Salvage (2009)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Lawrence Gough
Met onder meer: Shahid Ahmed, Dean Andrews en Sufian Ashraf
Plot Salvage
"Fear Cannot Be Contained"
Wanneer een zee-container aan land spoelt, raken de bewoners van een slaapstadje in de ban van agressie, terreur en paranoia. Te midden van de chaos en omringd door een miltaire overmacht stelt een moeder alles in het werk om haar dochter te redden.
Mr Sharma
Sergeant Major
Newsreader
. Corporal Simms
dutchtuga
Zeer matig. Salvage kent een prima opbouw, maar gaat volledig de fout in door zich teveel te focussen op de moeder/dochter relatie. En dat terwijl het uitganspunt en setting een hoop potentie bieden. Doodzonde. Vreselijke rol ook van de moeder die op momenten echt de raarste kreten uitschreeuwt en gekste bekken trekt. Sloeg nergens op.
barcam
Wat als een interessante horrorfilm begint met uitstekend camerawerk verzand in een hoop bloederige onzin en een dom einde.
TinkerTex
Erg simpel en low-budget opgezet, maar wel effectief! De personages zijn goed uitgediept, de spanning zit er goed in, alsmede de gore. De film duurt maar 75 minuten, maar dat is lang genoeg. Verrassend leuk filmpje!
Goed!
Sterkte van de film is het gebrek aan informatie. Zo weinig mogelijk inlezen vooraf is dus de boodschap. De eerste 10 minuten zou het zomaar een Brits sociaal dramatje kunnen zijn.
Vond het moment dat de ops aankomen dan ook erg verrassend. Zat eerder aan een soort van torture horror te denken. Dat wordt het dus niet maar ook vanaf dat moment is het erg lang wachten tot je essentiële zaken meekrijgt.
Dat maakt het alleen maar des te spannender eigenlijk. De moeder belandt constant in de aftermath van bloedbaden waardoor de dreiging redelijk sterk groeit.
Het budget speelt de film wel een klein beetje parten. Visueel soms wat karig, het geheel durft er ook net iets te goedkoop uitzien. Des te knapper dan dat er toch zo'n tight sfeertje opgebouwd wordt.
Leuk filmpje dus, net iets te beperkt om bij de groten te behoren maar sfeervol en verrassend. En dat zonder dat er eigenljik veel hoeft te gebeuren.
Leuk creepy sfeertje en aardig uitgewerkt, sommige momenten zijn zelfs spannend .
Het einde vond ik minder sterk en was erg deprimerend.
SaNDuTjE
Redelijke thriller die ondanks de flinke dosis drama en het beperkte budget een prima sfeer weet te creëren.
Het duurt even alvorens de vaart er in komt omdat allereerst zorgvuldig de vader-moeder-dochter relatie overigens vrij overbodig vind ik achteraf uit de doeken gedaan wordt. Daarna wordt langzaam duidelijk dat er iets gaande is waar zowel de kijker als hoofdrolspelers geen weet van hebben. Op best effectieve wijze wordt continu de indruk gewekt dat er iets staat te gebeuren. De acteurs doen hun best en maken het als geheel overtuigend en bij vlagen realistisch.
Verwacht geen zenuwslopende actie met veel gore maar een degelijke uitgewerkte thriller die even opgang moet komen.
Zadel
Een lowbudget film die vele malen beter is dan de andere films die tegenwoordig uitkomen in dit genre.
de spanning zit er vrijwel de hele film in en ook stond er voor een goed uur een groot vraagteken op mijn hoofd. deed me wel een beetje aan the mist denken, alleen dan zonder mist.
Goeie film, herziening waard
3,5
Boeikens
Vond het maar een matige hap.
Aan de ene kant wordt de dreiging lang mysterieus gehouden wat de zaak wel wat sfeer en spannende momenten geeft maar aan de andere kant zaten er veel te veel doodse momenten in.
