• 9.380.511 stemmen

Geregisseerd door: Steven Kastrissios

Met onder meer: Peter Marshall, Caroline Marohasy en Brad McMurray

Plot The Horseman

"He has some questions."

Nadat zijn dochter is overleden aan drugs ontdekt Christian Forteski dat zij vlak voor haar dood in een pornofilm heeft gespeeld. Zijn verdriet maakt plaats voor woede en Christian zweert wraak op de mannen die hij verantwoordelijk houdt voor haar dood. Tijdens zijn zoektocht naar de daders pikt hij de jonge liftster Alice op, die hem aan zijn dochter herinnert. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee. Maar wanneer Christian dichter bij de daders komt, komt de gruwelijke waarheid aan het licht en ontstaat er een spiraal van bloedig en extreem geweld.

avatar van Bas I.

Bas I.

Interessant. Komt dit in de bioscopen hier?

avatar van Sijmen de Geus

Sijmen de Geus

Hele goeie film!

Hangt de gehele film een grimmig sfeertje en hij verveelt geen seconde!

Redelijk geacteerd...

Verassend einde:)

Aanrader dus!

avatar van ASman

ASman

Erg goede revenge-thriller die op nagenoeg alle essentiele punten goed scoort.

De sfeer en de look van de film is bijzonder grimmig zonder goedkoop aan te doen. Het acteerwerk is geloofwaardig en de regie weet goed de grimmige toon en verhaallijn gepast weer te geven. Maar waar de film echt zijn hoofdtoon op legt ,is de hondsbrutale actie. Niet zozeer gory naar splatternormen maar realistisch, bloederig en beenhard. Staaltje ultra-violence dat perfect in de film wordt ingepast. Af en toe weet het tempo een klein beetje af te zwakken, maar dat kan de film er niet van weerhouden een steengoede genrefilm te zijn. Zij die wel van Death Sentence hielden en het graag nog een tikje grimmiger hebben, zullen met The Horseman een flinke kluif vinden.

avatar van sportfan27

sportfan27

ASman schreef:

Erg goede revenge-thriller die op nagenoeg alle essentiele punten goed scoort.

Helemaal mee eens , niets aan toe te voegen !

4 ****

avatar van evervaet

evervaet

Heftige film, goed geacteerd met een verrassend einde. De film blijft ook de volgende dag nog hangen.

avatar van René8

René8

Meeslepend, kneiterhard, verveeld geen moment. Slechts een paar plekjes hadden iets sterker gekund, meer niet. Héél sterk: de scene met het sleuteltje van de handboeien op de grond... omg, ik zat sinds tijden weer te hopen en mee te bewegen! Aanrader!

avatar van stinissen

Heerlijke gemene keiharde rauwe aktie/thriller/drama een echte aanrader 4.5* dus een dikke negen.

avatar van Waku

Waku

Meeste is al gezegd hier waarin ik mij kan vinden.

Rauw ,keihard en geweldadige wraakfilm.

Grappig detail: Terwijl er al mobieltjes rondslingeren in de film is pa volledig doorgeslagen vanwege porno handelingen van zijn dochter op videoband en niet op DVD???

avatar van Charmides

Charmides

Heerlijke harde wraakfilm.Verveelt inderdaad niet.

avatar van willemfilm

willemfilm

Bijna niet stuk te krijgen die Christian. Toch een goede film. Er zijn gruwelheden die niet expleciet in beeld worden gebracht op momenten waar ik dat wel verwachtte. Was niet echt nodig ook. Goed gedoseerd.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Inspiratieloze en laffe wraakfilm. Elke poging tot geweld wordt erg opzichtig off-screen gehouden, wat funest is voor een film die zich profileert als iets wat 'ie helemaal niet is. En dan die vreselijke overacting van de heer Marshall. Geen moment voelde ik medelijden met deze kerel, terwijl wat hij heeft meegemaakt toch wel vreselijk is. Kastrissios faalt zowel op het emotionele aspect als het brutale aspect en weet eigenlijk helemaal niet te kiezen tussen beide aanpakken. Een rommeltje van een film dat enkel in de muziek wat punten scoort. Ik voorzie weinig goeds voor deze debuterende regisseur.

avatar van sander.h

sander.h

Geslaagde film! Door de kleur tamelijk ver weg te draaien wordt er gelijk een grimmig sfeertje gecreëerd dat de hele film wordt vastgehouden. De lekkere muziek draagt hier ook toe bij.

