• 9.372.347 stemmen

Met onder meer: Harvey Keitel, Kate Winslet en Pam Grier

Gesproken taal: Engels en Hindi

Releasedatum: 13 april 2000

Plot Holy Smoke

"He had only one thing on his mind... but so did she!"

De Australische Ruth (Winslet), reist samen met een vriendin naar India en raakt daar in de ban van goeroe Chidaatma Baba en besluit met hem te trouwen. Haar familie begrijpt er niks van en probeert bezorgd haar onder de invloed van Baba weg te halen. Ze besluiten de beroemde 'cult-exiter' P.J. Waters (Keitel) in te huren om haar, met intense sessies, weer te deprogrammeren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van renske

renske

Nou, ik vond het wel iets confronterends hebben, die borsten. Omdat het toch vaak mooifilmerij is en hier was het veel 'vleselijker'.

Het begin van de film vond ik geweldig satirisch (hilarische observaties, scherp ook.) en ook prachtig van kleur. Ik onderschrijf wat Menni zegt ergens boven.

Na drie kwartier ongeveer begon het te verzanden. De laatste 25 minuten heb ik niet meer gekeken. Wel opgenomen, dus ik zal netjes pas stemmen als ik die laatste minuutjes gezien heb.

Kate Winslet is toch wel prachtige actrice, vinden jullie niet?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Dat deze fiilm zo'n lage score heeft hier. Werkelijk schandalig! Heb hem pas sinds enige tijd weer op de TV gezien en de combinatie Winslet/Keitel is toch wel erg fenomenaal. Mooi zoals die 2 aan elkaar gewaagd zijn. De beelden van het australische niemandsland maken deze film helemaal af. Rest mij nog een vraag. Ben ik nu de enige die Kate Winslet veel leuker vond toen ze nog wat ronder van vorm was?

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film begon best goed. India werd heel realistisch en mooi weergegeven. Mooi stukje vond ik het moment dat Ruth's moeder naar India komt en het arme vrouwtje middenin de Indiase hectiek terechtkomt. Er werd heel goed weergegeven hoe confronterend en druk dit soort steden kunnen zijn.

De australische outback vond ik ook schitterend weergegeven in deze film. Grappig waren de stukjes waarin die blonde bimbo ( ben haar naam kwijt) een hyperventilatieaanval krijgt en PJ roept "keep breathing, keep breathing. Als de aanval ontaard in een "blowjob" roep hij nog steeds "keep breathing". Het schaap in de woonkamer met de schalen chips op zijn rug, daar moest ik ook wel om lachten, hoe stom ook.

De tweede helft van de film vond ik aanzienelijk minder. Hoewel het spel tussen Kate en Harvey heel sterk is in deze film en op einde zeker als Ruth het machtspelletje wint van PJ en hij vervolgens compleet door zijn baricades breekt en zichzelf compleet verliest. Sommige momenten in de film werd het allemaal even too much qua zweverigheid.

Het allerlaatste einde vond ik dan wel weer heel mooi als ze hij op zijn knieen voor haar ligt en roept dat zij liefde is. Opeens werd ze heel erg met zichzelf geconfronteerd, zoals zij zelf was in de sekte. Ook het stukje op de terugweg in de auto als ze naar hem kijkt en dan toch de liefde in zich voelt om hem in haar armen te nemen was ook heel mooi.

Nog even dit: wat een prachtige vrouw is Kate Winslet toch ! Deze film krijgt van mij toch wel een *4. Maar het moet wel een film zijn waar je wel op het moment voor open moet staan. Niet één om tussen neus en lippen door te kijken.

avatar van Film Pegasus

Een fascinerende film die best wel goed begint. Het verhaal draait de goeie kant op en met de acteerprestties volgt er een relaas dat het houdt tussen drama, humor en een sfeer van documentaire. Later heeft de regisseur blijkbaar niet altijd de teugels in handen, al begrijp ik wel waar hij naar toe wil. Ruth raakt overtuigd door P.J. maar dan lijkt het zwaard naar de andere kant te wankelen. Ruth is niet langer de labiele persoon onder het juk van de sekte. De persoonlijke invloeden bij P.J. en de andere personages komen nu van andere bronnen: verliefdheid, seksualiteit, religie, ...

Mooie soundtrack en enkele sublieme scènes, al wringt het soms wat met het script in de 2e helft en komt het wat rommelig over. Toch een boeiende film die de moeite is om te kijken.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Bizar verhaal met prettig gestoorde mensen, maar wel goed verfilmd. Die dikbetaalde job van Keitel zou ik ook wel willen. Kate Winslet is een prachtige actrice waarvan ik eigenlijk te weinig films gezien heb. Geen echte fan van Keitel maar hier doet hij het uitstekend. 4 sterren