Ook had die uiteindelijke dreiging en het verhaal rond die container wat meer uitgewerkt mogen zijn.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De UK is de laatste tijd sterk bezig in het maken van horrorfilms. Vaak ook bruut verwerkt en met een sterke sfeer. De spanning wisselt zich af met een erg deprimerend grijs sfeertje (misschien iets te veel van dat laatste, zodat het tempo soms toch wel wat verloren gaat).
Hoe dan ook, de verhaallijn zat goed. De spanning wordt ook sterk opgebouwd. Als kijker wil je natuurlijk ook weten wat er in die aangespoelde container zit. Hier wordt allemaal sterk op ingespeeld. Niets beter dan misvormt wezen, mooie ode ook aan de vele eighties films die dit gegeven ook vaak gebruikten.
Een aanrader wie van goede lowbudget films houdt.
wendyvortex
Ongelooflijke stinker deze "Salvage".
1 uur en 15 minuten lijkt geen lange speelduur, maar er valt met de beste wil van de wereld nog geen fatsoenlijke kortfilm van een kwartier uit te breien.
Voor zoiets als de huur van een zeecontainer was geeneens geld, dus die zien we alleen op het DVD-hoesje.
Vreemd ook dat in de UK eerste kerstdag eruit ziet als een redelijk aardige lentedag.
En omdat we toch richting de feature-lengte moeten houden onze hoofdpersonen zich maar bezig met wat geklets over de relatie met hun kinderen.
Voor ondergetekende wacht vanavond flink strafwerk:
100x "Ik mag geen horror-DVD's meer kopen alleen omdat het hoesje er wel veelbelovend uitziet."
narva77 (crew films)
Voor ondergetekende wacht vanavond flink strafwerk:
Ow, dat zou dan ook iets voor mij zijn. Ook vaak last van. Vanavond maar eens kijken dan...
Stijn B.
Verrassend sterke Britse horror. Heel intens !!! Knappe opbouw en sterke finale.
sinterklaas
Prima tussendoortje weer uit Engeland.
Maar echt een magistrale kaskraker is het niet, maar het is nog wel redelijk opbouwend. Eerst een typische gezinsdrama, vervolgens is er onheil in het Engelse dorpje en word het dorpje bestookt door militairen en de ME. Niemand mag naar buiten, maar een moeder zal en moet bij haar dochter wezen die een paar huizen verderop verschanst zit. Vervolgens word de film een psychologisch machtspel, horror-thema word sterker maar pas aan het einde krijg je te zien wat er nou ontsnapt was uit die aangespoelde container. Eigenlijk vond ik dat weer net iets te gewoon en makkelijk bedacht, het was namelijk maar "gewoon een Monster" die weggelopen lijkt te zijn uit de jaren 80 B-horror's.
Maar desalniettemin weet de film hier en daar nog wel sterk te blijven en is voor vermaak niet mis.
K. V.
Deze eens geprobeerd en 'k vond hem nog goed te pruimen. 'k wist niet echt wat te verwachten en het was een beetje afwachten welke richtig de film ging uitgaan. De film bevatte in de eerste helft toch enkele schrikmomenten. Er zaten ook wel wat clichés in, maar dat gebeurt wel meer in dit soort films.
De cast was niet slecht, niet meer, niet minder.
Verder was het een kort, maar krachtig filmpje en de moeite om eens gezien te hebben.
Shinobi
"Barricade the fucking doors."
Best een geinige horror moet ik zeggen. Deze film laat zien dat je met minieme middelen toch nog iets aardigs kan neerzetten.
De opzet doet me een beetje denken aan Right at Your Door (2006), maar het verloop is anders. Aangezien we in Salvage met een soort van infectie te maken hebben waardoor iedereen gestoord wordt.
Het langzame begin deed me vrezen voor het ergste; de familieproblemen deed me niet zoveel. Maar zodra de film eenmaal op gang komt, gaat het aardig los. De moeder komt steeds in de meest hachelijke situaties terecht en de spanning zit er op momenten dan ook goed in.
