Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Harvey Keitel, Kate Winslet en Pam Grier
Gesproken taal: Engels en Hindi
Releasedatum: 13 april 2000
Plot Holy Smoke
"He had only one thing on his mind... but so did she!"
De Australische Ruth (Winslet), reist samen met een vriendin naar India en raakt daar in de ban van goeroe Chidaatma Baba en besluit met hem te trouwen. Haar familie begrijpt er niks van en probeert bezorgd haar onder de invloed van Baba weg te halen. Ze besluiten de beroemde 'cult-exiter' P.J. Waters (Keitel) in te huren om haar, met intense sessies, weer te deprogrammeren.
Ruth Barron
Yanni
Puss
Bill-Bill
Ghostdog
Ik heb deze film in de sneak gezien. Het was een erg vage maar ook coole film. Vooral de krachtmeting tussen Keitel en Winslet was erg goed in het hutje op de hei.
vic
Echt een slechte film. Zelfs de naakte borsten van Kate Winslet konden deze film niet redden
rikrikrik
Jammer jammer jammer... De film begon heel sterk met een orgineel verhaal. sterk geacteerd en leuke hylarische situaties. maar dan het laatste uur word het vervelend. Traag, geen spanning en geen vonken of humor meer. 2 stereretjes
Menni
Satire, daarom worden zowel sekte als volger als familie als uitdrijver karikaturaal in beeld gebracht en worden regelmatig absurde wegen ingeslagen. Heel aardig wordt verteld hoe 'wij westerlingen' zó goed zijn in het automatisch aanvallen van alle vormen van geloof, terwijl 'we' zelf de meest idiote versjes opdreunen en ook nog 's filmsterren tot goden maken.
herman78
Helemaal vergeten hier op te stemmen, maar ik kwam hem tegen omdat ie binnenkort op televisie komt. Ik vond het zeker geen slechte film, maar de verhaallijn wel enigszins ongeloofwaardig. Kate Winslet (nee, niet eens zozeer haar naakte borsten) red de film, wat mij betreft. Ik geef hem 3 sterren.
Sjan
Naakte borsten?! Toe maar...
renske
Nou, ik vond het wel iets confronterends hebben, die borsten. Omdat het toch vaak mooifilmerij is en hier was het veel 'vleselijker'.
Het begin van de film vond ik geweldig satirisch (hilarische observaties, scherp ook.) en ook prachtig van kleur. Ik onderschrijf wat Menni zegt ergens boven.
Na drie kwartier ongeveer begon het te verzanden. De laatste 25 minuten heb ik niet meer gekeken. Wel opgenomen, dus ik zal netjes pas stemmen als ik die laatste minuutjes gezien heb.
Kate Winslet is toch wel prachtige actrice, vinden jullie niet?
herman78
Kate Winslet is toch wel prachtige actrice, vinden jullie niet?
Zeker. Een van de mooiste vrouwen van de Westerse cinema. Vleselijk, zoals je zelf zei.
FisherKing
Ja die is mooi, helaas heeft Jane Campion op mij dezelfde uitwerking als triest-triester-vonTrier
Banjo
- 2032 berichten
Matige film, en waar ik me vooral steeds aan ergerde was het gezeik en gejank van moeder en dochter.
en het is een komedie maar het leek wel een drama.
1 1/2 ster
kate
Kate Winslet is een prachige actrice, en dit niet alleen omdat ze een naamgenoot is!!
Haar australische accent is erg goed nagedaan en grensd aan die van filmgodinnen qua accent als meryl streep.
Kate kiest af en toe voor de meer alternatieve films, en spreekt mij erg aan.
Terug naar de film. Erg goed voor door kate winslet.
silverfaustx
Harvey Keitel in n jurk is al de moeite waard
en kate moet der eigen gaan scheren...
goede film wel erg wazig
martijn77
Zeer vermakelijk. En full frontal nudity levert altijd aangename scenes op met schone actrices als Winslet. Best wel 3 sterren waard. Ik snapte Heleen alleen niet wat betreft het laatste half uur.
Lukic
Een zeer slechte film die kant nog wal raakt.... 1,5 ster... Dikke bagger, absoluut niet het kijken waard.
93.9
Werkelijk prachtig camerawerk.
Heel origineel en zeer vermakelijk.
Verder heb ik op Kate Winslet een andere kijk gekregen.