Ik snap wel wat mijn bovenbuurman bedoelt met die off-screen actie, maar mij stoorde dat niet. Ik vond hetgeen er wel getoond werd ook bruut zat - okee, het kan altijd erger natuurlijk, maar ik vond niet dat deze film dat nodig had.

Het acteerwerk vond ik ruim voldoende, ook van de bad guys die een paar heerlijke schoften neerzetten (vooral die producer).

Daarnaast had ik op zich wel sympathie voor de hoofdpersoon, mooi om te zien hoe hij bij die videohandelaar eerst zijn woede nog zit in te houden tot hij de informatie heeft die hij zoekt, waarna hij alsnog "ontploft'.

Ook die tussenfilmpjes van zijn dochter als klein meisje (hoe cliche misschien ook) werken hier prima, al zou dat ook kunnen komen doordat ik hier zelf zoiets heb rondrennen.

Al met al een ruime voldoende. 3,5*

avatar van sesam72

sesam72

geweldige film een echte wraak film met lekker veel aktie

Kan me wel vinden in de zijn idee als zoiets gebeurt

komt in iedergeval in mijn top 10 te staan

avatar van Triple G

Triple G

Dit zou dan de ultieme wraakfilm moeten zijn. Aan de actie, gorigheid en SAW achtige methodes ligt 't niet. Maar het verhaal, ondanks dat dit niet erg bijzonder hoeft te zijn in dit genre, is wel erg dun. Komt bij dat je je een beetje moet kunnen inleven met de persoon in kwestie. Dat is hier natuurlijk beroerd uitgevoerd. De uitwerking van wat met de dochter is gebeurd had veel beter gekund.

avatar van mikey

mikey

Realistische (lees esthetisch onverantwoorde) wraakflick over een man in een auto die elke wanneer hij uitstapt in een soort van WWF gevecht terecht komt ondersteund door allerlei hulpmiddelen zoals hamers, blowtorches en zelfs van die theehoudertjes (etc).

Het had wat kunnen worden wanneer de gevechtscenes goed waren geschoten, maar om de special effects te omzeilen is veel off screen of extreem ingezoomed (maar altijd weer net mis). Trouwens: welke welke idioten brengen een video uit van een meisje dat de volgende ochtend dood is gevonden??

Hard & rauw realisme: zo lelijk als porno.

avatar van Thelma69

Thelma69

wat een langdradig gedrocht. Dit is duidelijk niet mijn type film. Papa blijft wel heel goed overeind in de gevechten (gaap) tegenover alle 'bad guys'.

avatar van vranque

vranque

Zelden zo in een hoofdpersonage gezeten.

avatar van ikkie72

ikkie72

Ik vond dit een hele goede film alleen af en toe wel erg gruwelijk zeker een aanrader

avatar van Voodoo

Voodoo

Op aanraden van mijn schoonvader, toch maar even gekeken. en is me heel goed bevallen. Ik zou namelijk hetzelfde doen.

avatar van james_cameron

Bikkelharde, onfrisse wraakfilm met een bijzonder dun verhaal. Het compromisloze karakter van de film, gekoppeld aan een reeks intense, bloederige moordpartijen, geeft de film een overtuigende, haast nihilistische stootkracht, maar uiteindelijk laat het werkje wel een nare smaak in de mond achter. Goed gemaakt en gespeeld, dat wel. Jammer dat de film steeds ongeloofwaardiger wordt naarmate hij vordert en bevolkt wordt door nogal clichématige bad guys. Die uiteindelijk ook nog eens allemaal gestoorde moordenaars blijken te zijn. Natuurlijk, de pornoindustrie herbergt vast flink wat perverse lieden, maar dat een klein leger van dergelijke viespeuken allemaal aan dezelfde pornofilm zou hebben meegewerkt lijkt me erg onwaarschijnlijk.

avatar van mixmaster

mixmaster

heftige brute film met een aantal gore bloederige scenes.

de man neemt revange op degene die zijn dochter hebben verkracht en vermoord.

soms een beetje b-film achtig gefilmd maar de film is toch goed genoeg om uiteindelijk een goed niveau te halen .

hou je van martelen en bloed , dan moet je deze film zien.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

wat was dit een goede film!!