Alleen is het jammer te noemen dat het budget de film te parten speelt; het komt soms goedkoop over, zeker als je het monster ziet.
Al met al toch best vermakelijk, bovendien zorgt de korte speelduur ervoor dat het prima wegkijkt.
Kleine 3,0 sterren.
MovieMind
Het verhaal was goed genoeg om er iets van te maken, maar de uitwerking viel behoorlijk tegen.
De filmcover is beter dan de film zelf en doet je vermoeden dat het een goede film zou kunnen zijn,
maar je komt bedrogen uit.
Left4Dead
Een 79 minuten durende film zie je niet vaak meer, tegenwoordig wordt een film over het algemeen geperst, geplet, gesmolten en daarna uit elkaar getrokken tot rond en zelfs over de 120 minuten materiaal.
Lamellen dicht, licht op dim en versterkers op vol. Tijd voor griezelen met een horror van Britse bodem en het speelt zich nog met kerst af ook.
Het begin pakt meteen goed uit, het laat er geen gras over groeien en de eerste agressie is daar. Al vroeg krijgen we via nieuwsberichten te horen dat er een container aangespoeld is en meteen valt het leger binnen en creëert een staat van beleg. De vraag is waarom juist dit zware middel wordt ingezet. Binnen de kortste keren verkeerd een rustige Vinex-wijk in een grote chaos met alle gevolgen van dien. we volgen een bewoonster die voor haar leven vecht en haar dochter zoekt om te ontsnappen.
Hier staat horror als gerne maar er had daarachter zomaar drama kunnen staan. Op bepaalde momenten schuwt men het niet om een uitstapje te maken naar het sentiment, gelukkig nooit lang. Dat zou het tempo er weer uit halen. Het verhaal is leuk, het trekt je aandacht en wilt weten hoe en waarom. Toch zijn er momenten dat de scherpte even inkakt.
Vind je de buurt waarin jij woont saai, bekijk deze film eens en wees blij!
Het is allemaal prima vermaak maar het had meer potentie, het einde vond ik wel weer tof!
HALVE TAMME. (moderator series)
Salvage (2009),aanwezige schrikmomenten voor mij 0,0 ,maar de spanning zat er goed in.
Al met al ben ik tevreden met wat ik voorbij zag komen op mijn tv.
knusse stoel
Al met al ben ik tevreden met wat ik voorbij zag komen op mijn tv.
Wij kunnen hierin meegaan, "Halve Tamme" zegt niets teveel, wat de horror betreft hoef je op "schrikmomenten" niet te wachten, alleen een hand die bloederig over een raam heen schuurt maar dat behoeft niet de naam horror te dragen. Spanning, dat is wel aanwezig en wat ons ook beviel is dat de film mooi opbouwt met de gezinsproblemen van alle tijden.
Aardige film!
mrklm
Lowbudget-horror speelt zich af op de oude set van 'Brookside' en heeft weinig verhaal, meer een excuus. Het houdt allemaal verband met een aangespoelde container dat een virus bevat waardoor mensen paranoïde en agressief worden. Een poging om hier iets van menselijk drama aan toe te voegen is weinig succesvol en het onrustige camerawerk en de wat rommelige montage kunnen niet verhullen dat dit te weinig om het lijf heeft om zelfs maar 75 minuten te bekoren. Als je dan ook nog voor de finale wel heel nadrukkelijk leentjebuur (of is het Firma Jattex BV?) speelt bij "Night of the Living Dead", mag je de makers dezes zeker ook een gebrek aan originaliteit verwijten.
blondiefilmfreak
Prima uk thriller horror,een ware horror classic .stuken beter als alle remakes van horror klassiekers van de laatste jaren.origineel van begin tot eind.als je dit goed vind,kijk dan ook eens naar the holding en matriarch.
blondiefilmfreak
Van 3 naar 4 ster.dit is echt een tergend spannende film.AN INSTANT BRITISH HORROR CLASSIC.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Wilderness