• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: Srđan Spasojević

Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić

Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds

Plot Srpski Film

"Not all films have a happy ending"

Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...

avatar van renzoroy

renzoroy

Warsaw schreef:

Deze film zojuist met moeite bekeken.

Heb er een naar gevoel aan over gehouden.

Deze film is ZIEK, de acteurs en diegene die de film heeft bedacht zijn echt ziek in hun hoofd en horen in de gevangenis thuis!

En de mensen die deze film 5 sterren geven zijn ook ZIEKKKKKKKKKK!!!!!

Er zit gewoon kinderporno in tot bloedens aan toe, what the fck!!!, iets wat we behoren te stoppen, en dan zie je dit gewoon uitgebreid in een theater of bioscoop of zoals ik gewoon op de laptop.

En ik snap niet wat Servie ermee te maken heeft, behalve dat het verhaal zich er af speelt.

Als je een goede Servische film wilt zien, die WEL de maatschappij van Servie voorstelt, kijk dan Sisanje.

Bah verschrikkelijk dit...

De "kinderporno" in deze film is fictief en als kijker kijk je deze film niet met die intentie om kinderporno te kijken. Als ik iets haat is het juist pedofilie, maar het is goed dat het zo nu en dan in een film opduikt om het onderwerp onder de aandacht te brengen, juist omdat het zo ziek en gestoord is, want wat er in deze film gebeurd, gebeurd vast ook wel ergens op deze wereld in een duister plekje en daar moet wat aan gedaan worden en als dit onderwerp nooit aan de kaak gesteld wordt, gebeurd dat stukken minder. Kijk maar eens documentaires over de deep/dark web (youtube staat er vol mee) Dan schrik je pas als je ziet wat daar allemaal toegankelijk is voor iedereen met een internet verbinding (heel de wereld dus) en veel van die zieke shit daar is nog echt ook... Dat is pas ziek...

P.s. lees eerst eens waarom de filmmakers deze film zo hebben gemaakt, wat hun redenen zijn i.p.v. meteen roepen ziek en dan een lage score geven...

avatar van Dayer

Dayer

Na enorm wilde verhalen over deze film gehoord te hebben vond ik het al bij al nog te doen. Niet dat ik er met plezier naar zat te kijken maar ik had het misschien nog gestoorder verwacht. Film technisch best oke gemaakt en het verhaal is best goed.

avatar van FcTwente

FcTwente

Walgelijke film die overal verboden zou moeten worden. Meer met kindermishandeling- en porno te maken dan met horror.

avatar van tattoobob

tattoobob

FcTwente schreef:

avatar van Indiana007

Indiana007

1e helft saai, 2e helft best schokkend maar amateuristisch gemaakt.

3.5 voor het feit dat de makers het aangedurfd hebben.

avatar van St. Nicolas

St. Nicolas

Hmm, ik had niet verwacht dat ik deze nog redelijk goed zou vinden. Had best wel een matige B-film verwacht. Nu was het een redelijk geslaagde b-film.

Er zaten een aantal erg mooie shots en scenes in en het acteerwerk vond ik ook best aardig. Het shot van de korte flashback waarin je o.a. heel snel ziet dat ie het mes langs z'n geslacht houdt was erg krachtig en mooi gedaan.

Ook zaten er een aantal erg lelijke scenes in waarvan ik niet snap dat ze die niet beter hebben kunnen maken aangezien de rest van de film best mooi gefilmd was. Ik heb het dan vooral over de meest harde en schokerende scenes. Die kwamen allemaal nogal nep en goedkoop over. Wat reactie wil losroepen met iets heel schokerende moet dat niet half doen vind ik. Elke keer als ik dacht, nu komt het ergste, en op dat moment trok de regisseur zich terug.

Ik vond het best een krachtig filmpje en ik voelde me ook best wel naar achteraf, maar ik denk dat als ze 'de scenes' iets stijlvoller hadden gemaakt hadden ze nog meer waardering gekregen van mij.

Af en toe was de film ook net iets te langdradig naar mijn idee. De tweede helft werd allemaal wat naarder en beter.

