied, maar de moorden waren van een slap niveau waardoor de impact eigenlijk niet zo groot is. Het leek me veel leuker als er tenminste wat ledematen zouden vliegen of meer gebruik van bloed. De meeste worden echter meteen uit hun lijden verlost door middel van een simpel headshot. Op het einde wordt het geweld gelukkig wat beter, maar het kan de teleurstelling op het gebied van smerigheid niet verbloemen.

Vooral een leuk sfeertje dus en veel naakt. Maar door het ontbreken van veel bloedvergieten geef ik deze een kleine voldoende. Had meer ingezeten.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hoppa, 0,06 omhoog door mijn stem!

Ik ben, twee jaar geleden ofzo, nog non geweest tijdens carnaval op de school waar ik toen werkte. Op de een of andere manier doe ik dat kostuum maar niet meer aan, na het zien van deze film.

Nunexploition. That's new. Een verkrachte en gedrogeerde non neemt wraak neemt op iedereen die haar kwaad heeft gedaan, en niet bepaald door die mensen met de bijbel voor hun smoel te slaan. Nee, ze kiest voor de bloederige manier.

Dat deze film niet goed scoort is natuurlijk geen verrassing. Weinig mensen hebben 'dit gevoel voor humor'. Als je sowieso al niet tegen de combinatie naakt, bloed en de kerk kan, dan zou ik hem direct links laten liggen. Ben je hier wel een voorstander van, dan is dit heerlijk vermakelijk en entertainend. Als ik voor elke tiet die ik zag een kwartje kreeg...

Wat mij eigenlijk direct opviel, is de lekkere soundtrack. Straks eens even zoeken of ik die ergens kan vinden, want hij was heel prettig. Het acteerwerk was finaal over the top, maar dat maakt het juist zo leuk.

Verder is het belangrijk om hier niet teveel inhoudelijks over de film te verklappen, want ik denk dat iedereen die dit interessant lijkt, zelf maar moet kijken. Ik ging hier met 0,0 voorkennis in, en ben positief verrast.

avatar van Iceman69

Iceman69

Leuke Grindhouse versie van desperado

Gewoon niet serieus nemen, Maar vond hem wel te pruimen.

avatar van zombie

zombie

Deze film leunt meer op Rodriguez dan op het '70 genre. De muziek is 100 % gejat uit Planet Terror. En verder zit het vol 'leuke' verwijzingen naar de rest van Rodriguez zijn werk, zoals; The Titty Flicker, de gitaarkoffer met geweren en natuurlijk schietende priesters. Aangezien Rodriguez het stukken beter kan, is dit werkje nogal overbodig geworden.

Naomi Watts

Mwah, lijken me typisch de woorden van iemand die niet zo bekend is in de jaren 70 exploitation. Rodriguez heeft daar ook flink 'geleend'. Schietende priesters, gitaarkoffers die als weaponcase fungeren zijn al ouder dan Mariachi/desperado.

avatar van gorelover

gorelover

lijkt me leuk, maar weer nergens te vinden, ook niet via ebay.

avatar van zombie

zombie

Naomi Watts schreef:

Je maakt een grapje zeker...

Je kan niet ontkennen dat Guzman idolaat moet zijn van Rodriguez, alleen de muziek al.

Ondanks dat hij een aantal zaken wel goed doet, zie ik hem liever zijn eigen stijl bedenken.