Ik zat vanaf het begin op t het puntje van me bed

aanrader!

avatar van Reinbo

Heftige film. Met afstand de meest realistische en harde revenge film die ik ken. Visueel is het vrij karig en bleek, maar ook het verhaal en de uitwerking is van alle franje ontdaan. Meedogenloze film op vrijwel elk vlak. Zou hier eigenlijk 5* voor moeten geven want het is vrijwel perfect uitgevoerd. Ik geloof dat het er zo aan toe gaat als je echt op leven en dood vecht. Geen enkele andere film is op dat vlak zo overtuigend.

Toch mis ik iets, ik weet nog niet wat. Ik zoek een uitweg....

Dikke 4*

avatar van Vascago

Vascago

Aardig, maar er zitten teveel trage stukken in ook. Die stukken wat ze samen in de auto doorbrachten hadden wat mij betreft wel voor een deel verwijdert mogen worden. Ook is het jammer dat na een goede opbouw de uiteindelijke moord veelal buiten beeld plaatsvind. Acteerwerk is ook veel te dik aangezet.

3 sterren dus voor de grimmige sfeer, de goede opbouw bij de kills en de soundtrack.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Geen origineel verhaal, maar wel een erg stevige aanpak en dat is natuurlijk een groot pluspunt voor dit soort wraakfilms. Qua sfeer deed het me wat denken aan Dead Man's Shoes.

De vertolkingen waren overigens erg overtuigend, vooral dan van hoofdrolspeler Marshall die toch niet al te veel ervaring heeft in de filmwereld.

Voor de regisseur geldt hetzelfde want het is zijn debuutfilm.

Een dikke aanrader!

avatar van rep_robert

Tegenvallende film, wat vooral door de actie komt.

Die is namelijk barslecht in beeld gebracht, de moorden an sich zijn best gruwelijk. Maar op het moment dat het gebeurt draait de camera net weg of zoomt het ergens anders op in. Daarbij komt ook nog is dat bijna alles in de film op doodsaaie gevechten uitmondt, hoe vaak ik de hoofdrolspeler wel niet op de grond heb zien liggen rollebollen met anderen valt niet meer op 1 hand te tellen.

Behoorlijk saai eigenlijk, tel daarbij op dat de beste man wel heel erg doordraait en het eigenlijk onrealistisch begint te worden, vooral wanneer hij mensen aanpakt die zijn dochter eigenlijk niks hebben aangedaan. Op het feit na dat ze pervers zijn dan.

Ook het einde was weer behoorlijk standaard, het gevecht ontbrak aan spanning en het was wel weer erg typisch dat je opeens sirenes hoort op het moment dat het afgelopen is. Vraag me toch af waar ze vandaan komen? Midden op het platteland.....
Soms probeert de regisseur het nog wel met mooie shots, vooral die van de weg deden me eigenlijk aan David Lynch denken(meer mensen die dit hadden?) en de rollen worden wel aardig vertolkt.
Neemt verder niet weg dat het een behoorlijke tegenvaller is.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Wat ik bedoel met rauwe , heftige actie met een klein verhaal uit de losse pols?

Dan raad ik aan om deze film eens te zien, dan weet men wat ik bedoel.

Hier zit echt alles in.

Een zeer goede wraakfilm, met een top spelende cast, en zeker Marshall

Hier hou ik nou van.

Schitterende film!

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Wraakfilm. Bloederig. Heftig. Bikkelhard. Saw vergelijkbaar.

Ziehier de adjectiven die hierboven worden gebruikt en die tevens een korte samenvatting van deze prent vertegenwoordigen.

Je houdt ervan of niet.

Ik wel........een vette 4.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Heel realistisch, maar in dit geval niet op een positieve manier.. dit had ik trouwens ook bij Harry Brown, maar die film was nog wel redelijk te pruimen.. Ook totaal geen sympathie voor de hoofdpersoon.. Naar sfeertje verder.. gewoon een wraakfilm verder.. Nee, niet mijn ding..

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Absoluut niet SAW vergelijkbaar.
Dit is een B-film roadmovie met veel actie dat wel.
Maar de Jigsaw is hier niet van toepassing. Is eerder hoe pijnlijk laat ik iemand leiden voor hetgeen hij heeft gedaan met zijn dochter.
Voor een B film zeker niet verkkerd heb aandachtig gekeken.
7 uit 10 = 3,5