Toch nog een 3.0*.

avatar van linxde1

linxde1

Ik heb gelezen wat er in deze film getoond wordt. En daar voel ik me al raar van en ga dit niet zien. Maar aan degenen die lovende kritiek hebben over deze film heb ik een vraag. Maakt het jullie geen zorgen dat er mensen zijn die deze iedeeen in hun kop hebben en er een film van maken? Waar halen ze die iedeeen vandaan? Zijn ze ervaringsdeskundig?

avatar van jex

jex

Aardige familie film. Iets te geweldadig voor de kleintjes. Nee even serieus. Ik heb ergere beelden gezien in mij leven. Dit was gewoon shock value. Een keer zien en dat is eigenlijk genoeg.

avatar van boleto

boleto

St. Nicolas schreef:

Toch nog een 3.0*.

Erg mee eens. Had vanaf het eerste moment het gevoel naar de gecensureerde versie te kijken.
Ik bedoel in al de scenes uit zijn vroegere pornofilms waar de film ook mee opent zie je nergens close up penetratie, wat toch een beetje de essentie van een porno is.
Dus was hij een softporno acteur of was er in de orginele porno meer echte close up porno te zien maar was dat te heftig voor deze film.
Nogal een contradictie..
Nee ik ben verre van ontdaan, dat had veel 'beter' gekund.
Een film waar ik wel echt beroerd van was, maar dat is ook vanwege het feit dat deze op waargebeurde feiten gebaseerd was, was Rohtenburg.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

8MM (1999) behandelde het vanuit een beter oogpunt wat mij betreft. Snuff, uit de onderwereld in een mythe bewaard, tenminste............

Alles is te koop in deze wereld dus ik geloof heus dat Snuff bestaat, zeker in landen waar een leven simpelweg niets waard is.

De film wil schokkeren op het gebied van de snuff-film, tja dat kun je natuurlijk al snel voor elkaar krijgen. Maar wat wil de regie nu echt met deze prent?, of is het goedkoop willen scoren. Want wees nou eerlijk, erg veel verhaal zat er zeker niet in en de inhoud boeide me gewoon niet. Als mensen zo ziek zijn dat ze snuff-troep nodig hebben, so be it en mogen ze branden in het hiernamaals.

Nee niks voor mij, ik vermoed goedkoop willen scoren door de mythe rond het onderwerp.

avatar van n00r

n00r

Walgelijk..

Wat heb ik een hekel aan deze film. Ik geef hem 2 sterren omdat ik het ten eerste gewoon echt te ver vond gaan (ja ook al is het een film). Als je dit als regisseur bedenkt heb je toch echt een draadje los zitten. Het acteerwerk rondom de porno scene's vond ik nog wel oké. Het ergste vond ik nog wel dat de vader zijn eigen kind verkracht zonder dat hij het eigenlijk weet. Ook het stukje waar Milos moest toekijken hoe pas geboren baby verkracht werd.

Om even te voorkomen dat mensen commentaar gaan geven dat ik de film 2 sterren geven door hoe vies ik het vond, dat is niet zo. Ik vond hem in het algemeen gewoon niet goed. Ik irriteerde me dood aan Vukmir wat best logisch is en sommige scenes waren gewoon lachwekkend slecht.

3,5/10

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Kan me niet voorstellen dat er iemand hier is die plezier aan deze film beleefd, anders is diegene flink ziek en moet snel hulp gaan zoeken.

Een hoog cijfer geven zal wel heel "stoer" zijn, maar ik vind het gewoon ziek. Ik ben zelf van Kroatië en ken veel Serven, maar dit gaat nergens over.

avatar van Shinobi

Shinobi

Er komt blijkbaar een Ultimate Director’s Cut uit, met vijf minuten extra film en verscheidene achter de schermen specials.

Ik ben benieuwd wat die vijf extra minuten inhouden.

Confusie

Lijkt me niet den bedoeling dat ik dit soort films gaat zitten bekijken.

avatar van Imane10

Imane10

ik ben echt ontdaan. Hoe kun je zoeits afkijken? Ik durf de gene die me deze film heeft aangeraden niet eens meer aan te kijken, en dan overdrijf ik niet!