Diesel
Saaie film met personages die me absoluut niet konden boeien, een tegenvallende Keitel en een slap verhaal. De score is wel aardig.. 1,5*
chiquita
Inderdaad! Mooi verwoord Menni. Zo ervaarde ik de film ook.
mikey
Grappige film over een zweverig sekte meisje en haar westerse therapeut die veel vager is dan haarzelf. 3
Madecineman (moderator films)
Dat deze fiilm zo'n lage score heeft hier. Werkelijk schandalig! Heb hem pas sinds enige tijd weer op de TV gezien en de combinatie Winslet/Keitel is toch wel erg fenomenaal. Mooi zoals die 2 aan elkaar gewaagd zijn. De beelden van het australische niemandsland maken deze film helemaal af. Rest mij nog een vraag. Ben ik nu de enige die Kate Winslet veel leuker vond toen ze nog wat ronder van vorm was?
BoordAppel
Volgens mij ziet ze er nog steeds hetzelfde uit hoor.
sn@ke
- 2077 berichten
holy smoke **
Ondoorgrondbare vage film. De zogenaamde "krachtmeting" tussen de twee hoofdpersonegs staat centraal. Het kleurengebruik ... in de film is erg mooi. Zeker naar het begin toe verwachtte ik nog een redelijke film. Maar wat ik later kreeg was een paranoïde trip vol surrealistische situaties en bokkensprongen van ongekende grootte. Film is nochtans goed te volgen maar het is allemaal te ver en te vaag. Keitel in vrouwenkleren achter Winslet zien aanrennen was er voor mij te veel aan , sorry...
Madecineman (moderator films)
Raar want dat vooral die laatste scene deed het hem helemaal voor mij! Keitel, de stoere ruige kerel, in een jurk op zijn knieen door de woestijn kruipend geheel afhankelijk van een jong meisje. Geweldige scene vind ik dat!
Purmerend
Dat was een van de weinige hoogtepuntjes van de film. Samen met die scene dat die kinderen van een truck afspringen in de armen van een vrouw. En dat ze dan even niet oplet en dat kind keihard met z'n gezicht op de grond valt. 2*
Hilarious
Goeie originele film met een zeer goeie en mooie Kate Winslet. Maar geweldig vond ik de film ook niet. Maar hij was best vermakelijk.
xenne
ik vind Kate Winslet niet echt mooi, zeker niet in haar pure - toch genoten van deze beetje rare film. het verhaal is toch wel origineel en apart. de sterkte van de film zit hem in het samenspel tussen Keitel & Winslet, beide in een ongewone rol. beter dan verwacht ... 3
Guyke
Erg middelmatig.
Veel slechte, donkere, wazige en zelfs slecht gekadreerde beelden. Cinematrografisch geen hoogstandje.
Het verhaal kon mij amper boeien, en nergens was het voor mij 'echt'.
ivg1
Niet boeiend en oeverloos pretentieus.
Verhaal en cinematographisch gewoon slecht.
Wel wat anders dan "An Angel at My Table" dat prachtig was.
Zonde dat Keitel hier zijn tijd aan verspild heeft. Misschien dacht hij dat de film het niveau van "Smoke" (Pracht film van Wayne Wang) zou hebben.
beaster1256
geen sterke film maar ook geen slechte , een goeie keitel en winslet zoals altijd , alleen het verhaal is zeer ongeloofwaardig en zit met haken en ogen aan elkaar ,
Carl
Ik ben kennelijk de uitzondering die echt van deze film heeft zitten genieten. Een boeiend verhaal waaruit blijkt dat uiteindelijk de vrouw toch sterker is dan de man.
Een andere lijn: waarden. Je kunt iemand wel uit een gehersenspoelde sektesituatie terug willen hersenspoelen, maar is het dat allemaal wel waard?
Zinvolle dingen om over na te denken vooral als je gelovige mensen in de buurt hebt
En nog een lijn: hoe kijken de drie belangrijkste vrouwen in deze film: Ruth het sektemeisje, dan dat blonde huppel..tje wat zo makkelijk te pakken is, en dan de oerdegelijke moeder van Ruth, die wel een dijk van een leugen opdist om haar Ruth terug te krijgen.
Een boeiend plot voor wie na wil denken.
En dan werd er nog goed geacteerd ook, maat acteurs die er duidelijk zin in hadden en dus ook nog de nodige humor in hun spel legden.
Goede begin en eindtunes trouwnes!
Een dikke 4

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'