The Switch (2010)

mijn stem
2,78
820 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door Josh Gordon en Will Speck
met Jennifer Aniston, Jason Bateman en Patrick Wilson

Beste vrienden Wallie (Bateman) en Kassie (Aniston) zijn beiden tegen wil en dank verstokte vrijgezellen. Kassie besluit op een dag dat ze lang genoeg heeft gewacht op de juiste man, om een gezin te stichten, en gaat, tot ongenoegen van de licht neurotische Wallie, op zoek naar een geschikte spermadonor. Nadat ze de perfecte kandidaat in de zeer aantrekkelijke Roland (Wilson) heeft gevonden, geeft Kassie een feestje ter ere van de daadwerkelijke inseminatie. Hier vindt echter een niet geplande last-minute verwisseling plaats, die pas 7 jaar later aan het licht komt, wanneer Wally en het schattige, maar licht neurotische zoontje van Kassie elkaar ontmoeten…

TRAILER

128 BERICHTEN31 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van El ralpho
2,5
0
geplaatst: 29 december 2013, 21:04 uur [permalink]
Te verwachten

Voor een ieder die niet voor verassingen wil komen te staan is hier The Switch. Als je de plotomschrijving leest weet je precies wat je kunt verwachten, en al gauw is dan ook duidelijk hoe het verhaal van start tot finish zal eindigen. Storend? Nee. Saai en voorspelbaar? een beetje. Echt heel saai wordt het niet, maar voorspelbaar is deze titel tot en met.

Credits gaan toch vooral naar het jonge acteurtje Thomas Robinson die nog wel geregeld voor een glimlach wil weten te zorgen, maar de rest voelt aan als gesneden koek die je al honderd keer eerder gegeten hebt.

2,5*

avatar van Lord Flashheart
2,5
0
geplaatst: 10 januari 2014, 19:06 uur [permalink]
Jennifer Aniston op de automatische piloot.

Wederom speelt Aniston zo'n zelfbewuste, moderne vrouw, terwijl B-acteur Jason Bateman de sullige mannelijke hoofdrol vervult. Dankzij het leuke jochie en de bijrol van Jeff Goldblum is de cast nog net te pruimen, want dolkomisch was het bepaald niet. Met name in de tweede helft lijkt het creatieve kruid verschoten en strompelt de film naar een vreselijk cheesy einde toe.

Matig. 2,5*

avatar van Roger Thornhill
5,0
0
geplaatst: 11 januari 2014, 13:55 uur [permalink]
Tja, niks bijzonders, en Jennifer Aniston speelt weer eens Jennifer Aniston, en Patrick Wilson lijkt alleen maar mee te spelen om eerst als sexy en daarna als dom te kunnen worden afgeschilderd en tenslotte uit de film te worden geschopt zonder dat zijn personage daar erg veel schuld aan heeft. Juliette Lewis speelt helaas ook weer Juliette Lewis, maar gelukkig speelt Jeff Goldblum ook weer Jeff Goldblum, en vooral is Jason Bateman een frisse en innemende verschijning die een aantal mooie scènes met Anistons zoontje heeft. (Ik kan me niet voorstellen dat iemand aan deze film begint zonder van tevoren al te weten waar de titel op slaat, maar ik zal dit stukje toch spoiler-free proberen te schrijven). Ik heb begrepen dat hij in Amerika een redelijk bekende acteur is, en voor Nederlandse televisiekijkers wellicht ook wel, maar zelf heb ik hem nog niet zo vaak gezien, dus zijn persona hier is voor mij nog vers en ontwapenend. Zijn aanwezigheid is dan ook de voornaamste reden waarom ik ondanks alles eigenlijk toch wel enthousiast over deze film ben – ik begrijpt zelf ook niet helemaal hoe dat kan, zo'n flauw verhaaltje zou toch niets voor mij moeten zijn, hoe kan ik dit dan toch leuk vinden? Of zou ik… ben ik misschien als baby… STOP!
 

avatar van Tarkus
1,0
0
geplaatst: 19 november 2014, 11:08 uur [permalink]
Stelt weinig of niets voor deze film.
Grappig is hij helemaal niet en de vertolkingen zijn beneden alle peil.
Komedies zijn niet echt mijn ding en dit al zeker niet. 🙁

avatar van Glennekeeeee
3,0
0
geplaatst: 4 juli 2015, 18:26 uur [permalink]
degelijke komedie met een talentvolle cast die er ook het maximum uit weet te halen. Het verhaal op zich is wel goed en houd de film ook recht want echt veel hilarische situaties zijn er niet, het zit meer in de details en zinspelingen. Bateman speelt hier wel iets anders dan in zijn meeste rollen en vooral de vader-zoon relatie vond ik goed uitgewerkt. Aniston is altijd een genot om te zien en Goldblum heeft een leuke bijrol.

Nergens een topper maar zeker een degelijke komedie.

avatar van Jimske
 
0
geplaatst: 13 april, 22:26 uur [permalink]
vitaya film, enough said

avatar van Arapaho85
1,0
0
geplaatst: 16 april, 10:27 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Typisch een film over 2 beste vrienden die eigenlijk voor elkaar gemaakt zijn, maar het dan zelf niet doorhebben.
Jennifer Aniston acteert op ‘cruise control’ (in het kwadraat dan), misschien besefte ze wel dat dit weer eens één van de vele doorsnee films ging zijn met haar kop en naam erop.
Jason Bateman is een sympathieke kerel, niets op aan te merken. Jeff Goldblum zorgt nog voor de meest komische momenten gelukkig was hij er nog. Juliette Lewis doet haar rol nog eens lichtjes over uit de film Catch and Release (2006) en het jongetje mocht er ook wel zijn.
De film zelf dan; voor romantische komedie ontbrak het aan romantiek en voor komedie ontbrak het aan goede humor.
Het hoogtepunt, de scene met het spermapotje, dat was onderbroeken humor, tenen krullend vond ik het.
Ik vind het niet erg om geregeld eens naar een (romantische) komedie te kijken, maar dit was fastfood uit een restaurant op de autosnelweg; vlug vergeten die troep!

avatar van SimonV
2,5
0
geplaatst: 20 augustus, 21:29 uur [permalink]
Romantische komedie die voor mij niet zo romantisch en niet komisch was. Verhaal is leuk verzonnen, maar dankzij de titel en een scene in het begin al heeel voorspelbaar.