• 9.232.239 stemmen

Geregisseerd door: Steven Kastrissios

Met onder meer: Peter Marshall, Caroline Marohasy en Brad McMurray

Plot The Horseman

"He has some questions."

Nadat zijn dochter is overleden aan drugs ontdekt Christian Forteski dat zij vlak voor haar dood in een pornofilm heeft gespeeld. Zijn verdriet maakt plaats voor woede en Christian zweert wraak op de mannen die hij verantwoordelijk houdt voor haar dood. Tijdens zijn zoektocht naar de daders pikt hij de jonge liftster Alice op, die hem aan zijn dochter herinnert. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee. Maar wanneer Christian dichter bij de daders komt, komt de gruwelijke waarheid aan het licht en ontstaat er een spiraal van bloedig en extreem geweld.

logo tmdbimage

Geen verhaal, slecht camera--werk

avatar van gauke

gauke

Een ruwe, compromisloze en lompe wraak- en martelfilm, die volgens mij slechts de bedoeling heeft geweld te laten zien, gevechten om leven of dood, gebroken botten en gewrichten, waarbij de huivering belangrijker is dan de analyse. Het motto: ontdekking, confrontatie, executie; de kijker moet de pijn voelen.

avatar van schram101

schram101

Behalve veel, heel veel, bruut geweld heeft The Horseman vrijwel niets om het lijf. Waar soortgenoten uit het wraakgenre vaak de moeite nemen een binding met de kijker te creëren doet The Horseman daar geen enkele moeite voor. Geen enkele introductie maar direct to the point. Die introductie had hier wel op zijn plaats geweest. Als kijker mis je iedere vorm van medelijden en respect voor het slachtoffer (misschien ook wel dader) die je eigenlijk bij dit soort films nodig hebt om het brute geweld te kunnen rechtvaardigen.

De film voelt aan alsof hij enkel geschoten is om bruut geweld voor te schotelen en slaagt misschien wel daarin, maar stelt buiten dat erg teleur.

avatar van numb nuts

numb nuts

sterke rauwe wraak film

verrassand goed

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was zeker wel een aardige Australische wraakfilm maar toch ietsje minder dan dat ik had verwacht en met hier en daar een laag realisme gehalte (bv diescene met dat Christian gekneveld is in de stoel met die sleutel.. Het verhaal komt weer op het oude neer: Dochter is iets aangedaan en vader gaat bloedige wraak nemen op iedereen die verantwoordelijk is. Daarbij voegen we een paar Saw-acties bij toe en draait de film uiteraard weer meer om de extreme martelingen dan om het verhaal zelf. Ultra-geweldadig is de film zeker! Tussendoor hebben we dan weer wel de indrukwekkende sterke scenes tussen Christian en die lifster Alice. Het acteerwerk was zeker een ruime voldoende, maar het had wel ietsje subtieler gemogen met meer dingen die erachter zouden hangen.

avatar van tattoobob

tattoobob

goed verhaal....kut gefilmd

avatar van Sander0151

Sander0151

zeeeer kut gefilmd...

avatar van RuudC

RuudC

Over The Horseman kan ik het eigenlijk wel simpel houden: de film legt het op werkelijk alle fronten af tegen Taken. Het gaat me te ver om The Horseman te beschouwen als een mockbuster, maar aangezien die film iets eerder verscheen, kan ik er weinig anders van maken. Misschien is het ook gewoon stom toeval. In elk geval verschillen de verhalen niet heel erg, al lopen er hier niet van zulke notoire slechterikken rond, als in Taken het geval is. Slechts bij enkele personen die de wraak van de protagonist ondergaan, had ik het idee dat het ‘terecht’ was. Dat de porno-industrie geen zuivere business is, mag bekend zijn, maar ik voelde me er ongemakkelijk bij dat er personen in elkaar getrimd worden omdat ze vooral op de verkeerde plaats en op het verkeerde moment er waren. Het acteerwerk is niet verkeerd, maar de uitstraling is erg goedkoop. Ondanks de vaart is het verhaal matig. De ‘schurken’ komen vooral maar wat aanwaaien en is de opbouw erg simpel. Geen aanrader, tenzij je kickt op geweld. The Horseman heeft verder echt niks te bieden.

avatar van boemboem27

boemboem27

verhaaltje van niks alleen maar (te) bloederige wraakactie.

verhaaltje begint eigenlijk achteraan en gaat wat van de hak op de tak.

nee niet een echte "must see"

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Harde wraakfilm over een man die wraak neemt op alle mensen die iets te maken hebben met de dood van zijn dochter.

Harde scenes en bruut geweld, gelukkig word niet alles in beeld gebracht, daardoor maakt het nog een beetje goed. Je moet er van houden van dit soort films.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Het verhaal over een man die zijn dochter is verloren en daardoor uit is op wraak is verre van origineel. De vader zet zijn rol naar behoren neer in een verder harde thriller die erop uit is om het geweld zo gruwelijk mogelijk in beeld te vertonen. De scenes zijn hard en zeer bloedig, maar de film is nauwelijks spannend. Daarbij komt ook nog dat dat gemartel niet leuk is om naar te kijken, hoe verder ik kwam hoe meer ik me er aan ging ergeren.

avatar van Daan258

Daan258

In mijn ogen een iets te brave wraak filmpje.

Het is een vrij standaard gebeuren in de categorie wraak films en niks wat we nog niet eerder hebben gezien.

Een vader waarvan zijn dochter gebruikt is in een pornofilm en uiteindelijk komt te overlijden gaat opzoek naar de daders om ze één voor één om te leggen. Wat ik al zei: het is jammer dat het nogal erg braaf is. Letterlijk elke martelscene is off-screen wat je juist graag wilt zien bij dit soort films. Dit zorgde er in ieder geval voor mij voor het niveau gelijk een heel stuk omlaag ging. Ik bleef maar hopen dat je wat meer gore te zien kreeg, maar telkens wanneer je denkt nu gaat het los springt de film over naar de volgende scene. Een absolute minpunt aan de film.

Het acteerwerk daar in tegen daarentegen was niet slecht en best overtuigend.

Al met al jammer dat de film nogal braaf is en het verhaal wat aan de zwakke kant is maar toch redelijk kunnen vermaken met dit werkje.

avatar van John Milton

John Milton

Dit is niet echt een JM film, gok ik?

avatar van Gang_Star

Gang_Star

John Milton schreef:

Dit is niet echt een JM film, gok ik?

Als je die niet kijkt, zullen we het nooit weten

avatar van John Milton

John Milton