• 8.904.275 stemmen

Alternatieve titel: Derek Flint 1e Klas - 6e Dan

Geregisseerd door: Phil Karlson

Met onder meer: Dean Martin, Stella Stevens en Daliah Lavi

Plot The Silencers

"The Best Spy Thriller of Nineteen Sexty-Sex!"

Matt Helm wordt uit zijn 'vervroegd pensioen' gehaald als een overgelopen wetenschapper de misdaadorganisatie 'Big O' kan helpen bij het plat radioactiviteit op de mensheid neer te laten. Matt heeft echter een zwak voor vrouwen; zij kunnen hem het zwijgen opleggen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Bert1

Bert1

Heerlijke nonsens, James Bond maar meer seksistisch.

Mike Myers heeft duidelijk naar deze film gekeken.

avatar van Betamax

Betamax

Verhaal is flauw maar heeft wel een paar leuke momenten.

Ga de andere drie Matt Helm's ook zien hop[elijk zijn die wat beter.

avatar van GuidO96

GuidO96

Als deze film mag vergelijken met Our Man Flint, dan mag je met zekerheid zeggen dat deze een stuk leuker is. Dean Martin zou met een Engels accent wellicht zelfs ooit een James Bond kunnen spelen. Waar bij Flint het 'gentleman-gehalte' ontbreekt, is die gehalte in deze film duidelijk aanwezig. Dean Martin speelt zijn rol top. Hij is grappig, heeft charme en kan ook nog eens een beetje fatsoenlijke actie produceren. een zekere aanrader!

avatar van Mescaline

Mescaline

Vermakelijke film maar voor mij is wel duidelijk dat deel 2(die ik eerder zag) beter is geslaagd. Deze film heeft wat opstartproblemen, na het mooie intro lijkt het wel even te duren eer dat het verhaal op gang komt terwijl deel 2 al gelijk begon met actie en leuke oneliners!

Deel 3 & 4 gaan zeker nog volgen.

avatar van coumi

coumi

Zolang het duurt verveelt het niet, maar daar is het ook wel mee gezegd. Lijkt bedoeld als een soort parodie op James Bond, maar er valt niet zo gek veel te lachen(inside jokes over de strijd tussen Dean en Sinatra zijn trouwens wel leuk, en komen dan ook terug in de vervolgen) . Waarschijnlijk te weinig budget ook om echt spektakel te bieden, vandaar dat we het moeten doen met een wazig en flauw spionageverhaaltje. De bloedmooie vrouwen en de bekende gezichten in de bijrollen maken het enigszins goed. Martin zelf is hier al eigenlijk te oud om een spion te spelen, maar zijn charisma compenseert veel. Alles bij elkaar is The Silencers van een erg gemiddeld niveau, duidelijk een opstapje naar de betere vervolgen.

avatar van Brix

Brix

• 19187 berichten

Alternatieve titel "Derek Flint 1e Klas - 6e Dan " ?!

Dat betreft toch een andere filmheld, gespeeld door James Coburn?

Foutje?

avatar van scorsese

Aardige film waarin een speciaal agent die op non-actief staat wordt opgeroepen voor een speciale missie. Duidelijk een komische versie van James Bond. Het plot had wat meer aandacht mogen krijgen en weet ook niet echt te boeien. Ook ligt het tempo wat laag. De inmiddels retro-look van de film is leuk, en datzelfde geldt voor de gadgets (vooral het achteruit schietende pistool). Best vermakelijk en aan vrouwelijk schoon geen gebrek.

avatar van joolstein

joolstein

Het eerste campy Matt Helm-spionageavontuur (ik keek hem als tweede) gebaseerd op een reeks populaire romans van Donald Hamilton. En ook hier heb ik met veel plezier naar gekeken! Wat de films van Matt Helm speciaal maakt, is de aanwezigheid van vrouwelijk schoon en Dean Martin (niet zijn acteerwerk) die de internationale intriges doet laten overkomen als een soort ongedwongen zomervakantie. Het is dan ook meer dan logisch dat je als super-detective, waar elke mooie wulpse vrouw voor valt, rondrijdt in een supercoole stationwagen. Daarnaast zijn de gadgets, ondanks dit gebrek aan budget, best cool. Hoewel deze film soms gedateerd is en plot weinig verrassing kent, gaf de film mij weer een ​​onbezorgde goede tijd.