Zwolle84

Opvallend hoeveel mensen deze film eerst zelf zitten kijken terwijl ze min of meer weten wat ze kunnen verwachten en vervolgens 'de schuld' bij een ander leggen.

avatar van erik1977

erik1977

weerzinweekend? Jazeker

Gaat de film soms te ver? Ja de film gaat wel over het randje

Maar kijken mensen daarom juist niet naar deze film?

Ik dacht van wel, want als het niet zo weerzinwekkend en over het randje ging dan werd hier wel veelvuldig geblaat: Is dit nu alles en stelt niks voor.

Nee ik durf wel te zeggen, de film volbrengt zijn missie met glans.

En inderdaad, het is soms mega gruwelijk wat je ziet, maar op een gekke manier zo in beeld gebracht dat het niet B-filmachtig of knetter goor is.

Wat het is kan ik ook niet verklaren.

Vind ik het een goeie film? Ja, want er word driftig over gepraat en dagen na de tijd staat de film je nog bij.

Net zoals je toen de eerste keer The omen, the exorcist, Salo enzo zag.

Ja! het is weerzinwekkend en ''goor''

Maar ik vind het durf hebben van de regisseur en vind dat hij in zijn missie is geslaagd.

avatar van erik1977

erik1977

Vind trouwens wel jammer dat deze regisseur na deze film op de abc's of death niks meer van zich heeft laten zien.

Pruimen op.

Hijster doorheen.

Al zijn kruit reeds verschoten.

Opdoeken en wegwezen.

Daar waar hij begon:

Groots visionair direct ten einde.

De wereld niet eens meer een verhelderend stukje maatschappijkritiek te bieden.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Waarom staan er bij deze (harde) film geen pictogrammen aangegeven?

Alvast een tip: één met twee paar voeten is niet voldoende.

Zwolle84

Ben je aan het scrabblen, Confusie?

Confusie

Woorden schieten haast tekort.

Een gevierd en ooit zo veelbelovend kunstenaar is niet meer.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Dying Rose schreef:

Waarom staan er bij deze (harde) film geen pictogrammen aangegeven?

Alvast een tip: één met twee paar voeten is niet voldoende.

Kijkwijzer heeft deze film vast niet durven aanraken

avatar van Dying Rose

Dying Rose

^ Nee, een Human Centipede daarentegen...

avatar van John Milton

John Milton

Waar heeft confusie het over?

avatar van horizons

horizons

Over de film. Dit is de unieke manier van Confusie om zijn berichten te plaatsen. Dit doet hij ook al tijden op gamesmeter.nl.

Zwolle84

Lekker interessant doen in de hoop dat iemand ernaar vraagt, je weet wel.

Ik gok op een soort halfbakken reply op erik1977.

Confusie

Als het eerste deel van je bericht je nog niet geheel duidelijk is mag je de negatieve analyse van het laatste deel ook gelijk achterwege laten.

Lijkt mij.

Volgens mij was de strekking verder voldoende duidelijk dus nee ik had zeker geen 'hoop' dat iemand 'er' naar zou gaan 'vragen'.

Sterker nog ik ben behoorlijk teleurgesteld en enigszins gepikeerd zelfs dat dit alles zich weer zonodig moest gaan voltrekken.

En dan een of andere stompzinnige analyse aan je broek krijgen, nog wel het ergste.

Je weet wel.

Mooi niet dus.

Verklaart misschien ook gelijk de relatief hoge score voor een film als deze.

Vaak zie je toch dat de dingen op een bepaalde manier in verband staan.

Analytisch gedrag van iemand die deze prent hoog waardeert ga ik in ieder geval niet al te serieus nemen, die conclusie over mijn insteek mag jij dan wel weer bij deze in je broekzak steken.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Confusie schreef:

avatar van Flavio

Flavio

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom mensen hierover schande (s)preken. Toch vond ik A Serbian Film eerder belachelijk dan verontrustend. Zeker de nodige zieke scenes maar ook wel de nodige ongein. Ik bedoel, een film waarbij iemand vermoord wordt door een leuter in zijn oogkas kan ik moeilijk serieus nemen. Dat zorgt voor een misplaatste luchtigheid die alle heftige emoties die de film ook probeert op te roepen, teniet doet.